GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

MaestroTR Freeroam V2 Modu! [MYSQL]

Başlatan Zoxy, 30 Aralık 2017, 14:01:38

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Zoxy

Mod Hakkında

___________________________________________________________________________________________________________________________________

Bu modu sıfırdan kodlamaya yaz aylarında başlamıştım. MaestrOnline sunucusu kapandıktan sonra Quintel için kodlamaya başladım. Yaklaşık 7-8 aydır kodluyorum. Modun içerisinde bir çok eğlenceli sistemler bulunmaktadır. Mapper bulamadığımız için mecbüren alıntı yaptık. Maplerin çoğu HardOneTurk'a aittir (Eskiden bizim ekipteydi.) Sunucu açmak bize nasip olmadı. Quintel ile aramızda sorunlar yaşadık, ve yollarımızı ayırdık. Bende uygun birisi bulamayınca modu paylaşmaya karar verdim. Modun resimlerini ve sistemlerini aşağıda görebilirsiniz. Mod 21 bin satırdır.
___________________________________________________________________________________________________________________________________

Seviye ve EXP sistemi

Bu sistem ile oyuncular başka birilerini öldürerek, etkinlik kazanarak, mini games kazanarak EXP kazanabilirler. Belirli bir EXP'ye ulaştığında seviye atlıyorlar. Seviye atladıkça yeni şeyler açılmaktadır (Çete açmak, Paintball odası açmak vb.). Oyuncunun Seviyesi ve XP'si altta yazıyor. +100 EXP artışı alarak +100 exp artışı sağlayabilirsiniz.

SaveCar & LoadCar

Bu sistem ile oyuncular araçları kayıt edebilir. En fazla 5 adet araç kayıt edilebilir. Kayıt edilen araçları /loadcar ile yükleyebilirler.
Ev sistemi

Satılık olan bir evin yanına giderek /satinal komutunu kullandığınızda eğer yeterli paranız varsa evi satın alıyorsunuz. /evmenu ile evinizi yönetebilirsiniz. Evinizin kasasına para koyabilir, çekebilirsiniz. Evinizin gelişim seviyesi arttıkça evin interioru değişiyor. Gelişim seviyesi 5 olduğunda özel yaptığımız interior oluyor. /evimegit ile evinize  direkt ışınlanabilirsiniz.
Paintball Sistemi

Bu sistem ile 2 seviye ve üstü olan oyuncular /pbodakur bir oda oluşturabilir. Oluşturduğunuz odayı /pboda ile düzenleyebilirsiniz. Şifre koyabilirsiniz, silahları değiştirebilirsiniz, odadan oyuncu atabilirsiniz. /pbkatil ile oyuncular odaya katılabilir. Takim 1 ile Takim 2 vardır. Paintball maçı 5 dakika sürmektedir.

Çete sistemi ve Bölge sistemi

Çete açmak için 2000 Skor ve 10 seviye gereklidir. /cete komutunu kullanıp oradan 'Çete Kur' bölümünü seçmelisiniz. Çete liderleri çeteyi istediği gibi düzenleyebilir. Çete lider yardımcıları ise sadece çeteye üye alabilir. Çete üyesi adam öldürdüğünde çete +1 puan almaktadır. Öldüğünde ise -1 puan kaybetmektedir. Bu puanlar ile çetenizi daha güçlü yapabilirsiniz. Bölge aldığınız zaman bölge seviyesine göre puan vermektedir. Bölge almak için bölgeye giderek /elegecir kullanabilirsiniz. Ayrıca bölge sistemi dinamiktir. Oyun içerisinde bölge oluşturabilir ve silebilirsiniz

VİP sistemi

RCON adminler oyuncuları VİP yapabilirler. Adminin belirlediği gün dolduğunda oyuncunun vipliği otomatik alınmaktadır. Vipler diğer oyunculara göre daha ayrıcalıklıdır. Vipler her EXP kazandığında vip leveline göre daha çok exp kazanıyor. Vip oyuncular füze takabilir, balon oluşturabilir ve özel silah alabilirler. /v komutu ile diğer viplerle konuşabilir.

Askeri Araç

Modda 4 adet askeri araç bulunmaktadır. 2 hunter, 2 rhino. Bu araçlara binmek için öncelikle kiralamalısınız. Kiraladıktan sonra kira süresi boyunca aracı /karacgetir ile getirebilirsiniz.

Duello Sistemi

Oyuncular /duello komutu ile başka bir oyuncuya duello isteği gönderebilirler. Eğer karşıdaki kişi kabul edilirse duello sistem tarafından başlatılır. Duello sistemi raund şeklindedir (Shadow Fight gibi). 2 raund kazanan oyuncu belirlenen skoru kazanır. /duellokapat ile duello isteklerini kapatabilirsiniz. Eğer oyundan çıkarsanız duelloyu rakip oyuncu kazanır.

