GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Dutch'ın planı (Dutch haksız değildi)

Başlatan Subject 17, 18 Kasım 2020, 16:57:18

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Subject 17

Forumda RDR2 bölümünün ıssız olduğu bu dönemde bir analiz/tartışma konusu açayım dedim. RDR2'de herkes genel olarak Dutch'ın sürekli planı olduğunu fakat aslında planı olmayıp zaman kazanmaya çalıştığını ve yanlış seçimler yaptığını düşünüyor. İşte burada bunun doğru olmadığını konuşacağız.
Dutch'ın bir planı vardı ve mantıklı bir plandı.

Chapter 4: Chapter 4'ün sonlarına doğru Dutch bir anda "parayı bulalım tahitiye gideceğiz, normal hayat süreceğiz" vaatleri söylemeye başlıyor. Hosea'nın planladığı büyük soygunda da başarısız olunca Hosea'nın ölümü onu yıkmıştı ve içlerinde bir hain olduğuna inanmaya başlamıştı.
Chapter 5: Dutch adada bulunduğu sürede hainin Marston olduğunu düşünüyordu. Çünkü ondan başka aday yoktu. Son dönemlerde çeteden çok aile adamına dönüşmeye meillenmesi, Hosea ve Abigail birlikteyken nasıl oluyorda Abigail kurtulmayı başarıyor ve Hosea öldürülüyor. Lenny de öldürülürken, John canlı olarak tutuklanıyor? Bunlar gayet mantıklı düşünceler. Ondan başka hain olabilecek bir aday bulunmuyordu. Üstelik her şey ortada olmasına ramen sürekli kulağının dibinde yaptıklarından endişe duyan, kararlarını sorgulayan Arthur vardı. Yıllarca ona oğlu gibi davranmasına ramen Artık güveni kalmamış sürekli onu sorgular olmuştu.
Chapter 6: Yukarıda belirttiğim sebepten dolayı Dutch John'ı hapisten kurtartmak istemiyor. Çünkü onun zaten ekibi satarak canını kurtardığını düşünüyor. Satmamış olsa bile hayatta kalmak adına feda ettiği bir adamı olmuş olacak. Hosea'nın ölümünden sonra artık hayatta kalmak adına kimi kayıp verip vermediği onun için önemli değildi. Önemli olan hayatta kalmaktı. Buna ramen Arthur yine Dutch'a karşı gelip John'ı kurtardı ve haritanın komple sağ kısmında tamamen aranıyor konumuna düştük. Bu da tehlikenin bizim ensemize daha çok yaklaştığı anlamına geliyordu
Plan
İşte konuyu açmama sebep veren Dutch'ın mantıklı planını açıklıyorum. Plan aslında çok basit. Pinkerton'ların bütün gündemi Van Der Linde çetesi olmuşken Dutch ise dikkati başka yöne çekmek adına kızılderillileri yanlarına toplayıp amerikan ordusuna karşı kullanıyor. Tren yolu köprüsünü patlattırıyor. Böylece dikkati başka yöne çekerek hayatta kalmaları için daha fazla zaman kazanmış oluyorlar. Aynı zamanda kızılderillileri Petrol madeni şirketine saldırtıp oradaki yüklü miktarda olan çekleri elde ediyor. Bütün bunlardan sonra artık son büyük tren soygununu yapmak için önlerinde fazla engel kalmıyor. Planın son aşaması ise son büyük soygunu yapıp bütün parayla ülkeyi terk etmek.

İşte diğer bütün etkenleri ortadan çıkarttığımızda Dutch'ın planı mantıklı olup bu yüzden haklı oluyor.

Bitirilen Rockstar oyunları
III - VC - SA - BULLY - VCS - IV - TLAD - TBOGT - V - RDR - MP3 - RDR2

Gladiator


Impeccable