GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

İlk Roleplay ve Hırsız polis birleşimi sunucuyu inceledik! [NexoR Röportaj 3]

Başlatan GTA Ajans, 16 Temmuz 2019, 12:18:48

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

GTA Ajans

Lite RPG, şu ana kadar bu yapılmamış ve yeni bir şeylerin peşinde. Sizleri hem hafif roleplay hemde hırsız polis kovalamacası içine çekiyor. Birazda Roleplay DM kitlesine hitap ediyor. Çatışmayı seven gençleri içine çekeceğini düşünüyoruz. Kaliteli yönetim olursa sunucunun açılan hırsız polis ve roleplay sunucularını sollayacağı aşikar. Sistem görselleri spoiler içinde.

Alıntı yapılan: NexoR
1-) NexoR ismi bir marka mı? Paylaştığınız modlar sizi yüceltti mi ?
1-)
   Marka kısmını bu camia için bakıyorsak evet bir marka. Ama  farklı platformlar için bakıyorsak bir marka değil.
   Aslında paylaştığım modlar beni yüceltmedi, bulunduğum ortam ve arkadaşlarım sayesinde bu kadar büyüdüğümü düşünüyorum.

2-) Pawn hakkında gelişiminiz ne seviyede, diğer hangi dillere hakimsiniz?
2-)
   Pawn hakkında gelişimim üst seviyede. Pawn ile yapılamayacak düzey sistemler olursa bunları plugin yardımı ile hallediyorum.
   Şuan olarak Pawn, C#, PHP, HTML (çok fazla değil), CSS (çok fazla değil), C++ (orta düzey), VB.Net (orta düzey) gibi dillere hakimim.

3-) Lite RPG bir fark yaratıp aktif sunucular sıralamasına girecek mi ?
3-)
   Hırsız polis oyuncularının bir çoğu açacağımız sunucuyu bekliyor. Hırsız polis olarak sıralamaya gireceğimizi düşünüyorum ama
   diğer sunucular için aynı fikirde değilim.

4-) Genel kitleyi nasıl yorumlarsınız?
4-)
   SA-MP kitlesini yorumlayacak olursak bir çoğu küçük yaşlardan oluşan arkadaşlarımız tarafından oluşuyor. Olgun insan elbette vardır
   ama benim düşüncem çoğu küçük yaşta arkadaşlarımız. Bu arkadaşlarımız biz ne kadar hile engelleme taraftarı olsakta bir şekilde hile
   sokma yöntemi buluyor. Biz sunucu sahipleride hileleri engelleyince sunucuda oynamaya devam ediyor. Ama SA-MP sürümü değiştirme veya
   client getirmeye çalıştığımızda hile kullanan oyuncular buna pek olanaklı bakmıyor. Sebebi ise hileleriyle kendini geliştirmiş bir
   karizmaya ulaşmış olması. Hileleri kullanamayınca kendisi bir hiç oluyor. Client getirince de clientte virüs var ben onu yüklemem
   diyip geçiştiriyor. Hal böyle olunca oyuncu kaybı yaşıyoruz. Burada aslında en büyük suçluyu Kalcor olarak buluyorum. Sonuçta
   SA-MP clienti çalıştırınca yeni sürümü otomatik indirip kurmak zor olmasa gerek. GtaMulti platformuna gelecek olursak bir çok üye
   tamamen ileti kasmak amacıyla "Eline sağlık", "Güzel olmuş", "Emeğine sağlık" vb... gibi yorumlar atarak platformu bitiriyor. Bunun
   yerine biraz sorgulayıcı olmak lazım. Tamam sistem güzel olmuş olabilir ama bunun yerine farklı eleştiri yapacak tarzlarda yorum
   yapılması gerekiyor. Hep aynı şeyleri görmekten bıktığım için öyle çok sistem paylaşmıyorum ve paylaşmayıda düşünmüyorum.

