GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Proje Fikir Alışverişleri

Başlatan Jawié, 24 Ekim 2017, 17:39:54

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Jawié

Proje Fikir Alışverişleri

San Andreas Multiplayer bu zamana kadar freeroam/rpg/cnr üçlemesiyle yaşadı. En azından bizim ülkemizde öyle. Neden farklı bir şeyler denemeye tenezzül etmedik hiçbir zaman? Freeroam devi olmak hedefinizse, başka bir freeroam devi var ise ve yaptığınız sistemler açısından bir fark yoksa, tutmayacağını bildiğiniz halde neden freeroam açma gereği duyuyorsunuz?

Farklı bir şeyler denemenizin zamanı gelmedi mi? Ben size proje fikirleri konusunda yardımcı olacağım. Bunların ülkemizde olmaması için hiçbir sebep yok. Bu oyun henüz ölmedi. Küçük yaştakiler hala oynamaya devam edecek. Oyunu tam kavramadığı için zevkli gelecektir. Grafik takıntısı olmayan, sağlam oyun oynamak için ekipmanı olmayan arkadaşlar oynamaya devam edecektir.

1-) Run and Shoot

Koş ve ateş et. Oyuncular, karşı takımın bölümünü ele geçirmek için öldürür ve karşı takımın bölümünü ele geçirir.

2-) Occupation Roles

Meslek rolleri. Birden fazla meslek seçilebilir. Her mesleğin dünyası ayrı olarak ayarlanır. Polis mesleğinde soygun yapan random botlar olur. Polisler devriye atar, suçluyu yakalar. Yakaladıkça o meslekteki levelları artar, özelleştirme yapabilirler.

3-) Derby

Arabalar suyun üzerine düşmemeli. Her araba, birbirinin gözüne düşman gözü ile bakar. Amacı arabaya sertçe vurup onu yok etmektir.

4-) Shooter

Füzeli araçlar ile karşıdaki adamın arabasını "bang bang" yöntemi ile uçuruyoruz. Oldukça zevkli bir oyundur.

5-) Company Wars

Şirket savaşları. Burada herkes kendisine bir şirket kurar. Çalışanlar aktör olup, sabit olarak aynı binada kalmaktadırlar. Her şirket sahibinin amacı, diğer şirket sahibini batırmak, onu zora sokmaktır.

6-) Triathlon

Bunu yazmasaydım ayıp olurdu. Genel amacını biliyorsunuz. Diğerlerini eleyip en hızlı şekilde varış noktasına ulaşmak.

7-) Zombie

H1Z1 gibi oyunları örnek alarak bir zombie hedefli hayatta kalma oyunu yapabilirsiniz. Biraz klasik, Türkiye'de şimdilik yok. Zamanında denendi ve kapatıldı. Tutturmak ise sizin elinizde.

8-) SinglePlayer

SinglePlayerdan özenerek görevler yapabilirsiniz. Open world, sürekli görev güncellemesi. Hatta arkadaşıyla birlikte görev yapabilirse de güzel olur. Gta Online gibi, görevlerin bir amacı var. Örneğin, helikoptere bin ve şu noktaya git.

Klasik fikirlerden kurtulun. 0.3c versiyonunda bile sunucu açmaya çalışanlar var günümüzde. Bitti o artık, önüne bak. 4-5 kişi ile tutturmuş olmuyorsun. 0.3.7 dönemindeki gelişmelere biraz kulak ver. "Mta'da olur o anca yeağğ" diyorsunuz. Mta'da olup da Samp'da olamayacak bir şey söyle? Belki birkaç kısıtlama olur. Mta'da mod vs. yapabiliyoruz ama Samp desteklemiyor. Sonuçta modun amacı aynı değil mi? O fikirden seni alıkoyan ne peki? Düşün, kafanda kur, koda dök.

• Bu konuyu okuyup da "Çok iyi olmuş, eline sağlık." diyecekleri tanıyorum. Kimse okumaya bile tenezzül etmemiş, konuya post kasmak için eline sağlık deyip geçiyor. Diyelim ki kastın, sonrası? Ne kazandıracak ki bu sana? Adam akıllı oku, bir gelecek ver şu oyuna. Delinin teki kuyuya CnR konsepti atmış. Siz de hala o CnR konseptinin peşinden gidiyorsunuz. Yapmayın, yeni şeylere yönelin. Buradaki kimsenin bu yazıları ipleyeceğini sanmıyorum da yazayım dedim. Belki aranızdan birisi çıkar.
Son düzenlenme: 24 Ekim 2017, 17:44:53 Jawié

JudaX

Backup

Haklısın fakat Türk pawn kitlesinin çoğu hazır modu editleyip kullanmaya kaçıyor bu yüzden de oyuncular farklı konseptleri pek bilmediği için hep aynı teranede dönüyor. Farklılık iyidir fakat Türkiye için çok geç şu saatten sonra farklı konsept açacak varsa ingilizce dil seceneğini kesinlikle eklemeli diye düşünüyorum. Günümüz CnR leri çoğu Türk oyuncuyu kendine bağladı bile :) Eline sağlık

Jawié

Alıntı yapılan: _Backup - 24 Ekim 2017, 22:58:01

Haklısın fakat Türk pawn kitlesinin çoğu hazır modu editleyip kullanmaya kaçıyor bu yüzden de oyuncular farklı konseptleri pek bilmediği için hep aynı teranede dönüyor. Farklılık iyidir fakat Türkiye için çok geç şu saatten sonra farklı konsept açacak varsa ingilizce dil seceneğini kesinlikle eklemeli diye düşünüyorum. Günümüz CnR leri çoğu Türk oyuncuyu kendine bağladı bile :) Eline sağlık

Aslına bakarsan Türk oyuncu kalmadı. Geçenlerde tekrar bir projeyeye başlayayım diye düşündüm, eğleniriz ve birkaç dostluk yaratırız tarzı fikirler kurdum. Kalcor hosted tab - interneti boşamış, internet içler acısı. Bana kalırsa global düşüncede de bitmiş. Orada da CnR kalıbı ortada. Ortam yok mu? Ortam var, roleplay ortamları da hala samimi, sıcak. Genelinde bu durum söz konusu. Bu konuyu açmış olmak için açtım sadece. En sonuna da bir not düştüm zaten. Adam akıllı birisinin çıkıp da batmış kitleyi kurtaracak hali yok. Ben bile farklı bir proje düşünüp kodlamaya başladım. Kodlamanın yarısına geldim, emeğimin ziyan olacağını bildiğim için modu sildim. Belki 0.3c gibi dönemlerde yapsaydık şu an Türk oyuncuları farklı projeleri de bilmiş, yaşamış ve dibine vurmuş olurdu.  :maalesef:

TRSinan28

Kendi freeroam modum bitmek üzere.Keşke daha önce yazsaydın bu yazıyı.Farklı konseptte çalışırdım. Etkiledin :) Eline sağlık  :helal:

Jawié

Alıntı yapılan: Sinan28 - 26 Ekim 2017, 16:07:49

Kendi freeroam modum bitmek üzere.Keşke daha önce yazsaydın bu yazıyı.Farklı konseptte çalışırdım. Etkiledin :) Eline sağlık  :helal:

Freeroamda sınır yoktur. /m1 /v1 komutlarından ibaret olmasından ziyade daha farklı şeyleri içine yerleştirebilirsin. Her gta serisinde olduğu gibi görevler, easter eggs tarzı şeyler düşün. Gerçek dünyaya özen. Samp genelinde yapılmamış şeyleri düşün. Mesela futbol oyunu yapıldı, basketbol oyunu yapıldı. Sen de farklı bir şeyler dene.

Nithral

Türk Freeroam sunucularda artık /m1 - /v1 gibi şeyler klasik oldu, çok farklı olmadan yenilik gerekli.

TRSinan28

Alıntı yapılan: Jawié - 26 Ekim 2017, 17:21:00

Freeroamda sınır yoktur. /m1 /v1 komutlarından ibaret olmasından ziyade daha farklı şeyleri içine yerleştirebilirsin. Her gta serisinde olduğu gibi görevler, easter eggs tarzı şeyler düşün. Gerçek dünyaya özen. Samp genelinde yapılmamış şeyleri düşün. Mesela futbol oyunu yapıldı, basketbol oyunu yapıldı. Sen de farklı bir şeyler dene.

