GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

2013-2015 GTA Online Çete Savaşları Hikayesi (RollinHeights Ballas Crew)

Başlatan Subject 17, 25 Nisan 2020, 15:37:03

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Subject 17

Çeteler ve Karakterler
Bu hikayeden elbette pek çok insan gelip geçti. Fakat içlerinden sadece kilit karakterleri ve hatırladıklarımı yazacağım. Hikayede çok kullandığım OG kelimesi bizim gibi crewlar arasında Original Gangster(Gerçek Gangster) Anlamına geliyor. Diğer çetelerin adamlarını öldürmüş, çetesine kendine kanıtlamış kişilere deniyordu.

United Ballas Nation
Gerçek bir crew olmasada ilk ortaya çıkan Ballas çetelerinin kendi arasında oluşturduğu birliğe verilen bir addı. Rollin Heights Ballas x Brouge Ave Ballas x South Ganton Ballas ve ufak çaplı bize destek veren Balla çetelerin birleşimidir. Crip çetelerinin çoğuyla dost, Piru ve Bloodlar ile düşmandı.

Rollin Heights Ballas(RHB)
Website
2013 yılında GTA Online çıkmadan 1 ay önce kurduğum çete bir GTATurk.com çetesiydi. Fakat daha sonra social club üzerinden 95 Idlewood Families üyelerinin küfürlerine maruz kaldığımızda kendimizi Mavi/Mor vs Kırmızı/Yeşil savaşları içerisinde bulduk. 2015'in sonları, çete 2016'nın başı gibi aktifliğini tamamen yitirdi.
-Subject 17(lider)
-FMG(OG)
-Casyle(OG)
-Gameboyxjd
-xMar-Toxicx
-Young-Mottz

Temple Drive Ballas(TDB) (Düşman)
Sanırım Rockstar'ın Social Club'taki crew özelliğini getirdiğinden itibaren ortalıkta varlardı. GTA V çıkmadan önce GTA IV multiplayer'ında çete buluşmaları yaptıkları videolar mevcut. Fakat daha çok Youtube odaklı bir ekip. Bana göre hiç bir zaman gerçek bir çete olamadı. Üstelik United Ballas Nation çetelerinin aksine bu ekip daha çok Blood ve Piru çeteleriyle arası iyidi. Çoğu Ballas çetesinden saygı görmezdi.
-Kingpin-_-TDB(lider)

Kilo Tray Ballas(KTB)
2014'ün başlarında kuruldu ve RHB dostuydu. Fakat ömrü kısa oldu. 1-2 ay içerisinde dağıldı.
-reckful(lider)
-dope_so_fresh(OG)
-FrOG_Little
-KTBallDay

South Ganton Ballas(SGB)
Website
2014'ün başlarında Kilo Tray Ballas'ın dağılmasıyla eski üyelerinin kurduğu çete. Varlıkları boyunca Rollin Heights Ballas'ın en sadık dostları oldular.
-dope_so_fresh(lideri)
-Im_ricky

Brouge Ave Ballas(BAB)
Website
Families'ten çok Blood çeteleri ile daha çok düşmanlardı. Varlıkları boyunca RHB'ın sadık dostu oldular. Zamanının en saygı gören Balla çetelerinden biriydi.
-Kashsantana(lider)
-lilmoney(OG)
-Napalm(OG)
-TopshottaKush
-Lileazychriz

Perro Ballas Gang & Covenant Ave Ballas & FYB ve adını hatırlayamadığım (Düşman) Balla çeteleri
2015'in başında ortaya çıkan bu Ballas çeteleri United Ballas Nation ile düşman oldular. Çoğu eski Families çetesi üyelesi olan bu Ballas üyeleri eski nesil Ballas (UBN)'tan saygı görmemiş ve bir düşmanlık başlamıştır. Hatta içlerinden Covenant Ave Ballas çetesinin lideri Trapmoney'in eskiden bir Families çetesi vardı. Bir de Front Yard Ballas gang diye bir çetenin daha olduğunu hatırlıyorum. Toplam 3-4 tanelerdi. Temple Drive Ballas bu oluşuma destek veriyordu.

Crystall Gardens OGs
Website
Kilo Tray Ballas'ın eski üyelerinin çete dağıldıktan sonra kurduğu çete, Ballas çetesi olmamasına ramen United Ballas Nation çeteleri tarafından saygı görmüştür ve sadık dostlarımız olmuştur. Renkleri turuncudur ve bazı blood çeteleri ile dost, bazı crip çeteleri ile düşmanlardı.
-FrOG_Little(Lider)

Los Santos Vagos Tr
Bu kategoriye eklememin sebebi diğer Ballaların aksine bu Vagos çetesi ilk dost olmamızdı. Çünkü tıpkı RHB gibi bu da tıpkı bir GTATurk.com çetesiydi ve üyeleri Türktü. RHB ile olan ortaklığı diğer Ballas çeteleri tarafından hoş karşılanmamıştı. Bu çete Ballas dostu olup, Families, Bloods ve Crips çeteleri ile düşmandı.
-ilkimkoc(lider)

Darksouls Nation(DSN)
Bir crip çetesi olmasa da mavi giyimleri ile Balla ve Crip çeteleri dostu oldular. Free aim Deatmatch'lerde en iyi çete olmakla birlikte en saygı duyulan çetelerden biriydi. SUWOOP Nation üyeleri ile kavgalılardı.
-Darksoulcrazy(lider)
-dabearsno(OG)
-JTDAHOMIe

Compton 40s Crips
Darksoulsnation'dan ayrıldıktan dabearsno, daha sonra kendi Crip çetesi olan Compton 40s Crips'i kurup Ballas çetelerine Bloodlar ile olan savaşlarında yardım etmişti.
-dabearsno(lider)

Rollin 60s Neighborhood Crips (Düşman)
Diğer Criplerin aksine Ballas düşmanı olan bir çeteydi. Kendilerini "BALLA KILLA" olarak adlandırıyorlardı. Families çeteleri ile dostlardı. Rollin Heights Ballas ile düşmandı.

