GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Red Dead Online - Bilinmesi Gerekenler

Başlatan sweezy, 21 Temmuz 2019, 21:12:37

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sweezy

Çete ve Kamp sistemi

Bu kısma oyunu 45 dakika kadar oynadıktan sonra geçiliyor

Red Dead Online'da yapılabileceklere geçmeden önce oyunun çete ve kamp sistemini anlatmam gerekiyor. Aslında bu kısma oyunu 45 dakika kadar oynadıktan sonra geçiliyor ama yine de sistemi önceden bilmekte fayda var. Oyunda her oyuncu birer birey olarak yer alsa da "Posse" denilen çeteleri kurmak ya da bu çetelere katılmak önemli. Çeteler geçici ya da kalıcı olarak kurulabiliyor, geçici çeteler ücretsiz ama kalıcı bir çete kurmak için 200$ ödemek gerekiyor. Eğer herhangi bir çeteye dahil olmazsak, haritanın belli noktalarında bireysel kamplar kurabiliyor, bir çeteye üye olduğumuz zaman ise çetenin kampını kullanabiliyoruz. Bu kamplar "güvenli bölge" anlamına geliyor ve beyaz bayrak çekersek başımıza hiçbir şey gelmiyor. Öte yandan katalog üstünden satın aldığımız tüm eşyalar da kamptaki Delivery Box'a geliyor.


Senaryo Görevleri

Red Dead Redemption 2 fırtınası dinmek bilmiyor

Red Dead Redemption 2'nin atmosferini Red Dead Online'a da taşımak isteyen yapımcılar, rastgele dahil olup sağa sola salça olacağımız bir yapının ötesine geçmişler. Başlangıç kısmında dış görünüşünü istediğimiz gibi düzenlediğimiz karakterimiz cezaevinde yaşamını sürdürüyor. Sonrasında bir hikaye paralelinde bindiğimiz nakil aracı Mr. Horley ve adamları tarafından durduruluyor, devamında kendimizi Mrs. LeClerk'ün yanında buluyoruz. Bize tahsis edilen çadırda kıyafet seçimimizi yaptıktan sonra da bizi at hırsızlığına kadar götüren sürece devam ediyoruz. Red Dead Online'ın ilk 45 dakikalık bölümünde hikayeyi takip etmemiz gerekiyor ama devamında tercih yapma şansımız oluyor. İstersek senaryo görevlerini takip ederek akışı devam ettirebilir ve iyi para kazanabilir, istersek de oyunun açık dünyasında dolaşıp aşağıda sayacağım diğer görev ve etkinliklere katılabiliriz.


Serbest dolaşım görevleri ve etkinlikleri

Belli bir noktadan sonra oyun bizi özgür bırakıyor

Söylediğim gibi, belli bir noktadan sonra oyun bizi özgür bırakıyor ve haritada serbestçe dolaşmak mümkün oluyor. Bu noktada serbest dolaşım görevlerine (Free Roam Missions) ve serbest dolaşım etkinliklerine (Free Roam Events) katılabiliyoruz. Görevler genellikle oldukça basit ve süreye dayalı olurken, etkinlikler ise oyuncuları karşı karşıya getiren mücadeleler şeklinde hazırlanmış. Öte yandan hiçbir şey yapmayıp haritada boş boş dolanırken diğer oyuncular tarafından sebepsiz yere öldürmek kaçınılmaz oluyor. Oyunda huzuru sağlamak isteyen yapımcılar "Parley & Feud" adlı bir sistem hazırlamışlar. Eğer bir oyuncu bizi üst üste öldürmeye devam ederse bu iki seçenekten biri tercih edilebiliyor. Parley seçildiği zaman 10 dakika boyunca iki oyuncu birbirini vuramıyor, Feud seçildiği zaman ise -karşı taraf kabul ederse- iki oyuncu beş dakikalık bir mücadeleye girerek birbirini öldürebiliyor ve bunun skoru tutuluyor.


Showdown Series

Büyük takımlar için Showdown Series Large

Oyuncuların silahlarını kuşanıp karşı karşıya geldiği Showdown Series -ya da büyük takımlar için Showdown Series Large- tüm çoklu oyuncu modlarının üst üste oynanabildiği bir süreç aslında. Hostile Territory, bölge ele geçirme temalı bir mücadele ve her iki takım belli bölgeleri elde tuttukça puan kazanarak en yüksek puanı elde eden takım olmaya çalışıyor. Make It Count, aslında merakla beklenen bir "battle royale" uyarlaması ve oyuncular sadece ok ya da bıçak kullanarak karşı karşıya geliyorlar. Shootout, herkesin tek olduğu ve en yüksek öldürme sayısına ulaşan oyuncunun galip geldiği bir süreç. Most Wanted, Shootout ile aynı yapıya sahip ama bu kez puanı yüksek olanları öldürmek daha fazla puan kazandırıyor. Name Your Weapon, kullanılan silaha göre puan kazanılan bir mücadele ve özel silahlarla avlanmak skor konusunda ciddi katkı sağlıyor. Son olarak Team Shootout ise klasik bir takım mücadelesi ve her iki takım da en yüksek öldürme sayısına ulaşmaya çalışıyor.


Race Series

Oyunda sadece atların var olması yelpazeyi biraz kısıtlıyor

Her türlü hava, kara ve deniz aracının yer aldığı GTA Online'da sayısız yarış etkinliği yer alırken, yarış konseptinin Red Dead Online'a da gelmesi beklenen bir şeydi. Bu noktada oyunda sadece atların var olması yelpazeyi biraz kısıtlıyor elbette ki. Buna rağmen haritadaki damalı bayraklara giderek yarış etkinliklerine (Race Series) katılmak mümkün. Oyunda üç farklı yarış türü mevcut; Lap Races ile belli rotalar üzerinde tur bazlı yarışlar yapıyor, Point-to-Point ile belirlenen iki nokta arasını en hızlı geçen olmaya çalışıyor, Open Races ile haritaya serpiştirilmiş işaretli noktaların tümünden istediğimiz sırayla geçiyoruz. Yarış içeriği ilerleyen haftalarda, aylarda mutlaka zenginleştirilecektir tahmin ediyorum. Kim bilir, belki işin içine at arabaları da dahil olur ve GTA'daki taksicilik mantığıyla kasabadan kasabaya yolcu taşırız!


Impeccable

Elinize sağlık, yeni başlayacak oyunculara büyük faydası dokunacaktır.


Gladiator