GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

••• INF™ - Inferno Freeroam Server •••

Başlatan Hwang, 06 Ağustos 2018, 20:29:36

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yesil

Jawié

Sunucuyu "özel" yapacak bir farklılık görmedim. Kaç yıldır sunucu açıp kapatıyorsun. Bu sunucuyu da kodlayıp kapattın, şimdilerde v2 diye tekrar açtın. Bilmiyorum yani, sunucun tutmayınca hemen kapatmakta buluyorsun ilacı. Sunucunun sesini duyurayım, daha geniş kitlelere ulaşayım mantığı yok sende. Tutmayınca direkt kilidi vuruyorsun.

Başarılar Emir.

Hwang

Alıntı yapılan: Jawié - 13 Ağustos 2018, 20:26:37

Sunucuyu "özel" yapacak bir farklılık görmedim. Kaç yıldır sunucu açıp kapatıyorsun. Bu sunucuyu da kodlayıp kapattın, şimdilerde v2 diye tekrar açtın. Bilmiyorum yani, sunucun tutmayınca hemen kapatmakta buluyorsun ilacı. Sunucunun sesini duyurayım, daha geniş kitlelere ulaşayım mantığı yok sende. Tutmayınca direkt kilidi vuruyorsun.

Başarılar Emir.

Bu bir banner reklamı. (https://goo.gl/7zLnXZ) Biz oyuncularımıza özel bir Freeroam deneyimi yaşatma peşindeyiz ve çizgiyi bozmadan diğer Türk Freeroam sunucularında olmayan özellikleri, ekstraları sunucumuza ekliyoruz ve ekledik. Yönetim olarak da oyuncularımızı önemsiyor, onları "Özel" görüyoruz. Script tabanı olarak da benzersiziz. "Özel" derken kastettiğimiz tam olarak bu.

Daha geniş kitlelere ulaşmak için gönderdiğin banner'ı kitlesi ortada bir SA:Mp Türkiye platformu olan PawnoTurk'e ekledik ve doların müthiş yükselttiği Hosted Tab'ı da aldık. Reklamdan gelen oyuncularımızın keyfi bölünmesin diye ekstra saldırı korumasına ilaveten yönetim ekibimiz olsun, geliştiriciler olsun devamlı oyuncularımızı takipteyiz ve bu işi gönüllü yapıyoruz. Biz elimizden geleni samimiyetimizle yaptık ve yapmaya devam ediyor, daha iyileri için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bundan sonrakiler sayın oyuncularımızın yorumuna kalır. SA:Mp platformunun bu konsepte göre daha daha küçük olduğunu hepimiz biliyoruz. Fikirlerin daha fazlası aklımızda lakin düşünmenin yanında uygulamanın zorluğunu anlamak için o fikri uygulamayı denemeniz gerekir. Hizmete açtığımız hiç bir proje hayal kırıklığına uğratmadı ve hepsinde iyi kitlelere ulaştık, çeşitli durumlardan dolayı askıya aldık. Oyuncuya küsmedik. Tecrübedir dedik ve kendimizi bir adım daha geliştirdik.

"Kaç yıldır sunucu açıp kapatıyorsun" Sunucuların kapatıldığı bir gerçek, doğru lakin ilgilenemedikten sonra da sunucuyu açık tutmanın, zarar etmenin ve gelen 5-10 oyuncuyu gelişim beklentileri uğruna tutsak etmenin bir anlamı yoktur. Inferno Freeroam, bir çok projenin kapanmasının bize getirdiği tecrübeler, değişimler doğrultusunda 22 Temmuz 2017'de kuruldu ve kurulduğu yıl içerisinde onca saldırıya maruz kalmasına rağmen başarıyı ve sabit kitleyi yakalayıp bir rekor kaydı bıraktı.

"Neden kapatıldı o zaman?" dediğini duyar gibiyim. Yönetim ile alakalı bir durum olduğunu samimiyetle söylüyorum.

"Şimdilerde v2 diye tekrar açtın" konusuna gelirsek de yıllarca çıkış yaptığı moda yenilik getirmeden aynı yemeği ısıtıp ısıtıp önünüze koyup, açılış yapan sunucuların aksine her dönem üzerine ekleyerek kendimizi geliştiriyoruz. Kapattığımızda o mod V1di ve fazlasıyla eksiği bulunuyordu. Isıtıp koymak veya bu işi para için yapmak gibi bir amacımız olmadığı için de madem önemsiyoruz yeni bir mod yazar yeni bir şekilde açarız dedik ve senin dediğin gibi "V2 diye" tekrar açtık. Emeğimizin karşılığını almayı bekleyen, bu işe uğraş veren taze kanlarız.