95 Idlewood Families
İlk Families çetelerinden biriydi. RHB'nin Çete savaşlarına atılmasına sebebiyet veren çeteydi diyebilirim. Fakat kısa sürede dağıldı. Bazı üyeleri Ballas tarafına geçti.

Grove Street Family Gang
Güçlü bir Families çetesiydi. Üyeleri Rollin Heights Ballas üyelerine social clubtan küfür yağdırmaktan kaçınmazdı.
-Mr_Hej(lider)

Forum Drive Families
Families çeteleri arasında en güçlü olan bu çete Blood çeteleri ile dosttu.

55th Street Families
2014'ün sonlarında ortaya çıkan bu Families çetesinin OG'leri eski Ballas üyeleriydi. United Ballas Nation'ın eski gücünde olmaması nedeniyle Families tarafına geçmişlerdi.
-Nathanjones(OG)

Trapmoney'in lideri olduğu Families çetesi
Bu çetenin adını unuttuğum için öyle yazdım. Ballas düşmanı olmak için kurulan sıradan bir Families çetesiydi. Kısa sürede dağıldı.
Grove Street Families Tr
Rollin Heights Ballas'ın aktif olmadığı bir dönem bazı üyelerinin çeteden ayrılıp kurdukları bir GTATurk.com çetesiydi. Yine bir GTATurk.com çetesi olan Los Santos Vagos Tr ile kapışmıştı. Rollin Heights Ballas'ın geri dönmesiyle kapatılan bu çetenin ömrü en 3-4 hafta olmuştu.

SUWOOP Nation
Herhangi bir SUWOOP Nation çete websitelerinden biri
United Ballas Nation'ın aksine bu bir gerçek çeteydi. İçerisinde sadece üst düzey OG blood çetesi üyeleri bulunyordu. Dost olan Blood kollarının OG'lerinin bulunduğu bu topluluk gerçekten aşırı kalabalıktı. Hatta belkide en kalabalık topluluk bunlardı. Piru, Brim, Blood fark etmezsinizin çok büyük bir oluşumdu. "Suwoop" ismi ise Blood üyelerinin sürekli bu şekilde bağırmasından geliyor.
-OG Sınıfında yer alan Blood çetesi liderleri ve OG'leri
-kevin_piru(OG)

WS TTree TTopp Piru(TTP)
En güçlü Blood çetelerinden biri ve SUWOOP Nation çetesidir. Üyeleri sadece Free Aim deathmatch oynardı. Brouge Ave Ballas ile büyük bir düşmanlığı vardı.
capcapo(lider)

James Town Piru(JTP)
SUWOOP Nation'dan olan bu Blood çetesi çok kalabalıktı. Rollin Heights Ballas ve South Ganton Ballas üyeleri ile azılı bir rekabet içerisindeydi.

57th Blood Family
SUWOOP Nation'dan olan bu Blood çetesi Rollin Heights Ballas'ı Deathmatch'te yenmiştir. Families çeteleri ile dosttur.

Adını Hatırlamadığım Balla dostu bir Blood çetesi
Fazla kalabalık olmayan bu çete SUWOOP Nation'dan değildir. Diğer Bloodların aksine sadece Crip çeteleriyle düşman olan bu çete Ballas çeteleri ile dosttur. Hatta Crystal Gardends OGs ile de öyle.

Bonus Hikaye
2014 civarları GTATurk üyesi olan GrandBellic çetenin sosyal medya kısmıyla ilgileniyordu. Hatta o dönemler GTA V PC'ye çıkmadığı için GTA IV'te çete'nin geri dönüşünü anlatan yarım kalan bir introduction videosu projemiz vardı. Grandbellic ve ben SAMP'taki sadece Gang Wars içerikli serverlara girip RHB'yi SAMP'ta temsil etmiştik. Grandbellic'in çektiği fotoğraflar;

Hikaye

2013 sonu  GTA Online çıkması ve kuruluş dönemi
GTA V'in çıkması ve Max Payne'deki crew sisteminin GTA Online için duyurulması ile GTA Online çıkmadan 1 ay önce bu çeteyi kurup üye toplamaya başlamıştım. O dönem social club'ta en bilindik Ballas çetesi Temple Drive Ballastı. Social Club üzerinden Temple Drive Ballasın liderini çeteme davet edip representive rütbesi vermemle TDB ile ufak bir ittifak kurmuştuk. 1 ay sonra da GTA Online çıkmıştı. Herkes GTA Online'a alışmaya başladıkça crewlar da yavaş yavaş toparlanıyordu. Tabi biz de öyle. İlk buluşmalarımızda 3-4 kişi toplanıp bisikletlerle chamberlain hills, grove street gibi bölgelerle dolaşıyorduk. Özellikle Chamberlain hills'teki bisiklet parkurunda bisikletler ile akrobatik hareketler yapıp Chamberlain Hills'teki Families NPC'lerini öldürdüğümüz "Gang Attack" görevini yapıyorduk çoğunlukla.

