GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

eScript ~ Öldürme Sayısına Bağlı Kombo Sistemi

Başlatan Expert, 26 Kasım 2017, 21:18:29

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Expert

Giriş;

Merhabalar. Eskiden paylaşmış olduğum ve gözden geçirerek yeniden paylaşıma sunmaya hazırladığım diğer bir sistem ile karşınızdayım. Sistemin özelliklerini ve işleyişini aşağıdaki bilgilendirme bölümünde verdim. Battlefield 3 Multiplayer oynayan arkadaşlar sistemi kolaylıkla çözebilir. Resim eklemeye gerek duymadım. Hepinize iyi günler diliyorum.

Bilgilendirme;

Sistemin çalışma prensibi öldürdüğünüz oyuncu sayısına bağlı silah veriyor. Tabii öncelikle "/komboa" komutunu yazmak gerekiyor. Sonrasında karşınıza çıkan oyuncuları öldürerek yeni ve gelişmiş silahlar kazanabilirsiniz. Eğer ölürseniz kombonuz sıfırlanır ve en başa dönmek zorunda kalırsınız. Kombonuzu görmek isterseniz oyunda ekli olan TEXTDRAW'dan görebilirsiniz. Dikkat edilecek bir konu var sistem server'a bağlı skora göre değil kendi skor sistemine göre işler. Yani siz kendinize ne kadar skor verirseniz verin kademe atlayamazsınız.

Skorlar ve Silahlar;

Aşağıdaki değerler skor aralıklarıdır.

Colt > 0-3
Desert Eagle > 3-6
Shotgun > 6-9
Combat Shotgun > 9-12
MP5 > 12-15
AK47 > 15-18
M4 > 18-21
Sniper > 21-24
Granade > 24+

Sistemi nerelerde ve nasıl kullanabilirim?

Ben sistemi sunucu genelinde kullanılabilir şekilde tasarladım. Fikir olarak güzel fikirler var bu sistem hakkında. Şöyle diyeyim; Eğer bir DM yada TDM haritası tasarlarsanız ve bu sistemi haritaya bağlı olarak işleyişini düzenlerseniz elinizde güzel bir DM veya TDM oyunu olabilir. Daha farklı şekilde de kullanılabilir. Misal oyuncu belirlenen bölgeye girdiğinde sistemi çalıştırır hale getirirseniz yine güzel bir küçük oyun elde edersiniz.

Link;

Excision

Kod düzenine dikkat etsen daha güzel olabilirdi, kodlar karışık bir hal almış. #pragma tabsize 0 kullanmayı bırakmalıyız.
Ayrıca böyle sistemlerde switch kullanmak sistemin daha performanslı işlemesini sağlayacaktır.
OnPlayerDeath publicinde if(killerid != INVALID_PLAYER_ID) şartı ile öldüren kişinin olup olmadığını performans açısından sorgutlatmalısın.
Komboya göre silah verirken ResetPlayerWeapons kullanmak biraz saçma olmuş, nasıl olsa bu bir minigame filan değil, bir nevi oyuncuya verilen ödül gibi bir şey.
SetTimer kullanımı da hatalı, Wiki samp tan SetTimerEx kullanımına bakabilirsin.
Son bir şey daha komut oluştururken strcmp kullanmak yerine, daha hızlı/sağlıklı olan komut istemcileri tercih edilebilirdi.(ZCMD, I-ZCMD, SmartCMD vs)
Son düzenlenme: 26 Kasım 2017, 22:38:16 Excision

Expert

Alıntı yapılan: Excision - 26 Kasım 2017, 22:30:52

Kod düzenine dikkat etsen daha güzel olabilirdi, kodlar karışık bir hal almış. #pragma tabsize 0 kullanmayı bırakmalıyız.
Ayrıca böyle sistemlerde switch kullanmak sistemin daha performanslı işlemesini sağlayacaktır.
OnPlayerDeath publicinde if(killerid != INVALID_PLAYER_ID) şartı ile öldüren kişinin olup olmadığını performans açısından sorgutlatmalısın.
Komboya göre silah verirken ResetPlayerWeapons kullanmak biraz saçma olmuş, nasıl olsa bu bir minigame filan değil, bir nevi oyuncuya verilen ödül gibi bir şey.
SetTimer kullanımı da hatalı, Wiki samp tan SetTimerEx kullanımına bakabilirsin.
Son bir şey daha komut oluştururken strcmp kullanmak yerine, daha hızlı/sağlıklı olan komut istemcileri tercih edilebilirdi.(ZCMD, I-ZCMD, SmartCMD vs)
Pawn'ı bırakıyorum. Şaka bir yana öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim. Ancak ben çok bilgili bir coder değilim. Aklıma gelen fikirleri kendi çabam ile yazıyorum. Yenilikçi olmadığımı söyleyebilirim. Klasik bir yazarım. Uzun uzun bu işe ayıracak vaktiminde olmadığı aşikar. Eskisi kadar oyuna bağlı kalmıyorum. Dolayısıyla bildiğim kadarıyla, bilgilerim kadarıyla sistem kodluyorum. Dediklerinizi dikkate alacağım. Yorumun için teşekkürler.

Not: Aslında bu sistemi bir map ile birlikte paylaşıp bir minigame tarzında sunmayı planlıyor idim. Ancak dediğim gibi vaktim olmadığı için şartlar bunu gerektirdi.

Aytuğ

Expert

Cruza

DM servetleri için yararlı bir paylaşım teşekkürler.

since 2008
graphic designer & front-end web developer

trabzon

Expert

Kiproo

Expert