GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Peki samp sunucularının sonu ?

Başlatan ayazcik, 13 Haziran 2020, 11:34:11

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ayazcik

Şu zamanlarda platform fazla çalkalanıyor, bir sürü mod paylaşıldı vesaire. Sizce SA-MP hâlâ oynamaya değermi ?

Size göre platformun sonu nereye doğru gidiyor yada bu ne kadar böyle sürecek, peki ileriki zamanda hangi roleplay oyunlarına yönelir ve OPEN:MP çıkarsa oynamaya değermi ?

Gaviria

Ranthiel

Grand Theft Auto 5 - Fivem
Sanandreas Roleplay - www.sanandreasrpg.com
Founder

xSodyum

Biraz kırıcı bir yorum olacak lakin roleplay yapan kitle belli. Kitleyi sizler gayet iyi biliyorsunuz bu kavgaların sonucu nereye gider dersen benim fikrim açıkçası millet kendine rakip sunucu olarak gören sunuculara bot falan atacak ve kavgalar dahada alevlenecek. OPEN:MP konusuna değinecek olursak ise yukarıdada dediğim gibi kitle belli olduğu için SA:MP'da ki kavgalar o platformada sıçrayacak ve OPEN:MP'yi de kapatmaya zorlayacaklar. OPEN:MP kapandığı zaman geriye birtek MTA platformu kalacağından millet gidip orada sw açmaya çalışacak ve MTA kitlesiylede çakışılacak bu sayedede MTA'da gidecek ve elde hiçbir GTA:SA multiplayer platform kalmayacak. Yanii benim düşüncem bu şekilde sizlerinkini bilemem.

Ek not: SA:MP'ın zaten 2  veya 3 yılı kaldı baylar. Kalcor şuan çok kızgın olduğundan anca platform 2-3 yıl dayanır. Kim bilir belki 1 saat sonra belki 10 gün sonra SA:MP kapanabilir.
Son düzenlenme: 13 Haziran 2020, 15:52:21 xSodyum
LessLethal06 - xSodyum

%80 Mapper

%40 Photoshop CS6

%3 Blender

%1 Pawn Coder(Pawn giriş)

%5 Lua(Giriş)

%60 BBCode

En çok ilgilendiğim legal birlik Fire Department

PabloEscobar

OPEN:MP'nin iddiaları eğer doğruysa, verimlilik konusunda gerekeni verirlerse büyük bir kitle çekebilir.

Eamon

Samp uzun zaman devam eder bence ya. Open:mp den ise pek bir beklentim yok çünkü sampın birazcık gelişmiş hali gibi.

Bugünün güzel zamanları, yarının üzücü düşünceleridir.

