GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Roleplay Sunucusu Kuracaklara Altın Değerinde Tavsiyeler

Başlatan Celsius, 01 Eylül 2017, 19:34:43

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Celsius

ROLEPLAY SUNUCUSU KURMAK İSTİYORUM, NE YAPMALIYIM?

1- Sunucunuz için sağlam ve kaliteli bir yönetici kadrosu oluşturun. Ekibinize alacağınız her insanı öncelikle iyice araştırın. Gerçekten güvenilir bir kişi olması sunucu refahı için önemlidir.

2- Ekibinizde bulunan kişiler alanında tecrübeli olmalıdır. Örneğin ekibinizin webmasteri işinin gerçekten hakkını vermeli, kaliteli işler ortaya çıkarmalıdır.

3- İyi bir oyun modu sunucunuzu kalkındırmak için çok önemlidir. Tavsiyem imkanınız varsa kendinize özel 0'dan bir oyun modu kodlamanız. İnternet üzerinden bulunan editle-kullan mantığıyla işleyen oyun modları genellikle her sunucu açan kişi tarafından editlenip kullanıldığı için tavsiye edilmez. Mutlaka sunucunuz için kullandığınız oyun modu size özel ve size ait kodlamalar barındırsın. Ayrıca mutlaka daha önce görülmemiş değişik scriptleri oyun modunuza ekleyin. Son olarak Allah için YN-RP, NG-RP oyun modlarını kullanmayı bırakın artık yıl olmak üzere 2018 yav!

4- Oyun modunuzu en iyi şekilde hazır hale getirdikten sonra sıra geldi sunucuza ait bir web sitesi oluşturmaya. Sunucunuzun web sitesi  ".com" domainli olması sizin profesyonelliğinizi ve kalitenizi gösterir. ".tk" domainli sunucu web siteleri genellikle kalitesiz sunucuların klişe web siteleri olarak değerlendirilir.

5- Web sitenizin tasarımı ve dinamikliği sizi diğer sunucuların kalitesinden üstün kılar. Siteniz iyi bir tasarıma sahipse ve gerçekten insanları baymayan bir yapıya sahipse kullanıcıların ilgisini çeker. Ayrıca web sitenizin portalı, forumu ve sunucu işlemleri için bir paneli olmalı. İnsanlar portal sayfası üzerinde sunucunuzun bilgilerini özet bir şekilde inceleyip sunucu hakkında fikir edinirler. Portal sayfası üzerinden sunucu hakkında ufak tefek fikir edinen kullanıcı forum sayfasına geçer ve sunucunun güncel durumunu birebir takip eder ve diğer kullanıcılar ile etkileşimde olur. Forumunuzda kullanıcıların vakit geçirebilmesi için "En sevdiğiniz müzik?, Oyunda ne rolü yapmayı düşünüyorsunuz?" gibi çeşitli tartışma konuları açmalısınız.

6- Oyun modunuz hazır, web siteniz hazır sunucu açılmaya yakın... Sıra geldi sunucunuzu çeşitli platformlarda tanıtmaya. Mesela pawnoturk.com sitesinin forum kategorilerinde yer alan sunucu tanıtım bölümünde sunucunuz ile ilgili tanıtım konusu açabilirsiniz. Konu içeriğinde sunucunuzun konsepti, yönetici kadronuz ve oyun modunuz hakkında bahsedebilirsiniz. Sunucu tanıtım konularında en başa yazdığınız önsöz çok önemlidir. Bu önsözü olabildiğince sade,açık ve uzun yazmaya çalışın. Önsözün altına tercihen yönetici kadronuz ve rütbeleri(yönetici kadronuzu tanıtırken Mert -  A8 Admin, Coşkun - A5 Admin gibi saçma sapan ifadeleri konunuza koymayın kardeşim yav Allah'ım yıl olmuş 2018 hala bu kıroluğu yapanlar var yav!) veya oyun modunuzda bulunan sistemlerin(scriptlerin) tanıtımını yapabilirsiniz. Konunuzda ekibinzde bulunan grafikerler tarafından profesyonelce hazırlanmış görselleri bulundurmaya özen gösterin. Özellikle sunucu logonuz ustaca hazırlanmış olmalıdır.

