GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Beklenen tanıtım gerçekleşti; EK9 Honda Civic modern dokunuşlarla tekrar sahnede

Başlatan Tan, 16 Ocak 2020, 09:59:47

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tan



Geride bıraktıklarımız arasında belki de en efsane jenerasyon olarak kayıtlara geçen EK9 Honda Civic, modern dokunuşlarla farklı dünyaları bir araya getirdi.

Her yıl merakla beklediğimiz organizasyonlarından birisi olan Tokyo Otomobil Fuarı, Detriot ve Belçika ile birlikte yılın ilk etkinliklerinden birisi. Daihatsu, Suzuki ve Toyota gibi birçok yerel üreticinin boy gösterdiği fuarın olmazsa olmazları arasında elbette Honda da var. Geçtiğimiz haftalarda fuar kapsamında tanıtacağı modellerden ilk detayları paylaşanlardan olan Honda, birçok otomobil tutukunu gibi bizi de etkilemeyi başarmıştı. S2000 ve EK9 jenerasyon Civic'i günümüzün ufak dokunuşlarıyla bir araya getirerek ufak bir konsept olarak tanıtacağını duyuran marka, fuarın kapılarını açmasıyla birlikte kartlarını oyuna sürdü. Ortaya ise birbirinden farklı jenerasyonları ortak noktada buluşturan tutkunun fotoğrafları çıktı.



Honda Civic ayrı ilgi gördü.

Civic Cyber Night Japan Cruiser 2020 adıyla meraklılarının karşısına çıkan projeye dışarıdan baktığımızda genel hatların korunduğunu net şekilde görüyoruz. Işıklandırma grupları başta olmak üzere aracın gövdesi üzerinde yapılan değişimler ise işin modifikasyon ve güncelleme kısmını oluşturuyor. Alçaltılmış süspansiyonlarıyla neredeyse zeminle birleşik olan otomobilin genel yapısı aslında Türkiye sokaklarında gördüklerimizi de anımsatmıyor değil. Kokpit bölümünde Recaro koltukların kullanıldığı modelin direksiyon ve ön konsol yapısının tamamı ise doğrudan S660 Roadster'dan alınanlarla oluşturuluyor. Benzeri projeler için parça üretiminin yapılıp yapılmayacağı açıklanmayan Civic projesi, şimdiden 2020'nin unutulmazları arasındaki yerini alacak.