GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Kitle SA:MP Mobil'den neden nefret ediyor? Nefret Edilmesi gerekli mi?

Başlatan Démolito, 28 Kasım 2022, 03:39:29

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Démolito

Öncelikle herkese selamlar. SA:MP ve MTA platformunda 4 senemi dolduracağım. 3 sene PC 1 sene mobil olmak üzere. Ancak foruma yeni katıldım ve ilk konum. Forumun SA:MP Mobil'e ve kitlesine karşı haklılık payı bulundurduğu bir nefreti var. Bu nefret sadece forumda değil platformun geliştiricilerindede var
Nedenini bilenler vardır. Bilmeyenler için SA:MP Mobile 0.3.7 sürümünün kaynak kodlarını çalıp GTA San Andreas Mobil'e uyarlanarak illegal bir şekilde piyasaya sürüldü. (Mobil platformun eskileri bilir SA:MP Mobile ilk piyasaya çıktığında Play Store'da bile yoktu ve şu an İOS'ta bile yok). SA:MP Platformunda geçirdiğim 2 adet mobil sunucum oldu ve kitlesi cidden eleştiriyi hak edecek bir kitle. İmla kuralı bilmeyen, sosyal rp bilmeyen sürekli agresif ve çatışma isteği bulunan kendini sanal mafya sanan 13-16 yaş aralığında bir kitle. Sadece oyuncuları değil sunucu sahipleride aynı şekilde. Ancak kafamda hep bir soru oldu SA:MP Team neden "Mobil kitlesinin farkındayız ve dava süreci başlatıp bu illegal uygulamaya son verip kendimize ait olan bir uygulama yapacağız" diyip yapmadı veya mobil oyuncular zaten SA:MP gibi bir oyun ararken neden mobil kitlesinin üzerine düşmedi? Ki SA:MP Mobil'in farkındalar. Bunlar tartışılabilir konular konu başlığı ile alakasız olucak ancak 1 senelik SA:MP Mobile serüvenimi anlatayım SA:MP Mobil'de ortalama 40-50 bir sunucudan haksız yere ban yedikten sonra başka bir sunucuya ortak oldum ve diğer mobil sunuculara kıyasla benim sunucum biraz daha sosyal rp ağırlıklıydı ve hard rpdi. Silah fiyatları falan pahalıydı. Ancak kitlenin dikkatini çekmedi ve sunucu 20nin üstünü görmüyordu. Sonradan fark ettim ki kitle mafya rollerini, çatışma rollerini seviyor ona göre sunucuyu baştan düzenledim ve sunucu 3. ayında 70 kişinin üzerinde aktiflik gördü (ki bu Mobil sunucular için güzel bir başarı.) Sunucuyu 7 aya yakın bir süre kitleye uygun başarılı bir şekilde yönettim bu 7 aylık süreçte başka sunucuların oyuncuları benim sunucuma gelmeye başlayınca saldırılar eksik olmadı. Nihayetinde dediğim gibi kitlesi rezalet sunucu sahipleri baştan aşağı rezalet(Sunucuya DDOS attı diye kendini hacker sanan, Sövüşcü, sunucu patlattı diye herkese mafya kesilen türden). Tabi hal böyle olunca insanın yaptığı işte tat olmuyor. Sunucu ortağımda bu tipten olunca sunucuyu kapattım. Şimdi gelelim konu başlığına.
SA:MP Mobil'den neden bu kadar nefret ediliyor? Nefret Edilmesi Gerek mi?
Bir konuyu incelerken kullanıcının bir tanesi SA:MP bir vücutsa SA:MP Mobil o vücudun g*t deliğidir gibisinden bir söz yazmış ancak tecrübeli birisi olarak söylüyorum o kadar değil. Kitleye her ne kadar 13-16 yaş arası desemde rol yapmayı biliyorlar ve sunucu sahipleri tarafından role yönlendirmeleri gerek ki hepimiz böyleydik kimse annesinin karnından Hard RP doğmadı. Mobil sunucularda genellikle ya Victim RP(SQl kayması olduğundan kullanan pek fazla olmadı) ya Hera RP ya da Westley RP altyapısı kullanılıyor (diğer paketler sürüm çevirse bile mobile uygun olmuyor) içine 2-3 script atıp sunucu açanlar var. Hatta hiç mod bile ekletmeyip sadece textlerini değiştirip 60-70 çeken sunucular var. Şöyle birşeyde var kitle sırf rol isteğini gidersin diye oynuyor mecburiyetten yani. Kısaca kitle Medium rp-low rp arasında oynuyor. Benim gibi PC alıp SA:MP Mobil'e birdaha hiç uğramayan tanıdıklarım var. Ancak şu var ki tüm kitle anlattığımdan ibaret değil iyi yanlarıda var. Nefret beslenecek bir kitle değil yani sadece tecrübeli kişiler veya sunucu sahipleri tarafından yönlendirilmeleri gerek. Ki bu kitlenin kötü olması kendilerinin bile suçu değil. SA:MP Team adam akıllı mobil kitlesinede yönelmiş olsaydı belkide daha iyi olabilirdi veya hakaret edilinecek, kötü bir kitle olmazdı. Şunuda söylemekte fayda var.Forumda aşırı Mobil ırkçılığı var ve ben mobil değilim sadece elimde olmayan nedenlerden dolayı mobilde 1 sene serüvenim oldu. Tecrübelerime dayanarak yazdım. Eğer sonuna kadar okuduysanız teşekkür ederim. Konum aşalayıcı eleştiriler dışında tüm eleştirilere açıktır. :)
Son düzenlenme: 28 Kasım 2022, 03:50:01 Démolito Sebep: Yazım Hatası, Yanlış emoji