Daha sonra Creator modu çıktı ve o moddan Families vs Ballas adında bir Deathmatch oluşturdum. Chamberlain Hills'ten Grove Street'e uzanan bir deathmatch haritasıydı. Sürekli onu oynayıp karakterimizi geliştirirdik. Henüz düşmanımız olmadığından sürekli 7/8 Balla vs Rastgele oyuncular şeklinde olurdu Deathmatchlerimiz. O döneme ait fotoğraflardan Deathmatch sırasında çektiğim sadece bu fotoğraf bulunuyor.

Kemik kadro yavaş yavaş oluşmaya başlamıştı.

GTATurk'ten Casyle'ı ekibin benden sonraki lideri ilan etmiştim Comminisoner Rütbesindeydi. FMG ise yeni üye olmasına ramen aktif ve sadık birisiydi bu yüzden ilk Lieutenant rütbesinde olan üye olmuştu. Geri kalan OG'ler Representive'dı. Lonewolf0099'ta deathmatchlerde sürekli bizimle takılan sadık birisiydi. TwinkieTr Donanımhaber editörüydü, vakti oldukça bizimle takılırdı. based-mike yabancıydı ve bize sadık bir Ballaydı. Aramızda ona sessiz karizma derdik :) İşte ekibin ilk oluşan kemik kadrosu yani o dönemki deyişle OG ekibi hemen hemen bunlardı. Aralarında ismini hatırlayamadıklarım da var tabiki. Vakit geçtikçe PSN üzerinden RHBallasChatRoom kurduk.

Üyeler artık o chatroom'da takılmaya başladı. Bir az zaman sonra GTATurk editörü Meyus aramıza yeni ismi olan OG Meyuz :D ismi ile aramıza katıldı. O sırada social club üzerinden Kilo Tray Ballas'ın lideri reckful- ve sağ kolu dope_so_fresh ile dostluk kurmuştu. Kilo Tray Ballas'da bizim ortağımızdı. Xbox 360 tarafındada GTATurk üyesi GunslingerTr çeteyi Xboxta temsil ediyordu fakat PS3'teki kadar büyük bir kitle olamadı.

2014 Başlangıcı ve diğer çeteler

Kilo Tray Ballas'ın önemli üyeleri kendi yoluna gidip South Ganton Ballas adında bir çete kurdu. dope_so_fresh'in liderliğinde olan bu çete Rollin Heights Ballas ve Kilo Tray Ballas dostuydu. Zaman geçtikçe birlikte Deathmatch oynamaya başladık ve dostluk kurduk. Social Club üzerinden birlikte çekindiğimiz çete fotoğraflarını paylaştıkça bir zaman sonra neredeyse pek çok üst düzey Ballas üyelerimize ve çete fotoğraflarımızın altına bir sürü küfürler ve hakaret içeren yorumlar gelmeye başladı. Özellikle en çok Rollin Heights Ballas üyelerinin social club hesaplarına sürekli küfürlü mesajlar atılıyordu. Bunları yapanlar 95 Idlewood Families üyeleriydi. 95 Idlewood Families çetesi GTA Online'daki Families çetelerinin ufak ama en sağlam oyuncularından oluşan ilk kollarındandı. Bize meydan okuyorlardı ve bu düşmanlığı oyuna taşıma vakti gelmişti.

GTA Online buluşması ayarladık. Biz buluşmaya hatırladığım kadarıyla 5-6 kişi gelmiştik. 2 kişi South Ganton Ballas üyesi, Im Ricky ve Dope so fresh'ti. Geri kalanı da FMG, Ben, Caysle ve diğer RHB üyeleriydi. Buluşma Free Roamda olacaktı. Fakat bizim planımız Grove caddesine çöküp onları orada beklemek ve içeri sokmamak ve daha yakınımıza gelemeden onları rezil etmekti. Onlar da yaklaşık 4-5 kişi online olmuştu. Fakat lobiye sadece 3-4 kişi geldiklerini hatırlıyorum. Bizden 2 kişi Chamberlain Hills'e onlarla çatışmaya gitmişti. Yanlış hatırlamıyorsam onlar RHB'den Caysle, SGB'den Im_ricky'di. Biz de Grove caddesinde 95 Idlewood Families üyelerinin gönderdiğimiz 2 balla üyesini geçip bize ulaşmalarına karşılık hazır kıta onları bekliyorduk. Arabalarla Grove caddesini kapattık ve araçların arakasında siper almış şekilde bekliyordum. Chatten Caysle'a ve Ricky'e bu tarafa gelmelerini ve yenilebileceklerini söyledim. Fakat orada olan biteni görmediğimden pek haklı değildim. Çünkü Caysle ve Ricky adeta orada show yapıyordu. Onları üst üste öldürüyor ve geldiklerine pişman etmişlerdi. Bir süre sonra onları geçemeyeceklerini anladıklarında lobiden çıktılar ve tıpkı planladığım gibi daha bize ulaşamadan onları rezil edip göndermiştik. Bu galibiyetin ardından diğer çeteler arasındaki populerliğimiz arttı. yine bir güçlü Ballas çetesi olan Brogue Ave Ballas çetesi ile tanıştık ve dost olduk. Zaman içerisindede yenilgisinden sonra 95 Idlewood Families dağıldı. Üyelerinin bir kısmı başka Families çeterine, bazıları da Blood yada Ballas tarafına geçti.

