GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Atlantis Roleplay ~ atlantis-roleplay.com/forum ~ Sunucu Aktif

Başlatan Kripteks, 07 Temmuz 2018, 18:45:34

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

[R]ussell_Savrinn

Armen

Adobe Illustrator - Adobe PhotoShop CS6 - GFX Pack
Designer - Logo Designer - Graphic Editor - Index Designer

GodOfArmen#0437

Girayy

Kripteks

Herkese merhaba,
Bu yazımda projenin ilerleme durumu hakkında bilgilendirmeler yapacağım ve sorduğunuz bazı sorulara cevap vereceğim.Öncelikle web sayfası hakkında bilgiler vererek konuya giriş yapayım.Bildiğiniz gibi bu hafta temada bazı değişiklikler oldu. Rengi değiştirildi, top bar ve alt bar yenilendi. Yeni bilgilendirme yazıları eklendi.arPoint, SQLID gibi.Bütün bunlar dışında yeni eklemeler yapılmaya devam edecektir.İlerleyen zamanlar da yatay postbit alanlarında karakterinizin bazı özet bilgilerini görebileceksiniz.Şuan da üzerinde çalışılan UCP sayesin de ise daha önce açmış olduğunuz bütün karakterlerinizi takip edebileceksiniz.Bütün bunlar dışında zamanla yeni eklemeler yapılarak duyurusu yapılacaktır.

Oyuna nasıl giriş yapacağım, arPoint nedir?

Oyuna forumda ki profil alanınızda yazan SQLID kimliğiniz ile giriş yapacaksınız.Buda demek oluyor ki birden fazla karakteri yönetebileceksiniz.1 ana karakter, 2 alt karakter olmak üzere toplam da 3 karakteriniz olabilecek.Ana karakterinizin banlanması durumunda alt karakteriniz otomatik olarak ana karakter hesabınıza geçecektir.Bu sayede karakterlerinizden biri yasaklandığın da tekrar başvurunuzu beklemeden direk diğer karakterinizle role devam edebileceksiniz.arPoint ise bir çeşit oyun dışı bakiyenizdir.arPoint ile size maddi olarak üstünlük sağlamayacak işlemler de kullanabileceksiniz.İsim değiştirme, özel plaka, özel skin yükleme gibi. Özel skin yükleme belki bazılarınızı heycanlandırmış olabilir. Artık sadece size özel skinleriniz olabilecek.Fakat skin yükleme işlemleri haftanın belirli bir günün de toplu olarak yüklenecektir.Ek olarak süreli olacaktır.Kullanım süresi 3 ay gibi uzun süreler olacaktır,değişiklik gösterebilir.Bunun nedenini de açıklayayım. SA-MP 10.000 tane skin modeli yüklenmesine izin vermektedir.Bu sınıra ulaşıldığı zaman otomatik olarak daha fazla skin modeli yüklenmesi mümkün olmayacaktır.Datanın şişmemesi için ve yeni gelenlerin önünü açmak için düşünülmüştür.Kısa vadede sorunsuz gibi görünse de uzun vadede sorunlar çıkabilir, uygulanmadığı taktirde. Peki arPoint nasıl kazanacağım diye düşünmüş olabilirsiniz.Bunun için oyunculara iki farklı alternatif sunacağız. Birincisi oyunda level atlıyarak, ikincisi ise banka havale yöntemiyle.İstediğiniz yöntemi seçmek size bağlı olacaktır.

Oyun modu / Haritalar ne durumda? Sunucu açılışı ne zaman?

Geçmişe dönüp baktığımız da oyun moduyla ilgili iyi bir noktaya geldiğimizi görüyoruz.Modun temel sistemleri bitti ve önümüzdeki günler de sistemleri eklemeye devam edeceğiz.Kısa zaman diliminde sistemleri tanıtmaya başlayacağımızı da buradan söylemiş olayım.Harita konusuna geçtikten sonra tekrar oyun modu ve açılışla ilgili yazacaklarım olacak.Harita tasarımcılarımız kısa zaman dilimin de çok güzel haritalar yapıp sundular.Las Venturas zengin bir şehir olabilir, ama bu şehirde ki herkesin %100 zengin olduğu algısında olmamanızı istiyorum.Gerçekte hayat şartları, iş imkanları güzel olabilir, ama yine de fakir bir kısım mutlaka vardır.Bu yüzden ekibimiz her kesim için aktif rol alanları tasarlıyor.Şehirin arka bölgelerin de çeteler için yerleşim alanları olsun, bir başka bölgesin de mafyalar için, bir yanda sivil toplum için, aktif rol alanları ve daha fazlası.Bunların hepsini görebileceksiniz.