Hasan Sangrento

SA:MP Mobile'nın sevilmemesinin nedeni bence tamamen kötü desteği ve doğru düzgün rol yapan adamın olmaması. Zaten bir kere mobile üzerinde text tabanlı rol yapmak aşırı saçma. Sen o yazıyı telefonda yazasaya kadar belki de asırlar geçer. Sunucularını hiç saymıyorum zaten, yeni yeni sunucular türüyor hep.

_Code

Mobil platform sampın kurtuluşudur. Ruslar bu potansiyelin farkında değil. Birçok problem var örneğin SetPlayerVelocity gibi önemli fonksiyonlar mobilde karşılık görmüyor, ölüm ekranı yok vs. Bazılarını sunucu taraflı çözseniz de yine birçok hata ortada kalıyor. Azıcık üstüne düşseler bu platformun gayet iyi sonuçlar alırlar.

SA:MP Turkiye CnR IP: server.sampturkiyecnr.com:7777

choenz

Kitle'nin SA-MP Mobil'den nefret etmesinin sebebi, mobil geliştiricilerin kibirli ve egoist olmasıdır. Uzun süre SA-MP Mobil üzerinden ekmek yedim, bilenler bilir. En iyi geliştiriciler bile bu kadar havalara girmezken, sadece pawn'ın %5'ine bile hakim olan insanlar ilah gibi davranıyor.

Bunun yanı sıra Code'nin belirttiği gibi;
Alıntı
Birçok problem var örneğin SetPlayerVelocity gibi önemli fonksiyonlar mobilde karşılık görmüyor, ölüm ekranı yok vs. Bazılarını sunucu taraflı çözseniz de yine birçok hata ortada kalıyor.

bu tarz sorunların çözülmesi, daha iyi optimize olması gerekiyor.

Démolito

Alıntı yapılan: choenz - 29 Kasım 2022, 14:49:30
Kitle'nin SA-MP Mobil'den nefret etmesinin sebebi, mobil geliştiricilerin kibirli ve egoist olmasıdır. Uzun süre SA-MP Mobil üzerinden ekmek yedim, bilenler bilir. En iyi geliştiriciler bile bu kadar havalara girmezken, sadece pawn'ın %5'ine bile hakim olan insanlar ilah gibi davranıyor.

Bunun yanı sıra Code'nin belirttiği gibi;
Alıntı
Birçok problem var örneğin SetPlayerVelocity gibi önemli fonksiyonlar mobilde karşılık görmüyor, ölüm ekranı yok vs. Bazılarını sunucu taraflı çözseniz de yine birçok hata ortada kalıyor.

bu tarz sorunların çözülmesi, daha iyi optimize olması gerekiyor.
Dediğim gibi SA:MP Mobil çalıntı ve SA:MP Team müdahele edeceğiz demesine rağmen hiçbir şey yapmıyor. Uzun zamandır bakmıyorum SA-MP Mobil'e arayüzünü logosunu falan değiştirmişler ama oyun içi değişiklik yapılmış mı bilmiyorum.

Démolito

Alıntı yapılan: Hasan Sangrento - 28 Kasım 2022, 22:52:17
SA:MP Mobile'nın sevilmemesinin nedeni bence tamamen kötü desteği ve doğru düzgün rol yapan adamın olmaması. Zaten bir kere mobile üzerinde text tabanlı rol yapmak aşırı saçma. Sen o yazıyı telefonda yazasaya kadar belki de asırlar geçer. Sunucularını hiç saymıyorum zaten, yeni yeni sunucular türüyor hep.
Haklısın ancak geliştiriciler mobil platforma destek çıksalar hem SA:MP Team hemde sunucu sahipleri bu desteğin ekmeğini yer. Text tabanlı rol konusuna gelirsek mobil kısmı sunucunun sistemleriyle pek ilgilenmiyor konsepti ve birlik politikası iyi ise o sunucuya gidiyor. İyi dediğimede bakma Gun RP, mafya rolü, baron-kartel olsun yeter :) Mesela yeni açılan sunucular mobil kitlesinin kalabalık birliklerinin köpeği oluyor. Durum böyle olunca hali hazırda kötü olan platform daha da kötüye gidiyor.

