GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
22 Eylül 2025, 22:12:20

[RAGE.MP] Roleplay oyun modu

Başlatan deksdeveloper, 13 Haziran 2025, 18:23:58

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

deksdeveloper

bloodsucker

Razor02

Konunuza VirusTotal linki ekleyin.

HKI

Sıkmayın canınızı okşayın patlıcanınızı. Hayat kısa.

¡La vida es una sola!

deksdeveloper

Alıntı yapılan: Razor02 - 17 Haziran 2025, 21:07:49
Konunuza VirusTotal linki ekleyin.
750 MB olduğu için yükleyemiyorum, kısa süre içerisinde Github'a yükleyecğeim

Backup

deksdeveloper

Oyun modunu back-end, front-end ve dlc'ler olmak üzere üç parçaya bölerek Github'a yükledim ve konuyu güncelledim.

Amper

sa-mp'daki kur-çalıştır mantığında paylaşımlar GTA5'e gelmeye başlamış  :pcyumruk: kimse darılmasın lütfen ama bu platformda bunu yapmanız her sunucuya maksimum 6 ay ömür verir. burası sa-mp gibi değil, ileride detaylıca açıklayacağım ama daha önemlisi bu tarz kur-çalıştır oyun modları paylaşmak forumun geliştirici topluluğu olmasından çok tüketim topluluğu haline getirir, emin olun bu da sizin gelişiminizi etkiler kısaca ortamı katma değersiz bir community'e çevirmeyelim.

klon sunuculardan bahsetmiyorum bile gerçekten server listlere girdiğinizde karşınıza çıkan iğrenç rus sunucuları gibi görünmemizi istiyor musunuz? uzun zamandır gta5 bölümü sadece küçük snippetslerle kaplıydı ve yeterliydi bence.

şimdi bu projenin kodlarını kullanan bir sunucunun neden 6 aydan uzun süre dayanamayacağına gelelim.
(aktif geliştirme yapmıyorlarsa, dümdüz her şeyi koyup çalıştırırlarsa bir tık daha uzun olabilir ömürleri ama karşılaşacakları teknik problemleri çözebilirler umarım  :sigara: )

parça parça bölünmüş gibi görünüyor ama kod tekrarları çok ve sonradan okuyup geliştirme yapmak imkansız veya hataya çok açık. Proper entity sistemi yok. Player diye geçiyor ama arkasında domain modeli neredeyse yok resmen x bir oyun datası gibi kalmış. Hiçbir işlevin validasyonu yok şahsen uzun süre bu projede kod yazsam unuturum yaptıklarımı ve takır takır buglar çıkartırım. SocketGateway çöplük gibi no offense kusura bakmayın  :uzgun:. Business logicler servise değil, direkt gateway'e gömülmüş, ve başka bilinmeyen onlarca yere.. Database erişimi neredeyse her yerden yapılmış - separation of concerns kayıp ve bu bir roleplay sunucusunda en önemli olan şey, gerçek hayatı simüle ediyoruz ve elimizde data çok fazla nereden etkilenebilecekleri çok önemli detaylar.

Birçok gta5 sunucusuna yardımcı oldum ve 4 senedir sapmayan tespitimi size söylüyorum. SA-MP'daki gibi geliştirerek GTA5'de barınamazsınız. Kanıt bırakmak istediğim sunucular var ama isim vermek hoş olmaz. Bu tarz paylaşımların sonu olur umarım.  :serefe:

Son düzenlenme: 23 Haziran 2025, 18:26:29 Amper

deksdeveloper

Link güncellendi, giriş problemi ve birkaç minor problem düzeltildi. Sorunsuz şekilde yükleyip kurabilirsiniz.

#McAllen

Web & Pawn Developer