Tekrar açılış konusunu ele alalım.Bugüne kadar oyuncularımızla tarih paylaşmadık.Bunun kendimize göre sebepleri vardı.Bu yazımızda da kesin bir tarih söyliyemiyeceğim.Fakat verdiğim örneklerle bana hak vereceğinizi düşünüyorum.Yazılım işinden anlıyan da anlamıyan da az çok bilir ki zahmetli bir iştir.Önce sistemin taslağı hazırlanır, sonra sistem kodlanmaya başlanır ve sistem kodlanır.Fakat bu kadar değil, sistemin kodlaması bittiğin de tek başıma bug tespiti yapıyorum.Bugları çözüp tekrar düzenlemelere devam ediyorum.Ardından sistemi ekibe sunuyorum, onlar da benim göremediğim sorunları görüyorlar ve tekrar düzenleme yapıyorum.Bazen sistem yazmaktan çok çıkan yan sorunlar 1-2 günümü alabiliyor.Bu durumda haliyle seri olmamı etkileyebiliyor.Büyük şirketlerin bile yazılımların da açık çıkıyorsa, benim tek başıma uğraştığım modun için de açıkların çıkması normal bir durumdur.Sizlere en temiz modu sunmak ekip olarak için çok çalışıyoruz.Okullar açılıyo, hadi hemen açalım da kitlemiz oluşsun demesini biz de biliyoruz. Fakat oynanamaz halde bir oyun modunu sunmaktansa, sağlam bir modu sunmayı vizyon edindik.

Sunucu açılışı için kesin bir tarih vermedik, fakat ağustosun ortasını öngördüğümüzü belirtmiştik.Ağustosun ortası diyince bunu süblimlal mesajmış gibi algılayıp otuz sayısının ikiye bölümü gibi algılayan yani ayın 15'inde açılacağını algılayan arkadaşlarımız var.Bu durumun böyle olmadığını belirtmek isterim.Mecazi bir ağustos ortasıydı, ortasından ayın sonuna kadar olan bir öngörümdü.Dediğim gibi öngörü, kesin bir tarih değil.Bizi merakla bekleyenlerin olduğunu biliyoruz, ekipteki insanlar dahi merakla bekliyor ve hepimiz heycanlıyız.Fakat testlerimizi yapmadan kesin bir tarih vermeyi doğru bulmuyoruz.Bir sonraki yazımız da açılış tarihi ve açılış etkinliğiyle ilgili bilgileri paylaşacağım. Anlayışınız için teşekkürler.

Ekip Adına
Kripteks

Jarveus

Kripteks

Tony

Düşük bütçeli garaj

Son düzenlenme: 10 Ağustos 2018, 08:50:59 Tony

RaideNN

gadreeltr

Secret

karakter başvurusu ile mi sunucuya giriş yapılacak yoksa normal giriş ilemi?

Pawn compiler 3.2.3664 Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase

Kripteks

Alıntı yapılan: Secret - 11 Ağustos 2018, 11:16:48

karakter başvurusu ile mi sunucuya giriş yapılacak yoksa normal giriş ilemi?

Karakter başvurusu ile giriş yapacaksınız.

pawnwhite

Umut Furkan Sancaktar
attcaksaw
PawnWhite
Agent 47

ParsMapping

Jarveus

Tony

Alıntı yapılan: ParsMapping - 12 Ağustos 2018, 22:14:20

Başarılar diliyorum ☺

Askerden dön artık kardeşim  :D Teşekkürler yorumun için  :helal:
Son düzenlenme: 13 Ağustos 2018, 12:04:53 Tony