GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

HDD Veri Aktarım Hızını Etkileyecek Kod

Başlatan ByGoldenPars, 10 Eylül 2017, 14:25:14

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ByGoldenPars

Selamına Aleykum Pawno Turk Üyeleri , Yetkilileri , Yöneticileri

sizlere " harddisk " bilgisayar açılış kapanış + az da olsa hız etkisi yani veri hızını arttırma kodunu göstericem. Ben Bu kodu 5 aydır kullanıyorum baktım sıkıntı yok hemde pc 30 saniyede acılırken 5 saniye daha azaldı bazı pc lerde bu süre degişkenlik yapabilir ben test ettim.

500 Gb Harddisk Kullanıyorum Kingston Markası Şimdi Sizlere Ben güvence veriyorum güvenemeyen yapmasın. ve inşallah dogru bölüme yazıyorum.  :kahkaha:

- İlk Olarak Windows Sol alt Köşede Start Yani Başlata Basın.

- Sonra Arama Yerine " system.ini " yazın bulun. cıkıcaktır.

- Açtıktan Sonra bu kodu bulun " [386Enh] "

- Bulduktan Sonra bu kodun altına vericegim kodu yazın kesinlikle bunun altına olması lazım.

- onun altına bu kodu yazın "  "  Irq14-4096  " sonra uygulayıp veya tamam diyip cıkın.

- Pcnize Reset Atın Ve Görün.

- Youtube üzerinde yapılış videosunu buldum yapamayan dostlarım için bu videodan yararlanabilirler.

=> https://www.youtube.com/watch?v=jlJtwvYAebQ

Bu Kod İçin Yapılmış Yorumları sizler için sectim.

İnşallah pc leri kasan olanlar için azda bi veri aktarım hızı etkisi olacaktır.  :helal:
Son düzenlenme: 10 Eylül 2017, 14:34:18 [T.S]UmutBaysaL

WildMan

Bu sadece DMA (Direct Memory Access)'yı açar. Ve işlemciyi (CPU) fazlasıyla yorar. Özellikle büyüt boyutlu veri transferlerinde yaptığınız diğer işlemler aksayabilir ve bilgisayar yanıt vermeyebilir. Çok sağlıklı bir işlem değildir.

Yazılım & Elektronik
PawnoTürk (Kurucu, Geliştirici)

(BNB Soft)

ByGoldenPars

Alıntı yapılan: WildMan - 10 Eylül 2017, 19:48:07

Bu sadece DMA (Direct Memory Access)'yı açar. Ve işlemciyi (CPU) fazlasıyla yorar. Özellikle büyüt boyutlu veri transferlerinde yaptığınız diğer işlemler aksayabilir ve bilgisayar yanıt vermeyebilir. Çok sağlıklı bir işlem değildir.

Tabi bende skntı yok ama tabi sistemin ayarlariyla oynamak bazı şeyleri bozabilir.  :polis:

lacosapalm

Konuda kullanılan yazı tipini ve boyutunu düzgün bir şekilde yaparsan okuyucu arkadaşlarda anlayabilir.

- S O N

Aytuğ

Kiproo

Aleyküm Selam öncelikle,

Konuyu paylaştığın için Teşekkürler çok işime yaradı Açılış 21 saniye indi  :helal: