GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
03 Şubat 2026, 01:07:05

SAMP Hakkında

Başlatan Nithral, 26 Ekim 2017, 12:26:39

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nithral

Merhabalar, size değinmek istediğim birkaç şey var. Anlatıma başlayayım.

Göründüğü üzere Türkiye'de SAMP'ı oynanmaz hale getiren hileciler başı çekmekte, neden bu engellenemiyor? SAMP bu konuda yetersiz mi kalıyor?

İkinci olarak gördüğüm kişilerin eski ortamı özlemesi, eski ortamın olmamasından yakınması? Bu ortamdan memnun olunmamasının sebebi nedir?

Sizinde fikirlerinizi almak isterim, eklemek istediğiniz birşey varsa belirtiniz
.

Hwang

Güzel, tartışılması gerekilen bir konu. :helal:

• Kalcor, SA:Mp Client'in hile taraması yapmasından yana değil. Zamanında SA:Mp için ufak bir hile tarayıcısı yaptığını ve sonrasında kaldırdığını söylemişti. Sunucuyu anti-hile konusunda geliştirmek tamamen sunucu sahiplerinin elindedir. Kendisi böyle bir güncelleme yapmayı da düşünmüyor.

• Eskiler her yerde olduğu gibi hep özlenir genellikle. Kimine göre geçirdiği zamanları / edindiği dostlukları özlerler, kimine göre SA:Mp'ın eskisi gibi olmamasına üzülürler. Eskiden Internet List ücretsizdi, announce değeri 1 olan tüm sunucular o listede yer alırdı ve insanlar daha kolay birbirleriyle aynı oyunda bulunurdu. Ayrıca eskiden yapılan modlar çok daha değerliydi. Herkes kolayca bir şeyler yapamaz / bulamazdı. Farklılık yaratan sistemler genellikle zirve sunuculardan (örn: [Z]Group - Xtreme) yayılır ve benzerleri kodlanırdı. Saldırı olayları daha azdı. Fakat bu bataklığın oluşması insanların emek verip, paylaşmadığı rpg, freeroam vb. modların forumlara sızdırılıp platformu temsil eden "EN İyi" projelerin zayıflayıp / kapanmasıyla dibe vurdu. Tabi saldırıların da rolü olduğunu söyleyebilirim.

Son düzenlenme: 26 Ekim 2017, 13:45:05 Hwang

staple

Alıntı yapılan: Hwang - 26 Ekim 2017, 13:41:12

Güzel, tartışılması gerekilen bir konu. :helal:

• Kalcor, SA:Mp Client'in hile taraması yapmasından yana değil. Zamanında SA:Mp için ufak bir hile tarayıcısı yaptığını ve sonrasında kaldırdığını söylemişti. Sunucuyu anti-hile konusunda geliştirmek tamamen sunucu sahiplerinin elindedir. Kendisi böyle bir güncelleme yapmayı da düşünmüyor.

• Eskiler her yerde olduğu gibi hep özlenir genellikle. Kimine göre geçirdiği zamanları / edindiği dostlukları özlerler, kimine göre SA:Mp'ın eskisi gibi olmamasına üzülürler. Eskiden Internet List ücretsizdi, announce değeri 1 olan tüm sunucular o listede yer alırdı ve insanlar daha kolay birbirleriyle aynı oyunda bulunurdu. Ayrıca eskiden yapılan modlar çok daha değerliydi. Herkes kolayca bir şeyler yapamaz / bulamazdı. Farklılık yaratan sistemler genellikle zirve sunuculardan (örn: [Z]Group - Xtreme) yayılır ve benzerleri kodlanırdı. Saldırı olayları daha azdı. Fakat bu bataklığın oluşması insanların emek verip, paylaşmadığı rpg, freeroam vb. modların forumlara sızdırılıp platformu temsil eden "EN İyi" projelerin zayıflayıp / kapanmasıyla dibe vurdu. Tabi saldırıların da rolü olduğunu söyleyebilirim.

Katılıyorum.

Nithral

Birşey eklemek istiyorum, Türkiye'de farklı konsept denemek ya da aynı türde yeni bir mod yazmak yerine editleyip kullanılmasını çok fazla görüyorum.
Konudan istisna olarak oynadığım en efsane sunuculardan biri de Kafkef Online idi, orada ki ortam ve araç satın alım modu beni orada oynattırmaya yetiyordu. Z-Group sunucusuna da girmiştim ancak pek vakit geçirmemiştim orada açıkçası.
Son düzenlenme: 26 Ekim 2017, 15:37:18 Nithral

EvoturK

SA:MP'ın tadını ortadan kaldıran majör etken hileciler değil hileler her ne kadar artık sunucuya zarar verecek seviyeye gelmiş olsa da. Bir şekilde önlenebiliyorlar veya aktif yetkililer tarafından tespit edilip uzaklaştırılabiliyorlar.

İnsanlar yeni konseptlerde sunucular açılsın da oynayalım eski ortam gelsin diyorlar yakınıyorlar. Yeni konseptlerde sunucular açıyoruz sıfırdan kodlama yaparak onca emek vererek fakat bu projelere oyuncular destek olmaktan ziyade köstek oluyorlar. Saldırılar mı dersiniz, karalama kampanyaları mı dersiniz kurallara uymayıp ceza alan oyuncu hemen bu iki yönteme sarılıyor. Eleştirilere her zaman açığız sunucunun şurası eksik şöyle yapılırsa daha güzel olur vb diyebilecek insanlara her zaman kapımız açık fakat adamın derdi o değil sunucuyu karalamak.

Aylar önce yeterli destek alamama ve sunucunun giderlerini karşılayamaması nedeniyle kapattığım projemin reklamı bir SA:MP face topluluğunda hala duruyordu. Bu post bir şekilde hortlatılıyor ve sonra birçok insan nerede bu sunucu açılsa da oynasak tarzı yorum yapıyorlar. Sunucu açık olduğu zamanlar bu kadar meraklı insanı hiç göremedik.

Sonuç olarak bu SA:MP'ı keyifli hale getirecek kişiler de oyuncular, çekilmez hale getirecek kişiler de.

raptores16

Katılıyorum, bu platformda saygı denen şey ne yazık ki kalmamış durumda.

Nithral

Alıntı yapılan: raptores16 - 14 Kasım 2017, 15:01:06

Katılıyorum, bu platformda saygı denen şey ne yazık ki kalmamış durumda.

Maalesef öyle. Freeroam sunucuda sadece c-bug yaptım diye ailevi değerlere söveni çok gördüm.

pag

Hileciler genelde Türkiye sunucularında oluyor,Horizon-Lawless-LS:RP gibi yabancı sunucularda hileci görmek neredeyse imkansız.

Aytuğ

Alıntı yapılan: FeelsBadMan - 22 Kasım 2017, 21:53:37

Hileciler genelde Türkiye sunucularında oluyor,Horizon-Lawless-LS:RP gibi yabancı sunucularda hileci görmek neredeyse imkansız.

Türk milleti olarak hile hurda işlerden uğraşıyoruz. :D

Nithral

Birde Blue Eclipse veya Sobeit kullanıp sunucuyu heklerim, kapatırım havaları yok mu? İşin en komik tarafıda bu.

Levi

Türk'lerin çoğu oyunda olduğu gibi bu platformda da hileci olarak anılıyor olması aşikar fakat bu demek olmuyor ki diğer sunucularda hile yapılmıyor. Emin olun ruslar bu konu da bizden daha önde. Yıllardır yabancı sunucularda takılan birisi olarak. Türkiye'deki durum ne ise dışarıdaki durumun da o olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. 

"I'm the best damn thing that your eyes have ever seen."

pag

Alıntı yapılan: Levi - 23 Kasım 2017, 08:11:53

Türk'lerin çoğu oyunda olduğu gibi bu platformda da hileci olarak anılıyor olması aşikar fakat bu demek olmuyor ki diğer sunucularda hile yapılmıyor. Emin olun ruslar bu konu da bizden daha önde. Yıllardır yabancı sunucularda takılan birisi olarak. Türkiye'deki durum ne ise dışarıdaki durumun da o olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Evet haklısıınz,bizim oyuncuların kullandığı çoğu hile-cleo Ruslar tarafından yapılmış :D

raptores16

Başta RP için ortamdan memnun olunmaması yaş kitlesi sanırım, milletteki RP anlayışı iyi değil gerçekten.

Kiproo

Alıntı yapılan: raptores16 - 28 Kasım 2017, 16:59:28

Başta RP için ortamdan memnun olunmaması yaş kitlesi sanırım, milletteki RP anlayışı iyi değil gerçekten.

Haklısın bu yaş konusu gereksiz birşey özelliklede "Velet" kelimesini söyleyen kişi kendi seviyesini benim gözümde belirliyor.