Rodeiun

nekadar geliştirilirse geliştirilsin türk mobil kitlesi çoluk çocuk gerçekten herkes yazılımcı pawn coder çıktı la bi anda :D

Démolito

Alıntı yapılan: AloneWarrioR - 29 Kasım 2022, 23:02:12
nekadar geliştirilirse geliştirilsin türk mobil kitlesi çoluk çocuk gerçekten herkes yazılımcı pawn coder çıktı la bi anda :D
Yani pawn coder konusunda haklı olabilirsin. Pasif kaldığım taraf geliştirilirse belki daha iyi hale gelebilir veya mobil 0.3dl çıkartılsa bu kitlenin sonu olmaz mı? Basit bir örneğini vereyim. Hatırlıyorum MTA Mobil çıkacak diye yalan bir haber paylaşılmıştı SA:MP Mobil topluluk sunucusunda. O anda benim sunucum dahil tüm sunucular aktiflikte ciddi bir düşüş yaşamıştı. Yani mobil kitleside memnun değil SA:MP Mobil'den. Zaten 0.3dl sunucularında adam akıllı oynanabilecek tüm sunucular gerekli bir rol bilgisi istiyor ve agresif rol veya low rp gibi durumlarda hiç affetmiyor. Mobilde böyle değil mesela aktiflik düşmesin diye bazen işlem bile uygulanmıyor.Kısacası SA:MP Mobil geliştirilirse (0.3dl mobile gelirse) hem bu kendini hard developer sanan kitle kaybolur hemde low rpler sunuculara giremediği için farklı yerlere belkide farklı oyunlara yönelir.

Levi

SA-MP'ın pc versiyonu iplenmiyor artık, mobile niye yönelsinler? Kaldı ki mobil istemci çalıntı kaynak kodları ile oluşturulmuş bir şey. Destek vermelerinde herhangi bir mantık ve gereklilik bulamıyorum.

"I'm the best damn thing that your eyes have ever seen."

Démolito

Alıntı yapılan: Levi - 30 Kasım 2022, 00:47:55
SA-MP'ın pc versiyonu iplenmiyor artık, mobile niye yönelsinler? Kaldı ki mobil istemci çalıntı kaynak kodları ile oluşturulmuş bir şey. Destek vermelerinde herhangi bir mantık ve gereklilik bulamıyorum.
Mobil her zaman ayrıcalıktır. En basitinden maalesef ki ekonomimizin durumu ortada ve herkes bilgisayar sahibi olamıyor. SA:MP Mobile bir yandan bu ihtiyacı gideriyor ama nihayetinde çalıntı bir uygulama. SA:MP Team mobilin üstüne düşse zaten reklamdan kıracağı paranın haddi hesabı yok ayrıyeten gözlemlerim yanıltmıyorsa mobil oyuncularda tam olarak böyle bir oyun arıyor ancak SA:MP'ta reklam politikası bile olmadığından oyuncular fark edemiyor. Bu yüzden SA:MP Mobil'in üstüne düşülmeli.

Levi

Alıntı yapılan: Démolito - 30 Kasım 2022, 21:53:54
Alıntı yapılan: Levi - 30 Kasım 2022, 00:47:55
Mobil her zaman ayrıcalıktır. En basitinden maalesef ki ekonomimizin durumu ortada ve herkes bilgisayar sahibi olamıyor. SA:MP Mobile bir yandan bu ihtiyacı gideriyor ama nihayetinde çalıntı bir uygulama. SA:MP Team mobilin üstüne düşse zaten reklamdan kıracağı paranın haddi hesabı yok ayrıyeten gözlemlerim yanıltmıyorsa mobil oyuncularda tam olarak böyle bir oyun arıyor ancak SA:MP'ta reklam politikası bile olmadığından oyuncular fark edemiyor. Bu yüzden SA:MP Mobil'in üstüne düşülmeli.

0.3DL'i saymazsak SA-MP'a en son güncelleme geldiğinde ben daha lisedeydim. Kalcor artık sıkıldığını ve zamanının olmadığını defalarca kez dile getirmişti. Halihazırda mevcut olan bir proje umrunda olmazken niye yeni bir platform için çaba göstersin?

"I'm the best damn thing that your eyes have ever seen."

pashainc

Clash Royale oynayın daha çok sarar. @choenz imza güzelmiş bu arada kankam nereden aldın?   :kahkaha2:

çalanlara boydan😁

choenz

Alıntı yapılan: pashainc - 30 Kasım 2022, 23:38:53
Clash Royale oynayın daha çok sarar. @choenz imza güzelmiş bu arada kankam nereden aldın?   :kahkaha2:

Daha ilk defa görüyorum, gtamultiden birisinden aldım. Eğer senin için bir sorunsa kaldırabilirim.

pashainc

Alıntı yapılan: choenz - 01 Aralık 2022, 17:30:52
Alıntı yapılan: pashainc - 30 Kasım 2022, 23:38:53

Daha ilk defa görüyorum, gtamultiden birisinden aldım. Eğer senin için bir sorunsa kaldırabilirim.
O kişi ben oluyorum. Sorun yok beğendiysen kullan cano. :serefe:

çalanlara boydan😁

Synopith