7- İnsanları çok bekletmeyin ve sunucu ile ilgili olan işlerinizi tamamladıktan sonra web siteniz ve sunucu tanıtım konunuz üzerinden açılış tarihi ve saatini büyük puntolu yazılarla duyurun. Bu duyuruyu sunucu açılmadan 4-5 gün önce yaparsanız sunucu açılışına kadar oyuncu kitlesi toplamanızı sağlar.

8- Sunucu açılışına kadar yönetici ekibiniz ile birlikte sürekli testler yapın ve eksiklikleri giderin. Aksi takdirde sunucu açılış esnasında oluşabilecek herhangi bir hata sunucunuzun geleceğinin kararmasına neden olur.

SUNUCUMU AÇTIM. ŞİMDİ N'OLCAK?

1- Oyun içerisinde yöneticilerin ilgisi ve saygısı oldukça önemlidir. Yönetici her zaman oyuncusuna gerekli desteği sunmalıdır. En ufak bir sorunda yönetici o sorunu çözmek için çabalamalıdır. Ayrıca mümkünse oyuncularınızla iyi geçinin polemiğe girmeyin.

2- Atılan raporları hemen inceleyin gerekli ilgiyi sunun. Raporları aksatmayın yoksa oyuncunun motivasyonu düşer ve sizin sunucunuza bir daha girmemek üzere /q atar gider.

3- "Yov kordeşim burası güvenli bölge ula sen niye güvenli bölgede bana deagle sıkıyorsun lo!", "Ula burası güvenli bölge değildir lo sana deagle sıkabilirim burda lo", "Ula sen ne diyirsen seni admine şikayet ödeceğim" gibi iki oyuncu arasında rol esnasında oluşabilecek bir tartışmaya denk gelebilirsiniz. Bu tür tartışmalarda adil davranın ve haklı ile haksızı ayırın. İçlerinden birisi sizin yakın arkadaşınız olabilir sakın torpil yapmayın arkadaşınıza! Haksız olan tarafa sunucu kurallarına göre gerekli yaptırımı uygulayın ve huzur ortamını sağlayın.

4- Sunucunuzda ilk başlarda az oyuncu olabilir lütfen görmezden gelin ve sunucunuz için en iyisini yapmaya devam edin. Oyuncu sayınız sizin emeklerinize göre artış gösterecektir. 1 Ay boyunca elinizden geleni yapın fakat hala iyi bir oyuncu sayısına sahip olamadığınızı düşünüyorsanız kapayın gitsin sunucuyu boşuna vds masrafı çıkarmayın başınıza.

5- Sunucunuz içerisinde çeşitli etkinlikeler yapın. Örneğin yılbaşı kutlamaları, yarışmalar, çekilişler oyuncularınızın motivasyonunu arttırır ve sunucunuzun kalitesi artar.

6- Admin güçlerinizi kullanarak kendinizi para tanrısı moneyçüs yapmayın. Mesela görüyoruz /aparaver 3 1000000000 yapan tipleri altında sultanlar, infernuslar eksik olmuyor. Hollywood yazısının yanındaki büyük konağın sahibi her zaman sunucunun kara para aklayan adminlerinin olur. Olabildiğince mütevazı takılın bi' BMX veya Faggionuz olabilir paranız 1000 dolardan yükseğe çıkmasın mümkünse.

*** Önerilerim bu kadardı yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Daha sonra eklemeler yapabilirim.

Lé Spîke

Güzel anlatmissin :helal:
Tamamen katılıyorum moneycus kötüdür :hayir: :hayir: :hayir:

Zoxy

Başarılı bir konu olmuş. Roleplay sunucusu açacak kişiler bu tavsiyeleri dikkate almalı.

Celsius

Anka

Güzel anlaştmıssınız Eyvallahda Horozion RPG modunu editlersek iyi bir şekilde ben şahsıma yönelik bir şey göremiyorum nitekim çoğu SAMP Oyuncuları bu mod da etkin ki artık değiştirilmiyor SAMP üyelerinin zevkleri.

Bliss

Yegor

Celsius

Alıntı yapılan: Yegor - 11 Eylül 2017, 15:45:42

Başarılı bir anlatım olmuş, tebrikler.

Teşekkürler beyfendi..
Son düzenlenme: 12 Eylül 2017, 21:31:36 Celsius

Kiproo

pag