GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Şaka Gibi Ülke: Türkiye

Başlatan nikobernoo, 13 Nisan 2021, 13:19:33

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nikobernoo

Artık haberleri açmak istemiyorum açtığımda gördüğüm manzaralar beni şok ediyor: 24 Köpeğin damar yolları açılmış şekilde cesedinin yol kenarına bırakılması, Taciz tecavüz, İlişki cinayetleri, Siyasi kavgalar tartışmalar, Trafik kazaları, intihar durumları, iftiralar ve niceleri. Nedir bu ülkenin sonu? Neden bu durumlar genellikle Türkiye'de baş veriyor? Ve en önemlisi neden bunları yapan "insan"lar serbest bırakılıyor, ceza indirimi ve hapis yerine para cezasına çevriliyor?
Son düzenlenme: 13 Nisan 2021, 13:24:46 Provazano

Belkide Gameover

bloodsucker

Anestezi

İnsanımızda bir hal var, bilmiyorum asıl sebebini, artık yetersiz eğitim mi dersiniz, doğrudan eğitimsizlik mi dersiniz, yoksa tabiatımız mı böyle dersiniz, onu bilmiyorum gerçekten. Oruç tutmayanı darp etmeler, sevgilisinin iki yaşındaki bebeğine tecavüz etmeler, cinayetler, intiharlar... Kısacası bu adaletsizlik ve kaos ortamı durduk yere çıkmadı, bir kaynağı var bunun. Çözümünün ne olduğunu gayet iyi biliyoruz ama kayda değer oranda insanımız bir şeylerden korktuğu için o çözümü uygulayamıyoruz ve böyle böyle sindiriliyoruz. Elbette ki mutlak bir sessizlik hakim değil üzerimizde. Mesela Ekşi Sözlük'te, Twitter'da eleştiri, isyan dolu yazıları görebiliyorsunuz gündem kısmına ve trend kısmına bakarsanız ama bunlar yine lafta kalacağından çözümü uygulamada etkili olmuyor. Bekliyoruz işte neler olacak diye ama bir gün damarımıza yeterince basılmış olacak, bardağı taşıran son damla düşmüş olacak, o zaman 'Yeter!' diyeceğiz. Ama böyle olunca da o zaman gelinceye kadar aldığımız hasarı düzeltmeye vakit harcayacağız, yine gidecek yıllarımız, bir asır öncesinde de olduğu gibi.

nikobernoo

Alıntı yapılan: Anestezi - 13 Nisan 2021, 14:14:06
İnsanımızda bir hal var, bilmiyorum asıl sebebini, artık yetersiz eğitim mi dersiniz, doğrudan eğitimsizlik mi dersiniz, yoksa tabiatımız mı böyle dersiniz, onu bilmiyorum gerçekten. Oruç tutmayanı darp etmeler, sevgilisinin iki yaşındaki bebeğine tecavüz etmeler, cinayetler, intiharlar... Kısacası bu adaletsizlik ve kaos ortamı durduk yere çıkmadı, bir kaynağı var bunun. Çözümünün ne olduğunu gayet iyi biliyoruz ama kayda değer oranda insanımız bir şeylerden korktuğu için o çözümü uygulayamıyoruz ve böyle böyle sindiriliyoruz. Elbette ki mutlak bir sessizlik hakim değil üzerimizde. Mesela Ekşi Sözlük'te, Twitter'da eleştiri, isyan dolu yazıları görebiliyorsunuz gündem kısmına ve trend kısmına bakarsanız ama bunlar yine lafta kalacağından çözümü uygulamada etkili olmuyor. Bekliyoruz işte neler olacak diye ama bir gün damarımıza yeterince basılmış olacak, bardağı taşıran son damla düşmüş olacak, o zaman 'Yeter!' diyeceğiz. Ama böyle olunca da o zaman gelinceye kadar aldığımız hasarı düzeltmeye vakit harcayacağız, yine gidecek yıllarımız, bir asır öncesinde de olduğu gibi.
O günü sabırsızlıkla bekliyorum.

Anestezi

@Provazano Doğrusu ben de ama bununla beraber tarihin de artık tekerrür etmesini istemiyorum bu konuda. Sonuçta biz niye hak etmeyelim ki sokaklarında güvenle dolaşabildiğimiz, diğer insanlarla korkmadan iletişime geçebildiğimiz, suç oranının yok denecek kadar az olduğu, herkesin geleceğinden emin olduğu, çalışmayı sevdiği, birbirinin hakkına riayet ettiği, birbirine saygılı olduğu bir Türkiye'de yaşamayı?

Alien

Cahillik ve adalet. Bizim ülkemizde olmayan en önemli iki şey. Sorsan o kadına kıza tecavüz edip hayvanları öldürende müslüman. Ama o adamla hristiyan birini yüz yüze getirsen, onu kendinen aşağıda görür neden? Çünkü o müslüman değil. Bizim ülkemizin neredeyse yarısı bu zihniyette. İnsan olmayı öğrenememiş kimse. Adaletten bir haberiz zaten. Yolda yürüyen bir kadına tecavüz eder adliye günü gelir, çeker kravatı takım elbiseyi hoop serbestsin. Ne diyebilirim ki, allah sonumuzu hayır etsin.