2014 ortası Free Aim lobileri / Families ve Bloods çeteleri ile Savaşlar
Kilo Tray Ballas çetesi de eskisi kadar aktif olmadığından dolayı dağılmıştı. Bilindik üyeleri South Ganton Ballas'a geçmişti. Biz ise altın çağımızı yaşıyorduk. Rockstar'ın Crew üye sınırını 1000 kişi yapmasının ardından ilk 1000 kişiye ulaşan Türk crew'larından biriydik. O kadar kalabalıklaşmıştık ki 16 kişilik Deathmatchlerde 16 kişinin hepsi RHB üyesi olup kendi aramızda takım savaşı yapıyorduk. eskiden sürekli ben 1. olurken bu sefer 1.lik FMG ve Caysle arasında değişiyor ben ise hep 3. oluyordum :) Üstelik tek başımıza da değildik. Dostlarımız South Ganton Ballas ve Brouge Ave Ballas ile BABxSGBxRHB dostluğu olan United Ballas Nation'ın GTA Online'daki öncüleriydik.

Bir zaman sonra Brogue Ave Ballas üyesi Napalm bizi Dark Souls Nation adında giyimleri mavi olan Crip ve Ballas dostu güçlü bir çeteyle tanıştırmıştı. Free Aim oynuyorlardı ve oyuncuları profesyoneldi. O dönemler Free Aim lobisi kavgaları yeni ortaya çıkmıştı. Bir Free Aim lobisine bütün Ballas/Crips/Bloods/Families üyeleri giriyor açık dünyada birbiriyle savaşıyordu. Napalm sayesinde ilk defa böyle bir savaşa katılmıştık. Lobiye 3 kişi Neymar ben ve Casyle RHB üyvleri olarak girmiştik. Yanlış hatırlamıyorsam. Napalm tek başına Brouge Ave Ballası temsilen bizim tarafımızda, Dope so fresh'te south ganton ballası temsilen bizim tarafımızda, Darksoulcrazy ve dabearsno da Darksouls nation'ı temsilen bizim tarafımızda lobideydi. Karşı taraf ise çoğu ilk defa gördüğüm çetelerden oluşuyordu. Bunlara SUWOOP Nation çeteleri deniyordu. Çoğu Bloods ve Piru çetesi üyeleriydi. James Town Piru, WS TTree TTop Piru, 57th Family Bloods üyeleri olmak üzere Bloods olarak beraberlerdi bir de Forum Drive Families adında bir Families çetesi bulunuyordu. Bu çete Bloodlar ile dosttu.

Lobide kan gövdeyi götürüyor, sürekli çete savaşı dönüyordu. Hatta arada bot polisler de müdahale ediyordu. O sıra mikrofondan rap şarkı açanlar, birbirine ingilizce sövenlerde cabasıydı. Pek çoğunun amacı düşmanını öldürüp, ölü bedenin fotoğrafını çekip social club'ta rezil etmekti. Bunu orada ben de yaptım. Sürekli Blood üyelerini öldürdüm. Hatta öldürdüp fotoğrafını çektiklerimden birisi üst düzey James Town Piru üyesiydi ve bu bloodları çok kızdırmıştı.

Hatta çok iyi hatırlıyorum. James Town Piru kendi internet sitelerinde benim GTA Online karakterimin fotoğrafını paylaşıp Hitlist bölümüne koymuştu. Altına da korkak olduğumu ve saklandığımı falan yazmışlardı :) Bir kaç gün sonra Free Aim lobisindeki Blood katliamından sonra sadece Brouge Ave Ballas x South Ganton Ballas x Rollin Heights Ballas üyeleri olmak üzere Free Roamda buluşma gerçekleştirmiştik. Lobinin 16 kişinin 16'sı da Ballas RHBxBABxSGB üyesiydi. RHB'den yaklaşık 5 kişi katılmıştık. Aşağıdaki fotoğrafı çektikten sonra Strip Club'a gidip partiye orada devam etmiştik.

Daha sonra bir GTATurk çetesi olan "Mavi Portakal" adındaki çete bize videolu düello teklif etmişti. Team Deathmatch yapacaktık ve çete savaşını youtube kanallarında paylaşacaklardı. Biri Vespucci Beach'te(onların seçtiği harita) öbürü de Rancho(bizim seçtiğimiz harita)'da olmak üzere 2 adet Team Deathmatch yapıp ikisini de kazanmıştık. Videoları kanalından kaldırmış olacak ki şu an o videolara ulaşılmıyor. Kısa zaman sonra Dark Soul Nation üyesi dabearsno çeteden ayrılıp Compton 40s Crips çetesi kurdu Bloodlar ile olan düşmanlığımızın kızışması üzerine bu Crip çetesi ile dost olmuştuk.

dabearsno da bizim deathmatchlerimize ve etkinliklerimize kendi üyeleriyle katılıyordu. Ve bazı eski Kilo Tray Ballas üyeleri Crystall Gardens OGs adında ufak bir çete kurmuştu. Renkleri turuncuydu ve Ballas dostu bir çeteydi. Artık Free Aim lobilerine katılıyorduk. Crips çeteleri genelde bizim tarafımızda olup sürekli Bloods ve Families ile çatışıyorduk. O sırada Rockstar Content Creator DLC'sine bir de Capture Creator eklemişti. Capture Creator bildiğiniz Deathmatch'in Bayrak kapmaca gibi olan versiyonuydu. Bunun üzerine GTATurk GTA Online'da bir capture creator etkinliği düzenledi. Bizim de üyelerimizin çoğu GTATurk üyesi olduğundan biz de etkinliğe katıldık. 7-8 kişiydik ve etkinlikte baya bir çoğunluk sağlıyordu.

