GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Yeni Nesil Roleplay ~ yn-gaming.net

Başlatan CaLderoN, 02 Mart 2017, 23:54:24

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ozy

Trailer güzel olmuş ayrıca Hard RP geçmişsiniz şaşırtıcı düşüşe girmiş gibisiniz ama her an yükselecek gibi de merakla izliyorum her gün şaşırıyorum takipteyim başarılar.

İsimsiz

Alıntı yapılan: Ozy - 13 Ocak 2018, 00:59:42

Trailer güzel olmuş ayrıca Hard RP geçmişsiniz şaşırtıcı düşüşe girmiş gibisiniz ama her an yükselecek gibi de merakla izliyorum her gün şaşırıyorum takipteyim başarılar.

Ben aktif olarak takılıyorum ancak genel bir düşüş görmedim. Genel olarak yazdan bir düşüş yaşandı ama hard rp olmadan öncede sunucu sayısı aynıydı

Bu arada forum ismini nasıl düzeltebilirim pawnotürke katıldığımda böyle yapmıştım kalmış

Ozy

@İsimsiz profil yazan yere tıkla rumuz değiştir yazıyor oradan değiştirebilirsin,

Yeni Nesil Roleplay'e hep ön yargıyla baktım Medium roleplay olduğu için Ts adreslerinde insanlara kötü yaklaşımlar argo kelimeler kullanıldığı için bu zamana kadar her insana kapısını açtı low dediğimiz yetersiz rol bilgisi olanada sadece amacı Dm yapmak olanada şimdi HardRP geçerken bu adamları geride bırakmıyor bu adamlarda gelecek ben şimdi bu sunucu HardRP oldu diye başlasam eskiden gelen oyuncular amacı Dm olan oyuncu kitlesi Ts adresinde ana bacı küfür eden bir kişiden bahsediyorum, ister istemez benim oyunumu baltalayacak ve oyun zevkimi kaçıracak bunun için nasıl bir önlem alındı?

Tüm karakterler silinip karakter başvurularımı geldi?

Lütfen yazdığımı yanlış anlamayım amacın sunucu kötülemek değil şayet oturmuş bir sunucuyu için zaten bu mümkün değildir sadece aklımdaki soruların giderilmesini istiyorum. :)

İsimsiz

Alıntı yapılan: Ozy - 13 Ocak 2018, 01:13:51

@İsimsiz profil yazan yere tıkla rumuz değiştir yazıyor oradan değiştirebilirsin,

Yeni Nesil Roleplay'e hep ön yargıyla baktım Medium roleplay olduğu için Ts adreslerinde insanlara kötü yaklaşımlar argo kelimeler kullanıldığı için bu zamana kadar her insana kapısını açtı low dediğimiz yetersiz rol bilgisi olanada sadece amacı Dm yapmak olanada şimdi HardRP geçerken bu adamları geride bırakmıyor bu adamlarda gelecek ben şimdi bu sunucu HardRP oldu diye başlasam eskiden gelen oyuncular amacı Dm olan oyuncu kitlesi Ts adresinde ana bacı küfür eden bir kişiden bahsediyorum, ister istemez benim oyunumu baltalayacak ve oyun zevkimi kaçıracak bunun için nasıl bir önlem alındı?

Tüm karakterler silinip karakter başvurularımı geldi?

Lütfen yazdığımı yanlış anlamayım amacın sunucu kötülemek değil şayet oturmuş bir sunucuyu için zaten bu mümkün değildir sadece aklımdaki soruların giderilmesini istiyorum. :)

Amacı dm olan oyuncular ya artık rol yapmaya başladılar yada mal varlıkları gidince oyunu bıraktılar. Diğer önlem falan bilmiyorum ben onları yönetimdeki arkadaşlar yazar.
İsim konusunda yardım ettiğin için teşekkür ederim