_Code

Open:MP balon gibi geliyor bana umarım haksız çıkarım

SA:MP Turkiye CnR IP: server.sampturkiyecnr.com:7777

Cherry

timezen

huuu hep hi

RapidFire

Bu konu uzun uzun yazma isteğimi getirdi... :)
Öncelikle, SA-MP Türkiye'de Freeroam BİTTİ.
Neden bitti?
Birbirinizin kuyusunu kazdığınız için bitti!(Yüzüne gülüp arkasından iş çeviren elemanlar.)
Birbirinizin yükselmesini kabullenemediğiniz için bitti!(Crasher, DDoS Saldırıları :) )
Şu ufacık platformda iyi geçinseniz ne olacaktı ki? "UIF"(United Islands Freeroam) adlı bir yabancı Freeroam sunucusu 2008 Yılında kuruldu ve şu an hala oynanıyor.(250'den fazla da oyuncusu var, Ne yazık ki...)
Ve inan bana... İnternette GameMode yok, şaka yapmıyorum arkadaşım... UIF'in GameMode'u internette yok.
Neden mi yok? Bunun cevabı yukarıdaki yazılardan birinde...(Bana göre)
Tonlarca Freeroam sunucusu vardı aklıma gelenlerin hepsini yazıyorum...
(V group, Z group, MaestrOnline, SL SLayeR, Anka Team, Elite, Shooter, Türk ibiza.
Neredeyse yukarıdaki yazdığım sunucuların neredeyse hepsinin oyun modu internette...
"Türk ibiza" varken yine iyi/kötü Freeroam topluluğu bir aradaydı... Kötüydü ama yine de idare eder miydi? Ederdi.
İbiza artık olmadığına göre...
Daha uzun uzun yazardım da, diğer oyun modlarına değineceğim için yazmıyorum.
Gelelim RolePlay'a...
RolePlay biraz daha yaşar gibi duruyor, Ömrünün Freeroam oyun modundan daha uzun olacağı çok belli.
//
Gelelim SA-MP'ın baş geliştiricisi, Kalcor(Kye) amcaya...
Kye amca SA-MP'ı çok saldı...
Biraz old geliştirici bilgisi vericem ama anlayacağınızı düşünüyorum zeki adamlarsınız hepiniz.
SA-MP'ın 0.3z sürümünde, bir s0b projesi release & kaynak kodu ile paylaşıldı. adı lazım gelmez.(İpucu: İçinde 6-7 tane crasher olan proje)
Bu projenin içinde, "Bike Crasher" diye crasher yöntemi vardı...
Kye amca 0.3z-R2 güncellemesinin release notlarında o crasherin fixlendiğini yazmıştı.
Bir kaç crasher daha fixlendi de, Weapon crasher falan... Onlara hiç girmeyelim...
Ben, ben olalı o crasher fixlendikten sonra hiç kimseden "new bike crasher" diye bir şey duymadım.(SobFoX, NIEX, DarkNeX, RcK, MasterZero, Krakazabra, FYP... bütün s0beit geliştiricileri dahil bu dediğime.)
Hatta kendim yeni bir Bike Crasher yazmayı bile denedim, unoccupied data kullandım, onu kullandım, bunu kullandım.. çoğu yöntemi denedim.
Sonuç: Hiç bir şekilde geçmedi.
Şimdi diyeceksin/soracaksın bana, "bunu niye anlattın?"
SA-MP bu haldeyse, bunda Kye amcanın payı da oldukça büyük. SA-MP'ı yok olmaya götüren sadece hileciler, hileler değil.
"Bike Crasher"'ı tak diye fixledi.
Neden şimdi bu yeni nesil crasherleri, exploitleri, RakNet botlarını fixlemiyor?
Adamlar SAMP'ı sevdiği için SAMPCAC diye bir şey üretmiş(Client Anti Cheat) hileyi bir nevi önlemek adına...
Kye amca ne durumda? Bankada paralarını saymaya devam ediyor, boşverin... Devam etsin... Ondan gelecek yardım Allah'tan gelsin.
Y_Less ile Kye amcanın kavgasını detaylı bilmiyorum, o yüzden yorum yapamıyorum.
Tek bildiğim bir ihanetin söz konusu olduğu ve Kye amcanın SA-MP'ın forumunun neredeyse yüzde 50'sini belki de daha fazlasını banladığı.
Open:MP çıkıyorsa da çıksın artık... Ön yargı gibi olmasın ama, benim için SA-MP'ın yerini çok zor tutar.
Şu an, bu adamlar Open:MP açıyorsa bunun nedeni Kye(Kalcor) amcadır. :)

İyi forumlar. :)
Edit: Daha yazacağım o kadar çok şey varda... İnsan okuyacak bunu insan! :D
Son düzenlenme: 13 Haziran 2020, 22:11:16 RapidFire Sebep: Edit işte krdşm

Xchatt

Samp'ın kitlesini eriten şey aç kapat yapan sunuculardır bunu zamanında bende yaptım hatalıyım evet şöyle örnek vereyim, bir hırsız polis sunucusu açılıyor Ahmet adlı oyuncu buraya emek veriyor para, skor kasıyor sonra Ahmet bi sabah bakıyor sunucu kapanmış Ahmet sizce birdaha başlar mı başka bir sunucu da ?:)
Eğer samp dirilirse bunu instagram, twitter, youtube gibi platformlar sağlar bakarsın 1 milyonluk bi kanal türk samp sunucusun da video çeker veya 1 milyonluk instagram sayfası samp postu paylaşır o zaman belki şahlanır, Hayırlı forumlar.

