GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
03 Şubat 2026, 01:13:45

Bir Zamanlar Samp

Başlatan Celsius, 13 Mayıs 2019, 22:54:09

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Dyternal

Alıntı yapılan: AnadoluGaming - 24 Mayıs 2019, 00:00:29

ben samp'ın bu yıl biticeğini düşünüyorum, daha şimdiden gta v serverları çoğalmaya başladı 11 yaş kitlesi umarım oraya sıçramaz.

Ne derdiniz var yaşla kardeşim? 11 yaşında adam akıllı oyun oynayan yok mu sanıyorsun?

Focus

Fazla sunucu olmasını bir yana atalım onlar kapanıp açılıyor ama sampın karaktersiz insanları asla kaybolmuyor muhim olan bu.  :dans:

Şeytana Şükür!

Lé Spîke

Alıntı yapılan: SuicideMassacre - 27 Mayıs 2019, 16:55:56

Yaklaşık 10-12 senedir bu platformun içindeydim, ilk başladığım da bende çocuktum. Ama o zaman ki rol keyfi bambaşkaydı, bugün sunuculara bakıyorum en temel çatlağın nedeni HIRS!

Belki yaşların da etkisi vardır, rol bilgisinden ziyade kalitesiz roller dönüyor. İnsanların tek amacı para kazanmak, araba, ev almak ya arkadaşım ne gerek var bunlara? Amacımız rol, 2-3 saat keyif çıkarmak ne bu hırs, tabii bunun da ekmeğini yemek isteyen sunucu sahipleri saçma sapan pakettir carttır curttur, useri sömürüyorlar.

Ve çoğu kez tanık olduğum şey, bir yedirememe söz konusu. Asla dayak yemez asla ölmez, ya nolucak rol icabı dayak yemişsen, vurulmuşsan ne bu kin? Dayak yediği her emote onun için geçersizdir, bu hırsla bürünmüş kanser kitle bir atılsa bilemiyorum eskinin tadını verir mi ama bir engel de göremiyorum.

Katılıyorum. Sizin kadar eski değilim ben bu platformda. Ancak ilk başladığım zamanlarda en azından rol yapan bir kitle vardı. Daha sonra herkes sistematik şeylerin peşine düştü. Rol sunucusunda rol yapmamaya başladı. Bu sebeple roleplay sunucularını bırakmıştım. Keşke eski kitle (Benim içinde bulunamadığım) yerini bu yeni kitleye bırakmasaydı.

_Code

SA:MP'nin adam gibi güncelleme almayışı, hileye karşı herhangi bir adım atmayışı, viral olan alıntı sunucular gibi etmenler çürüttü SA:MP'ı. Önceden hırsız polis sunucum vardı bilenler bilir. Bu sunucuya yeni gelen birçok oyuncu /m4 /sawn yazıyorum ama silah gelmiyor diye sunucudan çıkıyordu. Alıntı modlarla açılan sunucular oyuncuların kafasında öyle bir algı oluşturmuş ki sanki bütün serverler aynı moda sahip. Hal böyle olunca birçok oyuncu SA:MP'den uzaklaştı.

Ayrıca birçok oyuncu FiveMP'ye kayıyor.

