GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Viga Roleplay — Açık

Başlatan Texa, 09 Haziran 2022, 17:44:34

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hispania

Tanıtım ve sistemler güzel. Başarılar.

Texa

Alıntı yapılan: Carmin - 13 Temmuz 2022, 12:30:34
Vine modunu kopyala yapıştır yaparak mı açacaksınız sunucuyu?
İlk sayfanızdaki sistem videosu olarak çektiğiniz videolara baktığımız zaman hepsi VİNE roleplay modunun sistemi.

https://discord.gg/viga - Güncellemeleri ve videoları tekrardan takip edip daha dikkatli okumanız dileğiyle.

gtaUNIVERSE

Carmin

Alıntı yapılan: Texa - 13 Temmuz 2022, 22:19:37
İlk sayfanızdaki sistem videosu olarak çektiğiniz videolara baktığımız zaman hepsi VİNE roleplay modunun sistemi.

https://discord.gg/viga - Güncellemeleri ve videoları tekrardan takip edip daha dikkatli okumanız dileğiyle.
Bu konuyu discord gibi kullandığınız için güncellemeleri discord dan takip etmeme gerek yok. Oyun içerisinde ki orta Hud görseliniz bilene vine modunun görseli, interiorları değiştirerek modu değiştirmiş sayılmazsınız. Modum içerisinde ki araç galeri sistemleri tamamen aynı, yaralı sistemi aynı, 7/24 satınalma sistemi aynı daha saymama gerek olduğunu düşünmüyorum. Sunucuyu oluşturan temel şeyler vine modunun aynısı.

Texa

Forumu yerel ağlarımızdan geliştirmeye devam ediyoruz. Tasarım üzerine olan çalışmalarımız tam gaz devam ederken aynı zamanda oyun modu için tüm çalışmaların neredeyse sonuna yaklaştık denilebilir.  ( Foruma giriş yapanlar yerel ağdan düzenleme yaptığımızdan bu fotoğraftaki manzarayla karşılaşamayacak. )

gtaUNIVERSE

mtb

sistemlerin cogu ve hud vine dan alıntı sadece model degistirip 2 3 interrior map ekleyip bombos vasıfsız 2 tane görünüm icin sistem yapıp sunuyosunuz

2017-2026

Hispania

Alıntı yapılan: Carmin - 14 Temmuz 2022, 03:44:37

Bu konuyu discord gibi kullandığınız için güncellemeleri discord dan takip etmeme gerek yok. Oyun içerisinde ki orta Hud görseliniz bilene vine modunun görseli, interiorları değiştirerek modu değiştirmiş sayılmazsınız. Modum içerisinde ki araç galeri sistemleri tamamen aynı, yaralı sistemi aynı, 7/24 satınalma sistemi aynı daha saymama gerek olduğunu düşünmüyorum. Sunucuyu oluşturan temel şeyler vine modunun aynısı.

Tamam da arkadasım adam zaten sıfırdan mod yapıyorum dememiş ki. Oynadığınız bütün sunucular başka sunucuların modunu kullanıyor. Kullansa ne olcak, yaralı sistemi aynı demişsin. Bütün serverlar da aynı zaten yaralı sistemleri belirli sistemler hep aynıdır. Neyin kafasındasınız siz anlamadım. Sevmediysen beğenmediysen konuya sürekli ileti atıp karalamaya çalışmayı bırak. Bizde bekliyoruz, sunucu nasıl girip bakıcaz.

Superman

Alıntı yapılan: Hispania - 14 Temmuz 2022, 18:32:02

Tamam da arkadasım adam zaten sıfırdan mod yapıyorum dememiş ki. Oynadığınız bütün sunucular başka sunucuların modunu kullanıyor. Kullansa ne olcak, yaralı sistemi aynı demişsin. Bütün serverlar da aynı zaten yaralı sistemleri belirli sistemler hep aynıdır. Neyin kafasındasınız siz anlamadım. Sevmediysen beğenmediysen konuya sürekli ileti atıp karalamaya çalışmayı bırak. Bizde bekliyoruz, sunucu nasıl girip bakıcaz.
Mod kullanmak normal birşey şuan samp platformunda kimse sıfır bir mod tasarlamakla uğraşmaz ki haklılar. Bu konuda zaten laf etmiyorlar onların yapmadıkları kısaca hazır sistemleri paylaşmalarını eleştiriyorlar. Anlamadıysan önce bir videolara bak sonra vine rpyi araştır.

