GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

PAWN'a Yeni Başlayanlar İçin Sistem Tavsiyeleri

Başlatan Dyternal, 29 Mayıs 2019, 22:24:50

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dyternal

PAWN'a Yeni Başlayanlar İçin Sistem Tavsiyeleri

PAWN konusunda ilerlemek isteyen kişiler sürekli ne yapmalıyım nasıl ilerlerim diye düşünüp durur. Bana sorulan soruları baz alıyorum. Buradan o arkadaşlarım için yazı yazmayı uygun buldum. Yapmanız gereken pratik... Editi yapıyorsun ama bu ne diye sormuyorsun. Ben bu işe başladığım zamanlar internetten sistem indirip burada ne yapmış diye saatlerimi harcadım. Sizde bu şekilde düşünün, bu bu işe yarıyorsa burada kullanırım diyerek pratiğe çevirin. 1 saatte PAWN öğrenilmez. Sizi çok uğraştırsa da yılmayın. Bazen illet hatalar oluyor düzelmiyor. Ama siz yılmayın. Umarım faydalı olur.

Konuda madem nasıl yapılacağına değindik. O zaman ne yapacaklarını da tavsiye edelim.

1-) Hesap Makinesi

En basitinden komutla dört işlem yapılabilen bir sistemdir. Pek ihtiyaç duyan görmedim sunucularda ama gelişmek için iyidir.

2-) Taş, Kağıt, Makas

Önce kapışacağın kişinin ID'sini yazıp onun kabul etmesini bekliyorsun. Sonra iki oyuncunun seçimine göre kazanan belli oluyor.

3-) Zar Atma/Tek Çift

Roleplay kumar sistemlerinde kullanılan sistem... Aslında oldukça basit. 1 ile 6 arası sayılar random ile sayı belirlenir ve sayıya göre kazanan belli olur. Zar atma da aynı şekilde iki oyuncu zar atar. Hangisininki büyükse kazanan odur. Kazanana belli para verilirken kaybeden kişiden para kesilir.

• Aşağıda sizde fikir beyan edinki faydanız dokunsun.

ace

Radyo sistemi yapılabilir yeni başlayanlar için.
Fikirleriniz ile aydınlattığınız için teşekkürler. :helal:

volitina

Ryroz