GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Canlı Pawn Eğitimi [SON BİLGİLENDİRMEYİ OKUYUN]

Başlatan Pentagon, 24 Nisan 2020, 14:59:26

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Xchatt

Bence sıfırdan bir mod kodlamak yerine sistemin nasıl işlediğine anlatırsan daha sağlıklı olacaktır yanılmıyorsam pawno c dili ile çalışıyor direk c dili dersleri verirsen hem daha çok izlenir reis , senin gibi insanlar kalmadı artık herkes cebine 2 3 kuruş atma peşinde.

Sa-Mp 2014-2020

Eamon

Samp wiki den başlangıç dersleri var, ona benzer dersler yapabilirsin ve burada bir set halinde paylaşabilirsin ama eğer böyle bir şey yapmak istiyorsan insanların  anlayabileceği şekilde yapmalısın çünkü bazı kişiler ders verirken yanlış öğretim şekliyle ders veriyorlar. Örnek veriyorum bir şey anlatılıyor fakat ne için kullanıldığı anlatılmıyor veya neden bir şeyin öyle olması gerektiği gibi. Bence başlangıç dersleri yaparsan daha iyi olur.
Son düzenlenme: 25 Nisan 2020, 05:53:04 Metafor
Bugünün güzel zamanları, yarının üzücü düşünceleridir.

Pentagon

Alıntı yapılan: tolgau - 25 Nisan 2020, 00:42:39
Eğer idealist isen Youtube bunun için iyi, ama motivasyonum da olsun diyorsan; özenip çalışıp didinip Udemy üzerinden kurs oluştur. Önce öğret, sonra projeler kodla.

Tam takır bir roleplay modu kodla, TDM kodla, Copchase kodla, hırsız polis kodla. İnsanların aradığı şeyler bunlar.

Eğer hem idealistsen hem de motivasyonum olsun diyorsan; bu dediğim şeyleri kodla, üzerine eğitimini güncel tut, bir de clean code taktikleri ver, aynı zamanda modüler kodlama ile çalış, geleceğe ışık tut. Böylelikle sektörde çalıştığımız kişiler eğitimli olsunlar.

Başarılar dilerim, umarım icraate dökersin.

( Udemy tarzı bir platformda çalışırsan eğer, eğitimine destek olmak için alacağımı belirteyim.. )

Udemy çok mantıklı teşekkürler bu tavsiyene uyacağım :)

Alıntı yapılan: Reo - 25 Nisan 2020, 02:09:07
C Dilini kavrayan bi insan pawn da yapabilir ders olarak C++ C# izleyebilirler,sen de yapabilirsin hayır duasını alırsın :)

C dilini anlatmak yerine direk pawn'ı anlatmak daha yararlı olacağını düşünüyorum. Çünkü bir çok kişi C dilini pawnda nasıl kullanıcam yha diye düşünüyor.. :D

Alıntı yapılan: streawz - 25 Nisan 2020, 02:27:04
Roleplay oyun modu için çok sorular oluyor, eğer böyle bir şey düşünüyorsan izleyicin olarak bende olacağım. :)

Değerli yorumun için çok teşekkür ederim.

Alıntı yapılan: ReaT - 25 Nisan 2020, 04:13:19
Zaten çok sayıda kaynak var dostum uğraşmak isteyen bu şekilde nile uğraşabiliyor. Milletimizi biliyoruz 1 dersin 2 derdin izlenir herşey güzel gider kayıt login sistemini bitirmen ile izleyici kitleside biter. Dediğim gibi birçok kaynak var bu iş ile uğraşmak isteyene izleyecek kitleyi az çok tahmin edebiliyorum. "Mekanik sistemi nasıl kodlarım" "Soyguncu Sistemi Nası kodlarım" tayfa olacak. Hevesini kırmak istemem ama biliyorsun böyle olacak. Aynı şeyi bende uzun zaman önce hedefledim ama emeklerin boşa gitmesinden korkuyorum :/

Şöyle açıklamam gerekirse uzun vadede birşeyler ile uğraşmayı sevmeyen bir kitle olacak. Roleplay sistemi yazıyoruz diyelim kayıt girişi yaptık, evi bitirdik, araç sahipliği bitirdik, işyerini bitirdik bunların ürünlerini ve etkileşimlerini hazırladık (MySQL) bu süreç sırf 2 haftadan daha uzun sürecekken sıkılıp yine hazır modlar ile yollarına devam edecekler.