Sponsor Admin

RCON Adminler oyuncuyu Sponsor Admin yapabilir. Adminin verdiği süre boyunca sponsor adminlik yapıyorlar. Süresi bittiği zaman otomatik yetkisi alınmaktadır. Sponsor Adminliğin maksimum seviyesi 3'dür. /admins bölümünde eğer Admin sponsor Admin ise isminin yanına (Sponsor Admin) eklenmektedir. Aynı şekilde chat'de Sponsor Admin yazıyor.

Banka Sistemi

Öncelikle bankaya ışınlanmak için /bankagit komutunu kullanmalısınız. Ardından /banka ile banka menüsüne giriyorsunuz. Eğer banka hesabınız yoksa sizden banka hesabı oluşturmanızı isteyecektir. Oluşturduktan sonra banka menüsü açılır. İstediğiniz gibi para çekebilir ve yatırabilirsiniz. Ayrıca Online veya Offline olan oyunculara para transferi yapabilirsiniz.

Spawn Silahlar Sistemi

Eğer spawn olurken verilen silahları beğenmiyorsanız bu sistem tam size göre. Spawn olurken 5 adet silah vermektedir. /spawnsilahlar komutu ile verilmesini istediğiniz silahı ayarlayabilirsiniz. Sadece izin verilen silahları ayarlayabilirsiniz. Ayarladığınız silahlar kayıt olmaktadır.

İyi kullanımlar.  :helal:

Not: Sistemde buglar olabilir. Sistemlerin hepsini arkadaşımla denedik. Ama gözümüzden kaçmış şeyler olabilir. Ek olarak loglar scriptfiles/logs dizinine kayıt edilmektedir. Oyuncunun yaptığı herşey oraya kayıt olmaktadır.

Son düzenlenme: 20 Ocak 2018, 18:08:20 Zoxy

laéx

Zoxy

gardiyantr

Baya uğraşılmış bir mod ellerine sağlık.

.

Tüm hesaplar bir gün sorulacak o gün bu gününü arayacaksın.

-

Zoxy

Alıntı yapılan: gardiyantr - 30 Aralık 2017, 14:46:48

Baya uğraşılmış bir mod ellerine sağlık.

Teşekkür ederim. İçerisinde daha bir çok sistem var. Konuyu hızlı hızlı açtığım için şimdilik aklıma bu kadar sistem geldi. Geliştirilirse gerçekten çok iyi bir mod.

Leafy

Freeroam Artık Çok Oynamıyorum Ama Güzel Gözüküyor  :helal:

Zoxy

Alıntı yapılan: Leafy - 30 Aralık 2017, 14:53:16

Freeroam Artık Çok Oynamıyorum Ama Güzel Gözüküyor  :helal:

Teşekkür ederim.

staple

Güzel gözüküyor  :hm: ellerine sağlık. :helal:

Zoxy

4bla

modda pawnoyu açıp gamemodeyi açıyorum veri tabanı için ordaki veritabanını kurmam için lazım olan yerler yok o yüzden servere giremiyorum çözümünü biliyomusun

Jetta

Zoxy

Alıntı yapılan: 4bla - 30 Aralık 2017, 15:15:01

modda pawnoyu açıp gamemodeyi açıyorum veri tabanı için ordaki veritabanını kurmam için lazım olan yerler yok o yüzden servere giremiyorum çözümünü biliyomusun

#define SQL_HOST "127.0.0.1"
#define SQL_USER "root"
#define SQL_PASS ""
#define SQL_DB ""

Bunları kendi veritabanı bilgilerine göre değiştirmelisin. Aksi takdirde sunucu açılmıyor.

Paradox

Ne günlerdi be kardeşim aylarını verdin kodladın keşke paylaşmasaydın ama umarım güzel sunucular görürüz,Sistemleri denemeye bizzat bende katıldım oldukça başarılı bir çok sistem var modda buram buram kalite kokuyor.

Excision

En kısa sürede virüstotal ve hastebin linki eklemelisiniz. Aksi takdirde konu kaldırılacaktır.

4bla

Alıntı yapılan: Zoxy - 30 Aralık 2017, 15:18:05

Alıntı yapılan: 4bla - 30 Aralık 2017, 15:15:01

#define SQL_HOST "127.0.0.1"
#define SQL_USER "root"
#define SQL_PASS ""
#define SQL_DB ""

Bunları kendi veritabanı bilgilerine göre değiştirmelisin. Aksi takdirde sunucu açılmıyor.
Bu lazımdı teşekkürler.