GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
15 Haziran 2025, 22:18:20

[RAGE.MP] Roleplay oyun modu

Başlatan deksdeveloper, 13 Haziran 2025, 18:23:58

« önceki - sonraki »

Sherlock, deksdeveloper ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

deksdeveloper

Merhaba,

Ortalama 7 aydır geliştirdiğim oyun modunu, birkaç durumdan ötürü paylaşmaya karar verdim.

Mod RPV tabanı üzerinde geliştirildi, neredeyse hiç sorunu kalmadı ve Türkçeleştirildi. Modun tüm UI tasarımları sıfırdan revize edildi.

Oyun modundan bir kaç video:

Ek olarak belirtmek isterim ki oyun modunu C# kodlamaya ilk başladığım zamanda geliştirmeye başlamıştım. O yüzden başlıca yapılan mantıksız kod düzenlemeleri/geliştirmeleri görmeniz muhtemeldir.

Oyun modunda karşılaştığınız sorunları bir süreliğine Discord üzerinden karşılıksız çözümleyeceğim, qlaine hesabımdan iletişime geçebilirsiniz.

Eğer mod için yapılan şeylerin listesini bulursam konuyu güncelleyeceğim, oyun moduna en son detaylı balıkçılık mesleği yazdım, balıkçılık mesleğine bağlı olarakta dinamik bölge sistemide mevcut. Güvenli bölge ve balıkçılık bölgesi gibi sistemler dinamik olarak işlemekte. Bunları modu test ederek görüntüleyebilirsiniz.

Oyun modu birkaç düzenlemenin ardından oyunculara açılabilecek kıvamda. Sadece birazcık emek istiyor, o kadar ;)

Bir süreliğine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz, oyun modunu kısa süre içerisinde Github'a yükleyeceğim.

https://www.transfernow.net/dl/20250613WQwGcwy6

Son düzenlenme: 13 Haziran 2025, 18:25:20 deksdeveloper

haroldjackson

klon sunucular hayırlı olsun :D

imza kalemle atılır

Krips Je

Konunun hemen açılacağını tahmin etmiştim. Burada hasımlığa gerek yok. Bu oyun modu, Niva Roleplay adı altında açılacaktı. Daha sonra sunucu sahibine geri ödeme yapılarak modun sahipliği bize aktarıldı. Oyun modunda emeğim fazla yok, hatta doğru düzgün bakmaya bile vaktim olmamıştı. Sadece telefon UI ve Discord bağdaştırma gibi sistemleri geliştirmiştim. Hatta bağdaştırma sistemini konu açarak, kod dosyalarıyla birlikte profilimde paylaşmıştım.

Modu iki kişiye satıp ardından paylaşman, zeki bir insanın vereceği bir karar değil. Aylık 400 TL'ye RAGE:MP modu geliştirmek de zaten... Neyse, konumuz bu değil.

Ben daha iyisini yazar, daha iyisini sunarım. Benim için bir sorun yok. Çalınan tek değerli şey zamanımdı. Kullananlara başarılar dilerim. Ancak geliştiricisiz bu modu açmayın çünkü eksikleri oldukça fazla. Çocukça hareketlere gerek yoktu.

Her neyse... Görüşürüz! Konuşulacak şeyler var ama konuşmaya bile değmez. Kimin ne yaptığı, ne olduğu belli.

Hadi bakalım...
Sizleri bekliyorum, "Full Stack Developer"lar. Moddaki "A" harfini "B" yapıp, "ben yaptım" diye paylaşın ya da server açın. "Sıfır mod" diye ilerlersiniz. Her zaman ikinci bir seçenek vardır, Deks. :)

"Kodunu yaz, gerisini compiler düşünsün." - Meçhul Yazılımcı

deksdeveloper

Alıntı yapılan: Krips Je - 13 Haziran 2025, 18:34:54
Konunun hemen açılacağını tahmin etmiştim. Burada hasımlığa gerek yok. Bu oyun modu, Niva Roleplay adı altında açılacaktı. Daha sonra sunucu sahibine geri ödeme yapılarak modun sahipliği bize aktarıldı. Oyun modunda emeğim fazla yok, hatta doğru düzgün bakmaya bile vaktim olmamıştı. Sadece telefon UI ve Discord bağdaştırma gibi sistemleri geliştirmiştim. Hatta bağdaştırma sistemini konu açarak, kod dosyalarıyla birlikte profilimde paylaşmıştım.