Social

Medium RP'ken bırakmıştım DM çok fazla olduğu ve rol dönmediği için. Ancak artık Hard RP'ye geçişler roller 2 katına çıkmış durumda. DM yok kural bozan yok. Aktif bir şekilde rol çevirebiliyorsunuz. Yeni silah sistemi olsun başarılı, sürekli aktif bir şekilde emek harcanıyor. Sunucuya ben gidenlerin tekrar bakmasını öneriyorum, farkı göreceklerdir ben onlardan biriyim.

itsmebatu

@ozy Selamlar, sorularına yanıt vermeyr çalışıcam. Medium rpden hard rpyr geçtiğimiz için oyunda hesaplarınds bir ton pars olan herifler buna tepki gösterdi tabii ki, şöyle bir yol izledik. Direkt olarsk tüm karakterleri sıfırlamadık ama tüm karakterlerin tüm eşyalarını belirli oranlarda kısıtladık, kimsenin aracı filan kalmadı. Daha önceden markettten alışveriş yaparak aldıkları şeylerin ücretinin bir kısmını iade ettik, evler falan ber şey sıfırlandı. Bununla birlikte oluşumlar da tamamen sıfırlandı. Yani her şeyi hard rpye uygun bir biçimde ayarlamaya çalıştık. Medium rpden hard rpye gdçen bir sunucu olduğumuz için bir alışma süreci olduğunu ben kendşm sürekli söyledim, belli bir süre bunun sıkıntısını hem oyunculardsn dolayı hemde sistemdeki bazı hatalardan dolayı çektik. Ama artık tam olarak oturdu diyemesemde büyük çoğunluk için bu işleyiş oturdu, herkes hard rp olduğunun farkında. Tabii ki kafa yapısı medium rp olduğumuz zamanlar ile aynı olan kişiler var fakat bunları da yaptığımız ve yapılab roller ile düzelticdğimize inanıyorum.

Ozy

@itsmebatu
Dediğim aklım bir çok merak ettiğim sorular var uzun zamandır bu platformun içerisindesiniz sizin açıldığınız dönemlerde bir HardRP sunucusunda mapperlık yapıyordum ve o zamanlarda bir girip incelemek istemiştim gerçekten Rol konusunda yetersiz ve Medium olarak oturmuş bir sunucuydu bundan yıllar öncesinden bahsediyorum kesinlikle HardRP moduna geçerek devrim niteliğinde bir yenilik yapmışsınız ama gördüğüm kadarıyla hala bir kaç eksik ve sorunlar var gibi 2018 yılının büyük sunucularından bir tane olabilirsiniz eskiden üç büyükler vardı şimdi gözümde V ve siz varsınız iki büyük gibi tabi düzeniniz henüz oturmamış ve incelediğim zaman şöyle bir kanaate vardım bazı eksiklikler var bu eksiklikleri dile getirerek HardRP konusunda daha iyi bir konuma gelmenizi isterim.

Bu eksiklikleri ve tam olarak oturmanız için vermek istediğim tavsiyeleri buradan verirsem yanlış anlaşılabilir bunlar için Teamspeak adresinizede geldiğim zaman uzun bir süre admin bekleyip ilgilenilmediğini gördüm buda biraz üzücü oldu devrim niteliğinde bir hareket yapıyorsanız daha aktif hareket ederek çok daha klas bir noktaya erişebilirsiniz.

Aklımdaki sorulara gelecek olursak'ta lütfen yanlış anlamayın sadece merakımı mazur görün..

1. HardRP'ler Teamspeak gibi platformlar tercih etmek mix oranını yükselttiği ve rol kalitesini düşürdüğü için sadece yetkililere özel Teamspeak sunucusu kullanılırlar siz aktif şekilde Ts kullanmaya devam ediyorsunuz bunun için yenilikler olacakmıdır?

2.Facebook sayfalarında, blog sayfalarında bir çok insan "- Emeğim gitti" "-Kahrolsun" gibi kelimeler kullanarak reklamınızı yapıyor ve bu kötü bir izlenim bırakıyor.