Türkçe kaynak fazla yok bu konularda ingilizce kaynaklar var o yüzden Türkçe bir video / yayın serisi yapmayı düşünüyorum.
Alıntı yapılan: Warning - 25 Nisan 2020, 04:19:03
Alıntı yapılan: BerkayTuran - 24 Nisan 2020, 16:29:42
Canlı ders şeklinde değilde video şeklinde yapabilirsin. Daha sonra ki zamanlarda izleyenler olabilir.

Pentagon

Alıntı yapılan: Xchatt - 25 Nisan 2020, 05:34:03
Bence sıfırdan bir mod kodlamak yerine sistemin nasıl işlediğine anlatırsan daha sağlıklı olacaktır yanılmıyorsam pawno c dili ile çalışıyor direk c dili dersleri verirsen hem daha çok izlenir reis , senin gibi insanlar kalmadı artık herkes cebine 2 3 kuruş atma peşinde.

Bence sıfırdan mod kodlamak daha iyi olabilir. Çünkü sistemde atıyorum kafadan oyuncununu bulunduğu birliği çekmemiz gerektiğinde birlik sisteminin nasıl yapıldığını anlatan bir video atmamış olursam o an kişi yarıda kalır onun yerine sıfırdan her şeyi adım adım beraber yapmak daha iyi olacaktır bence.

Alıntı yapılan: Metafor - 25 Nisan 2020, 05:51:39
Samp wiki den başlangıç dersleri var, ona benzer dersler yapabilirsin ve burada bir set halinde paylaşabilirsin ama eğer böyle bir şey yapmak istiyorsan insanların  anlayabileceği şekilde yapmalısın çünkü bazı kişiler ders verirken yanlış öğretim şekliyle ders veriyorlar. Örnek veriyorum bir şey anlatılıyor fakat ne için kullanıldığı anlatılmıyor veya neden bir şeyin öyle olması gerektiği gibi. Bence başlangıç dersleri yaparsan daha iyi olur.

Bende bunun için bir mod içinde kullanmayı düşünüyorum. Böylece torna vidayı kullanıyoruz ama neden kullanıyoruz hangi durumlarda kullanıyoruz ve sonuçlar ne oluyor ben söylemesem/unutsam bile görsel olarak görecekleri için bir sorun olmayacaktır diye düşündüm.

(Yanıtı 2 farklı konuda verdim çünkü sayfa atlamıştı.. )

Lé Spîke

wiki samp sayfası gayet yararlı. Yayın yapsan bile tutacağını düşünmüyorum. Çünkü öğrenmek isteyen zaten öğrenir. Ama platformda çoğu kişi hazırcı. Konuların çoğuna bak ve victim modu olduğunu gör. Çünkü victim'de hazır sistemler var. Çok zaman almayacak sistemleri bile hazır kullanıyorlar. Yayın felan tutmaz kanımca. Ama şey olabilir; wiki samp için Türkçe bir sayfa oluşturursun. Ya da buraya konu açarsın. Oradaki içerikleri Türkçe olarak paylaşırsın. Daha az zaman alır ve daha faydalı olur. Çünkü orada nasıl kullanılacağı anlatılıyor.

Not: Ben XpDevil'in Pawn yardımcısı ve wiki samp ile öğrendim. Ama kopyala yapıştır yaparak olmuyor tabii. İnceleyip ne işe yaradıklarını anlamaya çalıştım. Tavsiye ederim.

Pentagon

Alıntı yapılan: Lé Spîke - 25 Nisan 2020, 15:35:17
wiki samp sayfası gayet yararlı. Yayın yapsan bile tutacağını düşünmüyorum. Çünkü öğrenmek isteyen zaten öğrenir. Ama platformda çoğu kişi hazırcı. Konuların çoğuna bak ve victim modu olduğunu gör. Çünkü victim'de hazır sistemler var. Çok zaman almayacak sistemleri bile hazır kullanıyorlar. Yayın felan tutmaz kanımca. Ama şey olabilir; wiki samp için Türkçe bir sayfa oluşturursun. Ya da buraya konu açarsın. Oradaki içerikleri Türkçe olarak paylaşırsın. Daha az zaman alır ve daha faydalı olur. Çünkü orada nasıl kullanılacağı anlatılıyor.

