GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
29 Nisan 2026, 23:53:18

The Witcher

Başlatan Dreizen, 12 Haziran 2019, 10:42:25

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dreizen

Serinin ilk oyunu The Witcher, kitapların bitiminden 5 yıl sonrasını konu alıyor. Oyun başladığında ise Nilfgaard İmparatorluğu'yla yapılan o büyük savaşın sona erdiğini anlıyoruz.

Oyunda Elfler ve Cüceler artık tamamen dışlanmış ve bu ırkların nefretinden bir dolu kanlar akıtılmıştır. Geralt, kayıp olduğu tüm bu zaman zarfında büyük bir çoğunluk tarafından ölü olarak nitelendirilse de delirip kaçtığı şeklinde söylentiler de dolaşmaktadır. Ancak Geralt'ın hasta, yaralı ve hafızasını kaybetmiş bir şekilde Kaer Morhen yakınlarında Triss ve Witcher'lar tarafından bulunması bu söylentilerin hepsini silip süpürmüş ve Geralt iyileşmesi için kaleye götürülmüştür. Asla heyecansız kalmayan Witcher evrenine yaraşır şekilde olaylar seyretmiş ve Kaer Morhen kalesi hiç hesapta olmayan ani bir saldırıya uğramıştır.

Azar Javed adlı bir büyücü önderliğinde Salamandra askerleriyle gerçekleştirilen bu saldırıda ise Witcher'lara dayanıklılık, hız ve güç gibi özellikler veren mutasyonların formülü çalınmıştır. Ancak her isyanda ve saldırıda olduğu gibi bu saldırıda da bir kayıp verilmiş, henüz Witcher olma yolunda ilerleyen genç Leo öldürülmüştür.

Geralt ve diğer Witcher'lar kendilerinden çalınan mutasyon sırlarını geri alabilmek için ve saldırıda etkin rol oynayan Salamandra hakkında bilgi toplayabilmek için görev dağılımı yapmış ve araştırmayı hızlandırmak için ayrı yerlere dağılmıştır. Geralt, Triss ile birlikte Vizima'ya yolculuk etmiş, orada Dandelion ve Zoltan gibi uğruna savaştığı eski dostları ile karşılaşmış; ancak hafıza kaybı yaşadığından onları hatırlamamıştır.

Olaylar bu şekilde dallanıp budaklanırken Geralt'ın yolu Kral Foltest gibi pek çok karakterle ve Alvin isminde olağanüstü yeteneklere sahip bir çocukla kesişmiştir. Alvin, zaman ve mekân içerisinde seyahat edebilmekte; ama bunu sadece çok korktuğu zamanlarda kontrol dışı bir şekilde yapabilmektedir. Yani gücünü kontrol edememektedir. Geralt'ın çocuklara olan yaklaşımından olsa gerek kendisini Alvin'e karşı sorumlu hissetmiş ve ona güçlerini kontrol edebilmesi için büyülü bir kolye vermiştir. Sonrasında oyun içerisindeki seçimler doğrultusunda Alvin'i Triss veya Shani'ye emanet etmiştir.

Geralt bu uzun yolculuğun, ve bu yolculukta dökülen kanların ardından Salamandra'yı yenmiş ve nihai olarak Azar Javed'i eline geçirmiştir. Ancak henüz rahatlayamadan tüm bu olayların arkasında Jacques de Aldersberg'in olduğunu öğrenmiştir. Aldersberg, tüm bu olaylar sonucunda aniden Geralt'ı da yanına alarak geleceğe ışınlanmıştır. Aslında gelecekte, Elflerin meşhur Ithlinne'in Kehaneti adını verdiği kıyamet senaryosunun gerçekleştiğini Geralt'a göstermek istemiştir. Bu kehanete göre tüm insanlık yeryüzünden silinecektir. Aldersberg, çaldığı mutasyonlarla yeni bir ırk yaratmayı amaçladığını, böylelikle insanları yok olmaktan kurtarmak istediğini ve bu yeni ırkı kendisinin yöneteceğini söylemektedir. Geralt ise bu durumun çıkar uğruna olduğunu düşünerek Aldersberg'i alt etmiştir. Ancak şaşırtıcı bir şekilde Aldersberg'in boynunda Alvin'in kolyesini görmüştür...

Xchatt

The Witcher 3 Gerçekten bir baş yapıt.

Sa-Mp 2014-2020

wanderer

Sistemim yalnız bunu kaldırıyordu, ben de bunu oynamıştım. :D Fakat grafikleri yüzünden ön yargılı yaklaşmamanızı ve kesinlikle oyuna bir şans vermenizi tavsiye ediyorum. Yanlış hatırlamıyorsam 70 saat civarı bir oynanış süresi sunuyor ve ne zaman geçtiğini anlamıyorsunuz bile. Savaş sistemi başta biraz zor gelse de alışınca kaymak gibi akıyor. İyi oyunlar diliyorum.

QrzR

wanderer

Arkadaşlar The Witcher 3 değil bu oyun, serinin ilk oyunu.

Ryroz

Her oyun gibi ilk serisi yeni serilere göre daha acemice, witcher ilk serisi bile güzel. :helal:

Deuclion

Kozlov

Efsanelerin efsanesi bu oyun. Bu tarz oyunlarda Wither serisinin eline su dökecek oyun pek bilmiyorum.

Dyternal

Hayatımda görüp görebileceğim en iyi oyunu gösterdiği için Nithral'e teşekkür ederim.

Oyunun ilk iki serisi bende var. İlk oyunu bitirdim fakat ikinci oyun sıkıntılı bende çok kasıyor. Efsaneler efsanesi bu oyun bir daha dünyaya gelmez diye düşünüyorum.

Witcher 2'de en son Kayran'ı kestim biraz ilerledim format atınca save silindi buluta yedeklemeyi unuttum. Yani bu oyun bence bir baş yapıt.

nikobernoo

Alıntı yapılan: Kozlov - 14 Haziran 2019, 02:53:54

Efsanelerin efsanesi bu oyun. Bu tarz oyunlarda Wither serisinin eline su dökecek oyun pek bilmiyorum.