Carmin

Adam hazır sistemi kopyalamamış direk aynı mod üzerinden videosunu çekip hiçbir şeyini değiştirmeden sunarak kendi sistemi gibi tanıtmış. Neyi savunduğuna dikkat et, karalamaya veyahut farklı bir şey yapmaya çalışmıyorum. VİNE RP admin kadrosunda bulunduğumdan dolayı çoğu sisteme hatta modun orjinal haline bilene sahip olan birisi olarak bu eleştirilerimi yapıyorum. Kimse burada uyanık olmaya çalışmasın, kopyala yapıştırı yaparak sistemi kendisinin gibi göstermeniz veya sunucu arkadaşlarının diye savunman çok mantıklı değil. VİNE modunu bulman zor değil, bulup aktif ettikten sonra sistemleri dene ondan sonra gelip burada böyle bana salla. VİNE modunun güncel hali de elimde bulunuyor. Ek olarak modu kendi ekibimizle ek olarak geliştiriyoruz ve bu yüzdenden kendimiz bir RP sunucusu açma serüveni içerisindeyiz. Sana şöyle izah edeyim, senin olan bir şeyi ekibinle geliştiriyorsun fakat birisi modun eski halini bulup kendi sistemiymiş gibi videolarını çekip yayınlıyor. Ne kadar sıcak bakarsın bu meseleye? Açılan sunucu ismi VİGA modun gerçek ismi VİNE. İki harf değiştirilmiş, oyun hudu aynı araç hudu aynı. Daha aynı olan şeyler kim bilir neler vardır?
Son düzenlenme: 14 Temmuz 2022, 21:55:31 Carmin

Hispania

Alıntı yapılan: Carmin - 14 Temmuz 2022, 21:46:17

Adam hazır sistemi kopyalamamış direk aynı mod üzerinden videosunu çekip hiçbir şeyini değiştirmeden sunarak kendi sistemi gibi tanıtmış. Neyi savunduğuna dikkat et, karalamaya veyahut farklı bir şey yapmaya çalışmıyorum. VİNE RP admin kadrosunda bulunduğumdan dolayı çoğu sisteme hatta modun orjinal haline bilene sahip olan birisi olarak bu eleştirilerimi yapıyorum. Kimse burada uyanık olmaya çalışmasın, kopyala yapıştırı yaparak sistemi kendisinin gibi göstermeniz veya sunucu arkadaşlarının diye savunman çok mantıklı değil. VİNE modunu bulman zor değil, bulup aktif ettikten sonra sistemleri dene ondan sonra gelip burada böyle bana salla. VİNE modunun güncel hali de elimde bulunuyor. Ek olarak modu kendi ekibimizle ek olarak geliştiriyoruz ve bu yüzdenden kendimiz bir RP sunucusu açma serüveni içerisindeyiz. Sana şöyle izah edeyim, senin olan bir şeyi ekibinle geliştiriyorsun fakat birisi modun eski halini bulup kendi sistemiymiş gibi videolarını çekip yayınlıyor. Ne kadar sıcak bakarsın bu meseleye? Açılan sunucu ismi VİGA modun gerçek ismi VİNE. İki harf değiştirilmiş, oyun hudu aynı araç hudu aynı. Daha aynı olan şeyler kim bilir neler vardır?

Vine modunu bilmiyorum, fakat benim değinmek istediğim yer tam olarak şurasıydı:
Yaralı sistemi aynı şu aynı bu aynı ki bütün sunucularda yaralı sistemi aynıdır. Yani, ortak sistemler genelde aynı olmak zorunda ki bu mecra buna alışmış zamanında. Demek istediğim buydu.

