GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Last Project Zombie Roleplay - hayatta kalmak sadece başlangıç

Başlatan cengizhanbucak, 07 Mayıs 2026, 01:37:40

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 27 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cengizhanbucak

Last Project Zombie
Survival Roleplay • Hayatta Kalma • Zombi Temalı RP Deneyimi

4 yıllık bir emek, defalarca yıkılıp baştan kurulan sistemler ve SA-MP / Open.MP sınırlarını zorlayan bir altyapı... Karşınızda Last Project Zombie (LPZ).

Klasik "zombiyi vur, loot yap, adam vur" döngüsünü unutun. LPZ, her merminin hesabını yapacağınız, güvendiğiniz dostunuzun bir ısırıkla en büyük kabusunuza dönüşebileceği, çaresizliği iliklerinize kadar hissettirecek hardcore bir survival roleplay deneyimidir.

Dile kolay, tam 4 yıldır bu evreni arka planda ilmek ilmek işliyoruz. Sadece bir sunucu açıp hevesimizi almak için değil; karakterlerin gerçekten acı çektiği, kaynakların altın değerinde olduğu ve her kararın oyunun gidişatını doğrudan etkilediği, "yaşayan" ve kalıcı bir ekosistem kurmak için ter döktük.

Bu Çökmüş Dünyada Kural Yok, Sadece Seçimler ve Bedeller Var

LPZ evreninde dünya sizin etrafınızda dönmez; siz bu acımasız dünyaya ayak uydurmak zorundasınız. Açlık, salgın hastalıklar, radyasyonlu bölgeler, daralan güvenli alanlar ve en büyük tehlike olan "diğer insanlar"...

Hikayenizi baştan yazacaksınız:

Belki dağılmış bir insan grubunu toplayıp kendi koloninizi kuran ve halkını korumaya çalışan bir lider olacaksınız.

Belki yollarda fahiş fiyatlara erzak ve bilgi satan yalnız, gizemli bir gezgin...

Ya da karanlıkta fırsat kollayıp, o koloniyi bir gecede harabeye çeviren acımasız bir haydut.

Hangi yolu seçerseniz seçin, oyunun ekonomisi, sosyal dinamikleri ve bölgelerin kontrolü doğrudan sizin elinizde şekillenecek.

Alışılmışın Ötesinde Bir SA-MP Deneyimi

Oyun motorunun sınırlarını yıkıyoruz. Özel envanter mekanikleri, detaylandırılmış sağlık/enfeksiyon sistemleri, tamamen özelleştirilmiş UI tasarımları ve atmosferik harita düzenlemeleriyle klasik GTA yapısından tamamen uzaklaştık. Dünyamız sadece üzerinde koştuğunuz bir harita değil; kararlarınızın iz bıraktığı, tepki veren bir hayatta kalma simülasyonu.

Geçmişten aldığımız dersler, projeye baş koymuş kemik bir ekip ve hiç olmadığı kadar büyük bir tutkuyla geri dönüyoruz. Bu kez sadece başlamak için değil, roleplay dünyasında standartları yeniden belirlemek için geliyoruz.

Çok yakında sistem tanıtımları, oyun içi görseller ve o büyük açılış tarihiyle buraları epey ısıtacağız.

Şimdiden sırt çantanızı hazırlayın ve kimseye güvenmemeyi öğrenin. Dünyanın sonu, bizim için yeni başlıyor.

Last Project Zombie -- hayatta kalmak sadece başlangıç.
https://discord.gg/EabrKAAfxv
Son düzenlenme: 07 Mayıs 2026, 01:39:33 cengizhanbucak

Rodri

Discord: rodriqu3z
Full Stack Developer. - Network Manager.

cengizhanbucak

Alıntı yapılan: Rodri - 07 Mayıs 2026, 17:21:11
Eskisi gibi başarılar..

Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

Showroom

Last Project Zombie tarafında, SA-MP'in kendi doğallığını bozmadan oyuncunun dünyayla daha fazla fiziksel etkileşime girebildiği bir yapı kurmaya çalışıyoruz. Amacımız, birkaç rol yapılıp geçilen klasik bir survival deneyiminden ziyade; oyuncuların kararlarıyla şekillenen, kendi içinde yaşayan ve zamanla gelişen bir ekosistem oluşturmak.

Bu yapıda karakter gelişimi yalnızca bireysel hikâyelerden ibaret kalmayacak. Yerel toplulukların kurulması, bu toplulukların yiyecek, su, giysi, barınak, silah ve ekipman gibi temel ihtiyaçlarını karşılaması, diğer gruplarla kurduğu ilişkiler ve yürüyen ölülerin oluşturduğu sürekli tehdit; dünyanın ana dengesini belirleyen unsurlar olacak.

Standart roleplay sunucularında alışık olduğumuz oluşum mantığının daha canlı, daha işlevsel ve tamamen IC ilerleyen bir karşılığını burada sunmak istiyoruz. Örneğin verimli arazi ve çiftliklere sahip topluluklar ekim, hasat, stoklama ya da ticaret yapabilecek. Zamanla büyük koloniler ve yerel gruplar bu üretici yapılara ihtiyaç duyacak; kimi gruplar güvenlik sağlayarak erzak elde edecek, kimileri üretimle ayakta kalacak, kimileri ise bu düzenin içinde kendi nüfuzunu kurmaya çalışacak.

Kısacası hedefimiz; OOC bağlantılarla değil, tamamen IC ilişkiler, anlaşmalar, çıkar çatışmaları ve hayatta kalma mücadelesiyle ilerleyen daha derin, daha tutarlı ve oyuncuların gerçekten iz bırakabildiği bir dünya kurmak.