Başarı dileklerin için sana ve diğer arkadaşlara teşekkürler.

Jawié

Freeroam maceranı geçmişten günümüze gözden geçirdiğimiz zaman bir gerçeğin farkına varıyoruz. Her seferinde yeni bir mod yazıyor, aynı sistemleri tekrar tekrar yazıyor, aynı ekmeğin parçasını farklı yemeğin yanında yediriyorsun. Bir iki farklılık var. Haritalar ve renklerdirmeler.

Hocam, ben sunucuyu açmana bir şey demiyorum. İstediğin kadar aç beni ilgilendirmez. Yanlış anlama beni. Sunucu açmanın zorluklarını biliyorum. Mod kodlaması, ekip kurması, maddi dayanak sağlaması ve hatta isim bulması bile çok zor zor. Dövizin yükseldiği bu dönemde hosted tab almak, makine için yatırımlar yapmak olduka riskli.

Ama sorun şu ki, geçmişte yaptığın her hatadan tecrübe çıkarıyorsun kendince, ama hiçbir zaman aydınlanmıyorsun/aydınlanamıyorsun. Hatanın üzerine hata yapıyor, kısır döngüde boğulup gidiyorsun. Geçmiş sunucu maceralarından ders aldığını sanıyorsun ama işin doğrusu, hatanı bir başka hata ile unutturuyorsun.

Sondaki başarılar dileğim, bu sefer bir umut ışığı yakalamanı ve onu takip etmen içindi. Hala yolun başındayken en iyi hamleni yapmalısın. Başta yakındığım şeyi yaparak oyuncuları sunucuna bağlamalısın.

Umarım başarırsın(ız), sevgilerle.

Tod

sunucuların kapanma sebebi oyun modu, yetersiz yönetim vs. değil. bu konuda Jawie'ye katılmıyorum. kapanma sebebi Türkiye'de bu oyunu oynayan kitlenin aptal olmasıdır. karmaşayı, curcunayı, düzensizliği sevmesidir. Türkiye'de bu oyunun yeniliğe açık olmadığını hepimiz çeşitli projelerde gördük. emek verilerek yapılan onca çeşitli oyun modları tutmadı, emeğin karşılığını alamadıkları için kapatıldı. bunu da göz önünde bulundurursak Hwang çoğu projesinde oyuncu azlığından değil, özel sebepler veya ekip içi bazı sıkıntılardan dolayı kapatıldığını zaten biten projelerinde belirtti.

burada hatadan bahsetmek çok zor, bir hata varsa belki yenilik getirme çabası olabilir. bunun yerine koyacaksın oyuncuların önüne /m1 ve /dag komutunu araba alıp dağda çatışacaklar, başka yolu yok.

inferno freeroam projesinde bulunan herkese emeklerinden dolayı tebrik ediyorum, çok kaliteli kokuyor. nice rekorlara! :evet:

Yesil

Alıntı yapılan: Tod - 16 Ağustos 2018, 15:29:40

sunucuların kapanma sebebi oyun modu, yetersiz yönetim vs. değil. bu konuda Jawie'ye katılmıyorum. kapanma sebebi Türkiye'de bu oyunu oynayan kitlenin aptal olmasıdır. karmaşayı, curcunayı, düzensizliği sevmesidir. Türkiye'de bu oyunun yeniliğe açık olmadığını hepimiz çeşitli projelerde gördük. emek verilerek yapılan onca çeşitli oyun modları tutmadı, emeğin karşılığını alamadıkları için kapatıldı. bunu da göz önünde bulundurursak Hwang çoğu projesinde oyuncu azlığından değil, özel sebepler veya ekip içi bazı sıkıntılardan dolayı kapatıldığını zaten biten projelerinde belirtti.

burada hatadan bahsetmek çok zor, bir hata varsa belki yenilik getirme çabası olabilir. bunun yerine koyacaksın oyuncuların önüne /m1 ve /dag komutunu araba alıp dağda çatışacaklar, başka yolu yok.

inferno freeroam projesinde bulunan herkese emeklerinden dolayı tebrik ediyorum, çok kaliteli kokuyor. nice rekorlara! :evet:

