GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

İki dilli role play sunucusu hakkında düşünceleriniz

Başlatan Kripteks, 16 Aralık 2017, 23:27:11

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TheLife

Bence mantıklı yabancı dil seviyesi yüksek olan birisini yönetime alıp raporlara yönlendirebilirsin sıkıntı olursa veya diğer kullanıcılara bu sizin seçiminiz bana göre tutar fakat yönetmeliği anlatmak veya anlamak zor gelir.

Wither

Dünya üzerinde en çok kullanılan ikinci dil Türkçe olsaydı çok güzel projeydi  :D.
Ayrıca iki ayrı dil kullanan insanları aynı kişilerin yönetmesi de imkansız derecede zor olacaktır. Freeroam modlarında bu olabilir çünkü yöneticiye, yetkliyi ve hatta iletişime bile(bence) çok gerek duyulmuyor (Freeroam için geçerli). Ama RolePlay modunda bu gerçekten çok zor.

Carotis

Alıntı yapılan: ThaLasso - 18 Aralık 2017, 22:45:36

Söylediklerinize katılıyorum. Kesinlikle aceleye getirilmemesi gereken bir proje. Zaten üst mesajlarımda da söylediğim gibi bunun için en az 1-2 seneye ihtiyacım var. Tabi ozamana kadar sa-mp kalırsa. Belki bir 10 yılı daha vardır kimse bilmez onuda.İlk önce kasabaları aktif etme kısmına hem katılıyorum hem katılmıyorum. Oyuncuların ortamdan soğumadan sistemleri ve şehiri onlara sunmak gerekli diye düşünüyorum. Belki dediğiniz de bir çözüm yolu olabilir. Benim aklıma da şöyle bişey geldi.
İlk önce Türk oyunculara Las Venturas'ı aktif edip biraz onların rollerini oturtmasını sağladıktan sonra yabancı oyuncuların başvurusunu da aktif etmek gibi.

Yine de bütün bunlar bir yana hevesli bir ekiple sorunlara çözümler bulunur. Forumda milletle ilgilenilir.Böyle global öncülük yapacak bir Türk projesi sadece benim değil birkaç kişinin başarısıyla olur zaten. Ben modu severek kodlasam, web master sitesini severek hazırlasa,map tasarımcısı haritasını severek tasarlasa, helperler severek millete yardım etse işte o zaman dev bir proje olur.Böyle bişeye girişicek olursam duyurusunu yaparım,buda en erken 1 sene sonra. Güzel dilekleriniz için teşekkürler.

Ülkemizde kasaba rollerine ön yargılı bakılmasının en büyük sebebi, oyuncuların kasaba kelimesi geçtiğinde akıllarına bizim doğudaki köylerin gelmesi ve ona göre davranmaları diyebilirim. Kasaba ile şehir arasında en temel fark nüfusun az olması ve sınırların şehirlerde daha geniş olmasıdır. Günümüzde Birleşik Devletler'de kasaba ile şehir arasında artık büyük bir fark yok, 45 günü eğitim ve 14 günü turistik olmak üzere 59 gün Baker City, Oregon'da kaldım. Haftada bir kezde 5 saatten fazla yol giderek eyaletin başkentinde konaklıyordum. Birçok kasaba gördüm, bizlerin kafasındaki kasaba kültürü ile alakası olmayan. İnsanlara bunu aşıladıktan sonra kasaba ile başlanıp çekirdekten büyüyerek devam edilirse alt yapısı sağlam bir proje olur. Yardım edebileceğim bir konu olursa da severek yardımcı olurum müsait zamanımda.

Whatever you decide to do, make sure it makes /you/ happy.

Rivero