Modu iki kişiye satıp ardından paylaşman, zeki bir insanın vereceği bir karar değil. Aylık 400 TL'ye RAGE:MP modu geliştirmek de zaten... Neyse, konumuz bu değil.

Ben daha iyisini yazar, daha iyisini sunarım. Benim için bir sorun yok. Çalınan tek değerli şey zamanımdı. Kullananlara başarılar dilerim. Ancak geliştiricisiz bu modu açmayın çünkü eksikleri oldukça fazla. Çocukça hareketlere gerek yoktu.

Her neyse... Görüşürüz! Konuşulacak şeyler var ama konuşmaya bile değmez. Kimin ne yaptığı, ne olduğu belli.

Hadi bakalım...
Sizleri bekliyorum, "Full Stack Developer"lar. Moddaki "A" harfini "B" yapıp, "ben yaptım" diye paylaşın ya da server açın. "Sıfır mod" diye ilerlersiniz. Her zaman ikinci bir seçenek vardır, Deks. :)
Bak şimdi asalak herif özeline girmek istemiyorum ama beni tetikleme.

Oyun modunu Niva Roleplay'da küçük bir ücret karşılığında geliştirmeye başladım, daha sonra kendisinin yaptığı bir kaç hareketten ötürü zaten ayrılmaya karar verdim. Ben oradan ayrılmaya karar verdiğimde siz daha SA-MP geliştiricisi arıyordunuz.

Ben modu kimseye direkt olarak satmadım, Jamaikan ile DM geçmişimiz dahi duruyor mod için para almadım, geliştiricilik için para aldım. Daha sonrasında ayrılacağım zamanda bana geldiniz dediniz; RAGEMP geçeceğiz sende mod varmış vs. Var lakin şuan Jamaikan için geliştiriyorum, ondan ücret aldığım için sizinle paylaşamam lakin ona ücretini geri verirseniz paylaşırım. Tamam dediniz, ben size asla ama asla modu size sattım demedim, attığınız para Jamaikan'dan modun hakkını almak içindi. Oyun modundan herhangi bir ücret almadım sizin tarafınızdan.

Senin zamanın falan çalınmadı, mod için 2 sistem yaptın ve ikiside oyun modunu bozdu. AI kullandığın için azarladım seni hatta ;)

Burada boş tantana yapma, yaptım dediğin UI'lar bile yapay zekadan alıntı, Full Stack Developersın ya hani :D

Sen olmayan sevgilini hamile diye millete kakalamaya devam et Krips. Burada kafa açma, seni hedef alan tek bir mesaj dahi yokken gelip burda boş boş zırvalıyorsun.

https://prnt.sc/eZUI5q18ms8a
Github'da kendini Full Stack Developer diye satmak kolay, iş göster icraat göster.

Ben sunucuya gelmeden önce yapacağım dediğin her şeyi yaptım, yere lafımı düşürmedim. Aynısını sendende görmek isterdim Krips ;)

UCP kodluyordun, forum kodluyordun, oyun modu geliştiriyordun falan. Maşallah ne güzel geliştiriciymişsin, keşke Github'a yazdığın teknolojileri kullanmayı bilsen, en azından insanları kandırmazdın
Son düzenlenme: 13 Haziran 2025, 18:46:01 deksdeveloper

Krips Je

23 Haziranda İstanbul / Beşiktaştaki düğünüme seni de davet ediyorum. Eğer o çok alıştığın dört duvarın dışına ilk kez çıkmayı başarırsan, uçak biletini bile ben karşılayacağım yeter ki gel de gerçek hayatın nasıl bir şey olduğunu gör.

Sürekli "AI kullanıyorum" diyorsun ya, hadi bakalım. Telefon sisteminin aynısını AI'ye yaptırt da görelim seni. Merak etme, sana düşman olacak değilim; zira reşit olmayanların çıkışlarını pek ciddiye almam bile. Hâlâ duruyor DM'deki mesajların: "AI kullanmam diyen kafamı sikeym" deyip kendi kendine küfür ettiğin yazışmalar. Şimdi burada boş yapma, lütfen.