5-) Başka platformlara açılacak mısınız?
5-)
   Open.Mp açılırsa oraya geçmeyi düşünüyorum. Onun dışında Android ve iOS gibi platformlara geçiş yapmayı düşünüyorum.
   Bu platformlara online bir oyun geliştirmeyi düşünüyorum. Web dünyasına da baktığımızda Web Master sitelerinde kişilerin ihtiyaçlarını
   karşılayacak uygulamalar geliştirip belirli ücretler karşılığı satış yapıyorum.

6-) 5YPEXE ile nasıl yolunuz keşişti?
6-)
   5YPEXE yolum Creation Gaming sunucusu varken kesişti. O sıralar farklı işlerle uğraşırken Return0fwarfare ve PuReBReDTuRK ile
   konuşuyordum. Bir gün Creation Gaming'e gel beraber oynayalım dediler. Bende gittim o gündür bu gündür konuşuyoruz.

7-) Sunucu işleyişi nasıl olacak neler ile karşımıza çıkacaksınız? Spoiler de bekliyoruz.
7-)
   Sunucu işleyişi diğer hırsız polis sunucuları gibi soygun yerine gidip Y tuşuna basıp soyma gibi saçma bir işleyiş olmayacak.
   Veya sokak ortasında adam öldürmek gibi. Burası DM sunucusu değil. Y tuşu ile soygun yapmakta hırsız polise başladığımdan bu yana
   bana hep saçma gelmiştir. Genel kitle böyle alıştığı için yapacak bir şey yoktu onlara ayak uydurmam lazımdı. Ama şuan anladım
   ve bazı oyuncularda anladı ki sadece skor kasıp para kasmaktan bir amaçları yok. Belirli bir zaman sonra oyun saçma geliyor.
   Bir hedefleri kalmıyor. Bizim sunucumuzda ise çoğu roleplay sunucuları gibi meslekler oluşturduk. Bu meslekler sayesinde para
   kasabiliyorsunuz ama aldığınız para miktarı çok az olduğu için ve alacağınız şeylerde pahalı olacağı için bir amaç oluyor.
   Paranızı güzelce kastınız birlik kurdunuz uyuşturu veya silah üretmeye başladınız artık para kazanmanız daha kolay ama oyun
   içerisinde vergi olduğu için paranız illaki bir yerden sonra kesintiye uğruyor. Sunucuda bazı özelliklerinizi geliştirme
   sistemi olacak bunları geliştirmek tabi ki kolay olmayacak. Çünkü bir emek harcamanız gerekiyor ki oyunu en zevkli yapan
   şeyde bu oluyor. Diğer hırsız polis sunucuları bana göre PVP iken bizim sunucumuz Emek Server olarak düşünebilirsiniz.
   Uzun soluklu ve sıkıcı olmayacağına eminim. Spoiler kısmına gelecek olursak görsel olarak veremem ama çoğu oyun dallarından ve
   Roleplay sunucularından alıntı yaparak ve kafamdaki düşünceleri de ekleyerek geliştirmeler yapıyorum. Mesela bazı sistemleri
   Rina Roleplay'den özendim. Onun dışında CsGo500 sitesi, MTA San Andreas, gerçek hayattan bazı kesitli oyunlar gibi
   sistemlede sunucuya ekledim. Sunucu açılışına gelecek olursak bir aksilik olmazsa bu ay içerisinde açmayı planlıyorum.

Yazar : Spytech
Düzenleyen : PawnoAJANS

Pablo

Alıntı

Pawnotürk Üyesi 2017-2020

GTA Ajans

DracDonix

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

Lesath

Bu şekilde bir bölüm aracılığıyla, bu platform içinde yer alan diğer kullanıcıların sayenizde, sunucuların ne durumda olduğunu kimlerin-kimlerle beraber olduğunu görebilmesi  :D güzel birşey.

Sunucu açıldıktan sonra, kendi içimizde oluşturduğumuz ajans ile sizlerle bilgi alışverişinde bulunacağımızı bildirmek isterim. Fikir ve emeğinize sağlık @Jarveus @PawnoAJANS

GTA Ajans

Alıntı yapılan: Lesath - 16 Temmuz 2019, 13:20:04
Bu şekilde bir bölüm aracılığıyla, bu platform içinde yer alan diğer kullanıcıların sayenizde, sunucuların ne durumda olduğunu kimlerin-kimlerle beraber olduğunu görebilmesi  :D güzel birşey.