DracDonix

Ben buraya tüm gerçekleri oturup şu iletiye anlatsam zaman kaybından başka birşeyime yaramaz. Birinin babası burada polistir birde mal insanlar ile uğraşmaya giremem. Tek bir şey demek istiyorum. Pılınızı pırtınızı alın, yurt dışına.
Son düzenlenme: 13 Nisan 2021, 15:42:13 DracDonix
İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

nikobernoo

Alıntı yapılan: Alien - 13 Nisan 2021, 15:25:16
Cahillik ve adalet. Bizim ülkemizde olmayan en önemli iki şey. Sorsan o kadına kıza tecavüz edip hayvanları öldürende müslüman. Ama o adamla hristiyan birini yüz yüze getirsen, onu kendinen aşağıda görür neden? Çünkü o müslüman değil. Bizim ülkemizin neredeyse yarısı bu zihniyette. İnsan olmayı öğrenememiş kimse. Adaletten bir haberiz zaten. Yolda yürüyen bir kadına tecavüz eder adliye günü gelir, çeker kravatı takım elbiseyi hoop serbestsin. Ne diyebilirim ki, allah sonumuzu hayır etsin.
Aksine cahillik çok üst düzeyde, fikir özgürlüğü yok denecek kadar az. şükür ederek devam edersek şükür etmeye bir şeyimiz kalmayacak malesef.

_Code

Her şeyin başı eğitim diye boşa demiyorlar.

Eğitim yoksa üretim olmaz üretim olmazsa ekonomi olmaz. Yine eğitim olmazsa sorgulamayan, aptal, ahlaksız bireyler türer.

Türkiye eğitim sistemini kasten bitiriyor sanırım tek açıklaması bu.
Bir ülkeyi bitirmek için yapmanız gereken tek şey eğitim sistemini çökeltmek ve arkanıza yaslanmak. Zaten gerisi domino taşı gibi geliyor.

SA:MP Turkiye CnR IP: server.sampturkiyecnr.com:7777

Anestezi

Alıntı yapılan: _Code - 13 Nisan 2021, 16:34:36
Her şeyin başı eğitim diye boşa demiyorlar.

Eğitim yoksa üretim olmaz üretim olmazsa ekonomi olmaz. Yine eğitim olmazsa sorgulamayan, aptal, ahlaksız bireyler türer.

Türkiye eğitim sistemini kasten bitiriyor sanırım tek açıklaması bu.
Bir ülkeyi bitirmek için yapmanız gereken tek şey eğitim sistemini çökeltmek ve arkanıza yaslanmak. Zaten gerisi domino taşı gibi geliyor.
Maalesef. Bir şeyler yapılıyor eğitim kurumlarında ama adına eğitim mi denir, dostlar alışverişte görsün mü denir, bir fikrim yok ama şu kesin ki alınması gereken netice alınmıyor.
Son düzenlenme: 13 Nisan 2021, 17:22:46 Anestezi

sharax

Cahillik ve olmayan adalet der susarım

Xchatt

Çoğrafya kaderdir Türkiye ise kederdir .d

Sa-Mp 2014-2020

Furkanulas

"Adalet, toplumların nefes borularıdır." (Raif Necdet Kestelli)

:sigara:

Code is like humor. When you have to explain it, it's bad.

Alperen18

Şimdi bir geçmişe dönelim taciz tecavüz, sağ ve sol kavgaları, haksız yere asılan onca insan, darbeci komutanlar ve daha fazlası ülkemizde vardı şimdi ki döneme bakarsak nelerin değiştiğini/geliştiğini anlayabiliriz.
Ülkemizde ekonomi ve adalet dışında gelişmesi gereken hiçbir sorun olduğunu düşünmüyorum....
Son düzenlenme: 13 Nisan 2021, 18:47:31 Alperen Olgun

_Code

Alıntı yapılan: Alperen Olgun - 13 Nisan 2021, 18:46:11
Şimdi bir geçmişe dönelim taciz tecavüz, sağ ve sol kavgaları, haksız yere asılan onca insan, darbeci komutanlar ve daha fazlası ülkemizde vardı şimdi ki döneme bakarsak nelerin değiştiğini/geliştiğini anlayabiliriz.
Ülkemizde ekonomi ve adalet dışında gelişmesi gereken hiçbir sorun olduğunu düşünmüyorum....

Geçmişte 1 kişi tüm aileyi geçindirebilirdi ama şimdi öyle bir şey yok. Sesini çıkaran hapsi boyluyor, nice öğretmen genç intihar ediyor bu mu gelişme? Bak dün hiç sevmediğim şahıs Libya ya aşı gönderiyor kimin cebinden çıkıyor? Senin benim cebimden. Kanal İstanbul daha var oraya girmeyelim bile. Gelişmek buysa almıyım kardeş eskiden insanlar neşeliydi şimdi çık sokağa bakalım aynı neşe var mı?

SA:MP Turkiye CnR IP: server.sampturkiyecnr.com:7777