GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Los Santos Roleplay Türkiye - discord.gg/lsrptr

Başlatan asapdeveloper, 22 Şubat 2026, 18:06:46

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

spirit

Alıntı yapılan: Amper - 26 Mayıs 2026, 03:40:40
üç der üç dediği de tutmaz. bence bu sunucunun başına gelenler bu arkadaş yüzünden :yaramaz2:

Şey, RDR2'de sunucu açıyorum tutmadı ve RAGE:MP'de apokaliptik bir serüven deneyeyim derken RAGE:MP kapandı... Burada kartlar değişiyor gibi :allaalla:

Amper

Alıntı yapılan: spirit - 27 Mayıs 2026, 00:50:09
üç der üç dediği de tutmaz. bence bu sunucunun başına gelenler bu arkadaş yüzünden :yaramaz2:

Şey, RDR2'de sunucu açıyorum tutmadı ve RAGE:MP'de apokaliptik bir serüven deneyeyim derken RAGE:MP kapandı... Burada kartlar değişiyor gibi :allaalla:

rdr2 sunucumuz umarım yakında 2. senesini dolduracak. ragemp'nin bu noktaya geleceğini zaten uzun süredir yazıyordum. o yüzden altyapıyı en başından fivem/rage geçişine uygun kurduk. geçiş süreci bizim için bir butona tıklamak kadar basit.

evet kartlar yeniden dağıtılıyor sanırım :D bu süreçte kim ne kadar sürede fivem'e geçebildi onu da unutmayalım. aktif geliştirme yaptığım iki sunucu da bu akşam itibariyle fivem'e entegre olmuş ve test edilebilir durumda.

software engineer

spirit

rdr2 sunucumuz umarım yakında 2. senesini dolduracak. ragemp'nin bu noktaya geleceğini zaten uzun süredir yazıyordum. o yüzden altyapıyı en başından fivem/rage geçişine uygun kurduk. geçiş süreci bizim için bir butona tıklamak kadar basit.

evet kartlar yeniden dağıtılıyor sanırım :D bu süreçte kim ne kadar sürede fivem'e geçebildi onu da unutmayalım. aktif geliştirme yaptığım iki sunucu da bu akşam itibariyle fivem'e entegre olmuş ve test edilebilir durumda.

Hadi ya!!! Daha düne kadar RAGE:MP'de kod yazmaya devam ediyordun :maalesef: Ve burada bilmişlik taslayıp kendini ön plana çıkartıyorsun... HAHAHAH! Senin gibi insanlar yüzünden Roleplay'in kalitesi tamamen zedelenmiş ve bitmiş durumda ne yazık ki :@ Başarılı adamı herkes konuşur, över ve saygıyla sever. Fakat sende temel 3 nezaket kuralı eksik ne yazık ki :aynen: sadece hakkında duyduğumuz şey insanlara boş laf salatası sözcüklerinle vaatler verip kandırman. Bu arada... SA-MP'de belirli bir kariyer yapmışsın fakat sunucu açmıyorsun Amper, yoksa altyapının patlamasından mı korkuyorsun? :kro: Ya da SA-MP'nin başında olan insanların discordda kıytırık bir contributor permi için peşinden mi koştun :@@

istersen L4MP'ye geliştirici olarak girebilirsin... eNeT kullanan bir altyapıyla seni başbaşa bırakmamız doğru olur. Ya da krips'in yanına girebilirsin. İkinizin ukalalık ve zeka seviyeniz aynı...
Son düzenlenme: 28 Mayıs 2026, 02:06:07 spirit

Krips Je

Alıntı yapılan: spirit - 28 Mayıs 2026, 00:24:24

Hadi ya!!! Daha düne kadar RAGE:MP'de kod yazmaya devam ediyordun :maalesef: Ve burada bilmişlik taslayıp kendini ön plana çıkartıyorsun... HAHAHAH! Senin gibi insanlar yüzünden Roleplay'in kalitesi tamamen zedelenmiş ve bitmiş durumda ne yazık ki :@ Başarılı adamı herkes konuşur, över ve saygıyla sever. Fakat sende temel 3 nezaket kuralı eksik ne yazık ki :aynen: sadece hakkında duyduğumuz şey insanlara boş laf salatası sözcüklerinle vaatler verip kandırman. Bu arada... SA-MP'de belirli bir kariyer yapmışsın fakat sunucu açmıyorsun Amper, yoksa altyapının patlamasından mı korkuyorsun? :kro: Ya da SA-MP'nin başında olan insanların discordda kıytırık bir contributor permi için peşinden mi koştun :@@

istersen L4MP'ye geliştirici olarak girebilirsin... eNeT kullanan bir altyapıyla seni başbaşa bırakmamız doğru olur. Ya da krips'in yanına girebilirsin. İkinizin ukalalık ve zeka seviyeniz aynı...

Benim hakkımda "ordan duydum burdan duydum" tarzı şeylerle yorum yapmadan önce dönüp ortaya ne koyduğuna bakmanı öneririm. İnsanlara boş vaat veriyor diyorsun ama piyasada kimin ne geliştirdiğini, kimlerin yıllardır hangi sistemleri yazdığını bilen biliyor zaten.

Bir de gelip "ukalalık" muhabbeti yapmışsın. Kardeşim teknik bilgiye sahip insan özgüvenli konuşur, buna ukalalık diyorsan problem bende değil sende. Çünkü bu piyasada gerçekten bir şey geliştiren adamla sadece Discord'da konuşan adam arasında ciddi fark var.

"Altyapın patlar mı korkuyorsun" kısmına ayrıca güldüm. Network tarafında, optimization tarafında, anti-cheat tarafında veya backend architecture tarafında benim ve ya @Amper in bilgimin onda birine sahip olsan şu an böyle boş mesaj kasmak yerine teknik tartışma yürütüyor olurdun.

Ayrıca platform değişimini küçümseyecek kadar da sektörden uzak kalmışsın belli ki. Gerçek geliştirici platforma ağlamaz, adapte olur ve üretmeye devam eder. Biz de tam olarak onu yapıyoruz.

Kısacası insanların arkasından konuşup ego tatmini yapmak yerine biraz üretim yapmayı dene. Çünkü piyasada laf değil, yapılan iş kalıyor.

Daha çocuksun önünde zamanın bol. :serefe:
Son düzenlenme: 28 Mayıs 2026, 02:15:56 Krips Je
"Без багов нет прогресса."

Krips Je

Ha ek olarak burayı fazla kirletmek istemiyorum

eneti küçümseyerek konuşman aslında network tarafında çok derin bilgin olmadığını gösteriyor :D  çünkü eNet bugün halen daha birçok multiplayer projede tercih edilen reliable udp tabanlı bir networking library. Özellikle düşük latency, custom packet reliability, sequencing ve bandwidth kontrolü tarafında ciddi avantaj sağlıyor. Zaten açık kaynak olarak yıllardır aktif kullanılan bir yapı.

L4MP tarafında da amacımız hazır bir platformu açıp script dizmek değil. gta4 ün networking limitlerini zorlayıp daha optimize, daha kontrol edilebilir ve daha modern bir multiplayer yapısı oluşturmak. Bu yüzden altyapı seçimlerini discord yorumlarıyla değil teknik ihtiyaçlarla yapıyoruz.

Ayrıca piyasada yıllardır multiplayer mod geliştiren insanlar enet benzeri lowlevel networking çözümlerini zaten kullanıyor. gta4 multiplayer projeleri yıllardır bunun üzerine araştırılıyor, sync ve network tarafı sürekli geliştiriliyor.

Kısacası dışarıdan bakıp kıytırık demek kolay. Önemli olan gerçekten packet flow, sync interpolation, entity streaming, rpc handling ve network optimization tarafında ne bildiğin. Bunları bilen biri zaten boş toxic mesaj yerine teknik tartışma yapar.  :dans:

"Без багов нет прогресса."

Amper

Alıntı yapılan: spirit - 28 Mayıs 2026, 00:24:24

aboo baya alınmış bu kaç edit attın mesaja :D kim olduğunu veya hangi fake hesap olduğunu bilmiyorum ama yazdıklarının gerçekle alakası yok. birkaç mesajdır tamamen kişisel saldırı yapıyorsun çünkü teknik tarafta konuşacak bir şeyin olmadığını sen de biliyorsun.

"altyapın patlar mı", "boş vaat", "contributor peşinde koşmak" gibi şeyler forum dedikodusu seviyesinde söylemler. teknik tartışma yürütmek istiyorsan sync, networking, backend architecture, entity streaming veya optimization tarafında somut konuşursun. başkalarıyla yapmaya cesaret ettiğin ama bana sadece hakaret yazarak altından sıyrıldığın dialoglar yerine söylediklerini kanıtlayacak teknik yorumlar yap. çok uzun süredir yaptığım her şeyin bir devblog'u sonuçta var.

ayrıca 2021 sonrası yaptığımız işler sa-mp dönemindeki şeylerden çok daha büyük ve somut projelerdi. o yüzden artık forumda birilerine kendimi kanıtlama ihtiyacı duymuyorum. araştırmalarını biraz daha sıkı yaparsan zaten yıllardır kim ne geliştiriyor görürsün, sana burada tek tek sunucu isimleri reveallamayacağım insanlarla yaptığım işe saygı duyuyorum. süreç ilerledikçe de kimlerin gerçekten üretim yaptığı daha görünür oluyor :) araştırmanı daha sağlam yap kangal.
Son düzenlenme: 28 Mayıs 2026, 03:19:20 Amper
software engineer