Bir Capture Creator TeamDeathmatch'i ayarlandı. Fakat Team Deathmatchlerde aynı crewda olanlar otomatik aynı takıma düştüğü için intro ekranında GTATurk vs RollinHeights Ballas yazdı. Yanlışlıkla da olsa bu bir GTATurk vs RHB crew maçına dönüşmüştü. Ve GTATurk crew'ını kendi etkinliklerinde yenmiştik. Bu da ekibin unutulmayacak bir anısıydı :)

Tabiki o sıra Social Club üzerinden Ballas/Crips vs Families/Bloods düşmanlığı da devam ediyordu. Grove Street Family Gang adında bir crew'ın üyeleri bizimle olan düşmanlığını kızıştıracak hakaretler savuruyordu. Bu çetenin lideri(Mr_Hej) buluşma ayarladım. Kendisi önemli bir Families OG'siydi. Bloodlar tarafından sevilirdi. Kendisi buluşmaya tek başına geldi Free Roam lobisine. Ben de önce tek başıma geldim. Fakat önceden FMG, based-mike gibi çetenin iyi nişancılarını haber vermiştim ve onları hazırda bekletiyordum tabi :) Bir anda onlara davet atmamla lobide 4-5 RHB üyesi olduk. Ve Mr_Hej'i bize kafa tutmaya cürret ettiğine pişman ettik. İşte altta gördüğünüz gibi önemli bir Families çetesinin liderini katletmiştik.

Fakat bu olaydan sonra Skype'dan arkadaş olan bazı önemli RHB üyeleri, bir kişi için o kadar kişi toplanıp saldırır mı diyerek bizi eleştirmişti. Bazı bilmediğimiz bazı dolduruşlara da gelen bu üyeler, buluşmalara mor kıyafetler değil, hipster kıyafetleriyle geliyorlardı bazen hatta online oldukları halde gelmiyorlardı. Dolayısızla artık birer RHB OG statüsünde olmayı hak etmediklerinden OG Listesinden isimlerini sildiğimde çetenin yaklaşık 4-5 önemli ve aktif üyesi ayrılmıştı. Fakat tabiki de çetede sürkülasyon dönüyordu, üye girip çıkışları çoğalmıştı, fakat bu iyiye işaret değil, çete içi kargaşaya sürükleşecek bir başlangıçtı. Çetenin sonu da genel olarak bu sürkülasyon sebebiyle oldu diyebiliriz.

2014 sonu
Bir gün RollinHeights Ballas Chatroom'una aktif olmayan Temple Drive Ballas'ın lideri Kingpin'i davet etmiştim. Bizim aramızda dönen çete savaşlarına pek katılmayan kendi halinde buluşmalar yapan sadece Youtube için video çeken bir çeteydi bunlar. Amacım onları da bu Free Aim savaşlarında aramızda görmekti. Fakat o günün akşımında Chat rooma girdiğmizde girdiğimizde odayı Temple Drive Families üyelerinin doldurduğunu görmüştük. Odadaki RHB üyelerine küfür edip gitmelerini sağlayıp adeta odayı esir almışlardı. Böylece ilk Ballas vs Ballas savaşını başlamıştı. Bu savaş sadece chatroomdaki küfürleşmeden ibaretti. RHB vs TDB arasında çıkan bu chat savaşı o şekilde kaldı ve odayı geri aldık :)

GTA Online Çete savaşları tabiki hiç durmadan devam ediyordu. Fakat düşmanlarımız genelde Families'ten çok Bloods oluyordu. Çünkü aşırı kalabalıklardı. GTA Streets Boards adında bir site açılmış ve crewlara temsili olarak bölgeler verilmişti. Bölgeler adına Free Aim çete savaşları düzenleniyordu. Bizim için de 57th Family Bloods ile bir çete savaşı ayarlanmıştı. Savaş 3 vs 3 olacaktı. İki taraf ta en iyi adamlarıyla maça çıkacaktı. Biz savaşa ben, Crystall Gardens OGs'in lideri FrOG Little RHB'yi temsilen bizim tarafımızda, ve Caysle maça olarak maça çıkacaktık.
Fakat Caysle online ve aktif olduğu halde göz göre göre savaşa gelmeyip bizi isteyerek sattı. Bizi son dakka sattığını öğrendiğimiz için maça 2 vs 3 katılmak zorunda kaldık ve malesef 57th Blood Family bizi o maçta yendi. Social Club'tada itibarımız düştü tabiki. Ama artık olan oldu. Yenilmiştik. Satmasının sebebi de ben bi etkinlikte o gittiğinde giderse gitsin diyip laf etmişim. Çete içerisinde dedikoduculukta vardı artık malesef :D Bunu fırsat bilip zayıfladığımızı düşünen ismini hatırlamadığım bir Families kolunun lideri Trapmoney biz Free Roam'da 3 RHB üyesi takılırken beni tek başına buldu ve öldürmeye kalktı. Tabiki başaramadı ve onu geldiğine pişman edip katlettim. Daha sonra ikibimin üyeleri ona saldırmaya başladı ve lobiden kaçtı. Aşağıdada onun ölü bedeninin fotoğrafını görüyorsunuz.

