Rockstar Games’in kurucu ortağı Dan Houser, şirketten ayrılıyor!
Grand Theft Auto geliştiricisi Rockstar Games’in kurucu ortağı Dan Houser, Mart ayında şirketten ayrılacak. Haber, yayıncı Take-Two Interactive tarafından kaydedilen SEC belgesinden (Twitter’da @Nibellion üzerinden) açıklandı. Bu ayrılık, Houser’in 2019 ilkbaharında başlayan “uzun bir mola” anlamına gelir. 1998 yılında kurulan Rockstar Games’de Dan Houser, Grand Theft Auto, Max Payne, Red Dead Redemption ve dahası olmak üzere şirketin başarılı oyunlarında önemli katkılarda bulundu.
Rockstar Games’in holding şirketi Take-Two Interactive, Dan Houser’in ayrıldığını resmi olarak açıkladı. Yayınlanan resmi açıklama:
“2019 baharında başlayan uzun bir aradan sonra, Rockstar Games’in yaratıcı müdür yardımcısı Dan Houser 11 Mart 2020 tarihinde şirketten ayrılacak. Onun katkılarından dolayı son derece minnettarız. Rockstar Games, en çok sevilen ve ticari açıdan başarılı oyun dünyalarından birçoğunu, büyük bir hayran kitlesi, şimdiki ve gelecekteki projelere odaklanan inanılmaz yetenekli bir ekip yaratmıştır.”
Dan Houser, şirketin başkanı olan kardeşi Sam Houser ile birlikte Rockstar Games’i kurmuştur. Rockstar Games yaptığı açıklamada, “Sam Houser’in 1998 yılında kurduğu Rockstar Games’teki rolünün değişmeden kaldığını” belirtti. Ancak Dan Houser’in yaklaşan ayrılığıyla ilgili daha fazla ayrıntı vermedi.