Yazını okudum, Vine oynamadığım için bilemiyorum ki admin kadrosunda olduğun için ve oynadığın için sen daha iyi bilirsin diye düşünüyorum. Eğer dediğin gibi hiçbir değişiklik yapılmadan konduysa ayıp.

#Chef

Serda

Oyun modu ve Vine RP hakkında bir yönetim üyesi olarak açıklama yapmak istiyorum.
Oyun modunun kendisi zamanında herkese açık olarak paylaşılan Vine RP modudur, bu gizli bir bilgi veya utanılacak bir şey değil.
Yazılım süreci boyunca herkes birbirlerinin kodlarını ve programlarını kullanır, birçok oyun sunucusu ve hatta büyük çaplı oyunlar bile üçüncü parti yazılımlardan yararlanıyor. Şu an oynadığınız GTA:SA 'ın oyun motoru bile Rockstar Games'e ait değil. Şu zamana kadar birçok büyük sunucu hali hazırda bulunan paketleri sunucularına entegre etti, fakat bu durum hiçbir şekilde sizin rol zevkinizi baltalamadı.

@Carmin 'in tüm yazılarına kabaca göz gezdirerek belirtiyorum ki kendisinin asıl şikayet ettiği şeyler: Oyun modunun kullanılması, bunun video çekilerek paylaşılması ve sanırım Vine ile Viga isimlerinin benzer oluşu...

Oyun moduyla alakalı açıklamayı yaptım, bunun video ve benzeri araçlarla oyunculara tanıtılması ise bizler açısından çok önemli. "Sunucumuzda araç sistemi böyle, buyurun videosu." demek "Araç sistemini sıfırdan kodladık." anlamına gelmiyor. Sunucu yönetimlerinin asıl amaçlarından biri oyunculara sunacağı sistemleri açık bir şekilde onlara tanıtmaktır. Bizde bunu gerçekleştirdik.

Vine ve Viga'nın benzemesi ise tesadüften ibaret. Kimse kopyalayacağı bir ürünün ismini aynı yapmaz. Samsung, Apple'ın telefonları kopyaladığı zaman ismini Apple yapmadı, değil mi? Ayrıca Viga ismini ben ve @Texa bulduk.

Peki son olarak sistemsel olarak ne ekledik ve düzelttik?

-Ekip, destek, label, barikat, silah ve araçlarla alakalı polis sistemlerini düzelttik veya baştan kodladık. Modun ilk halinde destek sistemi bugluydu, ekip sistemi gibi özellikler hiçbir şekilde bulunmuyordu.

-Araç sisteminin 'mekanik' ve 'hırsızlık' kısmı baştan kodlandı. Tamirci rolü yapan oyunculara rol paslansın diye düzeltildi. Araç sisteminin basit kilit ve motor mekanizması modun kendisinde vardı, fakat araçların veri tabanına kaydedilmesi konusunda çok büyük buglar bulunuyordu.

-İllegal oyuncular taşımacılık benzeri bir meslek yaparak silah parçaları alıyor, sonucunda ise kendi silahlarını üretiyordu. Bu CNR veya survival mantığıyla kurulmuş sistem kaldırıldı, silah hasarları ve silahların dağıtımıyla ilgili işleyiş en baştan düzenlendi.

-Avukat lisansı almak için 10.000 $ civarı para vermeniz yeterliydi. Rolsel bir dayanağı yoktu.

-Papaz, evlilik ve ünlü sistemi gibi role direkt etki eden özellikler eklendi.

-Yaralı sistemi baştan düzenlendi. Modun kendisinde bir kişi yaralıya düşünce yaralanma sebebi fark etmeksizin hastaneye ışınlanıyordu. İlkyardım, sağlık görevlisi veya doktorluk gibi rollerin hiçbir mantığı kalmıyordu. Şu an ise yaralanan kişilere ilkyardım uygulandığı zaman kısıtlı bir şekilde hareket edebiliyor, tedavi edilmedikleri sürece iyileşmiş gibi role devam edemiyorlar.

-NPC sistemi buglu ve düzenlenmesi çok zordu. Oyun içinden eklenebilir ve düzeltilebilir bir şekilde eklendi. Etkinliklerde rol ekiplerinin daha rahat şekilde kullanması için düzeltildi.

ve fazlası.