Modu bozan hiçbir şey yapmadım. Ama sen, kendi tatminin için çalışan sisteme "Bu böyle olmaz" diyerek klasik ego gösterini yaptın. Hiç şaşırtmadın. Kendi egonla oynamaya devam et, çocuk. Umarım bir gün gerçekten olgun bir birey olmayı başarırsın ya da en azından büyüdüğünü sanmakla büyümek arasındaki farkı öğrenirsin.

Teklifim halen geçerli. Düğüne seni de bekliyorum. Bu bir nezaket daveti değil, bir yüzleşme fırsatı. Sadece seni değil, bu tiyatronun tüm oyuncularını görmek isterim.

Geliştiriciliğine lafım yok. Evet, bir şeyler yapıyorsun. Ama şunu bil Ne kadar uğraşırsan uğraş, hiçbir zaman benim kalitemde biri olamayacaksın. Çünkü yetenek, karakterle tamamlandığında anlam kazanır.

Forumu ve konuyu daha fazla kirletmeyeceğim. Kullanın gitsin :D

Krips Je

Github fazla kullanmasınıda bilmem he :D çünkü iş deneyimlerim her zaman source olarak ilettim şimdiye kadar. Benim kalitem ortada. Geliştirdiğim sunduğum projeler ve oyunmodları ortada. Backend & Frontend & dev0ps ve bir sürü. Herşey bir siteyi kullana bilmekle olsaydı ohooo..... :D sana özel model kurulumunu öğretmiştim. yüzüne vurmuyorum ancak burada laf ederken önünde ki, adamın sana birşeyler öğretiğinide unutma :)
Son düzenlenme: 13 Haziran 2025, 18:57:17 Krips Je

SertugJust

Alıntı yapılan: deksdeveloper - 13 Haziran 2025, 18:23:58
Merhaba,

Ortalama 7 aydır geliştirdiğim oyun modunu, birkaç durumdan ötürü paylaşmaya karar verdim.

Mod RPV tabanı üzerinde geliştirildi, neredeyse hiç sorunu kalmadı ve Türkçeleştirildi. Modun tüm UI tasarımları sıfırdan revize edildi.

Oyun modundan bir kaç video:

Ek olarak belirtmek isterim ki oyun modunu C# kodlamaya ilk başladığım zamanda geliştirmeye başlamıştım. O yüzden başlıca yapılan mantıksız kod düzenlemeleri/geliştirmeleri görmeniz muhtemeldir.

Oyun modunda karşılaştığınız sorunları bir süreliğine Discord üzerinden karşılıksız çözümleyeceğim, qlaine hesabımdan iletişime geçebilirsiniz.

Eğer mod için yapılan şeylerin listesini bulursam konuyu güncelleyeceğim, oyun moduna en son detaylı balıkçılık mesleği yazdım, balıkçılık mesleğine bağlı olarakta dinamik bölge sistemide mevcut. Güvenli bölge ve balıkçılık bölgesi gibi sistemler dinamik olarak işlemekte. Bunları modu test ederek görüntüleyebilirsiniz.

Oyun modu birkaç düzenlemenin ardından oyunculara açılabilecek kıvamda. Sadece birazcık emek istiyor, o kadar ;)

Bir süreliğine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz, oyun modunu kısa süre içerisinde Github'a yükleyeceğim.

https://www.transfernow.net/dl/20250613WQwGcwy6

Tebrikler başarılı bir proje, kaliten ortada fakat modu paylaşman yazık olmuş. Keşke isteyenlere veya sunucu açmak isteyenlere özel olarak verseydin. Böylece hem sunuculara yardım etmiş olurdun hem de tartışmaların önüne geçmiş olurdun biraz.

xd

SertugJust

Alıntı yapılan: Krips Je - 13 Haziran 2025, 18:52:30
23 Haziranda İstanbul / Beşiktaştaki düğünüme seni de davet ediyorum. Eğer o çok alıştığın dört duvarın dışına ilk kez çıkmayı başarırsan, uçak biletini bile ben karşılayacağım yeter ki gel de gerçek hayatın nasıl bir şey olduğunu gör.