3.Oyunculara HardRP aşılıyorsunuz aktif rol aşılıyorsunuz peki yetkililere? Eğri oturup doğru konuşmak gerekir bende sizin gibi belki sizden de eski sunuculardan geliyorum bazen yetkili olup kinimize egomuza ve kibirimize yenik düşerek istemedik sonuçlarla karşılaşabiliyoruz, Medium roleplay'de bu hoş karşılanır ama HardRP bunu kaldıramaz.

4.En son açtığım HardRP sunucusunda tuvalet sisteminden banyo sistemine kadar detaylı bir şekilde sistem düzeneği vardı bu tarz sistemler geliştirmeniz ve aktif bir çalışma düzenine girmeniz gerekecektir bunun için herhangi bir hazırlığınız var mı acaba?

5.Silah ve uy****rucu üzerindeki politikalarınız ne olacak sizin bu sunucuya girdiğim bir sırada çay simit gibi silah satışı vardı çok iyi ilerliyordu bu sefer yine materyal sistemleri ile mi olacak yoksa herhangi bir kaç kahraman yaratmayı düşünüyormusunuz?(Baron, İş adamları, Yurt dışı sevkıyatları vs..) 

6.Vip sistemi biliyorum bir sunucun temeli ve ayakta kalmasını sağlayan büyük etkenlerden biri markettir, marketteki ürünlere göre'de vip sistemini en değerli şeylerden bir tanesi lakin HardRP buna uygun değildir Vip sistemi Medium Roleplay konseptine aittir işin garip tarafı şimdi Vip sistemi satın alan arkadaşlar ne yapacaklar sıfırlanma veya sistemin kaldırılması durumunda?

7.Trailer çok hoşuma gitmiş lakin şu tarz bir trailer hazırlasanız HardRP'de yenilik getirdikleriniz köklü bir sunucusunuz Before after yapmamanız için hiç bir neden yok mecaz yapıyorum varsayalım sunucu 2006'da açıldı bir 2006 YNG birde 2018 YNG çok güzel olabilirdi.

8. Forumunuzu incelediğimde Yönetim kararı yazan bir yere tıkladım bir tane Senıor admin çok güzel birşey yazmış inceledim sonra imzası dikkatimi çekti bıçaklama ile ilgiliydi merak ettim tıkladım ve bir yetkiliye yakışmayacak tarzda video bir arkadaş grubu kurmuş dalga geçercesine konuşmalar şikayet etmiyorum veya kınamıyorum sadece eski hardRP oyuncularını çekmek istiyorsanız böyle küçük detaylara dahi dikkat etmelisiniz.

9. Forumda yine gezerken şu dikkatimi çekti Çete ve Aile diye ayırmışsınız bizlerde genelde Birlik Tanıtımı, Aileler, Factionlar diye bir yer olur oraya tanıtım açardık şimdi neden bu tarz birşey yaptığınızı anlamadım.

Dediğim gibi aklımda belirli başlı derin sorular var belki henüz tam oturmadığından dolayıdır, HardRP geçerek çok iyi bir şey yaptınız lakin sunucuyu revizyona soktuğunuz gibi bazı yetkilileri ve forum sayfanızıda sokmanız gerekecek sanırım.

Ben sadece bir kardeşiniz dostunuz olarak tavsiyelerde bulunmak istedim aklımdaki soruları söyledim yanlış anlaşılma veya bir kırıcı sözüm olduysa affola, teşekkürler kolay gelsin. :)

Ozy

Birde tam olarak anlayamadığım olay şu Operadan Mozilladan Crome'den denedim başvuru yapmayı çerezleri sildim denedim, vpn kullanıp denedim karakter başvurumu defalarca kontrol ettim defalarca denedim nedense başvuru gönder butonuna basıyorum hiç bir tepkime alamıyorum ne gönderildi diyor ne gönderilmedi ne hata gösteriyor diyorum ki belki gönderilmiştir, takip edeyim ama yok başvuruda gönderilmemiş ardından Teamspeak adresinize geliyorum bekliyorum ismimin yanına UCP Sorunu yazıyorum orada bakmıyorsunuz admin chat kısmından çıkıp ts'de yetkili bekliyorum kısmına bakılmıyor Poke atayım durum acil olabilir başka gelen oyuncularda gönderemeye bilir diyorum onuda yapamıyorum bu bir sorun olabilir.