Not: Ben XpDevil'in Pawn yardımcısı ve wiki samp ile öğrendim. Ama kopyala yapıştır yaparak olmuyor tabii. İnceleyip ne işe yaradıklarını anlamaya çalıştım. Tavsiye ederim.

Bense tamtersi yapa yapa çok kısa sürede öğrendim ben videoların daha yararlı olacağını düşünüyorum şahsen çünkü wiki sayfasını Türkçeleştirsem bile bir çok kişi bakıp GetPlayerPos'u nerede kullanacağım ki? Niye kullanacağım ki? diye soracaktır (örnek verdim sadece)

Aytuğ

Alıntı yapılan: Maestro - 24 Nisan 2020, 15:45:03
Bence youtube için bir seri yaparsan daha güzel olur diye düşünüyorum.

arda?

Twitch'de yayın açıp kesitleride youtubede paylaşsan iyi olabilir.

spiNNN

Sıfırdan mod yapman daha mantıklı olacaktır bence yapmalısın.

chinohead

ücret karşılığında filterscript, gamemode yaptırmak için: chinohead@yahoo.com

Jarveus

Mantıklı olan bu bencede.

Pentagon

Alıntı yapılan: Aytuğ - 25 Nisan 2020, 16:05:12

Alıntı yapılan: spiNNN - 25 Nisan 2020, 18:58:14
Sıfırdan mod yapman daha mantıklı olacaktır bence yapmalısın.
Alıntı yapılan: chinohead - 25 Nisan 2020, 21:20:34
Alıntı yapılan: ReaT - 25 Nisan 2020, 04:13:19
bu süreç sırf 2 haftadan daha uzun sürecekken sıkılıp yine hazır modlar ile yollarına devam edecekler.
:bandit: https://www.gtamulti.com/forum/kilitli-konular-81/account-tablosunda-ismi-olmayani-kickleme
Alıntı yapılan: arda? - 25 Nisan 2020, 18:27:33
Twitch'de yayın açıp kesitleride youtubede paylaşsan iyi olabilir.
Alıntı yapılan: Jarveus - 25 Nisan 2020, 23:15:53
Mantıklı olan bu bencede.

Her birinizin değerli yorumunu göz önünde bulundurarak;
Yakında sizlerle ücretsiz bir biçimde hem yayın hemde youtube üzerinden pawn eğitimi vereceğim.
Simple bir rpg modu geliştireceğim sizlerle.
Gelismiş sistemleri olan rpg oyun modunu da Udemy üzerinden açacağım. 

Pentagon

Evet dostlar kusura bakmayın acil olarak yetişmesi gereken işler olduğu için bir süre aktiflik gösteremedim.
Pazartesi günü saat 21:30 gibi (Türkiye'de ki tüm şehirlerin iftarından sonra) Twitch üzerinden yayın açmayı düşünüyorum.
Bu tarih sizler için uygun mudur?

tolgau

Alıntı yapılan: Pentagon - 02 Mayıs 2020, 23:03:05
Evet dostlar kusura bakmayın acil olarak yetişmesi gereken işler olduğu için bir süre aktiflik gösteremedim.
Pazartesi günü saat 21:30 gibi (Türkiye'de ki tüm şehirlerin iftarından sonra) Twitch üzerinden yayın açmayı düşünüyorum.
Yayının kaydı alınacaksa çok iyi olabilir, ama gelmeye çalışacağım.

Xchatt

Alıntı yapılan: tolgau - 03 Mayıs 2020, 07:04:18
Alıntı yapılan: Pentagon - 02 Mayıs 2020, 23:03:05
Yayının kaydı alınacaksa çok iyi olabilir, ama gelmeye çalışacağım.
+

Sa-Mp 2014-2020