Rol konusundaki düzenlemelerimizi ise forum açıldığında öğrenebilirsiniz.

Texa

Bir süre güncelleme paylaşamadık, hatta üç gün gibi bir süreç benim de bilgisayara erişimim doğru dürüst olmadı. (Anakart ve işlemcim sizlere ömürlük.) Fakat bugün itibariyle tekrardan bilgisayar başına geçtim.

18.07.2022 - Güncellemeler

• LSPD forumu kuruldu.
  • Tezgah sistemi kodlandı.
  • Tezgah sistemi için lisans sistemi getirildi, belediyeden tezgahtan bir şey satmak için lisans almanız gerekiyor. (Rol aracılığıyla.)
  • Ekip sistemi revize edildi.
  • LSPD için ekip arabasına binildiğinde haritada icon ile diğer birlik üyelerine gösteriliyor. (Kaldırılabilir, MG/MIX yaratabilir gözüyle bakıyoruz.)
  • Ankesörlü telefon sisteminin fotoğraflarını paylaşmıştık, tam olarak oturdu.
  • Ankesörlü telefonlar belirli alanlara eklendi, birilerini arayabiliyorsunuz.
  • Temizlikçi mesleği yapım aşamasında. (%25)

Bunlar gün içerisinde yapılanlar, yakında dört-beş günlük arayı kapatacak güzel bir güncelleme paylaşılacak.

Sunucu açılışı yaklaşıyor! #VigaRoleplay

gtaUNIVERSE

Texa

Sunucu için çalışmalar bitmek üzere, yakında açılış tarihi yayınlanacak.

gtaUNIVERSE

Texa

• Başarıyla karakterlerimizi profile çekmeyi başardık, forum profili üzerinden kişinin karakterlerini görüntüleyebiliyoruz.
  • Bir diğer çalışma olarak bannerımızı konsepti yansıtan bir şey yapıp bir logo ekledik.
  • Ufak tefek değişikliklerle forumda daha hoş ve modern bir tasarım görüntüsünü sağladık.
  • Rol Yönetim ile Destek yetkisini tek bir çatı altında toplayıp görüntü kirliliğini engelledik.
  • Ankesörlü telefon sistemi için birkaç bug vardı onları düzeltip şehirin bazı noktalarına ekledik.
  • ATM'ler için yeni tasarı ortaya süründü, ATM'ler şehirlerin belirli noktalarına eklendi.
  • Ehliyet sahibi olmak için yapılan sürüş testi rotası baştan tasarlandı.
  • Şehirin bazı noktaları, hastane vs. baştan tasarlandı.
  • Interiorlar başarıyla entegre edildi, çoğu özel objeyle çevre restoresi sağlandı.

gtaUNIVERSE

Texa

Merhaba sevgili Viga Roleplay takip ederleri, @everyone

Sunucu için izleyeceğimiz güzel serüvene yavaş yavaş başlama kararı aldık. Bekleyenlerimizin önünde fazla bir şey kalmadığını planlanan sürecin yakın olduğunu ve bu serüveni yakında paylaşacağımızı bilmenizi isteriz. Onun öncesinde bizimle beraber güzel bir yol izleyecek bazı arkadaşlara ihtiyacımız var.

Video Yapımcısı / Yayıncı

Sunucumuz açıldığında güzel yayınlarıyla bizleri mest edecek, videolarıyla da ekran başına kitleyecek ve bizim de kitlemizle destek çıkacağımız kişileri arıyoruz. Bu kişiler sunucuda özel olarak bazı haklara sahip olacak, bu haklar şimdilik sürpriz olsa da bizimle iş yapan herkesin işine yarayacak şeyler olacak. Viga Roleplay ile beraber büyümek isteyen kişileri arıyoruz.

Bu kişi siz olabilirsiniz. Viga Roleplay'de bir yaz akşamı görüşmek üzere.

https://forms.gle/NVjZA8NpcJUw6JSw9

gtaUNIVERSE