Son düzenlenme: 08 Haziran 2019, 16:02:16 2PAC_

SA:MP Turkiye CnR IP: server.sampturkiyecnr.com:7777

QrzR

Apachemode

Yıllardır hep aynı anlayış devam ediyor da ondan. Hala aynı roller, aynı yönetim, aynı sistemler. Bir kere rpg sunuculardaki klasik paraya dayalı ekonominin artık terkedilmesi gerekiyor. Gerçek hayattaki paranın gücünün %1'i bile oyunda hissedilmiyor. Parası olanla olmayanın tek farkı altındaki arabası, halbuki gerçek yaşamımızda durum bundan çok farklı. Paraya niye ihtiyaç duyarız? Kısaca başta hayatta kalma ve mutlu olmak için, oyunda paranın bu konulara bir etkisi yok. Yıllar önce biri, bi' rpg mantığını atmış ortaya kimse bir gram ilerleme sağlamamış. Sistem kendi içinde kusurlu sadece aynı hataları herkes yaptığı için kimse sorunu anlamıyor. Dolayısıyla da bir yerde işler rayından çıkıyor. Bunun en basit örneği, sunucu açıldıktan birkaç ay sonra ekonomik olarak herkes doyma noktasına geliyor, herkesin altında türlü türlü araba olduğunda etrafta drift atan sıkıntıdan patlayan bir oyuncu kalabalığı doluyor. Tabii bu adamlar sıkıntıdan ya nonrp hareketlere ya ona buna IC ve OOC saldırarak deşarj olmaya çalışıyor. Heavy RP başlayan sunucular low RP'ye dönüyor veya oyuncular sıkılıp sunucuyu terkediyor.

Bu gibi türlü türlü sorunlar var ve hiçbiri üzerine düşünülmemiş. Milletin hala derdi daha iyi sistemler getirmek, en iyi uy****rucu sistemi, en iyi silah sistemi en iyi bıdı bıdı sistemi... Sunucunun mekaniğinde sorun varken güzel güzel sistemler yapmak; tabiri caizse, donanımı arızalı bir arabaya modifiye yapmaya benziyor.

xT_9000

Ahmet'in(marionetta) dediği gibi çekememezlik bizim halkımızın kanseri gibi.
Zamanında net ve sürekli açık olan bir server olsa idi. Onuda yöneten adil ve adaletli adamlar başında olsa idi o server rusların serverlari gibi 1000/1000 bile çekebilirdi.
Ama tabi ki bizim halkımızın kafasına göre "bunlar bile server açabilirken biz neden açamayalım diyip" herkesin server açması, server açanların diğerlerini küçük görmesi,aşağılaması tarzında davranışlarda bulunması bizim en büyük sorunlarımızdan.
Kafa yapısına göre en iyisi biz olacağız ki gerisi bizi kıskansın vay .. desin diye.
Aslında her bir proje reklam yapma peşinde bir nevi.

En yukarıda dediğim gibi herkes düzgün bir şekilde yardımlaşarak ortaya net bir mod veya bir server çıksa idi bu tarz karşıtlaşmalar çıkmazdı ki gerçekten güzel olurdu.
Düşünsenize herkesin ortak bir serverda oynadığını. Şahsen çok güzel olurdu

https://www.twitch.tv/xt_9000

Map Hakkında Yardımcı olacak videolar için:
https://www.youtube.com/musabcayli

Apachemode

Alıntı yapılan: xT_9000 - 15 Haziran 2019, 19:48:37

Zamanında net ve sürekli açık olan bir server olsa idi. Onuda yöneten adil ve adaletli adamlar başında olsa idi o server rusların serverlari gibi 1000/1000 bile çekebilirdi.
Ama tabi ki bizim halkımızın kafasına göre "bunlar bile server açabilirken biz neden açamayalım diyip" herkesin server açması, server açanların diğerlerini küçük görmesi,aşağılaması tarzında davranışlarda bulunması bizim en büyük sorunlarımızdan.
Kafa yapısına göre en iyisi biz olacağız ki gerisi bizi kıskansın vay .. desin diye.

En yukarıda dediğim gibi herkes düzgün bir şekilde yardımlaşarak ortaya net bir mod veya bir server çıksa idi bu tarz karşıtlaşmalar çıkmazdı ki gerçekten güzel olurdu.

Kibarlığı, saygı duymayı, başarıyı takdir etmeyi ve daha birçok konuyu henüz milletçe öğrenemedik. Her yerde kendimizi gösterme, en iyisi olduğumuzu ispat etme çabasına giriyoruz. Bunu yaparken de çoğu zaman başkalarını baltalayarak yapmaya çalışıyoruz. İronik biçimde, biri bir sunucu tanıtımı konusuna girip "tanıtım berbat olmuş" diyip çıkabiliyor sanki attığı yorum mükemmel bir üslup ve fayda içeriyormuş gibi.

