GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
29 Mart 2024, 08:35:49

GTA Online Silahlar

Başlatan lazlow, 15 Eylül 2020, 15:38:12

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lazlow

GTA ONLİNE SİLAHLAR

Daha önceki konuda GTA 5'teki silahları ele almıştım. Bilindiği üzere GTA Online'daki silahlar, GTA 5'te olan silahlar ile sadece Online'da olan silahlardan oluşmaktadır. Ben de bu konumda sadece GTA Online'da olan silahları anlattım, GTA 5'teki silahlar için bu konuya göz atabilirsiniz: GTA V Silahlar


Yakın Dövüş Silahları

Yumruk


Tam olarak bir silah değildir. Hiç silahımız olmadığı zamanlar dövüşmek için kullanırız. Yeri gelince tekme halini de alabilir. Eğilip yavaşça insanların arkadaşına yaklaşıp vurursanız hemen yığılırlar.



El Feneri


El feneri olarak kullanmanın yanı sıra yakın dövüş silahı olarak kullanılabilir. Yumruktan daha etkilidir.



Savaş Baltası


Güçlü bir baltadır.



Boru Anahtarı


Bir silah olmasa da sonuçta ağır bir demirdir. Bu onu güçlü bir yakın dövüş silahı haline getiriyor. Sadece Online'da yer alsa da GTA 5'in hikaye modunda Trevor ile kullanmaya aşina olduğumuz bir alet.



Bilardo Sopası


Oyunda bilardo oynayamasak da bilardo sopasıyla yayalara ve diğer oyunculara rahat bir şekilde saldırabiliriz. Üstelik $6,250 gibi normalde rastlayamayacağımız bir fiyata satılmakta. Bir sopaya kim o kadar para verebilir? Tabii ki oyunda para harcamayı ve kafa dağıtmayı(!) seven GTA Online oyuncuları.



Taş Balta


Basit ve ilkel görünüşüne bakarak küçümsemeyin. Oldukça güçlü bir yakın dövüş silahıdır. Oyuncu ister bir yayaya ister başka bir oyuncuya vursun, vurur vurmaz oyuncuya özel bir güç gelir. Bu özel güç, tıpkı hikaye modundaki Trevor'un özel gücüne benzer ve haritanın altındaki sarı bar dolunca bu özel güç biter. Oyuncu sarı bar dolmadan başka insanlara vurursa özel gücün süresi uzar. Elde etmek için Freemode Bounty Hunter (Ödül avcısı) görevlerini yapmak gerekiyor. Bunun için Maude'in telefonlarını kontrol edin.



Sustalı Çakı


Güzel bir yakın dövüş silahıdır. Çakıyı çıkarınca ve kapatınca havalı bir animasyonu vardır. Sırf bu animasyonu görmek için bile almaya değer.



Şeker Baston


Festive Surprise 2022 etkinliği sırasında tüm oyunculara ücretsiz olarak verilir. Performans açısından, çekiç veya levyeye benzer. Vurdukça çan sesi çıkarır.


Tabancalar

Seramik Tabanca


Ammu-Nation'dan yalnızca Casino Heist'in "Big Con" yaklaşımı tamamlandıktan sonra 20,000$ karşılığında satın alınabilen bir tabancadır.
Yenileme limiti:Hasar: 32




Double-Action Revolver


Oyunculara tıpkı Red Dead Redemption'daymış hissi veren güçlü bir tabancadır. Güçlü olmasının yanında zarifliği ve altın görünümü göz kamaştırır. Elde etmek için cep telefonunuza mesaj olarak gelen Treasure Hunt (Hazine Avı) etkinliğini başlatıp, tamamlayın. 
Yenileme limiti:Hasar: 70




İşaret Fişeği Tabancası


Özellikle geceleri ve karanlık yerlerde yer belirtmek için kullanılan tabancadır. Tabii yayalara ve diğer oyunculara yakından sıkılırsa alev almaya başlarlar.
Yenileme limiti:Hasar: 20



Ağır Revolver



Güçlü bir revolver tabancadır. Ancak görünümü pek zarif değildir.
Yenileme limiti:Hasar: 70



Ağır Revolver Mk II



Ağır revolver'ın daha güçlü halidir ve modernize edilmiş daha temiz bir görünümü vardır. Ağır Revolver'in Mobile Operations Center ya da Avenger içinde Weapon Workshop ile modifiye ederek yükseltince elde edilir.
Yenileme limiti:Hasar: 75



Pistol Mk II



Normal tabancanın geliştirilmiş halidir. Mobile Operations Center ya da Avenger içinde Weapon Workshop ile modifiye ederek yükseltince elde edilir.
Yenileme limiti: 10  Hasar: 38



SNS Pistol Mk II



Kolayca cebe sığabilen, küçük ve etkili bir silah olan SNS Pistol'ün geliştirilmiş halidir. Mobile Operations Center ya da Avenger içinde Weapon Workshop ile modifiye ederek yükseltince elde edilir.
Yenileme limiti:Hasar: 30



