GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

[DESTEK] RAGE:MP kurulum sorunları

Başlatan MaRVeL, 05 Şubat 2026, 19:18:22

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MaRVeL

Öncelikle herkese iyi forumlar.

Rage:MP için kendimce hobi olarak; hem yazılım anlamında kendimi geliştirmek hem de SA-MP'nin yerini Rage:MP'nin alması sebebiyle bu birazda bu platforma yönelmiş bulunuyorum.

Daha önce uzun süre SA-MP tarafında Pawn ile geliştirme yaptım; fakat Rage:MP tarafında JavaScript / Node.js mimarisi, server-client ayrımı ve genel yapı benim için yeni bir alan, biraz geciktimde. Bu yüzden işi "kopyala-yapıştır" şeklinde değil, mantığını anlayarak öğrenmek istiyorum.

Amacım; sıfırdan temiz bir Rage:MP sunucusu kurmak, temel bir roleplay altyapısı oluşturmak (kayıt-giriş, karakter sistemi, temel komutlar vb.) ve bunu yaparken doğru mimariyi öğrenmek. Ancak benim için dokümantasyon ve örnekler tek başına yeterli olmuyor, bazı noktalarda yönlendirmeye ihtiyaç duyuyorum. (Owl örneği)

Bu süreçte Rage:MP konusunda tecrübeli olan, özellikle kurulum, klasör yapısı, server-client mantığı ve başlangıç için izlenmesi gereken yol hakkında yardımcı olabilecek birilerinin desteğini rica ediyorum.

Yanlış yaptığım veya eksik düşündüğüm noktalar varsa, düzeltmeye ve öğrenmeye açığım. Amacım hazır sistem almak değil; sağlam temelli bir altyapıyı anlayarak kurmak. Belki birlikte çalışabiliriz.

Şimdiden vakit ayıran herkese teşekkür ederim.

Discord adresim: themarvelx
Son düzenlenme: 04 Mart 2026, 18:38:40 MaRVeL

Krips Je

"Без багов нет прогресса."

MaRVeL

MaRVeL

Bu konuda bana destek olacak varsa Discord adresim: themarvelx gerekirse ücretlide olabilir. Bu konuda gerçekten ilerlemek istiyorum.