GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Notepad++ ile Pawno kodlama

Başlatan chinohead, 13 Nisan 2020, 14:38:08

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

chinohead

Pawno için Notepad++
Merhaba, bu anlatım sayesinde Pawn kodlamalarını Notepad++ uygulaması ile yapabileceksin. Notepad++ ile hem kod yazmak hem de derlemek çok daha hızlı!
Notepad++ uygulamasına aşina değilsen şu sayfaya göz atabilirsin: https://notepad-plus-plus.org/
Eğer Notepad++ uygulaması bilgisayarında yüklüyse anlatıma geçelim.

Buraya tıklayarak nasıl göründüğüne bakabilirsin!

Otomatik Tamamlama
İlk olarak userDefineLang.xml (fonksiyonları, parametreleri tanıtır) indirip Başlat -> Çalıştır -> %appdata%\Notepad++ yazıp aç. Çıkan klasörde zaten bulunan userDefineLang.xml ile benim verdiğim dosyaları değiştir. Burada işimiz bitti şimdi diğerine geçelim.

userDefineLang.xml

Derleyici
Şimdiyse Notepad++ uygulamasını kurduğumuz dizinden autoCompletion klasörüne PAWN.xml dosyasını at. Bu dosya sayesinde artık Pawno kodlamalarını compile edebileceksin! Ve burada da işimiz bitti. Şimdi Notepad++ uygulamasını başlat.

PAWN.xml

Uygulamayı başlattıysan yukarıdaki barda Ayarlar -> Tercihler -> Dosya İlişkilendirmeleri -> customize seçip çıkan kutucuğa .pwn yazıp ok tuşuna basıp onu karşıya geçir ve kapat.

Şimdi yine yukarıdaki bardan Eklentiler -> Eklentiler Yöneticisi -> Uygun -> NppExec bulup yanındaki kutuya tıklayıp Yükle butonuna bas. Bunu yaptıysan artık Eklentiler kısmına NppExec seçeneği gelmiş demektir.

Şimdi Eklentiler -> NppExec -> Execute yolundan gel ve çıkan kutuya şu kodu yapıştır.
cd $(CURRENT_DIRECTORY)
"C:\Program Files (x86)\Pawn Compiler\pawncc.exe" "$(FILE_NAME)" -; -(

NOT: Burada dikkat etmen gereken şey Pawno klasörünün yolunu doğru girmek olacaktır.

Şimdiyse Eklentiler -> NppExec -> Advanced Options -> Associaded script altındaki kutuya tıkla orada Pawn Compiler yazacak ona basıp Add/Modify de ve uygulamayı yeniden başlat.

Nasıl compile edeceğini merak ediyorsan Ayalar -> Kısayol Düzenleyici -> Eklenti Komutları'ndan Pawn Compiler'i bul, zaten yanında kısayol tuşları yazıyor.

ücret karşılığında filterscript, gamemode yaptırmak için: chinohead@yahoo.com

Gaviria

oxygenz

Alıntı yapılan: manhunt - 13 Nisan 2020, 14:38:08
Pawno için Notepad++
Merhaba, bu anlatım sayesinde Pawn kodlamalarını Notepad++ uygulaması ile yapabileceksin. Notepad++ ile hem kod yazmak hem de derlemek çok daha hızlı!
Notepad++ uygulamasına aşina değilsen şu sayfaya göz atabilirsin: https://notepad-plus-plus.org/
Eğer Notepad++ uygulaması bilgisayarında yüklüyse anlatıma geçelim.

Buraya tıklayarak nasıl göründüğüne bakabilirsin!

Otomatik Tamamlama
İlk olarak userDefineLang.xml (fonksiyonları, parametreleri tanıtır) indirip Başlat -> Çalıştır -> %appdata%\Notepad++ yazıp aç. Çıkan klasörde zaten bulunan userDefineLang.xml ile benim verdiğim dosyaları değiştir. Burada işimiz bitti şimdi diğerine geçelim.

userDefineLang.xml

Derleyici
Şimdiyse Notepad++ uygulamasını kurduğumuz dizinden autoCompletion klasörüne PAWN.xml dosyasını at. Bu dosya sayesinde artık Pawno kodlamalarını compile edebileceksin! Ve burada da işimiz bitti. Şimdi Notepad++ uygulamasını başlat.

PAWN.xml

Uygulamayı başlattıysan yukarıdaki barda Ayarlar -> Tercihler -> Dosya İlişkilendirmeleri -> customize seçip çıkan kutucuğa .pwn yazıp ok tuşuna basıp onu karşıya geçir ve kapat.