itsmebatu

Alıntı yapılan: Ozy - 13 Ocak 2018, 16:25:08

@itsmebatu
Dediğim aklım bir çok merak ettiğim sorular var uzun zamandır bu platformun içerisindesiniz sizin açıldığınız dönemlerde bir HardRP sunucusunda mapperlık yapıyordum ve o zamanlarda bir girip incelemek istemiştim gerçekten Rol konusunda yetersiz ve Medium olarak oturmuş bir sunucuydu bundan yıllar öncesinden bahsediyorum kesinlikle HardRP moduna geçerek devrim niteliğinde bir yenilik yapmışsınız ama gördüğüm kadarıyla hala bir kaç eksik ve sorunlar var gibi 2018 yılının büyük sunucularından bir tane olabilirsiniz eskiden üç büyükler vardı şimdi gözümde V ve siz varsınız iki büyük gibi tabi düzeniniz henüz oturmamış ve incelediğim zaman şöyle bir kanaate vardım bazı eksiklikler var bu eksiklikleri dile getirerek HardRP konusunda daha iyi bir konuma gelmenizi isterim.

Bu eksiklikleri ve tam olarak oturmanız için vermek istediğim tavsiyeleri buradan verirsem yanlış anlaşılabilir bunlar için Teamspeak adresinizede geldiğim zaman uzun bir süre admin bekleyip ilgilenilmediğini gördüm buda biraz üzücü oldu devrim niteliğinde bir hareket yapıyorsanız daha aktif hareket ederek çok daha klas bir noktaya erişebilirsiniz.

Aklımdaki sorulara gelecek olursak'ta lütfen yanlış anlamayın sadece merakımı mazur görün..

1. HardRP'ler Teamspeak gibi platformlar tercih etmek mix oranını yükselttiği ve rol kalitesini düşürdüğü için sadece yetkililere özel Teamspeak sunucusu kullanılırlar siz aktif şekilde Ts kullanmaya devam ediyorsunuz bunun için yenilikler olacakmıdır?

2.Facebook sayfalarında, blog sayfalarında bir çok insan "- Emeğim gitti" "-Kahrolsun" gibi kelimeler kullanarak reklamınızı yapıyor ve bu kötü bir izlenim bırakıyor.

3.Oyunculara HardRP aşılıyorsunuz aktif rol aşılıyorsunuz peki yetkililere? Eğri oturup doğru konuşmak gerekir bende sizin gibi belki sizden de eski sunuculardan geliyorum bazen yetkili olup kinimize egomuza ve kibirimize yenik düşerek istemedik sonuçlarla karşılaşabiliyoruz, Medium roleplay'de bu hoş karşılanır ama HardRP bunu kaldıramaz.

4.En son açtığım HardRP sunucusunda tuvalet sisteminden banyo sistemine kadar detaylı bir şekilde sistem düzeneği vardı bu tarz sistemler geliştirmeniz ve aktif bir çalışma düzenine girmeniz gerekecektir bunun için herhangi bir hazırlığınız var mı acaba?

5.Silah ve uy****rucu üzerindeki politikalarınız ne olacak sizin bu sunucuya girdiğim bir sırada çay simit gibi silah satışı vardı çok iyi ilerliyordu bu sefer yine materyal sistemleri ile mi olacak yoksa herhangi bir kaç kahraman yaratmayı düşünüyormusunuz?(Baron, İş adamları, Yurt dışı sevkıyatları vs..) 

6.Vip sistemi biliyorum bir sunucun temeli ve ayakta kalmasını sağlayan büyük etkenlerden biri markettir, marketteki ürünlere göre'de vip sistemini en değerli şeylerden bir tanesi lakin HardRP buna uygun değildir Vip sistemi Medium Roleplay konseptine aittir işin garip tarafı şimdi Vip sistemi satın alan arkadaşlar ne yapacaklar sıfırlanma veya sistemin kaldırılması durumunda?

