GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

KriptekSearch - Dosyada Metin Arama

Başlatan Kripteks, 02 Kasım 2021, 16:49:02

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kripteks

Herkese merhaba,

Bilgisayarda metin araması yapacağım zaman windows işletim sisteminin arama çubuğu yetersiz kalıyordu. Bende günlük hayatta işimi kolaylaştıracak basit bir uygulama geliştirdim. Belirtmiş olduğunuz bir dosyanın bütün alt klasörlerinde istediğiniz kelimeyi arar. Örneğin oyun modunuzda bir fonksiyon var, fakat hangi kütüphaneye ait olduğunu bilmiyorsunuz. Tek tek bütün kütüphaneleri gezmektense fonksiyonun ismini yazıp, hangi dosya ve kaçıncı satırda olduğunu görebilirsiniz.

Özellikler:

• Aradığınız kelimenin hangi dosyada ve kaçıncı satırda olduğunu görebilirsiniz.
  • Dosya Uzantıları kısmına * işaretini koyarsanız tüm dosya uzantılarını arar.
  • Birden fazla dosya uzantısı aramak için araya , koyun. (Ör: pwn, php, html)
  • Çıkan arama sonuçlarında satıra tıkladığınızda dosya yolunu CTRL + C işlemi yapar.

Eklenmesini istediğiniz özellikleri yorumlarda belirtebilirsiniz.

Son düzenlenme: 02 Kasım 2021, 16:56:10 Kripteks

Radless

zaten bunun için grepwin adında bir program var, açık kaynak kodu olmayan her şeyi indirmenizi tavsiye etmem

"Life's too short to hold grudges."

NexoR

Alıntı yapılan: Radless - 02 Kasım 2021, 17:25:01
zaten bunun için grepwin adında bir program var, açık kaynak kodu olmayan her şeyi indirmenizi tavsiye etmem

Kodlarına yüzeysel baktım zararlı bir şey göremedim.

Güzel ve yararlı bir program olmuş eline sağlık.

Feick

Güzel bir program olmuş, eline sağlık.

Holmes

Program güzel ellerine saglik kullanisli bir program paylasim icin tesekkürler herkese iyi forumlar

Clayss

Rodri

Eline sağlık fakat grepwin ve notepad++ ilede metin araması yapabilirsin.
Son düzenlenme: 04 Kasım 2021, 11:46:05 1337

Discord: l7bp
Full Stack Developer. - Network Manager.

Kripteks

grepwin programıda aynı işlevi görüyor olabilir, bulduğu kelimenin hangi dosyada olduğunu gösteriyor. Benimki ise dosyanın içine girmeye gerek kalmada ilgili satırın büyük bir kısmını gösteriyor ve kaçıncı satırda olduğunu gösteriyor.Zaten büyük bir proje olarak paylaşmadım. Çok fazla detayı olmayan küçük bir exe. Yorumlar için teşekkürler

Purgatory

Konuda tartışmaya yol açacak iletiler silinmiştir.

Karahanlı

Radless

Alıntı yapılan: Kripteks - 04 Kasım 2021, 08:45:02
grepwin programıda aynı işlevi görüyor olabilir, bulduğu kelimenin hangi dosyada olduğunu gösteriyor. Benimki ise dosyanın içine girmeye gerek kalmada ilgili satırın büyük bir kısmını gösteriyor ve kaçıncı satırda olduğunu gösteriyor.

Content dersen satırın içeriğini ve satırın numarasını gösterir zaten ^^

"Life's too short to hold grudges."

Kripteks

Kaynak kodlarını github profilime ekledim. İncelemek istiyenler için; https://github.com/Kripteks/KripteksSearch