Up-n-Atomizer



Güçlü, kullanışlı ve eğlenceli fütüristik bir silahtır. Tekte öldürme ihtimali daha düşük olsa da doğru kullanıldığında insanları, araçları, eşyaları havaya fırlatan bir silahtır. Sürdüğünüz araç bir yere sıkıştığında sıkarak aracı düzeltebilirsiniz ya da size saldıran bir arabaya, helikoptere isabetli bir şekilde sıkarak yönünü saptırabilirsiniz. Mermi sıkıntısı yoktur, kendi kendine şarj olarak dolar. Tabii üzerinize bir ordu saldırıyorsa sizi korumaz, bir kere sıktıktan sonra yeniden dolması için birkaç saniye beklemek gerekiyor.
Yenileme limiti:Hasar: 80



Perico Pistol



Los Santos'taki bir Freeroam Etkinliğinin parçası olarak, sarhoş bir korumanın üzerini arayıp, bir anahtar alın. Daha sonra The Cayo Perico Heist'in finalinde El Rubio'nun malikanesinin ofis masasında bir çekmece açmak için anahtarı kullanabilirsiniz. Perico Tabanca çekmecenin içinde olacaktır.
Yenileme limiti:Hasar: 80



WM 29 Pistol





Bu silahı elde etmek için Weazel Plaza binasının tepesindeki silahlı çatışmadan oluşan yeni bir rastgele görevi tamamlamak gerekiyor. Weazel Plaza'nın çatısındaki tüm suçluları öldürünce bu WM 29 Pistol'u yerden alabilirsiniz. Bu görev yalnızca 20:00 ile 06:00 arasında açılabilir.
Yenileme limiti: 12  Hasar: 36


Makineli Silahlar

Combat MG Mk II


Combat MG'nin geliştirilmiş halidir. Mobile Operations Center ya da Avenger içinde Weapon Workshop ile modifiye ederek yükseltince elde edilir.
Yenileme limiti: 70  Hasar: 57



Mini SMG


İlk kez GTA Vice City Stories'te gördüğümüz bir silahtır.
Yenileme limiti: 12  Hasar: 22



SMG Mk II


SMG'nin Mobile Operations Center ya da Avenger içinde Weapon Workshop ile modifiye ederek yükselterek elde edilen gelişmiş halidir.
Yenileme limiti: 40  Hasar: 22



Unholy Hellbringer


Lazerli güçlü bir fütüristik makineli silahtır. GTA Online'ın teması dışına çıkarak oyunu Star Wars'a çevirmek isteyenler için bir fırsat niteliğinde silahtır. Düşmanların üzerine lazerler saçarak koşabilirsiniz.
Yenileme limiti: 70  Hasar: 55



Tactical SMG


Yeni Tactical SMG, yan silah teknolojisinin zirvesidir: tam otomatik, büyük boyutlu şarjör, arabayla yanından geçebilme özelliği ve yıkıcı derecede güçlü. Silah Kamyonu'ndan bir tane alın ve geleceğin ağırlığını avucunuzun içinde hissedin.
Yenileme limiti: 80  Hasar: 28


Pompalı Tüfekler

Pump Shotgun Mk II


Pump Shotgun'ın geliştirilmiş halidir. Mobile Operations Center ya da Avenger içinde Weapon Workshop ile modifiye ederek yükseltince elde edilir.
Yenileme limiti: 10 Hasar: 67



Sweeper Shotgun


Adından anlaşılacağı üzere silip süpüren bir pompalı tüfektir. Birkaç düşmanla burun buruna geldiğinizde tek hamlede ortadan kaldırmanızı sağlayabilecek kadar güçlüdür. The Lost And Damned oynayanlar, bu silahın ne kadar etkili olduğunu az çok bilebilirler.
Yenileme limiti: 10  Hasar: 70



Combat Shotgun


Combat Shotgun, GTA Online'a 1.52 Cayo Perico Heist Güncellemesi ile eklenen gizli bir silahtır. Soygun finali sırasında elde edilebilir.
Yenileme limiti: 10  Hasar: 77


Taramalı Tüfekler

Assault Rifle Mk II


Assault Rifle, yani AK-47'nin geliştirilmiş halidir. Mobile Operations Center ya da Avenger içinde Weapon Workshop ile modifiye ederek yükseltince elde edilir.
Yenileme limiti: 40  Hasar: 33



Bullpup Rifle Mk II


Bullpup Rifle'ın geliştirilmiş halidir. Mobile Operations Center ya da Avenger içinde Weapon Workshop ile modifiye ederek yükseltince elde edilir.
Yenileme limiti: 40  Hasar: 35



Carbine Rifle Mk II


Carbine Rifle'ın Mobile Operations Center ya da Avenger içinde Weapon Workshop ile modifiye ederek yükselterek elde edilen gelişmiş halidir.
Yenileme limiti: 40  Hasar: 36



Kompakt Tüfek


AK-47'nin küçüğü görünümlü, küçük ama güçlü bir taarruz tüfeğidir. 
Yenileme limiti: 40  Hasar: 36 