Yaratıcı birşeyler düşüneceğim :) Teşekkürler :)

[TR].Aksoy

[quote author=
Sinan28 link=topic=1909.msg14953#msg14953 date=1509036627]
Alıntı yapılan: Jawié - 26 Ekim 2017, 17:21:00

Yaratıcı birşeyler düşüneceğim :) Teşekkürler :)
[/quote]Biz Modu Bitirdik Sayılır Ve Çok Farklı Şeyler Ekledik Değişik Oldu Sanırım Lobi Modu Swlerde Yok Bizim Modumuzda Var ancak bir çete sistemi bulamadık mysql olmadan kurabileceğimiz. Bunu Bulursanız Bize verirmisiniz ?

Wither

Alıntı yapılan: Jawié - 24 Ekim 2017, 17:39:54

8-) SinglePlayer

SinglePlayerdan özenerek görevler yapabilirsiniz. Open world, sürekli görev güncellemesi. Hatta arkadaşıyla birlikte görev yapabilirse de güzel olur. Gta Online gibi, görevlerin bir amacı var. Örneğin, helikoptere bin ve şu noktaya git.

Aynısını 2 sene önce ben de düşünüp projeler yapmaya başladım. Bu üstteki madde şu anki sunucumda var hatta. Ama tüm bunları düşünmeyip, farklı olsun demeden freeroam modu editleyip sunucu açsaydım, 50 kişi olurdu diye düşünüyorum. Ama memnun değil miyim diye sorarsan farklı bir şeyler ürettiğim için gayette memnunum. :)

Xobho

Yorumumu şuraya park edeyim en kısa sürede uygun olduğumda düzenleyeceğim.

Jawié

Alıntı yapılan: Wither - 03 Kasım 2017, 20:23:56

Alıntı yapılan: Jawié - 24 Ekim 2017, 17:39:54

8-) SinglePlayer

Aynısını 2 sene önce ben de düşünüp projeler yapmaya başladım. Bu üstteki madde şu anki sunucumda var hatta. Ama tüm bunları düşünmeyip, farklı olsun demeden freeroam modu editleyip sunucu açsaydım, 50 kişi olurdu diye düşünüyorum. Ama memnun değil miyim diye sorarsan farklı bir şeyler ürettiğim için gayette memnunum. :)

En azından denemişsin bir şeyler. Belki günümüzde değil de eski zamanlarda açsaydın şimdiye Türkiye'de cnr-freeroam-rpg üçlüsü değil de daha farklı şeyler olurdu. Bundan sonra bu üçlüden fazlası hayır getirmez. Oyuncuya bu üçlüyü göstermen yeterli.

_Code

San Andreas Battlegrounds
PUBG'deki gibi oyuncular uçak veya helikopter ile San Andreas'ın herhangi bir yerine bırakılır ve buldukları eşyalar ile hayatta kalmaya çalışırlar.

SA:MP Turkiye CnR IP: server.sampturkiyecnr.com:7777

Jawié

Alıntı yapılan: RECEP - 05 Kasım 2017, 18:03:06

San Andreas Battlegrounds
PUBG'deki gibi oyuncular uçak veya helikopter ile San Andreas'ın herhangi bir yerine bırakılır ve buldukları eşyalar ile hayatta kalmaya çalışırlar.

Bu, yeni 0.3.8 sürümüyle daha efsane olur. Boş olsaydım el atacaklarım arasında olurdu. Belki ileride yaparız bir şeyler. Önerin güzel, yorumu okuyanlar da bir düşünsün bence. :şeytan:

_Code

SA4DEAD
2 takım mevcuttur, bunlar; Zombi ve hayatta kalanlardır. Takımlardaki oyuncu sayısı eşit bir şekildedir. Hayatta kalalanlar birçok zorluğu aşıp haritadaki belirli noktaya ulaşmaya çalışacaktır zombi takımı ise süre dolana kadar hayatta kalanları durdurucaktır.

SA:MP Turkiye CnR IP: server.sampturkiyecnr.com:7777