GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
15 Haziran 2025, 21:08:57

Side Roleplay V2 Gamemode

Başlatan Krips Je, 15 Mayıs 2025, 01:13:36

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Krips Je

Merhaba, Ben Krips.

Bu konuyu, zamanında üzerinde emek verdiğimiz bir projeyi arşiv niteliğinde paylaşmak ve bazı izinsiz kullanımların önüne geçmek amacıyla açıyorum. Konu uzun olabilir ama içinde gerçekten ne yaptığımızı, neden yaptığımızı ve bu paylaşımın neden önemli olduğunu anlatmaya çalışacağım.

2025 yılının Ocak ayında, Side Roleplay isimli sunucumuzu açarak SAMP üzerinde bir oyun modu geliştirmeye başladık. Sunucunun sahibi @Feovac , ana geliştiriciler ise ben ve @Talha? idi. Zaman içerisinde projeye dışarıdan destek sunan birkaç arkadaşımız daha oldu. Fakat temel yapı, kodlama ve sistemlerin tamamı bizim tarafımızdan sıfırdan oluşturuldu.

Side Roleplay v2, klasik roleplay modlarından sıkılmış, daha yenilikçi ve stabil çalışan bir altyapı isteyen oyuncular ve sunucu sahipleri için tasarlandı. İçerisinde kapsamlı bir yetki sistemi, fraksiyon yapıları, optimizasyon odaklı script yapısı ve çeşitli arayüz iyileştirmeleri bulunuyor. Ayrıca sunucuya özel yazılmış bazı sistemler de mevcut. Ancak bu paylaşımda bunların bir kısmı pasifleştirilmiş veya dışarıya açılmayacak şekilde bırakılmış olabilir.

Zamanla mod gelişti, sistemler oturdu, eksikler giderildi. Aktif olarak kullanılan ve üzerine sürekli yeni özellikler eklenen bir yapı haline geldi. Fakat artık bu modun bir adım ötesine geçme zamanı geldiğini düşündük ve Side Roleplay v3 sürümünü sıfırdan yazmaya tekrardan başladık ve aynı zamanda RAGE:MP platformundada sıfırdan bir oyun modu geliştiriyoruz. Dolayısıyla elimizde birikmiş olan v2 sürümünü paylaşmakta sakınca görmüyoruz. Aynı zamanda bazı kişilerin modun bazı parçalarını bizden izinsiz kullanmaya başlaması da bu kararı almamızda etkili oldu. Hazır elimizde böyle bir proje varken, dileyen herkesin kullanabileceği bir şekilde yayınlamak istedik.

Bu projeden herhangi bir kazanç beklentimiz yok. Ne prim peşindeyiz, ne reklam derdindeyiz. Yalnızca, emek verilmiş bir yapının çürüyüp gitmesindense başkalarının işine yaramasını tercih ediyoruz. Dosyaları alan, dilediği gibi kullanabilir, geliştirici adını değiştirebilir, üzerine eklemeler yapabilir. Gönül rahatlığıyla, herhangi bir hak iddiasında bulunmadan kullanabilirsiniz.

Şunu da belirtmekte fayda var: Dosyaların içinde sunucumuza özel bazı ayarlar, isimler veya sistemler olabilir. Kullanmadan önce dikkatli şekilde incelemenizi öneririm. Dilerseniz sadeleştirebilir, kendi yapınıza göre uyarlayabilirsiniz. Sistemlerde herhangi bir arka kapı, reklam, log veya zarar verecek unsur bulunmamaktadır. Kodlar temiz, anlaşılır ve geliştirilebilir bir yapıda tutulmuştur.

Dosya ve içeriği tamamen açık şekilde paylaşılmıştır.

VirusTotal Sonucu
Dosya Güvenlik Taraması

Kısaca toparlamak gerekirse:
- Oyun modu tamamen tarafımızca geliştirilmiştir.
- Aktif olarak kullanılmış, optimize edilmiş bir roleplay oyun modudur.
- v3 sürümü geliştirildiği için bu paylaşım yapılmıştır.
- Herkesin özgürce indirip kullanabileceği şekilde sunulmuştur.
- Herhangi bir ücret, prim, destek vs. talep edilmemektedir.

