GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Vetro Roleplay şifrelerin gizliliği ?!

Başlatan Jarveus, 20 Mayıs 2019, 01:16:25

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kraus

SMF forum sistemi hesap adı ve şifresiyle oluşturulmuş metni sha1 ile şifreleyip depolar. Bu şifrelemeler aslında site açıkları vs durumlarında 3. şahısların veritabanından kolayca şifreleri ele geçirmemesi içindir, hatta şifrelerinizde kişisel öğelerinize yer verirseniz uzun karakterli şifreler kullanırsanız bu şifrelemelerin çözülmesi iyice zorlaşır. Ancak bu 3. şahıs veri çalmak isteyen hackerlara yönelik güvenlik önlemidir. Sitenin yazılımsal kodlarında düzenleme yetkisi olan kişi istediği taktirde kolayca kendi sitesinde eklediği andan itibaren şifreleri ele geçirebilecek kod yazabilir. Bu durumun doğruluğu yanlışlığı güvenilirliğe bakar ben şahsen bu habere doğru ya da yanlış diyemem kimse diyemez, bana kalırsa bu devirde belirli siteler dışındaki sitelere her yerde kullandığınız şifreyi yazmayın farklı şifreler kullanın tek yapabileceğimiz şey de bu zaten. Güvenlik ve şifre konusunda aşağıdaki konuyu okuyabilirsiniz.

https://www.pawnoturk.com/forum/internet/hesap-guvenligi-ve-sifre/
Son düzenlenme: 08 Haziran 2019, 02:36:16 Kraus
Safari Gaming © sɪɴᴄᴇ 2014
www.sf-gaming.net

Dyternal

Mantığı anlamıyorum. Rina kayıt sistemi yaptı biz kayıt sistemi yapmamalıyız. Rina o sistemi yaptı artık iş işten geçti gibi kelimeler çok saçma. O yapıyosa sende yap ama sen daha fazlasını yap. Onun mesleklerinde marangoz yok marangoz yap mesela.

CaLderoN

Üyelerimizden birbirlerini tahrik edecek yorumlardan kaçınmalarını rica ediyorum. Tartışmaya yönelik olan yorumlar silindi.

İletişim: cataltepe@outlook.com.tr
https://linkedin.com/in/omurcataltepe/

Pablo

Alıntı yapılan: Kraus - 08 Haziran 2019, 02:22:42

SMF forum sistemi hesap adı ve şifresiyle oluşturulmuş metni sha1 ile şifreleyip depolar. Bu şifrelemeler aslında site açıkları vs durumlarında 3. şahısların veritabanından kolayca şifreleri ele geçirmemesi içindir, hatta şifrelerinizde kişisel öğelerinize yer verirseniz uzun karakterli şifreler kullanırsanız bu şifrelemelerin çözülmesi iyice zorlaşır. Ancak bu 3. şahıs veri çalmak isteyen hackerlara yönelik güvenlik önlemidir. Sitenin yazılımsal kodlarında düzenleme yetkisi olan kişi istediği taktirde kolayca kendi sitesinde eklediği andan itibaren şifreleri ele geçirebilecek kod yazabilir. Bu durumun doğruluğu yanlışlığı güvenilirliğe bakar ben şahsen bu habere doğru ya da yanlış diyemem kimse diyemez, bana kalırsa bu devirde belirli siteler dışındaki sitelere her yerde kullandığınız şifreyi yazmayın farklı şifreler kullanın tek yapabileceğimiz şey de bu zaten. Güvenlik ve şifre konusunda aşağıdaki konuyu okuyabilirsiniz.

https://www.pawnoturk.com/forum/internet/hesap-guvenligi-ve-sifre/

haklısınız anlatım için teşekkürler güzel olmuş anlatım. :aynen:

Alıntı

Pawnotürk Üyesi 2017-2020

Unknown

Krater

Buzz adlı kişi Nemessis RP ninde modunu çalmış bulunmakta, bilginize.

RaideNN

Alıntı yapılan: AlqoliK - 13 Temmuz 2019, 22:49:59
Buzz adlı kişi Nemessis RP ninde modunu çalmış bulunmakta, bilginize.
Hangi modu çaldı merak ettim

sanandreasrpg.com v2 #çokyakında

BrainDamaged.

Alıntı yapılan: MacbetH - 20 Mayıs 2019, 02:57:31
Tamamen tarafsız bir yorumdur.

Benim bildiğim SMF sistemi SHA1 şifreleme diliyle şifreleri gizliyor. Yani istediğin kadar forum yöneticisi ol. Şifreyi eline alamazsın. (Eğer ultra yetenekli bir hacker değilsen.)

Forum yöneticisi olduğunuzu varsayalım "Yönetim" sekmesinede erişiminiz var diyelim,bunun yanınada araştıran/meraklı kişiliğinizi koyduk 1-0 öndesiniz zira birkaç dakikaya gerekli veritabanı erişim bilgilerini bulmanız işten bile değil, sonrasında işlem yapan sütun'u buldunuz satır takibi ile içi "SHA1"'in ışığını yansıtan hücreye geldiniz gerisi Decrypt'lerin işi anahtar kelimeyi verdim kolay gelsin. :helal:

Pablo

zaten bana ddos atmaktan makineleri iptal edildi :D

Alıntı

Pawnotürk Üyesi 2017-2020