Bu olaylardan sonra da ben derslerin yoğunluğu sebebiyle GTA Online'a ara vermiştim. Rollin Heights Ballas çetesi o sıra aktif değildi tabiki. FMG, Neymar gibi üst düzey üyeler de tek başına takılıyordu. Tabi bu arada Caysle'ın bizi satmasıyla boşalan Comminisoner rütbesinde artık FMG vardı. FMG çetenin benden sonraki en yetkili OG'siydi. Çetenin aktif olmadığı sıralarda, GTATurk'te Los Santos Vagos Tr adında bir çete kuruldu.

Üyeleri Türktü ve adeta bir Vagos olmanın hakkını veriyorlardı. Vagos çetesi kurulduktan sonra da RHB ekibinin eski Mavi Portakal çetesinden gelen üyeleri RHB çetesini temsilen aktif olmak yerine GTATurk'te Grove Street Families Tr adında kendi aralarında bir crew kurdular. RHB'nin yokluğunda 2 sokak çetesi olan bu GTATurk.com çeteleri kendi arasında savaş ayarladı GSF vs LSV maçında Grove Street Tr üyeleri yardım için eski RHB üyesi Caysle'ı ve RHB OG'si FMG'yi kendi taraflarında savaşması için davet ettiler ve onlar da GSF Tr'nin yanında savaşa katıldı.

LSV vs GSF savaşını GSTr üyeleri 2-1 yendi. Hemen ardından ben GTA Online'a geri döndüm. Benim dönmemle bütü GSTr üyeleri çeteyi kapatıp RHB'ye geri döndü. GSTr'nin 2-3 haftalık bir ömrü olmuş oldu. Normalde Families çetesi kurdukları için onları geri almayı düşünmüyordum fakat RHB çetesinin de yeniden ayaklanması için eski üyelerine ihtiyacı vardı. Los Santos Vagos Tr ile ise ortaklık kurmuştuk. Çetenin tekrar küllerinden doğması için en önemli adamlarımdan Caysle'ı olanları geride bırakmasını ve çeteye geri dönmesini önerdim. Çete artık küllerinden doğmuştu. Uzun zaman sonra çetenin OG ekibinin kurucuları olan 3 esas üye bir araya gelmiş ve 2014'ün başlarında çektiğimiz fotoğrafı Rancho kulelerinin önünde tekrar canlandırmıştık.

Fakat Caysle ile yine anlaşamadığımızdan onun çetedeki ömrü pek uzun olmadı.

Çete küllerinden doğmuştu fakat altın dönemlerimize oranla RHB olarak az kişiydik. Fakat daha fazla dostumuz vardı. Compton 40s Crips, South Ganton Ballas, Brogue Ave Ballas, Dark Souls Nation ve bir GTATurk çetesi olan Los Santos Vagos Tr.

Çete savaşları hız kesmeden devam ediyordu. Free Roam lobileri açıyor,  Families ve Bloods üyeleriyle çatışıyorduk. Hatta en güçlü çetelerden biri olan SU WOOP Nation OG'si Kevin_Piru'yu çok feci bir şekilde öldürüp bütün social club'a rezil etmiştim.

Önemli Balla OG'lerinden biri olan Napalm Brogue Ave Ballas'tan Rollin Heights Ballas tarafına geçmişti. Çete biraz daha yabancı ağırlıklıydı artık. Yine Gameboyxjd adında eski Families üyesi olan ama OG olan bu üye artık Ballas tarafına geçmişti ve RHB'dendi.

Genel olarak Free Aim lobilerinde yanımızda dost olarak artık hep Los Santos Vagos Tr üyelerini görüyorduk. Vagos lideri ilkimkoc'ta artık Bloodların bir hedefi haline gelmişti. Vagos ile dostluğumuzu eleştiren bazı Balla OG'leri de oldu elbette. Hatta bize Fake Balla set diyen Crip üyeleri de çıktı. Hatta bazı Free Aim lobisi savaşları sırasında bir Blood üyesini passive modda yakalayıp markette rehin bile almıştık. Artık kuru kalabalık yerine az ama öz kişilerden oluşan daha güçlü bir ekiptik.

Yine başka bir gün Forum Drive Families ile Free aim lobisinde 3 kişi çatışırken sayımızın az olması nedeniyle Rollin 60s Neighborhoods Crips çetesi liderine lobiye davet attım ve kalabalık geldiler. Yanımda FMG ile Los santos customs'ın oradaki köprüde onlarla buluşmaya gittik ve sebepsiz bir şekilde bize kurşun yağdırmaya başladılar. Hemen ardından oyundaki telefonuma mesaj geldi. "We the 60s crips. Balla killaz! Fxck Ballaz" şeklinde bir mesajdı. Bu çete diğer Criplerin aksine Ballas düşmanıydı. Families ile dosttu. Lobide artık düşmanlarımızın sayısı artmıştı. Biz 2 kişi kalmıştık. Onlarsa 7-8 kişi Los Santos Customs'ın orada buluşmuşlardı. 3. RHB üyesi de mermi almaya ammu nation'a gitmişti. Yakınlarda Sanchez buldum ve FMG ile ona bindik. Motorla buluştukları yeri bastık. FMG drive by ile motordan 2-3 kişiyi indirdi. Bende araçları bombayla patlattım. Hepsi bir anda kaçışmaya başladılar. Tabi bizde motorla onları tek tek kovalayıp öldürmeye devam ediyorduk. Hepsi beraber kaçmak yerine haritanın bir tarafına dağıldıkları için öldürmesi kolay oluyordu. Ve o kargaşa sırasında Rollin 60s Neighborhoods Crips liderini yakaladım ve aşağıda gördüğünüz gibi katlettim.

