GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

FrtdnYLDZ | Fırat Danyıldız - MTA / SA:MP © (2014-2020)

Başlatan FrtdnYLDZ, 26 Haziran 2019, 18:32:35

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

FrtdnYLDZ

Merhaba Pawno Türk üyeleri uzun zamandır kendimi tanıtmayı planlıyordum. Bugün boş bir zaman buldum. Sizlere ilk olarak kendimi tanıtıp, daha sonrasında role-play geçmişimden bahsedeceğim. (öncesi/sonrası)

SA:MP ve MTA role-play oyuncularının bir çoğu gibi bende bir freeroam oyuncusuydum. SA:MP ve MTA'yı sıklıkla oynamadan önce Counter Strike 1.6 JailBreak sunucularında admin ve kurucu gibi yetkilerde sunucular yönettim.

Counter Strike 1.6 JailBreak ortamı gerçekten çok nadir bulunan ortamlardan birisidir. Çok iyi insanların olduğu kadar, saçma sapan insanlarında bulunduğu bir ortam.

Counter Strike 1.6'yı bir süre oynadıktan sonra, Multi Theft Auto'ya geçiş yaptım. Freeroam modunda bir süre oynadım. Bir çok sunucuda admin oldum, kurucu oldum. Map yapmaya çalıştım. Saçma sapan videolar çektik, tanıtımlar yaptık. Çok güzel zamanlardı.

O yıllarda freeroam modunda oynamaya devam ettim. Bazen sunucu değiştim, farklı yerlerde oynadım.  Bazen Counter Strike 1.6, bazende MTA oynadım. Oyuncu sayıları hep 15 ile 60 arasındaydı. Ama bu kadarı bize yetiyordu, eğlenebiliyorduk bu kadar kişiyle. :)

Bir gün freeroam modundan sıkılmış olmam gerek ki başka sunucular arıyordum. İlk defa ve daha önce hiç girmediğim bir mod gördüm. Tahmin edebileceğiniz üzere o mod roleplaydı.

Roleplay kariyerime MTA'da Türkiye Roleplay sunucusunda başladım. İnanın tarihi ve zamanı ben bile hatırlamıyorum. Gerçekten rol seviyesi ne kadar düşük olsa bile roleplay modunu çok sevmiştim. Araç alım-satım, para kasma felan derken. Hafiften bir şeyler öğrenmeye başladık. Sıfır roleplay bilgisi ile LSPD'ye giriş yaptım, orada bir kaç şey gördüm ve rol yapmaya çalışıyordum.

Zor oldu ama o zamanlarda benimde içerisinde bulunduğum bir video bulabildim. (Nico_Sanders)

Roleplay moduna yavaştan alışmaya başlıyordum ve farklı oyunlar oynamıyordum. Amacımız para kasmak, daha hızlı araçlar almak ve bir yandan roleplay öğrenmekti. Pek hatırlamıyorum, sanırsam LSPD'de biraz ilerlemiştim. Bir süre oynadım diye hatırlıyorum. Bir yıl sonra hatırladığıma göre Türkiye Roleplay sıfırlanıp yeni modlarıyla tekrar açılmıştı. Artık biraz bile olsa rol biliyorduk, yeni modlar felan gelmişti.

Bir arkadaşımın önerisiyle SA:MP'ta VendettaRPG'ye başvuru yollamıştım, bir çok kez rededilmişti. Fakat en sonunda yardım alarak kabul ettirmiştim. VendettaRPG'de bir süre oynadım, fakat MTA'ya alışkın olduğum için bir süre oynadıktan sonra bıraktım. Bunun sebeplerinden birisi MTA'da bir ortamımız vardı. VendettaRPG'ye tam olarak başlamaya hevesim yoktu. Tekrar Türkiye Roleplay'a döndüm. Bir çok rol yaptık.