Sürekli "AI kullanıyorum" diyorsun ya, hadi bakalım. Telefon sisteminin aynısını AI'ye yaptırt da görelim seni. Merak etme, sana düşman olacak değilim; zira reşit olmayanların çıkışlarını pek ciddiye almam bile. Hâlâ duruyor DM'deki mesajların: "AI kullanmam diyen kafamı sikeym" deyip kendi kendine küfür ettiğin yazışmalar. Şimdi burada boş yapma, lütfen.

Modu bozan hiçbir şey yapmadım. Ama sen, kendi tatminin için çalışan sisteme "Bu böyle olmaz" diyerek klasik ego gösterini yaptın. Hiç şaşırtmadın. Kendi egonla oynamaya devam et, çocuk. Umarım bir gün gerçekten olgun bir birey olmayı başarırsın ya da en azından büyüdüğünü sanmakla büyümek arasındaki farkı öğrenirsin.

Teklifim halen geçerli. Düğüne seni de bekliyorum. Bu bir nezaket daveti değil, bir yüzleşme fırsatı. Sadece seni değil, bu tiyatronun tüm oyuncularını görmek isterim.

Geliştiriciliğine lafım yok. Evet, bir şeyler yapıyorsun. Ama şunu bil Ne kadar uğraşırsan uğraş, hiçbir zaman benim kalitemde biri olamayacaksın. Çünkü yetenek, karakterle tamamlandığında anlam kazanır.

ben gelirim düğüne yemekli mi birşeylerde takarım gelmişken

xd

deksdeveloper

Alıntı yapılan: Krips Je - 13 Haziran 2025, 18:52:30

Çalışan Sistem: Eşleştirme yapan oyuncuları dictionaryde tutup verisini kayıt ettirmemek mi? Saçma.

"Uzman" olduğun dili bilmiyor musun? Neden endpoint kullanarak bot bağlantısını discord.js ile yaptın? Halbu ki Discord.Net kütüphanesi ile basitçe yapılabilir 😃

Serversideda AI'a yaptırdığın nametag sistemi modu bozmaktan beter etti krips. Neyi nerede yazacağını bilmiyorsun sanırım, yarın bir gün yine yalanlarla girdiğin projede clientsideda mysql sorgusu falan deneme sakın.

Yaşım beni ilgilendirir, en azından yaşımla alakalı yalan söylemiyorum, di mi?

Senin kaliten nedir bahsetsene biraz, ne gibi başarıların var? Hangi oyun modunu geliştirdin veya gelişmesinde katkın oldu? Sıfır kodladım dediğin oyun modunun sıfır olmadığını ve alıntı sistemleri tek tek sana atınca modu ben yapmadım ayaklarına giren sen değil misin? Eskileri açmak istemiyorum krips, gerçekten sıkıcı bir insansın. Tüm hayatın yalan üzerine kurulu 🥸 Annem öldü deyip seste arkandan annenin sesi gelmesi falan, neyse... 😙

Eğer bir gün gerçekten kolpaları bırakıp yazılım öğrenmeye karar verirsen senin için yol haritası çizmende yardımcı olabilirim, PM atman yeterli 🙃🙃

Feovac

Projenin ismindende belli olacağı üzerine rezil bir insanın açtığı sunucunun modunun yayılmasına karşı değilim ancak krips dostumun 1-2 sistemde olsa verdiği emeğin çalınmasını kınıyorum. Onun dışında GtaMulti için yararlı bir konu olmuş.

Türkiye'nin En Büyük Mobil/PC Discord Topluluğu

deksdeveloper

Alıntı yapılan: Feovac - 13 Haziran 2025, 19:33:05
Projenin ismindende belli olacağı üzerine rezil bir insanın açtığı sunucunun modunun yayılmasına karşı değilim ancak krips dostumun 1-2 sistemde olsa verdiği emeğin çalınmasını kınıyorum. Onun dışında GtaMulti için yararlı bir konu olmuş.
Bak kardeşim;

Modda ona ait bir şey bulunmuyor. Discord eşleştirme sistemi bir boka benzemediği için silip kendi sistemimi ekledim. Çalınan bir emek varsa o benim emeğim.

Krips Je

Yazdıklarını okurken ilk önce troll müsün sandım sonra fark ettim ki bu senin en ciddi halin. X adlı şahısın dedikleri doğruymuş daha büyüme çağındasın.

