GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Flash2024 - MAP Açık Ve Güzel Anlatım

Başlatan Flash2024, 15 Kasım 2018, 10:55:43

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Flash2024

Merhaba Arkadaşlar,

Uzun Süredir SA-MP'da yoktum fakat halada Yokum sadece Bir kaç dostumun üzerine pawnoturke üye olarak devam etmekteyim.

Bu Konuda Sizlere Basit Bir Şekilde Map Komutlarını Ve Temel Fikirlerini Anlatacağım....

Şimdi Arkadaşlar Öncelikle Kurallarımızdan Başlayalım.

1-K)
Bir Map Yapmaya Başlamadan Önce Aklınızda Mapi Canlandırmak Önemlidir.
2-K)
Mapi Canlandırdıktan Sonra Yerini Bulup Canlandırdığınız Şeyi Aklınızda Oraya Oturtup Test Etmektir.
3-K)
Test Ettiniz Ve Başarılı Sonuç Aldınız Bundan Sonraki Aşamada Objenizi Bulmalısınız Canlandırdığınız Biçimde Yapmaya Odaklanın Boş Verip Sallamak İşinize Yaramaz.
4-K)
Objenizi Bulduktan Ve Yerleştirdikten Sonra Ekstra Olarak Doğaçlama Yapmanız Gerekebilir Çünkü Herşey Hayal Ettiğimiz Gibi Olmaz :) Benzetebileceğiniz Bir Şekilde Yapmanız Gerekebilir.
5-K)
Son Kuralımız Kesinlikle Hiçbir Zaman Vazgeçmeyin her Zaman Bir Umudunuz Olsun Ben Bu Sayede Başardım arkadaşlar !

Texture Studio 3.0.7 Komutları

1-KMT)
/cobject (ıd) - Komut İşlevi (Idsını Bulduğunuz SA-MP MTA Gibi Oyunlardaki Objeleri Canlandırır)
2-KMT)
/sel (ıd) - Komut İşlevi (Bu Komutta /cobject ile oluşturduğunuz Objelerde Üst Kısmında Yeşil Ve Turuncu Şekilde Yazı Çıkmaktadır.o Yazılarda İnd : Yazan Kısımdaki Rakam İle Örneğin /sel 0 Yaparak İlk Oluşturduğunuz Objeyi Seçeneklemiş Olursunuz)
3-KMT)
/dobject (ıd) - Komut İşlevi (Bu Komutta /sel komutu İle seçeneklendirmiş Olduğunuz Sayıyı Silmeye Yarar)
4-KMT)
/rz - /rx - /ry - Komut İşlevi (Bu Komutlardada Yatay Dikey Bir Biçimde Objeyi Döndürmenize Yarar)
5-KMT)
/editobject - Komut İşlevi (Bu Komuttada Sağ - Sol - Yukarı - Aşağı Bir Biçimde Hareket Ettirmenize Yarar)
6-KMT)
/stexture - Komut İşlevi (Bu Komutta ise Seçeneklendirdiğiniz Objelerin İç Rengini Değiştirebiliyorsunuz Sizin Karşınıza 4 Seçenekli bir Dialog Verir Bu Dialoglardan Genellikle Web Colors Kullanılır. Benimde Tercihim Hiç Kullanmamaktır. Çünkü bu Komut Biraz Renkli yapınca Karartıyor Mapin olduğu Kısmı bu nedenden dolayı 8703 - Ve Devamı Texture Komutlarını Kullanırım onlar Daha Kullanışlıdır.
7-KMT)
/mtextures - Komut İşlevi (Bu Komutta Seçtiğiniz Objelerin Texturesini Atabilirsiniz Peki Texture Nedir. Texture bir çeşit Şekilli Renkli vs. Gibi Güzel Görünümlü Görseldir. Bunları Objelere Atarak Mapinize Güzel bir Biçim katabilirsiniz.

[/b]
Son düzenlenme: 15 Kasım 2018, 10:57:40 Flash2024

hex

Zeta

Anlatım başarılı, biraz daha detayına girseydin meraklanan arkadaşlar için daha faydalı olurdu.Yine de emeğine sağlık  :helal:

HeartlesS

Alıntı yapılan: Zeta - 15 Kasım 2018, 19:47:44

Anlatım başarılı, biraz daha detayına girseydin meraklanan arkadaşlar için daha faydalı olurdu.Yine de emeğine sağlık  :helal:

Flash2024

Yorumlarınız İçin Teşekkürler arkadaşlar. Haftada 1 Sürekli olarak Konuya Ek Bilgiler katacağım. Şuanki Yeni Nesil Mapperlerimiz Biraz daha Gelişsin diye :)

@Eren

Alıntı yapılan: Zeta - 15 Kasım 2018, 19:47:44

FelleR