Roleplay geçmişimde sadece MTA ve SA:MP yok bir süre Arma 3'e başladım. AltisTÜRK ve ArmaTÜRK sunucularında vakit geçirdim. Sesli roleplay tecrübem olmuştu. Gerçekten Gta San Andreas'a göre çok farklıydı. 1 Mayıs 2016'da başladığım Arma 3'e 8 Ağustos 2016'da son vermiştim. Bunun en büyük sebeplerinden biri ise, gelen güncellemeleri sistem gereksinimim karşılamıyordu. Bu yüzden FPS düşüyor ve oyun oynanamayacak bir hale geliyordu.

Arma 3'ten sonra tekrar döndüm. Bir süre rol yaptık ve devam ettik.  Türkiye Roleplay'ın kurucusu Batuhan Tonga (Query, PedroLanges) beni yetkili ekibine dahil etti ve "Trial Admin" olarak göreve başladım. Daha çok çabalıyor ve daha hızlı öğreniyordum. 6 Eylül 2016 tarihinde Türkiye Roleplay kapandı.

14 Ağustos 2016 tarihinde Query tarafından İnception Roleplay açıldı. (Braylon Chanter, Soulfly) İnception Roleplay gerçekten profesyonel bir projeydi. Her şey yolunda gitti ve sunucu açıldı. LSPD yönetiminde ben vardım, bir süre sonra rütbe atladım ve "In Game Admin Level 1" oldum. İnception Roleplay'ın sadece başlangıç dönemlerinde bulundum. Bir süre geçdikten sonra "Admin Power (AP)" sebebiyle ekipten atıldım ve karakterim sıfırlandı.

Ardından SA:MP ve MTA'ya ara verdim. Eski ortamlara uğradım. (CS 1.6, MyGameArea) Farklı oyunlar denedim. (ETS2 vb)

Geri dönüş sağladım ve SA:MP'a başladım. SA:MP'taki VendettaRPG'de bulunan hesabımla bir süre geçirdim. (Nico_Sanders)

VendettaRPG'de bir süre oynadıktan sonra farklı konseptler denemek istediğim için bıraktım. Türk konsepti olan Safari Roleplay'a başladım.

Türk konsepti olan Safari Roleplay hoşuma gitmişti ve ortamı vardı. TeamSpeak 3 adresinde toplanıp roller yapıyorduk, sohbet ediyorduk. Bu sunucuda ilerlemeye karar verdim. 23.01.2018 tarihinde Furkan admin tarafından Level 1 helper yapıldım. Ardından bir ay sonra Umut ve Giray admin tarafından Level 2 helper yapıldım. İki ay sonra Sedat ve Ömer admin tarafından Level 3 helper yapıldım.

İlerlemeye devam ediyordum. Üç ay sonra Alperen admin tarafından Level 1 admin yapıldım. Bir ay sonra ise tekrar Alperen admin tarafından Level 2 admin yapıldım.

Bir kaç durum dolayısıyla oyuna girişlerim azaldı. 16.01.2019 tarihinde in-aktiflik sebebiyle kadrodan çıkartıldım.

(Bir kaç ay ara verdim)

Geri döndüm, döndüğüm gibi Elraenn'ın sunucusuna giriş yaptım.

Şu anda Eightborn RPG'de LSPD'de bulunuyorum. (Nico_Sanders)

Eightborn Roleplay'ın dışında 19 Roleplay ve Safari Roleplay sunucularında aktif olarak oynuyorum.

Tanıtımım bu kadar, okuduğunuz için teşekkürler.
(Eksik şeyler olabilir, önemli ve aklıma gelenleri yazdım. Okursanız ve ona göre yorumlarsanız sevinirim.)
Son düzenlenme: 04 Mayıs 2020, 21:22:53 FrtdnYLDZ

QrzR

EZEL

flooder

DracDonix

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

Kraus

Safari Gaming © sɪɴᴄᴇ 2014
www.sf-gaming.net

Cruza

since 2008
graphic designer & front-end web developer

SteveG

jonlakow

Dreizen

Joker

open.mp Turkey Department Manager

FelleR