GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Mapper Arkadaşlara Önemli Öneri...

Başlatan ParsMapping, 29 Ağustos 2017, 18:33:07

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ParsMapping

Merhabalar arkadaşlar ben pars. Tanıyanlarınız kadar tanımayanlarınızda vardır. Kısa bir özet geçeyim yaklaşık 7-8 senedir cami içerisindeyim ve yaklaşık 5-6 senedir harita tasarımları ile uğraşıyorum.Eski platform olmadığı için eskisi kadar sık çalışmalar yapmıyorum.Ama siz değerli kardeşlerimin çalışmalarını yakından takip ediyorum.Ve bir çoğunuzun demiyimde bazılarınızın harita tasarımları gerçeklikten uzak yerlerde.Beni yanlış anlamayın bu işin patronu gibi konusmuyorum sadece 5-6 senelik birikimimi paylaşıyorum.

Örneğin bir çete/mafya mekanı yapıyorsunuz ve her benzeri haritalarda muhakkak şu şekilde buna benzer objeler oluyor bakın arkadaşlar. Günümüzde kapısında ağzından alev çıkaran bir ejderha veya kuru kafalarla süslenmiş mafya evi yok dünyanın hiç bir yerinde yok. özellikle rpg'e yapan arkadaslar lütfen bunu artık kaldırın.

harita yaparken bir objeyi koyarken gozunuzu kapatın o orda gercekte varmış gibi düşünün google den yaptiginiz mapin gercegini açın milim milim kazıyın hafızanıza. texture atarken modern kaplamaları secin . ne kadar cok modern obje o kadar keyifli rol ortami.cırtlak renklerden kaçının.gercegi hayal ederek yaptiiginız zaman yaptiginız haritadan haz alirsinız aldığınız hazda haritanıza yansır.dediklerimi akıl veriyormus gibi degilde bir dost tavsiyesi gibi anlarsanız basarili olacaginızdan Hiç şüphem yok.

Velhasıl kafama sadece şu kuru kafalı girişler takıldıgı için kısa bir paylaşım yapıyorum  gözüme çarpan şeyleri buraya devam edeceğim. umarım yukarıda da belirttiğim gibi beni yanlış anlamazsınız iyi forumlar.