Holmes

Yıllardır bu adamı takip ederim göz gezdirdik sıralarda :), Yaptığı şeylere şahidim tabii canlı olarak görmedim ama yaptığı işlerde hep görüntüler ve açtığı konular sayesinde takip ediyordum, Zombie meraklısı dedikleri bu olsa gerek. Başarılar diliyorum CEF altyapısıyla güzel işler başaracağına inanıyorum. :helal:  :serefe:

GTA-TR.net | #2026

Krips Je

Konu boyunca sürekli "klasik diğer sunucular şöyle, klasik diğer sunucular böyle" tarzı cümleler kullanılması biraz itici durmuş açıkçası. İnsan ister istemez ortada gösterilmiş bir şeyden çok, diğer projeleri küçümseyen bir anlatım görüyor.

"Klasik zombiyi vur, loot yap, adam vur döngüsünü unutun" denmiş ama zombie survival türünün temelinde zaten bunlar var. Farkı yaratan şey bunu nasıl hissettirdiğiniz oluyor açıklama metninde iddialı yazılar yazmak değil.

Hardcore atmosfer dediğiniz şey de sadece loot kıtlığıyla oluşmuyor. Oyuncuya gerçekten stres, risk ve çaresizlik hissini mekaniklerle verebilmek gerekiyor. Şimdilik konuda daha çok iddia var gibi duruyor, oynanış tarafını görmek lazım. :)

"Без багов нет прогресса."

cengizhanbucak

Alıntı yapılan: Holmes - 10 Mayıs 2026, 19:10:35
Yıllardır bu adamı takip ederim göz gezdirdik sıralarda :), Yaptığı şeylere şahidim tabii canlı olarak görmedim ama yaptığı işlerde hep görüntüler ve açtığı konular sayesinde takip ediyordum, Zombie meraklısı dedikleri bu olsa gerek. Başarılar diliyorum CEF altyapısıyla güzel işler başaracağına inanıyorum. :helal:  :serefe:

Değerli yorumunuz ve yıllardır süregelen takibiniz için çok teşekkür ederim; sizleri yeniden yanımızda görmek bizim için gerçekten onur ve motivasyon kaynağı.

Küçük bir teknik not olarak, şu an CEF altyapısı kullanmak yerine open.mp-plus / SA-MP+ mantığını geliştirerek C/C++ tarafında istemciye daha doğrudan müdahil olmayı, Pawn script tarafıyla tam senkronize ve daha güçlü bir server-client yapı kurmayı hedefliyoruz.

Alıntı yapılan: Krips Je - 11 Mayıs 2026, 15:40:38
Konu boyunca sürekli "klasik diğer sunucular şöyle, klasik diğer sunucular böyle" tarzı cümleler kullanılması biraz itici durmuş açıkçası. İnsan ister istemez ortada gösterilmiş bir şeyden çok, diğer projeleri küçümseyen bir anlatım görüyor.

"Klasik zombiyi vur, loot yap, adam vur döngüsünü unutun" denmiş ama zombie survival türünün temelinde zaten bunlar var. Farkı yaratan şey bunu nasıl hissettirdiğiniz oluyor açıklama metninde iddialı yazılar yazmak değil.

Hardcore atmosfer dediğiniz şey de sadece loot kıtlığıyla oluşmuyor. Oyuncuya gerçekten stres, risk ve çaresizlik hissini mekaniklerle verebilmek gerekiyor. Şimdilik konuda daha çok iddia var gibi duruyor, oynanış tarafını görmek lazım. :)

Değerli yorumun için teşekkür ederim, söylediklerini anlıyor ve bu geri bildirimi önemsiyorum.

LPZ olarak niyetimiz hiçbir sunucuyu, topluluğu ya da yıllardır bu alana emek veren insanları küçümsemek değildir; ifadelerimiz böyle bir algı oluşturduysa kusura bakmayın. Bizim iddiamız başkalarını aşağı çekmek değil, kendi hayal ettiğimiz zombie survival roleplay deneyimini SA-MP/open.mp sınırlarının ötesine taşıyabilmek.

Bu noktada yalnızca "zombi vur, loot yap" döngüsünü farklı kelimelerle sunmak istemiyoruz; hastalık, kaynak yönetimi, koloni düzeni, çevresel riskler, karakter gelişimi ve oyuncu kararlarının gerçek sonuçlar doğurduğu daha canlı bir yapı kurmaya çalışıyoruz.

Bunun teknik tarafında da Hual/SA-MP+ çizgisinden beslenen OpenMP-Plus altyapısı üzerinde ilerleyerek oyun istemcisine C/C++ tarafında daha doğrudan müdahil olmayı ve bunu Pawn script ile senkronize, server kontrollü bir yapıya taşımayı hedefliyoruz.

Kısacası amacımız mevcut topluluklara ithamda bulunmak değil; yıllardır üzerinde düşündüğümüz bu projeyle gerçekten yeni bir serüven, daha güçlü bir atmosfer ve oynanışta hissedilecek bir fark ortaya koymak.

Daha yakından takip etmek veya fikir alışverişi yapmak istersen Discord üzerinden de her zaman iletişime geçebilirsin. Amacımız küçümsemek değil aksine geliştiricilerin tembelliğe bürünüp imkanların kısıtlı olmasının arkasına sığınması ve rol ortamını sistemlerden ziyade text tabanlı olmasının önemini anlatarak yüceltmesine karşıyız. Projemiz açık kaynak olarak herkese açıktır. Dileyenler herkes indirip kendi sunucusunda kurabilir ve daha iyisini geliştirebilir. İyilik iyidir.

Açık Kaynaklı open.mp projemiz
Survival Build Sistemi
Radyason UI sistemi client + server