7.Trailer çok hoşuma gitmiş lakin şu tarz bir trailer hazırlasanız HardRP'de yenilik getirdikleriniz köklü bir sunucusunuz Before after yapmamanız için hiç bir neden yok mecaz yapıyorum varsayalım sunucu 2006'da açıldı bir 2006 YNG birde 2018 YNG çok güzel olabilirdi.

8. Forumunuzu incelediğimde Yönetim kararı yazan bir yere tıkladım bir tane Senıor admin çok güzel birşey yazmış inceledim sonra imzası dikkatimi çekti bıçaklama ile ilgiliydi merak ettim tıkladım ve bir yetkiliye yakışmayacak tarzda video bir arkadaş grubu kurmuş dalga geçercesine konuşmalar şikayet etmiyorum veya kınamıyorum sadece eski hardRP oyuncularını çekmek istiyorsanız böyle küçük detaylara dahi dikkat etmelisiniz.

9. Forumda yine gezerken şu dikkatimi çekti Çete ve Aile diye ayırmışsınız bizlerde genelde Birlik Tanıtımı, Aileler, Factionlar diye bir yer olur oraya tanıtım açardık şimdi neden bu tarz birşey yaptığınızı anlamadım.

Dediğim gibi aklımda belirli başlı derin sorular var belki henüz tam oturmadığından dolayıdır, HardRP geçerek çok iyi bir şey yaptınız lakin sunucuyu revizyona soktuğunuz gibi bazı yetkilileri ve forum sayfanızıda sokmanız gerekecek sanırım.

Ben sadece bir kardeşiniz dostunuz olarak tavsiyelerde bulunmak istedim aklımdaki soruları söyledim yanlış anlaşılma veya bir kırıcı sözüm olduysa affola, teşekkürler kolay gelsin. :)

Tekrardan merhaba;

Öncelikle tekrar gelip görüşmek istersen bana ulaşabilirsin, admin kadrosundayım ismim Batu. Bana özel mesaj attığın zaman sana gördüğüm gibi dönerim, merak etme. sorularına tek tek cevap vermeye çalışacağım, yorum yapamadığım şeyler olabilir. Haydi başlayalım.

1-) Teamspeak sunucumuzu senin dediğin gibi aktif olarak kullanıyoruz, daha öncede söyledim Hard RP'nin oturması için belirli bir zamana ihtiyacımız var. Gerek oyun içerisindeki problemler, gerek buglar için teamspeake ihtiyacımız var. Şimdilik bu platformu kapatma gibi bir düşüncemiz yok fakat bu ilerleyen zamanlarda olmayacağı anlamına gelmiyor.

2-) Medium RP'den Hard RP'ye geçtik ve karakterlerde genel çapta bir sıfırlamaya gittik, bu sebepten ötürü herkes emeğimiz gitti düşüncesine kapılıyor. Ama kimseye haksızlık olmayacak bir şekilde karakterleri yeni düzene uygun bir biçimde aktardık, kimsenin emeğini yok etmedik. Bu gibi asılsız yorumlar elbette sunucu adını kötülüyor fakat bunu engellememizin pek bir yolu yok gibi gözüküyor.

3-) Şuan ki tester ekibinin başında olan yetkililerden birisi benim, ben roleplaye fazlasıyla önem veren bir oyuncu olarak tester ekibimin bu konuda en iyisini yapabilmesi için elimden geleni yapıyor ve buna göre tester seçiminde bulunuyorum. Admin ekibi için konuşacak olursak, şuanki admin ekibimizde roleplaye daha yatkın kişilerden oluşuyor, hard RP'ye uygun bir ekibe sahip olduğumuzu düşünüyorum. Tersini düşünüyorsan sebebiyle birlikte dinlemeye kabulüm.

4-) Şunu söylemeliyim ki, başka sunuculardan alıntı yaparak bir şeyler eklemek yerine daha özgün olmayı tercih ederim. Forum adresimizde Ar&Ge bölümümüz var, aktif olarak oyuncularımızın önerileriyle ilgilenmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda admin ve tester ekibimizin de kendi bölümlerinde önerilerine yapabileceği bölümler var. Yani yeni imkanlar sunmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, çalışacağız. Şunu da eklemeliyim ki, sistem bazen roleplayi öldürebilir. Bir sisteme dayalı olarak rol yaptırmak yerine bunu oyuncunun kendisinin yapması daha fazla zevk verir diye düşünüyorum. Senin verdiğin örnekten yola çıkarsak, örneğin oyuncunun tuvaletinin geldiği bir sistem hazırladık. Belli bir zamanda bir tuvalete gitmesi gerekiyor. Bunu yaptığımız zaman oyuncu bundan zevk almayabilir hatta bence almayacak. Ama yaptığı rolün gidişatına uygun olarak kendi kendisine tuvalete gidip rolüne bunu dökerse daha fazla zevk alır. Bu da roleplayer kafasının gelişmesiyle ilgili bir şey bence.

5-) Şuanda silah ve uy****rucu satışını belirli aileler yapıyor ve bunu kontrol altında yapıyoruz. Kesinlikle önüne gelen materyal ile silah satamıyor, uy****rucu bulamıyor. Silahı dağıtan bir ekip var, oldukça fazla ücretlerle silah dağıtıyor. uy****rucu da aynı şekilde belirli sokak çetelerinde. Elbette herkes elindeki bir silahı/uy****rucuyu başkasına verebilir fakat silah bulmak eskisi gibi kolay değil, emin olabilirsin. Buna ek olarak Ammonation'da 9mm satışı devam ediyor, tek problem bu olabilir. Şimdilik çok sıkıntısını çekmedik.

6-) VIP sistemini kaldırmadık, Hard Rp'ye uygun bir hale getirdik. VIP bir oyuncu yine silah alabilir fakat değerleri tam aklımda olmamakla birlikte deagle almak için 100 VIP biletine ihtiyacı var, bu da demek oluyor ki yaklaşık 70 kere maaş alması lazım. VIP sistemini oyuncuların vereceği tepkiler dolayısıyla kaldırmak pek mümkün değildi, önceden çok fazla VIP satışı yaptığımız aşikar, bunu birden kaldıramazdık. İlerleyen zamanlarda bir çıkar yol bulacağımızı düşünüyorum.

7-) Benim aklıma böyle bir şey gelmedi öncesinde, diğer arkadaşlarım için bir şey söyleyemeyeceğim. Fikirlerini bize ilettiğin taktirde yapmaya çalışırız, emin ol.

8-) Şuan bahsettiğin şeyin ne olduğunu anlamadık fakat dediğinde haklısın. Ufak detaylara bile dikkat etmemiz gerekiyor, arkadaşlarımı bu konu hakkında bilgilendireceğim.

9-) Bunun sebebini bilmiyorum ama bu uzun zamandır bu şekilde, sunucu açıldığından beri diyebilirim. Değiştirilebilir mi? Evet. Ama buna tek başıma karar veremem, üst kademedeki arkadaşlarıma bu durumu ileteceğim, onlara bu fikri sunacağım.

Viality

.
Son düzenlenme: 14 Nisan 2018, 13:17:26 Viality

Viality

.
Son düzenlenme: 14 Nisan 2018, 13:17:16 Viality

Ozy

itsmebatu

Selamlaaar! Görüşlerinizi ve sorularınızı konu altından belirtirseniz beraber yorumlarız, sorularınıza cevap buluruz. Sizi aramızda görmek istiyoruz!

Son düzenlenme: 16 Ocak 2018, 18:34:17 itsmebatu

Viality

.
Son düzenlenme: 14 Nisan 2018, 13:17:06 Viality

Viality

.
Son düzenlenme: 14 Nisan 2018, 13:17:00 Viality