Yakın zamanda ben de bir yeni bir sunucu projesi oluşturdum fakat bunu yapmadan önce piyasadaki 2 farklı sunucunun yönetimiyle iletişime geçip fikirlerimi onlara aktardım. Gördüğüm eksiklikleri, sıkıntıların giderilmesine yönelik tavsiyelerde bulundum, ilgilenilmedi. 2. olarak, yetki rica ettim; ilgilenmiyorsanız ben uğraşayım, düzeltelim şunları maksadıyla, bu kez de adminlik isteyen ergen muamelesi görüp, helperlık başvurusuna yönlendirildim. Yani diyeceğim o ki insanlarda ne apaçık ortadaki sorunlara ilişkin bir farkındalık var ne de iyi niyetle, senin de söylediğin gibi herkesin yardımlaşıp ortak bir ürün çıkarma düşüncesine karşı bir ilgi var.

xT_9000

Alıntı yapılan: Apachemode - 15 Haziran 2019, 20:06:29

Alıntı yapılan: xT_9000 - 15 Haziran 2019, 19:48:37

Kibarlığı, saygı duymayı, başarıyı takdir etmeyi ve daha birçok konuyu henüz milletçe öğrenemedik. Her yerde kendimizi gösterme, en iyisi olduğumuzu ispat etme çabasına giriyoruz. Bunu yaparken de çoğu zaman başkalarını baltalayarak yapmaya çalışıyoruz. İronik biçimde, biri bir sunucu tanıtımı konusuna girip "tanıtım berbat olmuş" diyip çıkabiliyor sanki attığı yorum mükemmel bir üslup ve fayda içeriyormuş gibi.

Yakın zamanda ben de bir yeni bir sunucu projesi oluşturdum fakat bunu yapmadan önce piyasadaki 2 farklı sunucunun yönetimiyle iletişime geçip fikirlerimi onlara aktardım. Gördüğüm eksiklikleri, sıkıntıların giderilmesine yönelik tavsiyelerde bulundum, ilgilenilmedi. 2. olarak, yetki rica ettim; ilgilenmiyorsanız ben uğraşayım, düzeltelim şunları maksadıyla, bu kez de adminlik isteyen ergen muamelesi görüp, helperlık başvurusuna yönlendirildim. Yani diyeceğim o ki insanlarda ne apaçık ortadaki sorunlara ilişkin bir farkındalık var ne de iyi niyetle, senin de söylediğin gibi herkesin yardımlaşıp ortak bir ürün çıkarma düşüncesine karşı bir ilgi var.

Dava o ya.
En büyüğü bende çabası :uzgun: :elsalla:

https://www.twitch.tv/xt_9000

Map Hakkında Yardımcı olacak videolar için:
https://www.youtube.com/musabcayli

miru

Eskiden kuzenimle bütün gün samp oynardık.Ve eğlenirdim şahsen.Sonra gta v ler alındı steam diye birşey keşfedildi lol oynanmaya başlandı samp kayboldu.Konuyla alakası yok ama yine de yazmak istedim :D Konu başlığıyla alakası var gerçi :D

hymenalos

sunucu açarız parayı kırarız haaa

çoğu kişi maalesef bu düşüncede.

AnadoluGaming

GTA V varken yazarak rol yapan da ne bilim :)

Celsius

Alıntı yapılan: AnadoluGaming - 12 Temmuz 2019, 15:50:45

Boş konuşma, herkesin bilgisayarı GTA V oynamaya elverişli mi?

DenizK6107

Alıntı yapılan: Celsius - 12 Temmuz 2019, 17:11:35
Alıntı yapılan: AnadoluGaming - 12 Temmuz 2019, 15:50:45

Boş konuşma, herkesin bilgisayarı GTA V oynamaya elverişli mi?
Benimki elverişli ama fiyatı pahalı mesela. Ama hak veriyorum arkadaş boş konuşmuş.
Son düzenlenme: 02 Ağustos 2019, 13:46:31 DenizK6107
Ulaşmak isteyene Discord hesabım.
DenizKazancioglu#4471

Zeta

SAMP genel olarak yöneticilik ve kitle açısından rezalet işliyor. Düzeleceğini hiç zannetmiyorum. Bakalım neler olacak...