GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
02 Şubat 2026, 23:52:35

Bir Zamanlar Samp

Başlatan Celsius, 13 Mayıs 2019, 22:54:09

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Celsius

Dostlar gerçekten ben bu işe bir anlam veremiyorum. Eskiden sampte bir sunucu açılırken 40 kere düşünülürdü "ulan sörvır açsak tutmaz sanki 99, breeze, impact roleplay var bu ortamda sörvır açılmaz başka bahara kaldı" denir ve usulca bu dişli sunucuların pistten çekilmesi beklenirdi. Çünkü bunlar varken açılsa max 10 kişi sunucuya gelir ya da gelmez.   Bir işe başlamadan sonuda düşünülürdü. E şimdi bakıyorum resmen sunucu çöplüğüne dönmüş her önüne gelen sunucu açmış açmışta açmış ve açılmaya devam ediyor. Sonra şikayet ederiz ortamımızda neden kalite yok?  diye. Ha birde ddosçu sinirli abiler vardı birkaç yıl öncesine kadar her yeni açılan sunucuya İllallah ettirmişlerdir kendileri. O zaman şikayet ediyorduk bunlardan ama yanılmışız bunlar en büyük çöp sunucu savarlarıydı. Keske şimdide gelip bi temizleseler şunları.

No-Name

Arkadaşlarıyla oynayıp admincilik rolüne giriyorlar.

NikolaiS

Bu son iki aydır veya son üç aydır olan bir şey değil;
maalesef son bir yıldır ağır bir şekilde var, bir iki sunucu da adminlik yapıp ayrılan kişiler, bir hevesle işe girişip ceplerinde 20-25₺'yi hiç ediyorlar. Yazık işte, durum bu.

volitina

Babadan harçlığı kapan sunucu açıyor, yapacak birşey yok.

Enkei

Buraya 10 seneye yakındır oynadığım oyun hakkında paragraflar yazabilirim. Ama kısa bir özet geçmek istiyorum.

Bizim milletimizin hangi genlerden geldiğini çözemediğim bir "çekememe" huyu var. Yani, birisinin sunucu açtığını gördüğü zaman "aaa benim ondan ne eksiğim var? o kimmiş ya? bende hemen bir projeye girişeyim." diyip işe koyuluyor. Zamanla karşılaştığı zorlukları ise kendisine rakip olarak gördüğü kişileri kirletmeye, çamur atmaya çalışarak görmezden geliyor. Yani kısaca "meyve veren ağacı taşlıyor."
Kapanış bölümünde ise platformun adaletsiz olduğundan, oyuncuların hiçbir şeyden anlamadıklarını ima edip sunucu kapanıyor.

Sonuç olarak insanımızın bu çekememezlik huyu gerçek hayatta olduğu gibi oyunda da baş düşmanımız oldu. İnsanlar birbirine köstek olmak yerine destek olsaydı bu platform adım gibi eminim ki daha iyi yerlerde olacaktı.

Bitroast

Yazılacak çok şey var fakat yetersiz kalır.  İnsanlar kitleyi bölme peşinde, oyuncu teriminin ne olduğunu bilmeden sunucu yönetmeye çalışan mı dersin, admin power yaparak altında araba ile her yerde erp arayan mı dersin  :kahkaha: binbir türlü kişilik var bu platformda maalesef ve acı gerçek olan tek şey emek verenin karşılığını alamaması. Eskiler eskiden güzeldi diyeyim be abi, diyebilecek söz yok cidden :/
Son düzenlenme: 14 Mayıs 2019, 16:47:06 Bitroast

Redfield

Alıntı yapılan: Marionetta - 14 Mayıs 2019, 16:36:01

Buraya 10 seneye yakındır oynadığım oyun hakkında paragraflar yazabilirim. Ama kısa bir özet geçmek istiyorum.

Bizim milletimizin hangi genlerden geldiğini çözemediğim bir "çekememe" huyu var. Yani, birisinin sunucu açtığını gördüğü zaman "aaa benim ondan ne eksiğim var? o kimmiş ya? bende hemen bir projeye girişeyim." diyip işe koyuluyor. Zamanla karşılaştığı zorlukları ise kendisine rakip olarak gördüğü kişileri kirletmeye, çamur atmaya çalışarak görmezden geliyor. Yani kısaca "meyve veren ağacı taşlıyor."
Kapanış bölümünde ise platformun adaletsiz olduğundan, oyuncuların hiçbir şeyden anlamadıklarını ima edip sunucu kapanıyor.