Bir dönem Bazı Families üyeleri Ballas crewlarının crew logolarını hackliyor ve Fxck Ballas, Gxy Ballas tarzı hakaret içeren yazılar yazıyordu. İşte o dönem GTATurk konusunda paylaştığım bu olayı içeren bir görüntü;

zaman içerisinde savaşlar devam ediyordu tabiki, fakat ben bir aktif olup bi ortadan kaybolduğumdan çetenin de zamanla aktif üyeleri azalmıştı. Bazıları da ihanet edip ayrılmıştı. GTA V yeni nesile çıkmıştı artık PS3 dönemi bitiyordu. eski Brogue Ave Ballas OG'si Napalm 55th set Families tarafına geçmişti ve artık bir Families'ti. Geriye kalanlardan South Ganton Ballas lideri dope so fresh bu savaşlar sırasında hep yanımda olmuştu.

Free roamda bir buluşma ayarladık. Yaklaşık 5 kişiydi. SGB'ı temsilen dope so fresh, RHB'ı temsilen ben, ve 3 adet Cyrstall Gardens OGs üyeleri Free Roamda buluşmuştuk. Artık bir çağın sonuna geldiğimizden düşman çeteleri davet edip savaşmak yerine tıpkı 2013'ün sonlarında GTA Online ilk çıktığında yaptığımız gibi, Bisikletlere binip Chamberlain Hills bölgesindeki bisiklet parkurunda akrobatik hareketler yapıp bisikletler ile turlar atıyorduk. Ve Crystall Gardens OGs üyeleri odaya bir Blood davet etti. evet şimdi yine başlıyoruz derken şaşırtıcı bir biçimde bu blood bize saldırmadı. Zaten Su woop nation çetelerinden biri değildi onun bulunduğu blood kolu. Bu blood kolu Ballas dostuydu ve Crips ve Families düşmanıydı. Beraber son kez hoodda takıldık. ve bir çağın sonunda geldik. xMar_Toxicx gibi üyeler de eski nesilde RHB'yi temsil etmeye devam ediyordu.

2015 başı ve ortası PS4 dönemi

PS4 dönemi başlamıştı ve Social clubtada yeni Ballas çeteleri ortaya çıkıyordu. Fakat bu çetelerin çoğunluğunu eski Families üyeleri oluşturuyordu. Hatta bir tanesinin lideri beni free roamda öldürmeye kalkıp kendisini öldürüp fotoğrafını da social club'a attığım Trapmoney, Perro Ballas'ın lideriydi. Biz de RHB olarak PS4'e geçiş yapmıştık fakat o eski üyelerin yanı sıra, Booker-T, Youngmottz, Yesilceketli gibi yeni nesilin yeni RHB üyeleri vardı artık. Zamanla Perro Ballas, Covenant Ave Ballas, Front Yard Ballas gibi birsürü yeni nesil Ballas kolu ortaya çıkıyordu. Fakat bunlar eski Families üyeleri olmalarına ramen South Ganton Ballas, Rollin Heights Ballas ve Brouge Ave Ballas gibi çetelere siz sahtesiniz, eskidiniz ve aktif değilsiniz, gerçek ballas çeteleri değilsiniz gibi hakaretler edip Ballas vs Ballas savaşlarını başlatmışlardı. eski nesil Ballas çeteleri RHBxRBGxEC98xOLSBxBMTxBABxSGB vs CABSxKTBGx82NDxESBGxBSBGxTDB Temple Drive Ballas hiç bir zaman United Ballas Nation tarafından saygı görmezdi ve bu yüzden yeni nesil Ballas'ın tarafında oldu. Bu savaş aslında daha çok social club'a atılan yorumlardan ibaretti. Çünkü eski Ballas çeteleri artık o kadar aktif değillerdi. Ama Brouge Ave Ballas üyeleri tek tük Perro Ballas üyelerini öldürüp fotoğraflarını paylaşıp savaşı alevlendirmeyi başarıyordu. Hatta 55th Set Families ve bazı yeni nesil Families çeteleri eski nesil Ballas çetelerine karşı nötr olup düşmanlıklarını sadece yeni nesil Ballas çeteleriyle devam ettirmişti.

GTA V PC'ye de çıkmıştı PC tarafındada Turkey4U, ve adını hatırlayamadığım bazı üyeler RHB'yi PC tarafında temsil ettiler. Fakat yine adını hatırlayamadığım PC de olan güçlü bir Families çetesinin lideri olan OG-Walters, onları öldürüp fotoğraflarını social club'ta yayınlamıştı.

RHB PS4'e her ne kadar gelmiş olsa da, her güzel şeyin de artık bir sonu olduğu gibi artık bizim de bir sonumuz vardı. Çünkü artık eski üyelerin çoğu kalmamış, ve artık eskisi kadar aktif değildik. Bunun için Lowriders DLC'si çıkmasıyla son kez Brouge Ave Ballas lideri ile eski günleri yad etmek adına eski nesil Ballas liderleri olarak bir buluşma gerçekleştirdik. Ve zamanla eski nesil Ballas çeteleri aktifliğini yitirdi, Rollin Heights Ballas çetesi de diğer eski nesil Ballas çeteleriyle beraber aktifliğini yitirdi ve bir GTA Online efsanesi olarak kaldı.

