GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Bekçi maaşları nasıl bu kadar yüksek olabilir? Bu nasıl bir adalet?

Başlatan Uzzy, 04 Şubat 2020, 17:18:47

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Uzzy

Ülkemizde onca sorun onca dert varken sürüyle bekçi alımı yapılıyor ve alınan bekçilerin %90'ı lise mezunu bekçiler. Bekçilerde silah kullanma yetkisi ve polisle aynı yetkiler var. Hepsini bir kenara bırakıyorum bu nasıl bir adalet? Şu maaşlara göz atar mısınız?

Lise mezunu bekçi : 5071 TL

Üniversite mezunu bekçi : 5078 TL

Polis : 5950 TL

Öğretmen : 4013

Üniversite okuyan adam 7 lira fark ile mi avantajlı oluyor? ya da 4013 lira ile öğretmen...

Lineopth

Desky

Bekçiler çok dengesiz görev yapıyorlar, adamlara baksan bile üstüne yürüyorlar hemen arama kimlik sorma. Bekçi istemiyoruz biz. Polis var ülkemizde.

zeroo

cahiller oy vermeye devammmm

edit: bu maaşlar askerlerimize verilmeli yemişim bekçileri

lacosapalm

Öğretmenle eşleme yapılmış fakat, şu düşünülmemiş. Gece sokakta pislik,mafyacılık oynayan çok boş insan var. Suç işleyen ve kurallara uymayan,insan haklarını gasp eden sayısızca maganda mevcut. Bekçilik bana kalırsa bayağı zor bir iş,Öğretmenler gibi elinde çayla masaya oturup dinlemezseniz banane diyemiyorlar. Ülkemizin uy****rucuya açtığı savaşta çok önemli rol oynuyor bekçiler.Sürekli kimlik sorma ve arama yapmaları çok doğal. Dışarda aranması olup gezen,suç işleyip polisten kaçan binlerce kötü insan var. Ayriyeten gece uykusu almıyorlar,gündüz uyumakla gece uyumanın çok ayrı bir yanı var. Bu şimdi belli olmasada 5-10 sene sonra bekçilerde çöküntü yapacaktır.

- S O N

Pablo

onların okadar aldığına bakma sağlık sigortası falan filan vergidir bunlar yüzünden okadar parayı alamıyorlar 5bin tl aldığına bakm yarısı devlete gidiyor :serefe:

Alıntı

Pawnotürk Üyesi 2017-2020

santiagocss

Alıntı yapılan: ByGold - 04 Şubat 2020, 20:16:38
onların okadar aldığına bakma sağlık sigortası falan filan vergidir bunlar yüzünden okadar parayı alamıyorlar 5bin tl aldığına bakm yarısı devlete gidiyor :serefe:

arkadaşın babası 2 yıldır bekçi hiç öyle bir şey duymadık daha maaşı sabit 5k

Wisdom

Alıntı yapılan: lacosapalm - 04 Şubat 2020, 18:35:00
Öğretmenle eşleme yapılmış fakat, şu düşünülmemiş. Gece sokakta pislik,mafyacılık oynayan çok boş insan var. Suç işleyen ve kurallara uymayan,insan haklarını gasp eden sayısızca maganda mevcut. Bekçilik bana kalırsa bayağı zor bir iş,Öğretmenler gibi elinde çayla masaya oturup dinlemezseniz banane diyemiyorlar. Ülkemizin uy****rucuya açtığı savaşta çok önemli rol oynuyor bekçiler.Sürekli kimlik sorma ve arama yapmaları çok doğal. Dışarda aranması olup gezen,suç işleyip polisten kaçan binlerce kötü insan var. Ayriyeten gece uykusu almıyorlar,gündüz uyumakla gece uyumanın çok ayrı bir yanı var. Bu şimdi belli olmasada 5-10 sene sonra bekçilerde çöküntü yapacaktır.
işte aradığım yorum

Vupsen

Bekçi ve polislerin maaşları olması gerektiği gibi, asıl düşük olan öğretmen maaşları.

Luji

Alp.

Türkleri ve yabancıları bir küreye koyup, bu küreden çıkabilenlere ödül verilecektir demişler. Tüm dünyadaki milletlerden insanlar çıkmışlar, dönüp bir bakmışlar da ne görmüşler? Türklerden kimse çıkamıyor, hangi birisi yukarı çıkıp kaçmak istese bir altındaki onu aşağı geri kendi yanına çekiyordu.

Şimdi arkadaşlar sorun bekçinin sahip olduğu maaş değil, sorun sizlerin maaşının düşük olması. Sizler bekçiyi yanınıza çekmeye çalışmayın, bırakın o orada kalsın. Sizler kendinizi yukarı çekin.

AYN3F

Ben artık doğal karşılıyorum bunları boşuna adalet arama dostum sende.

santiagocss

Lé Spîke

Aradığım yorum.

Benim babam özel güvenlik görevlisi. 1 gün gece çalışıyor ve 1 gün tatil yapıyor. O halde bile gece uykusu ile aynı olmuyor evet. Çünkü sabah uyurken evde çocuk sesleri, ben bilgisayar kullanıyorum onun sesi, televizyon sesi vb. şeylerden dolayı uykusu bölünebiliyor. Ayriyeten gece evi düşünecek, sorumluluğu altındaki sitenin güvenliğini sağlayacak ve kışın zor şartları altında akşam 6 sabah 8 uyanık kalacak. Babam asgari ücret alıyor ama yaptığı iş gerçekten güç. (tek artısı kulübe olması) bunu bir de bekçilerde düşünelim. Bekçilerin kulübesi yok sanırım. Gece boyunca sokaklarda caddelerde kontrol yapıyorlar. Bunun yazı var kışı var. Psikolojik etkisi var. Bence aldığı maaş gayet normal. Evet üniversite okuyan bir kişinin 7 TL fazla almasi çok saçma ama onu da düşünüyorlardir. (Mesela liseden kpss girildiği zaman düz memur olabiliyoruz. Ama okuyup kpss girince meslekte yukselebiliyoruz (rehber öğretmenimin dediği kadarıyla))

Joker

Belki de öğretmenler yeterli seviyede olmadığı için böyle oluyordur. O eğitimsiz, her şeyi yasalara aykırı yapan, mantıksız düşünen nesilin tek kaynağı; eğitimsizliktir. Atanma derdin var, maaşın diğer kollara göre düşük. Söylenecek çok şey var ama yine de fazla irdelememek lazım.

Üniversite farkı yedi lira diyenler var. Doğru fakat yüksek okul mezunları daha rahat bu iş koluna yönelebiliyorlar. O yüzden pek bir fark yok.

open.mp Turkey Department Manager