Özel sebeplerin arkasında neyin çekememezliğinin olduğunu bilmediğimiz hareketler de bulunuyor. Kapanmalar çok doğal arkadaşlar. Bahsedildiği üzre yenilikleri takmayan bir kitle mevcut bu platformda. Başlı başına yalan dolan insanlar. Türk dostluğu başlığı altında, oyuncak olarak kullanan mahlukatlar. Türk dostluğu basit bir tabir değildir. Bunun arkasına sığınanlar şimdi iddialı olanlara saldırmanın peşindeler, klasik ergen tripleri. Demek ki Türk dostluğu ağızlarına dolanmış bir palavradan ibaret imiş. Ne demiş benim Enver Paşa'm; "İnsan ile veba mikrobu dost olamaz."
Sözün özü biz Inferno platformu olarak, insanlar ile dost olmaya hazırız. İnsan olduklarını öngördüğümüz oyuncu kitlesini de sunucumuzda görmekten şeref duyarız. Bahsi geçen mikroplarını bu sıralar üstümüze musallat etmeye çalışıyorlar. Adı üstünde mikrop. Bulaşıcıdır.

Tod

Alıntı yapılan: Yesil - 16 Ağustos 2018, 15:57:04
Özel sebeplerin arkasında neyin çekememezliğinin olduğunu bilmediğimiz hareketler de bulunuyor. Kapanmalar çok doğal arkadaşlar. Bahsedildiği üzre yenilikleri takmayan bir kitle mevcut bu platformda. Başlı başına yalan dolan insanlar. Türk dostluğu başlığı altında, oyuncak olarak kullanan mahlukatlar. Türk dostluğu basit bir tabir değildir. Bunun arkasına sığınanlar şimdi iddialı olanlara saldırmanın peşindeler, klasik ergen tripleri. Demek ki Türk dostluğu ağızlarına dolanmış bir palavradan ibaret imiş. Ne demiş benim Enver Paşa'm; "İnsan ile veba mikrobu dost olamaz."
Sözün özü biz Inferno platformu olarak, insanlar ile dost olmaya hazırız. İnsan olduklarını öngördüğümüz oyuncu kitlesini de sunucumuzda görmekten şeref duyarız. Bahsi geçen mikroplarını bu sıralar üstümüze musallat etmeye çalışıyorlar. Adı üstünde mikrop. Bulaşıcıdır.

en doğru şekilde özetledin.

[R]ussell_Savrinn

@Jawie dediği gibi Sunucuyu "Özel" yapacak birşey yok.Farklı bir sistem , farklı bir özellik göremiyorum.
Userlerin ilgisini çekebilicek şeyler eklemeyi deneyin.Çok fazla ilgi görebiliceğinizi sanmıyorum.Freeroam'ı çok yanlış zamanda açtınız.

Yinede başarılar.

Joker

open.mp Turkey Department Manager

HadesGSF

Baştan kaybettiniz.Hile sistemi yok desem bile fazla.Böyle yaparsanız değil özel bir sunucu normal bir sunucu bile olamayacaksınız.

Aimbot,auto c-bug vb. hileleri değil de hemen ailevileri banlıyorsunuz.Hayır anlamıyorum o hileler hakkında hiç bir tecrübeniz var mı ?
Son düzenlenme: 21 Ağustos 2018, 23:37:18 HadesGSF
be Happy

Ryder[Bloodz]

DracDonix

Alıntı yapılan: Ryder[Bloodz] - 25 Ağustos 2018, 12:36:54

Düşündüğüm kadar tutmadı

Doğru söylüyorsun fakat oyuncular İbizanın sistemine alıştığı için yeni sistemler herkese ağır geliyor.

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

Cruza

since 2008
graphic designer & front-end web developer

akaRussian

Yesil

Alıntı yapılan: HadesGSF - 21 Ağustos 2018, 19:29:01

Baştan kaybettiniz.Hile sistemi yok desem bile fazla.Böyle yaparsanız değil özel bir sunucu normal bir sunucu bile olamayacaksınız.

Aimbot,auto c-bug vb. hileleri değil de hemen ailevileri banlıyorsunuz.Hayır anlamıyorum o hileler hakkında hiç bir tecrübeniz var mı ?

