GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
03 Şubat 2026, 06:45:56

SA-MP 0.3.8

Başlatan Levi, 04 Kasım 2017, 20:23:41

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

_Code

Alıntı yapılan: DeliOqlan - 05 Kasım 2017, 11:50:31

Alıntı yapılan: STaRDuST10 - 05 Kasım 2017, 00:29:03

Modumuzu sıfırdan mı kodlayacağız. Skın yükleme işlemi nasıl açıklanacak mı?

Harbiden gerekli mi? Skin sistemini sevdim bu arada dışarıdan model uploadlama çok işimize yarar. Özellikle SA:GO modum için. Survival sunucuları için de birebir. Güzel güncelleme olmuş.

Bence modu sıfırdan kodlamaya gerek yok.
En fazla pluginlerde hata alırsınız ama büyük ihtimal onlarada güncelleme gelecektir.
Son düzenlenme: 05 Kasım 2017, 13:03:10 RECEP

SA:MP Turkiye CnR IP: server.sampturkiyecnr.com:7777

_Code

Arkadaşlar az önce addplayerclass da yeni eklediğim skinleri denedim ancak CJ olarak gösteriyor oyunda sizde böyle bir sorun mevcutmu?

Kalcor'un Cevabı: Yeni skinler sadece SetPlayerSkin() ile birlikte kullanılabilir.

Soru: Preview textdrawlara yeni modelleri ekleyebilir miyiz?

Kalcor'un Cevabı: Evet işe yarar.

Soru(Bunu ben sormadım): İleride AddPlayerClass'a yeni eklenen skin desteği gelecek mi?

Kalcor'un Cevabı: Olabilir.
Son düzenlenme: 05 Kasım 2017, 15:02:40 RECEP

Lé Spîke

Alıntı yapılan: RECEP - 05 Kasım 2017, 13:51:06

Arkadaşlar az önce addplayerclass da yeni eklediğim skinleri denedim ancak CJ olarak gösteriyor oyunda sizde böyle bir sorun mevcutmu?

Kalcor'un Cevabı: Yeni skinler sadece SetPlayerSkin() ile birlikte kullanılabilir.

Soru(Bunu ben sormadım): İleride AddPlayerClass'a yeni eklenen skin desteği gelecek mi?

Kalcor'la nasıl konuşuyorsun :helal: :kahkaha:

_Code

Alıntı yapılan: DeliOqlan - 05 Kasım 2017, 17:03:03

Alıntı yapılan: RECEP - 05 Kasım 2017, 13:51:06

Kalcor'la nasıl konuşuyorsun :helal: :kahkaha:

https://forum.sa-mp.com/forumdisplay.php?f=90
Buradan konu açarak.

https://forum.sa-mp.com/showthread.php?p=3950747#post3950747
Son düzenlenme: 05 Kasım 2017, 17:34:42 RECEP

pag

Skinler gibi araçlarada yama koyabilirsek çok güzel olacak.

Hwang

Ayrıca Kalcor'un dün açtığı konuyla beraber SA-MP lisans koşullarına yeni bir kural eklendi.

Alıntı
0.3.8 sunucu listeleri oluşturulmadan önce sa-mp lisans koşullarına yeni bir kural ekledim. Diğer oyunların içeriklerinden kopyalanan modları sunucunuzda kullanmayın.

Tüm içerikler size ait olmalıdır. Bu kural, farklı kişilerin yapmış olduğu modellerin kopyalanıp kullanılmaması için eklenmiştir. Hiçbir oyuncu, diğer oyunlardan koparılmış modellerden veya GTA: San Andreas'da uygun olmayan şeylerden etkilenmemelidir.

(Orijinal konu: https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=644495)

Düşüncem olarak bu kural 0.3.8 sürümünü resmi duyurduklarında forum.sa-mp.com forumunda başkalarının yaptığı (dff.txd) modların pawno ile süslenip paylaşılmaması amacıyla, şikayetten sıyrılmak için getirildi.

Akıllarında ne vardır bilmiyorum, bu işten de anlamam fakat bir sürü sa-mp sunucusunu teker teker dolaşıp başkalarının modlarını tespit etmek güç iş, yapacaklarını düşünmüyorum. Sorumluluk kabul etmemek için yapmak zorundadırlar.

Sizde düşüncülerinizi paylaşabilirsiniz.
Son düzenlenme: 09 Kasım 2017, 10:23:10 Hwang

Hwang

Bu konu açıldığından itibaren bir tartışma söz konusu. forum.sa-mp.com üyeleri kuralı saçma buluyor ve itiraz ediyor. Kalcor'un cevabı ise sabit, "buna izin veremem".

Adamı çıldırtacaklar en sonunda, delirdi. Tüm üyeler bir şeyler yazıyor, kendisi de cevap veriyor. :şeytan:

Konuyu takip edin

Backup

Alıntı yapılan: Hwang - 09 Kasım 2017, 10:21:07

bir sürü sa-mp sunucusunu teker teker dolaşıp başkalarının modlarını tespit etmek güç iş, yapacaklarını düşünmüyorum. Sorumluluk kabul etmemek için yapmak zorundadırlar.

https://forum.sa-mp.com/showpost.php?p=3952714&postcount=42

:kahkaha:

Hwang

Alıntı yapılan: _Backup - 09 Kasım 2017, 15:39:29

Alıntı yapılan: Hwang - 09 Kasım 2017, 10:21:07

bir sürü sa-mp sunucusunu teker teker dolaşıp başkalarının modlarını tespit etmek güç iş, yapacaklarını düşünmüyorum. Sorumluluk kabul etmemek için yapmak zorundadırlar.

https://forum.sa-mp.com/showpost.php?p=3952714&postcount=42

:kahkaha:

Baş edemezler. :D

Backup

Bence mevzu şu ; Başka bir oyun veya filmin yapımcısı gelip bir sunucudaki modellemeleri görüp siz benim filmimdeki modellemeyi nasıl kullanırsınız buna nasıl izin verirsiniz diye telif atmaya kalktığında Kalcor baba tüm yükü sunucu sahibine yıkar ve o sunucuyu listeden siler ki bu çok iyi bir şey SA:MP'nin yara almaması için gerekli. Bende zannetmiyorum her sunucuya girip aa bu skin TWD'den bu skin GTA Vice Cityden bak bu obje şu oyundan diye bakacaklarını. Sadece olası bir telif durumunda işten sıyrılmak için eklenmiş bir politika. Ki zaten bir şey olacağını zannetmiyorum MTA yıllardır var fakat hiç telif olayı gündemde olmadı.
Son düzenlenme: 09 Kasım 2017, 15:55:37 _Backup

Hwang

Alıntı yapılan: _Backup - 09 Kasım 2017, 15:54:02

Bence mevzu şu ; Başka bir oyun veya filmin yapımcısı gelip bir sunucudaki modellemeleri görüp siz benim filmimdeki modellemeyi nasıl kullanırsınız buna nasıl izin verirsiniz diye telif atmaya kalktığında Kalcor baba tüm yükü sunucu sahibine yıkar ve o sunucuyu listeden siler ki bu çok iyi bir şey SA:MP'nin yara almaması için gerekli. Bende zannetmiyorum her sunucuya girip aa bu skin TWD'den bu skin GTA Vice Cityden bak bu obje şu oyundan diye bakacaklarını. Sadece olası bir telif durumunda işten sıyrılmak için eklenmiş bir politika. Ki zaten bir şey olacağını zannetmiyorum MTA yıllardır var fakat hiç telif olayı gündemde olmadı.

Aynen öyle. Ayrıca aynı olay MTA için de geçerli ama bir şey olmuyor, oyuncular da bunu söylüyor MTA'da oldu da ne oldu? SA-MP'da olacak da ne olacak? ama Kalcor yine sabit.

Kalcor kendini ve platformu sağlama almış oluyor sadece ve olması gereken de bu. Empatik olarak bir SA-MP Developer olsam aynı şeyi ben de yapardım. Yapmak zorundayım.

Hwang

Konuda devamlı MTA ile SA-MP'ı kıyasladılar ve çıldırttılar adamı. :şeytan: Böyle giderse sinirlenip 1 sene daha erteler benden söylemesi. :kahkaha:

Bir önceki post'da Kalcor, MTA'nın temelinin SA-MP'dan ibaret olduğunu söylemişti. İki büyük platform birbirine girmez umarım. :pc:

CaLderoN

Alıntı yapılan: Hwang - 09 Kasım 2017, 16:12:29

Konuda devamlı MTA ile SA-MP'ı kıyasladılar ve çıldırttılar adamı. :şeytan: Böyle giderse sinirlenip 1 sene daha erteler benden söylemesi. :kahkaha:

Bir önceki post'da Kalcor, MTA'nın temelinin SA-MP'dan ibaret olduğunu söylemişti. İki büyük platform birbirine girmez umarım. :pc:

Modelleme özelliğinin yapılmış olması, SA-MP adına bugüne kadar atılan en büyük adım olmuştur. MTA'yı, SA-MP'dan ayıran en önemli farkın ortadan kalkmış olması birilerini rahatsız etmiş gibi gözüküyor.  :bandit:

İletişim: cataltepe@outlook.com.tr
https://linkedin.com/in/omurcataltepe/

Wither

Arkadaşlar ben doğru mu görüyorum ?
0.3.8 sürümüyle beraber hosted tab satın almayanlar bile internet sekmesine sunucusunu ekleyebilecekler mi (eskisi gibi) ?

Backup

Alıntı yapılan: Wither - 09 Kasım 2017, 17:36:24

Arkadaşlar ben doğru mu görüyorum ?
0.3.8 sürümüyle beraber hosted tab satın almayanlar bile internet sekmesine sunucusunu ekleyebilecekler mi (eskisi gibi) ?

Zaten şuanda da öyle. 0.3.7 R-2 clienti kullanan her user internet sekmesinde hostedi olan veya olmayan tüm sunucuları görebiliyor. Tabii sunucuların announce değeri 1 ise.