GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

[ANLATIM] Alt:V Nedir Sunucu Nasıl Kurulur?

Başlatan TAKTAK26, 23 Ekim 2021, 15:41:07

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TAKTAK26


Herkese selamlar, bildiğiniz üzere Alt V Multiplayer GTA 5 üzerinde çok oyunculu bir sunucu kurabilmek için Alt:V Multiplayer sitesinden dosyalarını indirmemiz gerekiyor. Dosyaları indirmeden önce elbette Client içerisindeki dosyalardan biraz bahsedelim. Client dosyaları arasına çok fazla girişmeden önce Alt:V kurulumu yaptıysanız config ayarları içerisinden isminizi ayarlayabilirsiniz. Editor yardımı ile bunları yapabilirsiniz. Visual Studio Code, Notepad++, Atom vs. Örneğin; TAKTAK26 gibi kendi kullanıcı isminizi yazabilirsiniz. Ayrıca giriş sağlamadan önce Debug Mode: "TRUE" yapmayı unutmayın. Bunları yaptıktan sonra sunucuya giriş sağlamak adına Alt:V Server dosyaları indirmeniz ile sunucu dosyalarını bir klasöre atıp sonrasında editor programları ile çalıştırın. Çalıştırdıktan hemen sonra sol tarafta modules klasörü göreceksiniz. İçerisinde C# Modules & JavaScript Modules adında dosyalar bulunmaktadır. Bu dosyalar ile birlikte sunucunun hangi tabanlı olmasını istiyorsanız ona göre bir kod stil tasarımı oluşturarak başlayabilirsiniz. Konu anlatımına öncelik olarak server.cfg ile başlamak istiyorum.

Server.cfg
name: 'alt:V Server'
host: 0.0.0.0port: 7788players: 128#password: ultra-passwordannounce: false#token: YOUR_TOKENgamemode: Freeroamwebsite: example.comlanguage: endescription: 'alt:V Sample Server'modules: ['js-module', 'csharp-module']resources: ['chat', 'freeroam']

Buraya normal olarak baktığımız zaman bildiğimiz bir şey gözükebilir fakat sadece gerekli kısımlardan bahsedeceğim. Password kısmı bunu bir Admin girişi gibi düşünebilirsiniz. Sunucunun durumuna göre girişleri açmayı sağlama ve girişleri kapatma olayları gibi veya sunucuya tekrar giriş sağlamak adına Reconnect komutu kullanmak gibi. Benim sadece burada anlatmak istediğim bir sunucu ayarları hakkında bahsetmek bunu çok ayrıntılı bir şekilde anlatmayı tercih etmiyorum. Wiki sayfası üzerinden bunu inceleyebilirsiniz.


Wiki Page
https://wiki.altv.mp/wiki/Main_Page
https://altv.stuyk.com/


Konuyu çok fazla uzatarak sıkıcı olmasını istemiyorum. Sunucuyu local bir şekilde açmadan önce son olarak resources nedir ondan bahsedelim.
İsminden anlaşılacağı üzerine kaynak anlamına geliyor sunucunun kaynak dosyaları burada bulunur. Sunucuyu tasarlamak adına buradan bir klasör oluşturup kendi sunucunuzu tasarlamadan önce örnek kaynaklardan bahsetmek istiyorum.
Alt:V Multiplayer üzerinde örnek kaynakları baştan aşağı ayarlamanıza şimdilik gerek yok. İstediğiniz zaman ayarlayabilirsiniz fakat şimdilik gerek yok sadece yapmanız gereken tek bir seçenek var. 

Server.cfg içerisinde tanımlanan resources kısmını sadece klasör içerisinde bulunan isimleri yazmaktır.

resources: ['chat'], ['freeroam']


Bu şekilde yaptıktan sonra tek yapmanız gereken sadece altv-server.exe çalıştırmanız gerekir sonrasında sunucuya giriş sağlayabilirsiniz.:sigara:


TAKTAK26

Sormak istediğiniz veya takıldığınız bir konu içerisinde konuya yanıt göndererek ya da ileti atabilirsiniz, bakmaya çalışırım.  :oku2:


DracDonix

İşte bu gerçekten harika, süper, manyak, dehşet, şaşırtıcı, enterasan, yüz kızartıcı, patates kızartması, hatay usulü döner yanında ayran gibi olmuş.

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

Metaxa


jaweed


laéx

Yararlı anlatım, eline sağlık.


TAKTAK26

Alıntı yapılan: DracDonix - 23 Ekim 2021, 16:05:33
İşte bu gerçekten harika, süper, manyak, dehşet, şaşırtıcı, enterasan, yüz kızartıcı, patates kızartması, hatay usulü döner yanında ayran gibi olmuş.
İşte buna kaza derim! :dans:

Alıntı yapılan: Metaxa - 23 Ekim 2021, 16:23:13
Yararlı paylaşım.  :helal:

Teşekkürler.   :okumak:

Alıntı yapılan: jaweed - 23 Ekim 2021, 16:23:45
:serefe:

:evet:


TAKTAK26


RagingLego

Anlatım hoş, açıklayıcı. Güzel anlatım.


TAKTAK26


Caner K.

değişik yazıları destekliyorum, başarılar.




TAKTAK26

Arkadaşlar konu anlatımı açısından biraz sıkıcı gelebilir, bu kadar yapabildim.  :aynen:


glitchizm