GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
01 Ocak 2026, 02:03:28

DSL Bağlantısı Yok / Yardım

Başlatan bangbang, 11 Ağustos 2018, 19:52:23

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bangbang

Merhaba arkadaşlar bir günde 5-10 defa "DSL Bağlantınız Yok", "Bağlantınız Gizli Değil" vb. hatalar alıyorum. 3 Aylık yazlık internet kullanıyorum, normalde evde hat yoktu. İnternet kablosu çektirdik ve bağlattık. Eskiden de bu hatayı alıyordum fakat artık çok sık olmaya başladı. TTNET bu konuda bana yardımcı olmuyor. Buranın altyapısı eski hatta yok gibi fakat bundan kaynaklandığını sanmıyorum. Çevrede internet kullanan 5-10 kişi var.

bangbang

AttentionERROR CODE: 2
Your Wireless Router has encountered an Internet Connection error. Please click on the Reconnect WAN button to re-obtain the WAN internet settings if the Internet LED is amber. If the WAN IP Address, Gateway IP Address and DNS are not received by the Wireless Router after the Renew IP process, please contact with your ISP to report the Error Code to resolve the issue.
WAN IP Address:

Allen

Modemine hat bağlanmıyor, alt yapında problem var. Türk Telekom arıza ekibini ara.

Zeta

Alıntı yapılan: Allen - 11 Ağustos 2018, 20:44:22

Modemine hat bağlanmıyor, alt yapında problem var. Türk Telekom arıza ekibini ara.

Onun haricinde,kabloların bağlantılarını kontrol et modemin ile DSL bağlantı kablosu renkleri siyah ve kırmızı oluyor genelde,doğru şekilde bağlandığını tehit et.İşe yaramıyorsa arıza ekibini ara.

Lesath

Alıntı yapılan: bangbang - 11 Ağustos 2018, 19:52:23

Merhaba arkadaşlar bir günde 5-10 defa "DSL Bağlantınız Yok", "Bağlantınız Gizli Değil" vb. hatalar alıyorum. 3 Aylık yazlık internet kullanıyorum, normalde evde hat yoktu. İnternet kablosu çektirdik ve bağlattık. Eskiden de bu hatayı alıyordum fakat artık çok sık olmaya başladı. TTNET bu konuda bana yardımcı olmuyor. Buranın altyapısı eski hatta yok gibi fakat bundan kaynaklandığını sanmıyorum. Çevrede internet kullanan 5-10 kişi var.

Modem arayüzüne girip hat bilgileri kısmının ekran görüntüsünü alıp paylaşabilirmisin?

bangbang

Hat bilgileri kısmı neresi oluyor arayüzde tam adres verebilir misiniz? Parz1val

Lesath

Alıntı yapılan: bangbang - 11 Ağustos 2018, 21:42:31

Hat bilgileri kısmı neresi oluyor arayüzde tam adres verebilir misiniz? Parz1val

Örnek olarak şu şekilde bir tablo olur SNR - Hat Zayıflaması - Alım Gücü yazmaktadır.

Modem arayüzüne girdiğiniz de sizin modeminiz hangi marka model ise, türkçe değil de ingilizce olarak bu bilgiler yazmaktadır. Arayüze girdiğiniz takdirde ilk olarak bu bilgiler çıkar karşınıza yinede bulamazsanız modem marka modelini yazın. Ona göre tekrar yönlendirme yapayım

bangbang

Lesath

Alıntı yapılan: bangbang - 11 Ağustos 2018, 21:52:34

Xyzel VMG3312-B10B

Arayüze girdiğiniz zaman hemen alt kısımda bulunan (Sistem Monitörü) seçeneğine tıklatın. Daha sonra çıkan seçeneklerin içinden (xDSL İstatistikleri) seçeneğine tıklatın. Açılan sayfada ekran görüntüsü alıp konu altında paylaşın

bangbang

Downstream        Upstream
Since Link time = 14 min 57 sec
FEC:      0      0
CRC:      2139      0
ES:      303      0
SES:      36      0
UAS:      0      0
LOS:      0      0
LOF:      0      0
LOM:      0      0
Latest 15 minutes time = 25 sec
CRC:      5      0
ES:      2      0
SES:      0      0
Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
CRC:      1252      0
ES:      105      0
SES:      27      0
Latest 1 day time = 1 hours 15 min 25 sec
UAS:      26      26
Previous 1 day time = 0 sec
CRC:      0      0
ES:      0      0
SES:      0      0
Total time = 1 hours 15 min 25 sec
UAS:      26      26
============================================================================

Lesath

DSL bağlantısı yok uyarısı aldığınız zaman modem üzerinde ki DSL veya ADSL yazabilir, anormal bir şekilde yanıp söndüğünü gördünüz mü?

bangbang

Alıntı yapılan: Parz1val - 11 Ağustos 2018, 22:21:02

DSL bağlantısı yok uyarısı aldığınız zaman modem üzerinde ki DSL veya ADSL yazabilir, anormal bir şekilde yanıp söndüğünü gördünüz mü?

Pek dikkat etmedim ya sabit oluyor, yada yanıp sönüyor yavaş yavaş. Bir kaç gün önce Wlan dı galiba, anormal şekilde yanıp sönüyordu

Lesath

Alıntı yapılan: bangbang - 11 Ağustos 2018, 22:25:31

Alıntı yapılan: Parz1val - 11 Ağustos 2018, 22:21:02

Pek dikkat etmedim ya sabit oluyor, yada yanıp sönüyor yavaş yavaş. Bir kaç gün önce Wlan dı galiba, anormal şekilde yanıp sönüyordu

Hat değerleriniz de SNR Margin değeri normal değerlerin altında gözüküyor buda demek oluyor ki ankastreden evinize gelen kablo tesisatında sorun olabilir.

Sırayla size önerilerim şunlar olacak;

1- Modeminizi resetleyip tekrar kurulum yapın.
2- Ev telefonuda kullanıyorsanız kabloların arasında bulunan splitter'ı devre dışı bırakıp dsl kablosunu direkt olarak modeme takın(sorun bu şekilde çözülürse yeni bir splitter almanız yeterli olacaktır)
2- ADSL desteği bulunan farklı bir modem bulma imkanınız var ise o modem ile kurulum yapıp tekrar test edin.(kurulum aşamasında kullanıcı adı ve şifreniz gerekecektir kurulumla alakalı olarak youtube'da bir çok video var)
3- Ankastre kutudan gelen kablo tesisatı bina içinden gidiyorsa herhangi bir elektrikçi çağırıp kablo tesisatınızı ve evin içinde bulunan ethernet prizini kontrol ettirin.
4- Category 6 ismi verilen dış ortam ethernet kablosu alıp ankastreden direkt olarak kendi imkanınızla evinize çekin yada yine bir elektrikçi yardımıyla çektirin.(bina içi tesisatından ayrı olarak ankastre'den direkt çekmeniz durumunda daha sağlıklı ve daha iyi sinyal alabilirsiniz)

Türk Telekom ekipleri santral ile ankastre kutusunda ölçüm yapar, ankastre'den sonra ki kablo tesisatına karışmaz.

Ankastre kutusu şu şekildedir;

bangbang

Lesath