GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

GTA San Andreas - FPS Yükseltme

Başlatan Eolo, 11 Ekim 2018, 00:51:58

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eolo

Bu rehber, yaz başında içerisinde görev aldığım farklı bir SA:MP platformu&forumu için hazırlandı. Eski bir rehber olması, kullanılamaz gibi bir anlam taşımaz. Dosyalar yabancı platformdan alıntılandı, benim tarafımdan silinmemesi açısından upload.ee sitesine eklendi.

Not: Alıntı modlar(dosyalar) yasak biliyorum, problem taşıması durumunda moderatörler konuyu kilitlemek yerine düzenleme yaparlarsa fena olmaz.

Alıntı yapılan: Eolo
Elimde birkaç çözüm yolu var. Tabii ki kartondan bilgisayarlar 60FPS çekemez, ayarlarınızı dediğim şekilde değiştirirseniz iyi bir çözüm elde etmiş olursunuz. Bunun sonucunda performans kazanmanızla birlikte görüntü kalitesinde büyük bir düşüş yaşayacaksınız.

Oyun ayarları değişikliği

Esc > Options > Display Setup yapıp Brightness ayarını sıfırlayın, oyununuzun ne kadar çok aydınlık olması o kadar çok yorar. Burası tek madde olduğu için geçiyorum.

Esc > Options > Display Setup > Advanced yapın.

1-) Draw Distance yani çizim uzaklığını sıfıra çekin.
2-) Anti Aliasing'i OFF yapın.
3-) Visual Fix Quality'i low veya medium olarak değiştirin.
4-) Resolution yani çözünürlüklerinizi x16 ayarında yapın, olmuyorsa da çok zorlamanıza gerek yok. 1024x768x32 yerine 1024x768x16 şeklinde kullanın.
5-) Frame Limiter seçeneğini OFF hale getirin.

Gereksiz programlar

Bilgisayarınızda açık bıraktığınız klasörler, gereksiz tüm uygulamalar kasmayı etkiler. Bunları kapatmanız gerekiyor. Not düşmem gerekirse de, Google Chrome çok uzun süre açık kaldığı zaman Görev Yöneticisi > İşlemler'de gördüğünüz Bellek(Ö..) yerini çok fazla arttırıyor. Bu da oyun performansınızı etkiler.

FPS düşüşünü azaltan modifikasyonlar

LQ Effects indirmek için buraya tıklayın: Kurulum için içerisindeki dosyaları (particle falan), models klasörünün içine atıp mevcut olanlarla değiştirin.

LQ Effects with low quality gta3.img indirmek için buraya tıklayın: Kurulum için dosyanın içindeki LAGLESS GTA3.img AND EFFECTS dosyasının içindeki gta3.img'i GTA San Andreas klasörünün içerisindeki models klasöründeki gta3.img ile değiştirin.

Bu dosyanın içerisindeki models klasörünün içindekileri de GTA San Andreas klasörünün içerisindeki models klasöründeki dosyalar ile değiştirin.

* Bunun sonucunda skinlerinizin kalitesi düşecektir, ağaçların yaprakları, çimler ve dumanlar silinecektir.

Stream Memory Fix indirmek için buraya tıklayın: Bu kasma için doğru mu bilmiyorum fakat içerisindeki tüm dosyaları GTA San Andreas klasörünüze atmanızı tavsiye ederim. Yükleme problemlerini çözer.
Son düzenlenme: 11 Ekim 2018, 00:57:39 Eolo
inaktif hesap.

Jazz

yali

Zoxy

HeartlesS

Eolo

yorumlar için teşekkür ederim, konu konusunda ise rica ederim.

inaktif hesap.

5YPEXE

Zeta

Konunun bilgisayarı yavaş ve takılarak oynayanlar için yararlı olacağını düşünüyorum, emeğine sağlık.

Feadrel

Sprite (404 Fatal Error)

Memory Fix bende çalıştı fakat bir süre sonra çöküyor.

AKA: Olyshower

TURK-IBIZA :) <3