Sonuç olarak insanımızın bu çekememezlik huyu gerçek hayatta olduğu gibi oyunda da baş düşmanımız oldu. İnsanlar birbirine köstek olmak yerine destek olsaydı bu platform adım gibi eminim ki daha iyi yerlerde olacaktı.

Türkiye SA:MP özetlenecek olsa bu yazı olurdu herhalde.

Kozlov

Kâr amacı gütmeyip sadece oyun oynayıp deliler gibi eğlendiğimiz o sunucuları özlüyor insan.

sweezy

Ryroz

Çok haklısınız size kesinlikle katılıyorum.

AnadoluGaming

ben samp'ın bu yıl biticeğini düşünüyorum, daha şimdiden gta v serverları çoğalmaya başladı 11 yaş kitlesi umarım oraya sıçramaz.

Joker

Yazına hak veriyorum. Ama bu kitleler arası farkla alakalı bir durum. O zamanlar daha fazla sunucu vardı. Şu an açılan 10 sunucudan 11'i roleplay. Eskiden bu sayı diğer oyun modlarına dağılmıştı. O yüzden büyük bir kirlilik gibi görünmüyordu.

open.mp Turkey Department Manager

Xchatt

Özluyorum samptan en zevk aldıgım yıllar hp gaming rebel game zamanlarıydı bir gün rebel game hp gamingdeki oyuncuları banlamıştı bende o zaman 13 yaşında falandım ve admin olmamdan 4 gün geçmişti ben gece boyunca saldırıya uzulmustum sonra ercan gelip banları açmıştı çok sevinmiştim modlar gelişmemişti herşey düz mantıktı fakat zevkliydi be mod kıtlıgı cekilirdi şimdi herkes serve açıyor al vds yi koy modu hopp bitti eski güzel insanlar gitti samptan demirin tuncuna insanın * kaldık dostlar.

Sa-Mp 2014-2020

SuicideMassacre

Yaklaşık 10-12 senedir bu platformun içindeydim, ilk başladığım da bende çocuktum. Ama o zaman ki rol keyfi bambaşkaydı, bugün sunuculara bakıyorum en temel çatlağın nedeni HIRS!

Belki yaşların da etkisi vardır, rol bilgisinden ziyade kalitesiz roller dönüyor. İnsanların tek amacı para kazanmak, araba, ev almak ya arkadaşım ne gerek var bunlara? Amacımız rol, 2-3 saat keyif çıkarmak ne bu hırs, tabii bunun da ekmeğini yemek isteyen sunucu sahipleri saçma sapan pakettir carttır curttur, useri sömürüyorlar.

Ve çoğu kez tanık olduğum şey, bir yedirememe söz konusu. Asla dayak yemez asla ölmez, ya nolucak rol icabı dayak yemişsen, vurulmuşsan ne bu kin? Dayak yediği her emote onun için geçersizdir, bu hırsla bürünmüş kanser kitle bir atılsa bilemiyorum eskinin tadını verir mi ama bir engel de göremiyorum.

Eamon

Alıntı yapılan: Celsius - 13 Mayıs 2019, 22:54:09

Dostlar gerçekten ben bu işe bir anlam veremiyorum. Eskiden sampte bir sunucu açılırken 40 kere düşünülürdü "ulan sörvır açsak tutmaz sanki 99, breeze, impact roleplay var bu ortamda sörvır açılmaz başka bahara kaldı" denir ve usulca bu dişli sunucuların pistten çekilmesi beklenirdi. Çünkü bunlar varken açılsa max 10 kişi sunucuya gelir ya da gelmez.   Bir işe başlamadan sonuda düşünülürdü. E şimdi bakıyorum resmen sunucu çöplüğüne dönmüş her önüne gelen sunucu açmış açmışta açmış ve açılmaya devam ediyor. Sonra şikayet ederiz ortamımızda neden kalite yok?  diye. Ha birde ddosçu sinirli abiler vardı birkaç yıl öncesine kadar her yeni açılan sunucuya İllallah ettirmişlerdir kendileri. O zaman şikayet ediyorduk bunlardan ama yanılmışız bunlar en büyük çöp sunucu savarlarıydı. Keske şimdide gelip bi temizleseler şunları.

Zamanında çok fazla bir roleplay modu yoktu ortada o yüzden çok fazla roleplay sunucusu açılmazdı fakat bir çok freeroam sunucusu açıktı zamanında. Şuan olduğu gibi zamanında da bir çok kişi freeroam gibi modları kullanarak sunucu açıyordu fakat ortada pek bir roleplay modu olmadığı için pek açılmıyordu ama yine çok freeroam açılıyordu doluydu yani.

Bugünün güzel zamanları, yarının üzücü düşünceleridir.