"Eşleştirme yapan oyuncuları dictionaryde tutup verisini kayıt ettirmemek mi?" demişsin. Canım benim bu tür yapı RAM üstü geçici veri tutma tekniklerinin en temel örneklerinden biri. Eşleşen oyuncuların verisini önce ram de işle, sonra gerekirse kalıcı databaseye yaz. Her şey db ye gömülerek yapılmaz. Yazılım mimarisi böyle başlar zaten ancak sen ne bilirsin...

Bot bağlantısı için endpoint kullandım çünkü sistemim buna göre kurulu. Discord üzerinden /karakter, /envanter, /istatistik, hatta /durum gibi komutlarla oyun içi verilere erişiyorum. Bu yapıda REST API üzerinden veri çekmek, hem bot bağımsızlığı hem de modülerlik sağlıyor.

discord.js tercih ettim çünkü hem hızlı güncelleniyor hem de js uyumlu. .NET kütüphaneleri kötü değil ama her çözüm her probleme uygun olacak diye bir şey yok. Senin sadece Discord.Net biliyor olman, başkası için tek seçenek anlamına gelmiyor. O kütüphane ile bot handlerdan command parsera kadar neyin nasıl yürüdüğünü anlamadan konuşuyorsan, sadece gürültü yapıyorsun demektir.

Ai üzerinden yazdırdığım nametag sistemine gelince... Evet, ai ye yazdırdım. Çünkü tek tek oturup sıfırdan yazacağım sistemi bi ""bakayım bu nasıl yapacak" diye test etmek istedim. Vakit kazandırdı. Sonra oturup kendim optimize edecektim. Bu, bilmiyor olduğumu değil zamanı nasıl yönettiğimi gösterir.

"Clientsideda MySQL deneme" demişsin :D sanırım sen halen executesqlquery nin kutsal kitap olduğu dönemden kalmasın neyse.....

Yaşla ilgili laf sokmuşsun, geçmişi karıştırmışsın. Beni tanıyan tanıyor. Modla ilgili "sen yazmadın" demişsin benim sıfırdan yazdığım şeyin içinde açık kaynak sistemler varsa referans verdim, gizlemedim. Kopyala-yapıştır yapanlardan olmadım hiçbir zaman.

Annem vefat etti. Bu forumda bunu bilen insanlar var. Seste bir kadın seside duyduysan eğer duyduğun kadın eşim. Yaptığın yorumun seviyesizliği üzerine yorum bile yapmayacağım. Teknik bir tartışmayı bu noktaya indiriyorsan, kaybettiğini sen de biliyorsun.

Bana "yazılım öğrenmek istersen yardımcı olurum" demişsin. Canım ben öğrenirken sen dizlerin üzerinde yürüyordun. Yardım etme, önce kendini güncelle.

Ya bu şey gibi oldu ben sistem kuruyorum, sen halen triggerclientevent e string mi array mi gider, onu tartışıyorsun.

Yardım edeceksen önce kendine başla  ;)

Krips Je

GitHub iyice sosyal medyaya döndü, yazılımcı olduğunu kanıtlamak için profil göstermek gerekiyormuş. Gece ilk repomu atıyorum, şöyle tatlı bir API paylaşacağım. Kullanırsın sen de, kafan karışmasın diye altına README.txt de eklerim. Gerçi anlarsın mı orası biraz muamma :D

deksdeveloper

Alıntı yapılan: Krips Je - 13 Haziran 2025, 20:05:16
Yazdıklarını okurken ilk önce troll müsün sandım sonra fark ettim ki bu senin en ciddi halin. X adlı şahısın dedikleri doğruymuş daha büyüme çağındasın.

"Eşleştirme yapan oyuncuları dictionaryde tutup verisini kayıt ettirmemek mi?" demişsin. Canım benim bu tür yapı RAM üstü geçici veri tutma tekniklerinin en temel örneklerinden biri. Eşleşen oyuncuların verisini önce ram de işle, sonra gerekirse kalıcı databaseye yaz. Her şey db ye gömülerek yapılmaz. Yazılım mimarisi böyle başlar zaten ancak sen ne bilirsin...