Sa-Mp 2014-2020

5YPEXE

Alıntı yapılan: RapidFire - 13 Haziran 2020, 21:36:31
Neden bitti?
Birbirinizin kuyusunu kazdığınız için bitti!(Yüzüne gülüp arkasından iş çeviren elemanlar.)
Birbirinizin yükselmesini kabullenemediğiniz için bitti!(Crasher, DDoS Saldırıları :) )
Şu ufacık platformda iyi geçinseniz ne olacaktı ki? "UIF"(United Islands Freeroam) adlı bir yabancı Freeroam sunucusu 2008 Yılında kuruldu ve şu an hala oynanıyor.(250'den fazla da oyuncusu var, Ne yazık ki...)
Ve inan bana... İnternette GameMode yok, şaka yapmıyorum arkadaşım... UIF'in GameMode'u internette yok.
(V group, Z group, MaestrOnline, SL SLayeR, Anka Team, Elite, Shooter, Türk ibiza.
Neredeyse yukarıdaki yazdığım sunucuların neredeyse hepsinin oyun modu internette...
"Türk ibiza" varken yine iyi/kötü Freeroam topluluğu bir aradaydı... Kötüydü ama yine de idare eder miydi? Ederdi.
Gelelim RolePlay'a...
RolePlay biraz daha yaşar gibi duruyor, Ömrünün Freeroam oyun modundan daha uzun olacağı çok belli.
//
Biraz old geliştirici bilgisi vericem ama anlayacağınızı düşünüyorum zeki adamlarsınız hepiniz.
SA-MP'ın 0.3z sürümünde, bir s0b projesi release & kaynak kodu ile paylaşıldı. adı lazım gelmez.(İpucu: İçinde 6-7 tane crasher olan proje)
Kye amca 0.3z-R2 güncellemesinin release notlarında o crasherin fixlendiğini yazmıştı.
Bir kaç crasher daha fixlendi de, Weapon crasher falan... Onlara hiç girmeyelim...
Ben, ben olalı o crasher fixlendikten sonra hiç kimseden "new bike crasher" diye bir şey duymadım.(SobFoX, NIEX, DarkNeX, RcK, MasterZero, Krakazabra, FYP... bütün s0beit geliştiricileri dahil bu dediğime.)
Hatta kendim yeni bir Bike Crasher yazmayı bile denedim, unoccupied data kullandım, onu kullandım, bunu kullandım.. çoğu yöntemi denedim.
SA-MP bu haldeyse, bunda Kye amcanın payı da oldukça büyük. SA-MP'ı yok olmaya götüren sadece hileciler, hileler değil.
Neden şimdi bu yeni nesil crasherleri, exploitleri, RakNet botlarını fixlemiyor?
Adamlar SAMP'ı sevdiği için SAMPCAC diye bir şey üretmiş(Client Anti Cheat) hileyi bir nevi önlemek adına...
Kye amca ne durumda? Bankada paralarını saymaya devam ediyor, boşverin... Devam etsin... Ondan gelecek yardım Allah'tan gelsin.
Y_Less ile Kye amcanın kavgasını detaylı bilmiyorum, o yüzden yorum yapamıyorum.
Tek bildiğim bir ihanetin söz konusu olduğu ve Kye amcanın SA-MP'ın forumunun neredeyse yüzde 50'sini belki de daha fazlasını banladığı.
Open:MP çıkıyorsa da çıksın artık... Ön yargı gibi olmasın ama, benim için SA-MP'ın yerini çok zor tutar.

SA-MP'a sadece iki oyun stili üzerinden bakmak yanlış. @haroldfinch 'in pursuit sunucusu da çok hoş, multimod sunucuları da. Çoğu "SA-MP" playerının aşağı gördüğü "Hırsız Polis" sunucuları da. Her insan kendinde aramalı hatayı. "Çekememezlik" olayı o kadar doğru ki. "Yok X sunucusu bizi geçecek, yok Y sunucusu şöyle yapacak." Sunucum açık olduğu sırada(hırsız polis sunucu sahibiydim) bütün hırsız polis sunucuları ile konuşup ortak bir client'e geçme teklifi veyahut herkesin kendine özel client'i olsun tarzı bir teklifte bulunacaktım fakat o kadar kopuk ki bütün sunucu sahipleri birbirinden. Rekabet yok, düşmanlık var kin var. Birkaç kanser kesim var özellikle sunucu sahiplerini birbirine düşürmeye çalışan onlara girmiyorum bile! -Ne yazık ki "Türk" insanı diyeceğim herkesten özür dileyerek fakat üzücü olan bir gerçek var. "Türk insanının (çoğu kesimi) saygı denen şeyi reelde bile uygulayamıyorken, sanaldaki bir ortamda mı uygulayacak? Çok ütopik geliyor..
Son düzenlenme: 13 Haziran 2020, 23:30:06 5YPEXE

Beauclerc

Bence SAMP'ın bu kadar uzun sürede hayatta kalması bir mucize. Ben 2008'de SAMP'a başlamıştım. Bırakalı çok uzun zaman oldu. Bazı sunucularda yöneticilik yaptım ve büyük sunucuların sahipleri ile hala iletişimim var. Onlar bu da işlerden çekileli çok oldu. GTAMulti'de hala aktif sunucuları görmek beni çok şaşırttı. SAMP modu official olsaydı, GTA San Andreas bugüne kadar 7-8 kez remaster olarak çıkarılmış olurdu sanırım :D

Krater

Alıntı yapılan: RapidFire - 13 Haziran 2020, 21:36:31
Neden bitti?
Gelelim RolePlay'a...
//

Söylediklerine katılıyorum. Ne yazık'ki çalıştığımız insanlar iyi/kötü niyetliği olduğunu bilmediğimiz için verdiğimiz emekler heba oluyor. Bakalım daha neler olucak görüceğiz.

Dyternal

Alıntı
Neden bitti?

O kadar haklısın ki bu kısımda, gerçekten içimdekileri dökmüşsün.