Bak şimdi pek değerli PawnoTurk üyesi. Bazı vebalar gibi sert dille değil anlayabileceğiniz ve düşüneceğiniz, fikir yürüteceğiniz şekilde anlatayım. Hile koruması yok demek bilmeden konuşmanın eş anlamlısı bu durumda. Modu yeniden kodlanan, yorumlardan da anlaşılacağı üzre daha bazılarınca keşfedilmemiş bir çok farklılığı barındıran bir sunucuyuz. Elbet ki modda eksiklikler olucak, hem geliştireceğiz hem eksikleri gidereceğiz bunda hemfikir olalım. Kimse yan gelip yatmıyor şu an bir telaş söz konusu. Ekipte de eksikliklerin olduğunun farkındayız ve emin ol ki hile konusunda titiz davranmaya özen gösteriyoruz. Sen hakim olmayabilirsin lâkin ben Yönetim Sorumlusu olarak konuya fazlasıyla mütâbıkım. Bizler Inferno platformu olarak kimseye yönetim diskurusu çekmeye hak kazanmadık. Hakkımız olanı almak için emek sarfediyoruz. Emeğe saygısızlık, SA:Mp Türkiye'ye ve "Türk dostluğu"na ihanettir, arkasına sığınılması teklif dahi edilemez.

Eksikliklerin farkında olduğumuzu bilmenizi isterim. Bu eksiklikleri gidermenin yanı sıra geliştirmekte söz konusu. Bu geliştirmenin mesulunün tek kişi olduğunu da unutmayın dostlarım. Biz ne veba kadar acımasız ve ahlaksız, ne de ilah kadar kudretli ve cezalandırıcı varlıklarız. Biz emek sarf edip hakkını isteyen kullanıcılarız sadece bunu da kulaklara küpe edinmek gerekir.

Açılıştan bu zamana dek veba tarafından bir çok ahlaksız saldırılara maruz kaldık. Birçok iftirayla karşılaştık. Sunucu kapandı göz göre göre, elden bir şey gelmedi. Hz.Allah aşkına birisi çıkıp örneklendirsin hangi yönetim veyahut hangi sahip sunucusunun kapalı olmasını ister? Veba da bunun korkusuna saldırmıyor mu zaten? Peki farklı bir yöne çekelim konuyu. Biz bu naçiz sunucuyu daha doğrusu @Hwang "tek başına" ne zaman geliştirsin, ne zaman bahsettiğiniz gibi hile konusunda eksiklikleri gidersin ve ne zaman saldırılara karşı dik durmaya çalışsın? Peki biz yönetim, bu ahlaksız ve "haksız hukuksuz" saldırılara karşı elden hiçbir şey gelmezken, nasıl moral motivasyonla siz değerli oyuncuların karşısına çıkalım? Bu sorulara tek tek cevap vermekte bana nasip oldu dostlarım. Şüphe duyulmasın ki Hwang tek başına hem sunucuyu geliştiriyor, hem saldırılara karşı elinden geldiğince dik duruyor. Yara alıyoruz ve üstünden de o biçim geliyoruz alimallah. Biz yönetim ise bu saldırıların ahlaksız ve çapsız olduğunun da farkındayız. Vizyonu oturmamış veba, insanla dost olamaz. İnsana saldırmak ister mikroptur çünkü, cuk oturmalık sıfat oldu. Onlar bizim moralimizin ayarlarıyla oynamak istediler lâkin tam motivasyon çıktık oyuncumuzun karşısına. Eskisinden çok daha iyiyiz ve daha iyi olacağız Allah'ın izniyle ve sizlerle beraber. Dürüst olmak, eşitliği sağlamak piyasanın temel taşıdır. Bu temel taşı kırılan veba, saldırılarına karşılık bulamayacak. Sistem yıkılsa dahi, çökertilse dahi biz Inferno kişilikten muaf bırakılamayacağız, "kanımızda yok."

Velhasıl dostlar, kolay süreçlerden geçmiyoruz. Kendini bilmezlerle dolu bu küçük ama nazlı piyasada oyuncu olsun olmasın insanlığımızla bazılarına örnek olmaya çalışması da dert oluyor lâkin vazife engel tanımaz. Sizlere de bu süreçte sabır diliyorum, eksiklikleri tek tek gidereceğiz inşallah.

Son olarak malumunuz 30 Ağustos, zaferimizin sene-i devriyesi kapıya dayandı. Hakkında yazımı yazdım forum.infernotr.com adresinden okuyabilirsiniz, zaferi ve bayramı hep birlikte kutlayacağız. Esenlikler dilerim, Allah'a emanet olun.