Şimdi yine yukarıdaki bardan Eklentiler -> Eklentiler Yöneticisi -> Uygun -> NppExec bulup yanındaki kutuya tıklayıp Yükle butonuna bas. Bunu yaptıysan artık Eklentiler kısmına NppExec seçeneği gelmiş demektir.

Şimdi Eklentiler -> NppExec -> Execute yolundan gel ve çıkan kutuya şu kodu yapıştır.
cd $(CURRENT_DIRECTORY)
"C:\Program Files (x86)\Pawn Compiler\pawncc.exe" "$(FILE_NAME)" -; -(

NOT: Burada dikkat etmen gereken şey Pawno klasörünün yolunu doğru girmek olacaktır.

Şimdiyse Eklentiler -> NppExec -> Advanced Options -> Associaded script altındaki kutuya tıkla orada Pawn Compiler yazacak ona basıp Add/Modify de ve uygulamayı yeniden başlat.

Nasıl compile edeceğini merak ediyorsan Ayalar -> Kısayol Düzenleyici -> Eklenti Komutları'ndan Pawn Compiler'i bul, zaten yanında kısayol tuşları yazıyor.
Böyle bir konu vardı sanki?

Vanity

wentrool

Bu kısımda bende çıkmıyor boş bi kutucuk çıkıyor sadece.

chinohead

Alıntı yapılan: wentrool - 21 Nisan 2020, 20:47:24
Kurulumu doğru yapmadığından kaynaklanıyor, tüm işlemleri en başından yapmalısın. Bu arada ben artık Notepad++ yerine Visual Studio Code kullanıyorum. Şahsi görüşüm çok daha iyi olduğu yönünde. https://www.gtamulti.com/forum/anlatimlar/visual-studio'da-pawn-compiler-sadece-9-adimda/

ücret karşılığında filterscript, gamemode yaptırmak için: chinohead@yahoo.com

wentrool

Alıntı yapılan: manhunt - 21 Nisan 2020, 21:43:56
Alıntı yapılan: wentrool - 21 Nisan 2020, 20:47:24
Kurulumu doğru yapmadığından kaynaklanıyor, tüm işlemleri en başından yapmalısın. Bu arada ben artık Notepad++ yerine Visual Studio Code kullanıyorum. Şahsi görüşüm çok daha iyi olduğu yönünde. https://www.gtamulti.com/forum/anlatimlar/visual-studio'da-pawn-compiler-sadece-9-adimda/
Müsait zamanda onuda deneyeceğim dediğim şey olmadı ama yinede execute kısmını kullanınca compile uyguluyor.

ByHgGlryz

Evet anlattığınız gibi uyguladım ve güzel.

Her F6 bastığımda farklı modlar için kaynak yolunu belirtmem gerekiyor mu ?

(Farklı klasörde farklı sunucular var mesela)
Son düzenlenme: 19 Mayıs 2020, 10:13:20 ByHgGlryz

-
SA-MP:
[MAP]Çete Mekanı (Basit Map) - [ADD]Wasted (Basit Pawn Kod)
-
SA-MP Server IP:   91.121.87.14:2214

ByHgGlryz

Soru:

Diyelim ki Notepad++'dan bu yüklediklerimi kaldırmak istiyorum bunu için uyguladığım işlemleri geri silerek/kaldırarak eski haline getirebilir miyim.

Soru 2:

Diğer dosyalar ile çakışma olabilir mi? Farklı bir yazılım eğitim alıyorum mesela bunlarla çakışma olasılığı gibi..

-
SA-MP:
[MAP]Çete Mekanı (Basit Map) - [ADD]Wasted (Basit Pawn Kod)
-
SA-MP Server IP:   91.121.87.14:2214

wentrool

Alıntı yapılan: ByHgGlryz - 19 Mayıs 2020, 10:15:36
Soru:

Diyelim ki Notepad++'dan bu yüklediklerimi kaldırmak istiyorum bunu için uyguladığım işlemleri geri silerek/kaldırarak eski haline getirebilir miyim.

Soru 2:

Diğer dosyalar ile çakışma olabilir mi? Farklı bir yazılım eğitim alıyorum mesela bunlarla çakışma olasılığı gibi..
İlk sorun hakkında bir fikrim yok fakat 2.soru hakkında bi cevapda bulunacağım bir çakışma olmaz aynı zamanda HTML,CSS,PHP kodlarınıda kullanıyorum ben Notepad++ üzerinde , yapılan işlem Notepad++'a sadece ekstra bir dil eklemek.

Rylox

Ya şey bende Alıntı yapılan: chinohead - 13 Nisan 2020, 14:38:08

Burada bende Pawn Compiler yok yardım edermisiniz

sharax

Yararlı konu paylaşım için teşekkürler

Gladiator

Faydalı konu elinize sağlık.:helal:

Impeccable