GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Size göre nasıl olmalı?

Başlatan Santos, 29 Ekim 2017, 17:35:02

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Santos

Size göre bir roleplay sunucusunda para/ekonomi şekli nasıl olmalı?

2 türlü birşey düşündüm;
1- Çok para, çok pahalı. Örneğin; Bir meslek 10.000$ veriyorsa, bir Tampa'nın 80.000$ olması gibi.
2- Az para, çok ucuz. Örneğin; Bir meslek 10$ veriyorsa, bir Tampa'nın 1000$ olması gibi.

Başka bir düşünceniz varsa aşağıya yazın lütfen. :)
Alıntı yapılan: Santos - 29 Ekim 2017, 19:31:20

Arkadaşlar orada yazılanların sadece bir örnek olduğunu neden unutuyorsunuz. :(
Misal yani, öyle olduğunu düşünün.Meslek 100$'da vermeyebilir.Sadece örnek, niye anlamak istemiyorsunuz?
Son düzenlenme: 29 Ekim 2017, 20:33:00 Santos

LanceX

Lé Spîke

2. seçenek ideal ancak 10.000$ tampaya verilmez. Daha gerçekçi ol. Mesela az kazanıyoruz diye infernus'a 15.000$ vermeyelim yada evler 20.000$ olmasın.

Nithral

1. seçeneğin kanaatindeyim, para/ekonomi konusunda gerçekliğe önem verilmeli.

Levi

Her meslekten aynı kazancı sağlayamazsın. Aylık 200$ kazandıran meslek de var, haftalık binlerce dolar kazandıran meslekler de var. Araçların fiyatlarını oyuncuların kazandıkları paralara göre değil de aracın güzelliğine vb unsurlara bakarak belirlemek en mantıklısı olur. Bu dengeyi iyi kurarsan iyi olur.

"I'm the best damn thing that your eyes have ever seen."

Lé Spîke

Alıntı yapılan: Levi - 29 Ekim 2017, 18:41:19

Her meslekten aynı kazancı sağlayamazsın. Aylık 200$ kazandıran meslek de var, haftalık binlerce dolar kazandıran meslekler de var. Araçların fiyatlarını oyuncuların kazandıkları paralara göre değil de aracın güzelliğine vb unsurlara bakarak belirlemek en mantıklısı olur. Bu dengeyi iyi kurarsan iyi olur.

Evet ama aslında iş oyuncunun aldığı maaşa bağlı. Mesela sunucuda optisyen,güvenlik vb. olmuyor temizlikci,şoför felan oluyor. Bunların da kazandırdığı para belli. Gerçekçilik sağlayacak ise bu mesleklere göre sağlamalı.

LanceX

Alıntı yapılan: Levi - 29 Ekim 2017, 18:41:19

Alınan maaşlara göre olması daha uygun fakat ürünler/mulkler çok da ucuz olmamalı. 

Lé Spîke

Alıntı yapılan: Santos - 29 Ekim 2017, 19:31:20

Arkadaşlar orada yazılanların sadece bir örnek olduğunu neden unutuyorsunuz. :(
Misal yani, öyle olduğunu düşünün.Meslek 100$'da vermeyebilir.

Biliyoruz. Bizim söylediklerimiz de örnek.  :helal:

Levi

O zaman sokaklar lüks araçlarla dolacaktır. Bazı şeyleri erişilmez yapmak bence oyuncuların sunucularda daha çok kalmasını sağlayacaktır.

Allah aşkına temizlikçi maaşıyla lüks bir araba kim almış ya?

"I'm the best damn thing that your eyes have ever seen."

Lé Spîke

Alıntı yapılan: Levi - 29 Ekim 2017, 19:58:59

O zaman sokaklar lüks araçlarla dolacaktır. Bazı şeyleri erişilmez yapmak bence oyuncuların sunucularda daha çok kalmasını sağlayacaktır.

Allah aşkına temizlikçi maaşıyla lüks bir araba kim almış ya?

Ya ben anlatamıyorum ya sen anlamıyorsun  :@

Ben temizlikci maaşıyla adam infernus alsın demiyorum. Fiyatlar ona göre yapılsın diyorum. Yani adam 2 temizlik yapıp infernus alamasın. Onun yerine bisiklet alsın kilo versin. Aslında aynı şeyi söylüyoruz şu anda onu anladım.

_Code

SA:MP Turkiye CnR IP: server.sampturkiyecnr.com:7777

Jawié

2, ikisinde de dengeni kurmuşsun zaten. Eşit oranda oluyor iki halde de.

raptores16

Kiproo

2. seçenek olmalı Ekonomi düşmeli bence  :hayir: