GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Veritabanlı kayıt sistemi yazdım ama hatalarım var gibi

Başlatan berfaytunga, 06 Ekim 2020, 09:28:06

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

berfaytunga

Merhaba arkadaşlar XpDevil'in Mysql veritabanlı kayıt sistemini yazdım videodaki gibi birebir yazdım includeleride okutum fakat hata alıyorum sebebi nedir acaba modu biraz düzenledim ve sorunlarım sadece cache ile alakalı olduğunu farketim bilen birsi yardım edebilirmi
Son düzenlenme: 06 Ekim 2020, 11:40:10 berfaytunga

Maestro

flareoNNN

berfaytunga

Alpaslan

Nasıl aynı hatayı alıyorsun, #include <a_mysql> yazarak mod'un başlarında kütüphaneyi tanıttığına emin misin?

berfaytunga

Alıntı yapılan: Alpaslan - 06 Ekim 2020, 16:43:30
Nasıl aynı hatayı alıyorsun, #include <a_mysql> yazarak mod'un başlarında kütüphaneyi tanıttığına emin misin?

BU HATALARI ALMAYA BAŞLADIM MODU BİRAZ DÜZENLEDİM VE BUNU DAHA AZ BİR HATAYA ÇEKTİM ŞUAN
C:\Users\Aorus\Desktop\s.pwn(61) : error 017: undefined symbol "isim"
C:\Users\Aorus\Desktop\s.pwn(62) : error 017: undefined symbol "isim"
C:\Users\Aorus\Desktop\s.pwn(63) : error 035: argument type mismatch (argument 4)
C:\Users\Aorus\Desktop\s.pwn(258) : error 036: empty statement
C:\Users\Aorus\Desktop\s.pwn(15) : warning 203: symbol is never used: "Mysql"
Pawn compiler 3.10.8 Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase

4 Errors.
Aldığım hatalar bunlar şuan @Alpaslan
Son düzenlenme: 06 Ekim 2020, 17:00:10 berfaytunga

Alpaslan

Hatanın olduğu satırı atabilirsen yardımcı olabilirim

berfaytunga

Alıntı yapılan: Alpaslan - 06 Ekim 2020, 17:25:06
Hatanın olduğu satırı atabilirsen yardımcı olabilirim
modun sorunlarını kendi çapımda halletim
GetPlayerName(playerid, isim, 24);
format(query, sizeof(query), "SELECT * FROM `Kullanicilar` WHERE Isim = '%s'", isim);
mysql_tquery(mysqlC, "OyuncuYukle", "d", playerid);
şuan buralarda hata veriyor
Son düzenlenme: 06 Ekim 2020, 17:32:31 berfaytunga

flareoNNN

new isim[24];
format(query, sizeof(query), "SELECT * FROM `Kullanicilar` WHERE Isim = '%s'", isim);
mysql_tquery(mysqlC, query, "OyuncuYukle", "d", playerid);

berfaytunga

Alıntı yapılan: flareoNNN - 06 Ekim 2020, 17:50:23
new isim[24];
çok teşekkürler sorunumu cözdüm fakat kayıtlar veritabanına işlenmiyor sorunu nedir ?

flareoNNN

Alıntı yapılan: berfaytunga - 06 Ekim 2020, 18:10:32
new isim[24];
çok teşekkürler sorunumu cözdüm fakat kayıtlar veritabanına işlenmiyor sorunu nedir ?
Veritabanındaki tabloları doğru oluşturduğunuza emin misiniz? Sunucu klasöründeki logs/errors.log dosyasının içeriğini gönderin.

berfaytunga

Alıntı yapılan: flareoNNN - 06 Ekim 2020, 18:13:11
Alıntı yapılan: berfaytunga - 06 Ekim 2020, 18:10:32
new isim[24];
Veritabanındaki tabloları doğru oluşturduğunuza emin misiniz? Sunucu klasöründeki logs/errors.log dosyasının içeriğini gönderin.
[18:17:09] [plugins/mysql] error #1064 while executing query "INSERT INTO `Kullanicilar` (`Isim, `Sifre`, `Skor`, `Para`) VALUES ('Pablo_Cartel', 'kasap1234', 0, 0,)": You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'Sifre`, `Skor`, `Para`) VALUES ('Pablo_Cartel', 'kasap1234', 0, 0,)' at line 1 (C:\Users\Aorus\Desktop\SA-MP 0.3.DL-R1 Windows Server\filterscripts\Surreal.pwn:280 -> C:\Users\Aorus\Desktop\SA-MP 0.3.DL-R1 Windows Server\pawno\include\easyDialog.inc:134)böyle bir hata almışım

flareoNNN

Kullandığınız sorgu hatalı. INSERT INTO `Kullanicilar` (`Isim, `Sifre`, `Skor`, `Para`) VALUES ('Pablo_Cartel', 'kasap1234', 0, 0) şeklinde olmalı. VALUES kısmından sonraki parantezde son kısımda bir adet virgül unutmuşsunuz.

berfaytunga

Alıntı yapılan: flareoNNN - 06 Ekim 2020, 18:32:12
Kullandığınız sorgu hatalı. INSERT INTO `Kullanicilar` (`Isim, `Sifre`, `Skor`, `Para`) VALUES ('Pablo_Cartel', 'kasap1234', 0, 0) şeklinde olmalı. VALUES kısmından sonraki parantezde son kısımda bir adet virgül unutmuşsunuz.
bu sorunu veritabanındamı halletmem gerekli yoksa pawnodamı ?