Special Carbine Mk II


Special Carbine'in Mobile Operations Center ya da Avenger içinde Weapon Workshop ile modifiye ederek yükselterek elde edilen gelişmiş halidir.
Yenileme limiti: 40  Hasar: 34 



Heavy Rifle


GTA 5'in betasında kaldırılan Heavy Rifle, 1.58 The Contract güncellemesiyle GTA Online'a eklenen, güçlü bir taramalı tüfektir. Aynı güncellemeyle birlikte gelen diğer silahlara kıyasla yalnızca Ammu-Nation'lardan satın alınarak elde edilebilir.
Yenileme limiti: 30  Hasar: 40



Service Carbine


1.61 Criminal Enterprises güncellemesi kapsamında oyuna eklenen güzel bir taramalı tüfektir.
Yenileme limiti: 30  Hasar: 63


Keskin Nişancı Tüfekleri

Heavy Sniper Mk II


Heavy Sniper'ın geliştirilmiş halidir. Mobile Operations Center ya da Avenger içinde Weapon Workshop ile modifiye ederek yükseltince elde edilir.
Yenileme limiti: 5 Hasar: 98



Marksman Rifle Mk II


Marksman Rifle'ın geliştirilmiş halidir. Mobile Operations Center ya da Avenger içinde Weapon Workshop ile modifiye ederek yükseltince elde edilir.
Yenileme limiti: 10  Hasar: 70 



Precision Rifle


1.61 Criminal Enterprises güncellemesi kapsamında oyuna eklenen güçlü ve hassas bir keskin nişancı tüfeğidir.
Yenileme limiti: 10  Hasar: 88 


Ağır Silahlar

Kompakt El Bombası Fırlatıcı


Arka arkaya el bombaları fırlatan güçlü bir silahtır.
Yenileme limiti: 20 Hasar: 95



Havai Fişek Fırlatıcı


Havaya sıkınca havai fişekler atan ancak düşmana sıkınca öldürücü bir silaha dönüşen silahtır. Nereye sıkılırsa sıkılsın renkli patlama ışıkları çıkar. Bağımsızlık günü güncellemesiyle gelir.
Yenileme limiti: 10  Hasar: 45 



Widowmaker


Minigun'ın lazerler sıkan fütüristik hali olan ağır bir silahtır.
Yenileme limiti: 90  Hasar: 30 



Kompakt EMP Fırlatıcı


Pistol görünümlü ağır silahlar sınıfında yer alan bir silahtır. Yalnızca cephanelikle birlikte satın alınan Agency'lerden temin edilebilir.
Yenileme limiti:Hasar: 95


Fırlatılan / Diğer

Flare


Flare bir silah olarak kullanılamaz, yalnızca bir yeri belirtmek veya bir alanı işaretlemek için bir öğe olarak kullanılır. Flare, telefondaki Merryweather hizmetlerinden geçerek ve bir Hava Saldırısı çağırarak elde edilebilir.



Pipe Bomb


Fırlatıldıktan sonra el bombasına göre daha kısa sürede patlayan bir bombadır. Yani fırlatmakla patlatmak bir olur.
Hasar: 85 



Kartopu


Kar yağdığında karın olduğu herhangi bir yerden toplanabilen kartopudur. Pek bir hasarı yoktur, eğlencesine oynanabilir.
Hasar: 1   



Kimyasal Sıvı Bidonu


Sadece belli görevler içinde kullanılabilen kimyasal sıvı dolu bir bidondur.



Gübre Bidonu


Sadece belli görevler içinde kullanılabilen sıvı gübre dolu bir bidondur. Sıvının adı gübre olarak geçse de "Short Trip - Fire It Up" adlı göreve bakılırsa benzin gibi ateş edildiğin yanıcı etkisi olan bir sıvı içermektedir.



Asit Paketi


Bir silah değil, sadece belli görevler içinde kullanılabilen gazeteye sarılmış uy****rucudur. GTA San Andreas yan görevlerinde de bildiğimiz gibi Asit Satış Görevlerinde polise yakalanmadan müşterilerin bölgelerine fırlatabiliyoruz.
  




   
Kaynak/ Resimler: GTAWiki - GTASeries Videos - GTABase
Son düzenlenme: 16 Haziran 2023, 14:09:02 lazlow

vladovin


Impeccable

Paylaşım için teşekkürler, elinize sağlık.:)


lazlow

Alıntı yapılan: Impeccable - 17 Ocak 2021, 00:47:53
Paylaşım için teşekkürler, elinize sağlık.:)
Teşekkürler :)


Vupsen

Konu için teşekkürler, gayet faydalı. :helal:


Gladiator

Güzel konu elinize sağlık.:helal:


lazlow


Bilinmeyen Bey

GTA Online'a her gün yeni silah, alet, araç yani DLC diye adlandırılan fazladan içeriklere sahip oluyoruz.

Güzel konu :)


Clayss

Güzel paylaşım Eline sağlık.


lazlow


Erkan

Eline sağlık


Sensiall

Yararlı konu olmuş. Paylaşım için teşekkürler.


lazlow

GTA Online'ın son güncellemesi The Contract ile oyuna gelen yeni silahlar, konuya eklenmiştir :helal: