GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Joker!

Başlatan Craowin, 18 Kasım 2019, 01:13:10

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Craowin

Gerçekten izlenebilecek bir film, başarılı olduğunu düşünüyorum. Gerekli şeyleri altta zaten yazdım, bu sefer pek fazla kendi yazılarımı eklemeyeceğim. İyi seyirler dilerim.

Film özeti
Joker, başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck'in hayatına odaklanıyor. Toplum tarafından dışlanan bir adam olan Arthur, hayatta yapayalnızdır. Sürekli bir bağ kurma arayışında olan Arthur, yaşamını taktığı iki maske ile geçirir. Gündüzleri, geçimini sağlamak için palyaço maskesini yüzüne takan Arthur, geceleri ise asla üzerinden silip atamayacağı bir maske takar. Babasız büyüyen Arthur'u en yakın arkadaşı olan annesi Happy adıyla çağırır. Bu lakap, Arthur'un içindeki acıyı gizlemesine yardımcı olur. Ancak maruz kaldığı zorbalıklar, onun gitgide toluma aykırı bir adam haline gelmesine neden olur. Yavaş yavaş psikolojik olarak tekinsiz sulara yelken açılan Arthur, bir süre sonra kendisini Gotham Şehri'nde suç ve kaosun içinde bulur. Arthur, zamanla kendi kimliğinden uzaklaşıp Joker karakterine bürünür.

Hakkında ;

Joker, aynı isimdeki DC Comics karakterine dayanan, Todd Phillips'in yönettiği, başrollerini Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Frances Conroy, Brett Cullen ve Zazie Beetz'ın paylaştığı Amerikan psikolojik gerilim filmidir. 76. Venedik Uluslararası Film Festivali'nde Altın Aslan ödülünü kazanmıştır. Vikipedi
Yayın tarihi: 2 Ekim 2019 (Endonezya)
Yönetmen: Todd Phillips
Gişe hasılatı: $776.7 million
Bütçe: $55-70 milyon
Film müziğinin bestecisi: Hildur Gudnadóttir

Joker

Güzel performans gösterdi. Ama bir Ledger değildi.

open.mp Turkey Department Manager

lacosapalm

Alıntı yapılan: Joker - 18 Kasım 2019, 01:17:13

Bu konuda kesinlikle Joker'e katılıyorum. :helal:

- S O N

Craowin

Alıntı yapılan: Joker - 18 Kasım 2019, 01:17:13
Kendi filmini cevaplayan ilk kişi :d

Rosnex

Izledigim, zevk veriyor!

Vamonte

Bestelerini, Gotham tasvirini ve Phoenix'in oyunculuğunu beğendim. Fakat olay örgüsünü, filmin başından itibaren hayatı ısrarla siyah ve beyazdan ibaret göstererek Arthur'u sürekli acındırmaya çalışmalarını kolaya kaçmak diye yorumluyorum. Şahsen bu kadar övülen ve saygın film festivallerinden "En İyi Film" de olmak üzere sayısız ödüle değer görülmüş bir filmden çok katmanlı olmasını beklerdim. Ayrıca film adının "Joker" olması hem gereksiz hem de maddi kaygı göstergesi. Zira bu film doğrudan Joker'i değil, ona dönüşen bir adamın hikayesini anlatıyor. Bana kalırsa kimilerinin filmi hak etmediği kadar gömmesinin en büyük nedeni; kaygıyla verilmiş ad kararıdır. Filmin adı "Arthur" olsaydı ve insanlar sinemaya Joker'in munzurluklarını izleme beklentisiyle gitmeseydiler daha iyi yorumlar alabilirdi bu film.

Subject 17

Filmi izlemeye başlamadan önce, tıpkı yorumlardaki gibi Arthur karakterinin yavaş yavaş Jokere dönüşeceği beklentisiyle izlemeye başlamıştım. Fakat bir de baktım ki bu adam filmin başından beri zaten psikopat bir Jokerdi. Normal halinde bile bir tuhaflık olması, garip garip gülüşleri bile buna yetiyor. Zaten ilk cinayetini filmin daha 20 dakkası geçmeden işliyordu hatırladığım kadarıyla. Resmi olarak Joker oluşu sadece yüzüne boya sürmesinden ve kendini Joker diye tanıtmasından ibaretti. Yoksa sanılanın aksine filmin başından beri ruh hastası bir adamın hikayesini izliyorsunuz.

Bitirilen Rockstar oyunları
III - VC - SA - BULLY - VCS - IV - TLAD - TBOGT - V - RDR - MP3 - RDR2

Vamonte

Alıntı yapılan: Subject 17 - 13 Nisan 2020, 04:13:00
Filmi izlemeye başlamadan önce, tıpkı yorumlardaki gibi Arthur karakterinin yavaş yavaş Jokere dönüşeceği beklentisiyle izlemeye başlamıştım. Fakat bir de baktım ki bu adam filmin başından beri zaten psikopat bir Jokerdi. Normal halinde bile bir tuhaflık olması, garip garip gülüşleri bile buna yetiyor. Zaten ilk cinayetini filmin daha 20 dakkası geçmeden işliyordu hatırladığım kadarıyla. Resmi olarak Joker oluşu sadece yüzüne boya sürmesinden ve kendini Joker diye tanıtmasından ibaretti. Yoksa sanılanın aksine filmin başından beri ruh hastası bir adamın hikayesini izliyorsunuz.

Filmin başından beri Joker'i izlediğimiz görüşüne katılmıyorum. Ruh hastası olmak, garip garip gülmek ve cinayet işlemek Joker olmak için yeterli değil bana kalırsa. Bu saydıklarımız herhangi bir psikopatta da görülebilir. Joker ise herhangi bir psikopat değil. Onda elbette bu sayılanlar da var ancak onu diğer psikopatlardan farklı kılan; zekası, manipülatif oluşu ve öngörülemezliğidir. Arthur, Joker olma belirtileri gösteren, hayatın sillesini yemiş bir gariban. O henüz "Suç Dünyasının Palyaço Prensi" değil.