GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
03 Şubat 2026, 01:07:01

Pawno öğrenmek

Başlatan Kirito8045, 16 Temmuz 2019, 15:38:22

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kirito8045

Merhabalar bana pawno ve samp roleplay server kurmayı bana ders verecek varmı pawno ilgili öğrenmek istiyomda
discord adım:Kiritobey33#7256
bana ulaşan olursa akşam dönüş yaparım.

TheLucifer

Azimle Çalışıp Öğrenmeye Çalışırsan Başaracaksın. Atılgan Olmayı Dene.

Kirito8045

Alıntı yapılan: NightMare - 16 Temmuz 2019, 18:36:29
Azimle Çalışıp Öğrenmeye Çalışırsan Başaracaksın. Atılgan Olmayı Dene.

denedim olmadı bazı hatalar çıkıyor onları çözemiyom o yüzden öğrenmek istiyom

Unknown

PAWN dilini öğrenmek sabır gerektirir, pawno'da çeşit çeşit hata bulunur. Bazı destek platformlarında bu hatalar hakkında çözümler paylaşılmakta, şahsen ben pawno işine ilk başta edit yaparak başladım.

Kirito8045

Alıntı yapılan: Unknown - 17 Temmuz 2019, 00:14:54
PAWN dilini öğrenmek sabır gerektirir, pawno'da çeşit çeşit hata bulunur. Bazı destek platformlarında bu hatalar hakkında çözümler paylaşılmakta, şahsen ben pawno işine ilk başta edit yaparak başladım.
Nasıl basladin bana ogretebilirmisin  yarın sabah ?

Unknown

Uğraştığım modlarda edit(düzenleme) yaparak, pawno'ya başladım.

Kirito8045

Alıntı yapılan: Unknown - 17 Temmuz 2019, 11:14:37
Uğraştığım modlarda edit(düzenleme) yaparak, pawno'ya başladım.
bana öğretebilirmisin yeniyim herşeyi sıfırdan öğrenmek istiyom hataları çözmek istiyom modlardaki yeni mod yaratmak istiyom yardımcı olabilirmisin ?

TheLucifer

Buradan Yardım İsteyebilirsin.

Kirito8045

Alıntı yapılan: NightMare - 17 Temmuz 2019, 13:35:49
Buradan Yardım İsteyebilirsin.
evet ama bana discord öğretebilcek yada video öğretebilcek olabilir

Eamon

Türkçe olarak pawno kaynağı maalesef az dolayısıyla kendi yöntemlerin ile öğrenmek zorundasın. Sen bir şeyi nasıl kolay öğreniyorsan, bu kavramı düşünerek pawnoyu öğrenmeye çalışabilirsin. Belki ilk aşamada hemen pes edeceksin, 1-2 ay sonra tekrar deneyeceksin ve bu sefer belki başaracaksın. Eğer cidden öğrenmek istiyorsan öğrenirsin, bu sadece senin isteiğine arzuna kalmış bir şey. Pawnoyu tamamen öğrenmek diye bir şey yok bence, yazılım dillerini ne kadar öğrensende yine bitmez. Pawnoda ufak tefek kod yazmayı öğrendikten sonra yavaş yavaş kendini geliştirirsin ta ki dinamik sistemler vesaire yapabileceğin duruma gelene kadar.
Sadece sana şunu şöyleyim, eğer öğrenmek istiyorsan öğrenirsin fakat bu iş kolay değil, çok da zor değil ama sadece istek yeterli olucaktır. Çok araştırman gerekecek, bir çok sistemin tekniğini ve yapılışını vs.
Son düzenlenme: 17 Temmuz 2019, 20:24:23 Real.
Bugünün güzel zamanları, yarının üzücü düşünceleridir.

Kirito8045

Alıntı yapılan: Real. - 17 Temmuz 2019, 20:22:31
Türkçe olarak pawno kaynağı maalesef az dolayısıyla kendi yöntemlerin ile öğrenmek zorundasın. Sen bir şeyi nasıl kolay öğreniyorsan, bu kavramı düşünerek pawnoyu öğrenmeye çalışabilirsin. Belki ilk aşamada hemen pes edeceksin, 1-2 ay sonra tekrar deneyeceksin ve bu sefer belki başaracaksın. Eğer cidden öğrenmek istiyorsan öğrenirsin, bu sadece senin isteiğine arzuna kalmış bir şey. Pawnoyu tamamen öğrenmek diye bir şey yok bence, yazılım dillerini ne kadar öğrensende yine bitmez. Pawnoda ufak tefek kod yazmayı öğrendikten sonra yavaş yavaş kendini geliştirirsin ta ki dinamik sistemler vesaire yapabileceğin duruma gelene kadar.
Sadece sana şunu şöyleyim, eğer öğrenmek istiyorsan öğrenirsin fakat bu iş kolay değil, çok da zor değil ama sadece istek yeterli olucaktır. Çok araştırman gerekecek, bir çok sistemin tekniğini ve yapılışını vs.

evet bu doğru ama kaç sene ay yıl denedim ama olmadı ama nedense hataları çözemedim sıfırdan öğrenmek istiyom merak açıldı internete araştırdım az şeyler var pawno bütün hataları nasıl çözcem onu öğrenmek istiyom

Joker

Konu doğru yere taşınmıştır.

open.mp Turkey Department Manager

DracDonix

PAWN öğrenmemeni tavsiye ederim zaten PAWN bir dil değil PAWN temeli C++
C++ öğrenir ise senin için daha yararlı olacaktır. SA-MP ömrü uzun değil yaani PAWN yerine HTML,C#,PYTHON vs. dilleri öğrenmeni isterim.Bunları öğrenmen kolay olmuyacak ama bu iletiyi okuduktan sonra geç olmadan dil öğrenmeye başlamalısın

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

Kirito8045

Alıntı yapılan: DracDonix - 22 Temmuz 2019, 12:30:47
C++ öğrenir ise senin için daha yararlı olacaktır. SA-MP ömrü uzun değil yaani PAWN yerine HTML,C#,PYTHON vs. dilleri öğrenmeni isterim.Bunları öğrenmen kolay olmuyacak ama bu iletiyi okuduktan sonra geç olmadan dil öğrenmeye başlamalısın
örnek ingilizce gibimi ?

DracDonix

Alıntı yapılan: Kirito8045 - 22 Temmuz 2019, 15:52:06
Alıntı yapılan: DracDonix - 22 Temmuz 2019, 12:30:47
örnek ingilizce gibimi ?
Aynen öyle nasıl okulda ingilizce öğreniyor isen kademe kademe programlama dilinide aynen o şekilde öğreneceksin

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)