Bot bağlantısı için endpoint kullandım çünkü sistemim buna göre kurulu. Discord üzerinden /karakter, /envanter, /istatistik, hatta /durum gibi komutlarla oyun içi verilere erişiyorum. Bu yapıda REST API üzerinden veri çekmek, hem bot bağımsızlığı hem de modülerlik sağlıyor.

discord.js tercih ettim çünkü hem hızlı güncelleniyor hem de js uyumlu. .NET kütüphaneleri kötü değil ama her çözüm her probleme uygun olacak diye bir şey yok. Senin sadece Discord.Net biliyor olman, başkası için tek seçenek anlamına gelmiyor. O kütüphane ile bot handlerdan command parsera kadar neyin nasıl yürüdüğünü anlamadan konuşuyorsan, sadece gürültü yapıyorsun demektir.

Ai üzerinden yazdırdığım nametag sistemine gelince... Evet, ai ye yazdırdım. Çünkü tek tek oturup sıfırdan yazacağım sistemi bi ""bakayım bu nasıl yapacak" diye test etmek istedim. Vakit kazandırdı. Sonra oturup kendim optimize edecektim. Bu, bilmiyor olduğumu değil zamanı nasıl yönettiğimi gösterir.

"Clientsideda MySQL deneme" demişsin :D sanırım sen halen executesqlquery nin kutsal kitap olduğu dönemden kalmasın neyse.....

Yaşla ilgili laf sokmuşsun, geçmişi karıştırmışsın. Beni tanıyan tanıyor. Modla ilgili "sen yazmadın" demişsin benim sıfırdan yazdığım şeyin içinde açık kaynak sistemler varsa referans verdim, gizlemedim. Kopyala-yapıştır yapanlardan olmadım hiçbir zaman.

Annem vefat etti. Bu forumda bunu bilen insanlar var. Seste bir kadın seside duyduysan eğer duyduğun kadın eşim. Yaptığın yorumun seviyesizliği üzerine yorum bile yapmayacağım. Teknik bir tartışmayı bu noktaya indiriyorsan, kaybettiğini sen de biliyorsun.

Bana "yazılım öğrenmek istersen yardımcı olurum" demişsin. Canım ben öğrenirken sen dizlerin üzerinde yürüyordun. Yardım etme, önce kendini güncelle.

Ya bu şey gibi oldu ben sistem kuruyorum, sen halen triggerclientevent e string mi array mi gider, onu tartışıyorsun.

Yardım edeceksen önce kendine başla  ;)
Sen o sistemi paylaşmak için yapmadın, oyuncuların kullanacağı bir sistem. O verileri dictionaryde tutman zaten düzeyini belli ediyor. Yaptığın sistem veritabanına kaydedilmesi gereken veri içeriyor, bunu kaydetmezsen o ne olur? Veri kayıpları yaşarsın. Sistemi sadece paylaşacak olsan dictionary kullanmanı anlarım. Ama bunu sunucuda kullanıyorsun, normal mi sence?

Ek olarakta zaten botuda sistemide yine sürekli yaptığın gibi yapay zekaya yazdırmışsın. Yapay zeka kullanmak ayıp değil, ama kullanıp inkar etmek büyük bir ayıp. Yazdığın kodun edge caseslarını sorsam mırın kırın edeceksin.

Oluşturduğun API'de bir güvenlik keyi olduğunu göremiyorum. Bu da güvenlik açığı oluşturur. Siber güvenlikçisin ya, bunlara neden dikkat etmiyorsun?

/karakter komutları bla bla. Bunların hepsini zaten Discord.Net kütüphanesinde yapabiliyorsun, çözümler değişir o ayrı. Fakat sen çözümü kendin oluşturmuyorsun. Yazdığın botta yapay zekaya ait, sistemde.

Kodu kendin yaz kötüde olsa tebrik edeyim, ama yapay zekaya yazdırdıp ben yazdım ayaklarına girdikten sonra bi de savunma yapmaya çalışma.

Github kullanmayı dahi ben öğrettim sana. Neyden bahsediyorsun oğlum? Github profilinde Github ve Git bildiğini iddia etmişsin. Repo açmayı bile 1 hafta önce ben öğrettim. Readme dosyası .md uzantılı olur, önce onu öğren sonra repo aç dürzü

ayazcik

ikinizde cırtsınız ben daha iyisini yaparım