Son düzenlenme: 01 Mayıs 2020, 19:09:19 Subject 17
Bitirilen Rockstar oyunları
III - VC - SA - BULLY - VCS - IV - TLAD - TBOGT - V - RDR - MP3 - RDR2

lazlow

Sonunda böyle bir konuyu açmışsın, ellerine sağlık :D GTA Online tarihinden işte böyle bir crew gelip geçmiş, kapanmasa ve etkinliklere devam etse güzel olurmuş. Sen de güzel anlatmışsın :helal:

Denizcankaya97

Crew işlerine giren bir oyuncu olmasam da efsane günlerdi, keşke o zamanlar daha aktif olabilseydim diyorum. Aslında PS4 döneminde gelen Lowrider güncellemesi ile crew, eski günlerine dönebilirdi ama sanırım artık o eski aktiflikten fazla eser kalmamıştı. 2015-2018 arası ise maalesef benim de oyun oynamayı bıraktığım bir dönemdi. Hey gidi günler hey...

Lineopth

heister

DracDonix

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

gtadelisi

Subject 17

Yıl 2014. South Ganton Ballas, James Town Piru'yu malup etmiş ve video çekip rezil etmişlerdi :) Videonun sonundada Sol alt kısımda benim Social Club'taki nickimi, RHB çetesinin isimlerini de anmayı ihmal etmemişlerdi.

Son düzenlenme: 29 Nisan 2020, 18:42:26 Subject 17

Desky

Uzzy

Siz neler geçirmiş neler görmüşsünüz ben daha kavuşamadım. :uzgun:

4Justice$

Heleina

Vay be, oku oku bitmiyor resmen. Okumak bile heyecan uyandırıyorken onu yaşamak bambaşka bir haz olmalı.

Tanrı düşmanlarıma acısın ve merhamet göstersin; çünkü ben göstermeyeceğim.

lonewolf0099

Selam ben lonewolf0099 eski gtaturk adım mcalago. Runescapeden Knightcimbom. Bu mesajım bir veda niteliğinde olsun isterim çünkü sizin bendeki yeriniz çok büyük.
PS3u sattıktan sonra herhalde çoktan dagilmislardir diyordum. Hatırlanmak güzel. Son online görülme 7 yıl önce gibi oldu. Eskiden her şey güzeldi insanlara role olay yap diye demeye gerek yoktu herkes çoktan hazırdı. Beraber gizem aramaya çıkardık sampta, hiçbir şey olmadığını bilsek bile. Belki de forum o zamanlar tazeydi diye böyle heyecanlıydık. Namını salmış grafikerler isteğe göre banner yapanlar falan hey gidi hey. 2005te 5.sinifa giderken tanıştım gtaturkle şimdi üniversite mezunu işsiz olduk :p artık o eski tadını vermiyor bilmiyorum yaşlılıktan mi yoksa o eski ruhu kayıp mı ettik. Kendinize iyi bakın dostlar. Hayatınızda başarılar.

Subject 17

Alıntı yapılan: lonewolf0099 - 09 Şubat 2021, 01:59:45
Selam ben lonewolf0099 eski gtaturk adım mcalago. Runescapeden Knightcimbom. Bu mesajım bir veda niteliğinde olsun isterim çünkü sizin bendeki yeriniz çok büyük.
PS3u sattıktan sonra herhalde çoktan dagilmislardir diyordum. Hatırlanmak güzel. Son online görülme 7 yıl önce gibi oldu. Eskiden her şey güzeldi insanlara role olay yap diye demeye gerek yoktu herkes çoktan hazırdı. Beraber gizem aramaya çıkardık sampta, hiçbir şey olmadığını bilsek bile. Belki de forum o zamanlar tazeydi diye böyle heyecanlıydık. Namını salmış grafikerler isteğe göre banner yapanlar falan hey gidi hey. 2005te 5.sinifa giderken tanıştım gtaturkle şimdi üniversite mezunu işsiz olduk :p artık o eski tadını vermiyor bilmiyorum yaşlılıktan mi yoksa o eski ruhu kayıp mı ettik. Kendinize iyi bakın dostlar. Hayatınızda başarılar.

Seni burada görmek çok güzel :) lonewolf0099, bu ekibin ilk önde gelen üyelerindendin. Konudaki olayların çoğunda vardın. Hatta yukarıda koyduğum fotoğrafların bazılarında da vardın.
Veda mesajını burada görmek mutlu etti. Ben de yıllar önce GTATurk'u bırakmışken, onca zaman sonra nostalji adına, karantinadaki boş vaktimde üşenmeyip, o kadar yaşanmışlık kayıp olmasın diye belgesel niteliğinde böyle bir konu açmıştım. GTATurk'un devamı niteliğindeki bu sitedeki pek çok yeni insana onca yaşanmışlığı göstermek istedim. Sonuçta artık bizden geçti
Malum GTATurk'un sitesine bile ulaşılmıyor. İnsanların onca açtığı konu, muhabbetler hepsi gitti. Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi, o eski tadı aldığımız dönem de bitti. Daha doğrusu dediğin gibi yaşlandık.
Sen de kendine iyi bak lonewolf :)
Son düzenlenme: 12 Şubat 2021, 16:44:38 Subject 17