Sunucu açıldıktan sonra, kendi içimizde oluşturduğumuz ajans ile sizlerle bilgi alışverişinde bulunacağımızı bildirmek isterim. Fikir ve emeğinize sağlık @Jarveus @PawnoAJANS

Teşekkürler. Özel mesajdan iletişime geçebilirsiniz. :)

Spetsnaz!

BrainDamaged.

Aklımızdaki birçok soru işaretini Discord'taki grup sayesinde gidermiştik/gidermeye devam ediyoruz,böyle raportaj niteliğinde bir konunun GtaMulti'de olmasıda ayrıca hoş olmuş, yardımsever kişiliği ile sohbet etme fırsatı bulduğum NexoR'un bu projesini ayrıca yakından takip ediyorum, yaptığı/paylaştığı çalışmalar ve projeler nedeniyle beklenti çıtamız hep yükseklerde, fazlasıyla hakkını veriyor, umarım herşey gönlünce olur  :helal:

GTA Ajans

Yeni sistem videosu!

Son düzenlenme: 16 Temmuz 2019, 23:43:45 PawnoAJANS

Dyternal

Bilmeden konuşuyorsunuz. Lite'dan önce Samp Revolution Türkiye böyle bir şey yaptı zaten. Ben benden öncesini bilmem ama bu ajansın başındaki benden önceden beridir bu oyunda. Araştırma yapılmadan yazılmasaydı keşke.

bknz: https://www.gtamulti.com/forum/index.php?topic=1342

Lite'yi kötülemiyorum çok da seviyorum bu sunucuyu dört gözle bekliyorum fakat bana pawnoyu ögreten, çok değer verdiğim kişinin  emeklerinin burada silinmesi gerçekten üzdü. 2016-2018

GTA Ajans

Alıntı yapılan: Dyternal - 24 Temmuz 2019, 18:59:42
Bilmeden konuşuyorsunuz. Lite'dan önce Samp Revolution Türkiye böyle bir şey yaptı zaten. Ben benden öncesini bilmem ama bu ajansın başındaki benden önceden beridir bu oyunda. Araştırma yapılmadan yazılmasaydı keşke.

Lite'yi kötülemiyorum çok da seviyorum bu sunucuyu dört gözle bekliyorum fakat bana pawnoyu ögreten, çok değer verdiğim kişinin  emeklerinin burada silinmesi gerçekten üzdü. 2016-2018

Lite RPG hem isim hem de konsept olarak biliniyor. Lite(Easy),Medium,Hard olarak üç farklı RPG konsepti var. İlk Lite(Easy) sunucu olarak burası mevcut. Araştırma ve uygulama kısmında bu bakış açısından bir hata yoktur. SAMP Revolution TR sunucusunu hiçe saymak gibi bir durum söz konusu değil. Teşekkürler, görüşünüz için açıklama yapılmıştır.

Spetsnaz!

Revolution NPC görev odaklı basit hırsız-polis sunucusuydu. RPG temelli değildi.

rekcahml

Alıntı yapılan: BrainDamaged. - 16 Temmuz 2019, 18:30:42
Aklımızdaki birçok soru işaretini Discord'taki grup sayesinde gidermiştik/gidermeye devam ediyoruz,böyle raportaj niteliğinde bir konunun GtaMulti'de olmasıda ayrıca hoş olmuş, yardımsever kişiliği ile sohbet etme fırsatı bulduğum NexoR'un bu projesini ayrıca yakından takip ediyorum, yaptığı/paylaştığı çalışmalar ve projeler nedeniyle beklenti çıtamız hep yükseklerde, fazlasıyla hakkını veriyor, umarım herşey gönlünce olur  :helal:

No-Name

Revolution'da oynamış birisi olarak söylemeliyim ki RPG ile alakası yoktu oranın.