Umarım birilerinin işine yarar, belki bir sunucunun temelini oluşturur. 
İyi kullanımlar dilerim.
  :oku2:
Son düzenlenme: 15 Mayıs 2025, 10:57:54 Krips Je
"Kodunu yaz, gerisini compiler düşünsün." - Meçhul Yazılımcı

Krips Je

DosyaCO Şifresi - krips1221

Feovac

Türkiye'nin En Büyük Mobil/PC Discord Topluluğu

deksdeveloper

Alıntı yapılan: Krips Je - 15 Mayıs 2025, 01:13:36
- Oyun modu tamamen tarafımızca sıfırdan geliştirilmiştir.
nasıl sıfır basbaya victim bu

Feovac

victim altyapısı evet ama tamamen değiştirildi
Son düzenlenme: 15 Mayıs 2025, 01:57:49 Feovac

Liraka

bu niye paylaşıldı şimdi

JS,PAWN,LUA,C#,UNİTY ENGİNE

deksdeveloper

Alıntı yapılan: Feovac - 15 Mayıs 2025, 01:24:25
victim altyapısı evet ama tamamen değiştirildi
anladim
Son düzenlenme: 15 Mayıs 2025, 02:10:35 deksdeveloper

Krips Je

Alıntı yapılan: deksdeveloper - 15 Mayıs 2025, 01:20:31
Alıntı yapılan: Krips Je - 15 Mayıs 2025, 01:13:36
- Oyun modu tamamen tarafımızca sıfırdan geliştirilmiştir.
nasıl sıfır basbaya victim bu

Oyunmodu victim tabanından tamamen çıkarılmıştır dikkatle incelerseniz. Eleştirin ve yorumun için teşekkürler. Modun 95% sistemleri tamamen tarafımızca geliştirildi.

Xenon1453

Efenim, Victim Victim'dir

Feovac

Alıntı yapılan: Xenon1453 - 15 Mayıs 2025, 09:33:44

fixsiz westley tabanla wolt rp açanlar konuşmasın

Feovac

Bu konuyu inceleyip sadece sıfır olup olmadığına takılan arkadaşlar için;

Mod sorunsuz çalışıyor ve discord botu ile beraber kullanabilirsiniz. Altyapının çoğu sistemi fix olduğu için gönül rahatlığıyla açabilirsiniz. Bir şeyin tadı güzel ise markası farketmiyor. İletiyi kirletmek yerine benimle discord üzerinden iletişime geçebilirsiniz.  :elsalla:

Xenon1453

Alıntı yapılan: Feovac - 15 Mayıs 2025, 10:17:50

Eleştirilere açık değilseniz paylaşım yapmayacaksınız yada sunucu açmayacaksınız bu 96 bin satırlık modun 91 bin satırına kadar herşey victim moduna ait bu durumda "Kendimiz yazdık, kendimiz yaptık" demenize ne gerek var?
Son düzenlenme: 15 Mayıs 2025, 10:53:50 Xenon1453

Talha?

Alıntı yapılan: Xenon1453 - 15 Mayıs 2025, 10:51:12
Alıntı yapılan: Feovac - 15 Mayıs 2025, 10:17:50

Eleştirilere açık değilseniz paylaşım yapmayacaksınız yada sunucu açmayacaksınız bu 96 bin satırlık modun 91 bin satırına kadar herşey victim moduna ait bu durumda "Kendimiz yazdık, kendimiz yaptık" demenize ne gerek var?

Gereksiz eleştirilere açık değiliz. Sütte leke aramak size göre bir iş arkadaşımın yazdığı ufak bir hatayı uzatarak dillendirmenize gerek yok. Eleştirilerinizi dedikodu derecesinde tutarak kendi aranızda devam edebilirsiniz:)

haroldjackson

Alıntı
victim roleplay modu 50 bin satırdır iyi günler

imza kalemle atılır

M A T I Z

Yine bir kavga konusu daha.. (: