GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

[v1.0] Papağan Sistemi [Konuşma Öğretme, Besleme, Kişiselleştirme]

Başlatan Hwang, 05 Mart 2017, 19:07:58

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hwang

Merhaba arkadaşlar. Geçen gün aklıma bu fikir gelmişti. Konuşma öğretilebilen, beslenebilen, kişiselleştirilen evcil papağan sistemi. Oyuna geçirmeye karar verdim ve ortaya böyle bir şey çıktı. :D Daha da detaylandırılacak bir sistem olduğundan dolayı bir sürüm daha çıkartmayı planlıyorum. :pc: Aşağıda anlatım mevcut.

» /papagan komutu ile kendinize papağan satın alabilirsiniz. Papağan satın aldıktan sonra tekrar /papagan yazdığınızda karşınıza [Papağan Çağır, Papağan İsmini Değiştir, Papağan Yiyecekleri, Konuşmayı Öğret, Papağanı Sal] seçenekleri çıkar.

» Papağanı çağırmak : Papağanı çağırdığınızda sağ omzunuzda konmuş halde karaktere tutunur ve o omzunuzda olmadan hiç bir şey yapamazsınız. [Besleyemez, Söz Öğretemez ve Salamazsınız]

» Papağanın ismini değiştirme : Papağanınıza yeni bir isim verirsiniz. Kayıtlı sistemde önceki ismi ile güncellenir. [Ücreti script içerisinde PAPAGAN_NICK_FIYAT makrosundan değiştirilebiliyor]

» Papağan yiyecekleri : İçerisinde Çekirdek Tomurcuk ve Tropikal Meyveler bulunur. Besinler farklı şekilde kilo almasını sağlar ve fiyatları farklıdır. Verdiği gramlar papağanın kilo almasına sebep olur. Kilo özelliği yeni versiyonda işlevlendirilecektir.

» Konuşmayı Öğret : Bu seçeneğe tıkladığınızda karşınıza sözler çıkar ve bunlardan dilediğinizi papağanınıza öğretebilirsiniz. Öğretmek için istediğiniz söze tıklayıp o sözü 30 kez chat ekranına yazmanız gerekiyor. %50 başarılı olma ihtimaliniz bulunuyor yani papağan anlamayabiliyor. Başarılı olduğunuz taktirde papağan öttüğü zaman öğrettiğiniz sözleri kullanarak konuşuyor. Eğitimi iptal etmek için tekrar /papagan komutunu ziyaret edin.

» Papağanı Sal : Bu seçene tıkladığınızda papağanınızı salmış olursunuz ve papağanı alış fiyatının yarı miktarı size geri verilir. Papağanın kayıtı silinir dilerseniz yeni papağan alabilirsiniz.

[!] Papağan Enerjisi: Papağanı çağırdığınızda enerjisi 5 dakikada bir düşer. Bu Papağanın sağlığı(hp) düştüğü anlamını da taşır. Papağanın sağlığı 0 ve altına düştüğünde papağan hayatını kaybeder ve sistemden silinir. Dilerseniz tekrar papağan alabilirsiniz. Eğer beslerseniz hiç bir şey olmaz. Besleyecek paranız yok ise papağanınızı gönderin enerjisi düşmesin. Para kazandığınızda çağırıp besleyebilirsiniz.

[!] Papağan Durumu: Papağanınızın durumu açlık seviyesine göre değişir. Bu durumlar [Kritik, Hasta, Halsiz, Iyimser, Mutlu ve Keyifli] isimlerini alır.

[!] Papağan Açlığı: Papağanınızın sağlık durumu yazılı olarak " Papağan Açlığı " anlamına gelir. Bu durumlar [Çok Aç, Aç ve Tok] isimlerini alır.

[!] Papağan Türleri: Papağanlar oyunda kiloya göre tür değiştirir. Bu türler [Sevda, Fisher Cennet, Sultan, Pakistan, Senegal, Caique, Timneh Afrika, Kongo Afrika ve Kea Papağanı] isimlerini alır. (Kaynak: papaganclub.com)

# Sesler Hakkında: Papağan sesleri hakkında aradığım derecede kaynak bulamadığım için muhabbet kuşu sesleri kullandım. Sesleri FL Studio üzerinde kırpıp masterladım.
(Sesler için teşekkürler: MUHABBET KUŞU CAFER)

# NOT[!]: Papağan 10 saniyede bir siz eğer bir şey öğretmediyseniz konuşmaz, öter. Öğrettikleriniz varsa öterken arada onları da söyler. Bu sesler çıkarken ekranda AudioStream'dan kaynaklı yeşil yazılar çıkar. Bunlardan rahatsız oluyorsanız /audiomsg komutunu kullanmanız yeterlidir.

# NOT[!]: DINI olarak yayınlanmıştır. Scriptfiles klasörüne Papaganlar klasörünü oluşturmayı unutmayın.

# NOT[!]: Modun başında bulunan#define MAX_PLAYERS karşıtını kendi sunucunuzun slotuna göre ayarlayınız.

# NOT[!]: Modun başında bulunan#define PAPAGAN_FIYAT papağanın fiyatını belirler. Oyuncular bu fiyattan papağanı satın alır ve yarı fiyatına da satarlar. PAPAGAN_NICK_FIYAT ise papağan sahiplerinin papağan nickini değiştirdiklerinde ödeyecekleri miktardır.

Keyifli kullanımlar dilerim. :helal:

İndirmek için TIKLAYIN

LanceX

Excision

Quintel

trabzon

Eline sağlık.
Son düzenlenme: 27 Ocak 2018, 21:12:00 Silver

ByHgGlryz

-
SA-MP:
[MAP]Çete Mekanı (Basit Map) - [ADD]Wasted (Basit Pawn Kod)
-
SA-MP Server IP:   91.121.87.14:2214

TheHunter

Bazıları gelip krallık ilan etmiş....

Unutma sen kısa paçalı don ile gezerken, biz piyasada Tanrıydık, sen yokkende biz vardık, sen gittikten sonrada burada olacağız.

-TheVeKToRs

xT_9000

https://www.twitch.tv/xt_9000

Map Hakkında Yardımcı olacak videolar için:
https://www.youtube.com/musabcayli

Inappropriate

Full Stack Developer
deniztemekoglu.com

Pablo

Alıntı

Pawnotürk Üyesi 2017-2020

Dyternal

Neden konuyu hortlatıyorsunuz 21. sayfadaki konuyu 1 sayfaya taşımaktaki amacınız nedir? Post kasıp durmayın.

Paradox

Inappropriate

Alıntı yapılan: Dyternal - 28 Ocak 2018, 10:57:58

Neden konuyu hortlatıyorsunuz 21. sayfadaki konuyu 1 sayfaya taşımaktaki amacınız nedir? Post kasıp durmayın.

Öncelikle post kasıp kasmadığıma iletilerimden ve attığım iletilerin içeriklerinden bakabilirsin. Bu konuya yanıt yazma amacım o zamanlar Hwang ile beraberdik bu sistemin başlarını yazarken ben de vardım ve geliştiğini görünce yazmak istedim. İleti atmak istesem bir gün önceki veya bir saat önceki konuya da yazabilirim benim için gün farketmez. Zaten ilgim olmadığı konulara genelde ileti atmıyorum iletilerimden bakabilirsin. Bu arada yaptığım hortlatmakta olsa sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü sistem geriye düştüğü için sistemden bihaber çok kişi var o yüzden birine laf söylemeden onunla özelden konuşabilirsiniz.

Full Stack Developer
deniztemekoglu.com

Dyternal

Alıntı yapılan: Principles - 28 Ocak 2018, 13:00:40

Alıntı yapılan: Dyternal - 28 Ocak 2018, 10:57:58

Öncelikle post kasıp kasmadığıma iletilerimden ve attığım iletilerin içeriklerinden bakabilirsin. Bu konuya yanıt yazma amacım o zamanlar Hwang ile beraberdik bu sistemin başlarını yazarken ben de vardım ve geliştiğini görünce yazmak istedim. İleti atmak istesem bir gün önceki veya bir saat önceki konuya da yazabilirim benim için gün farketmez. Zaten ilgim olmadığı konulara genelde ileti atmıyorum iletilerimden bakabilirsin. Bu arada yaptığım hortlatmakta olsa sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü sistem geriye düştüğü için sistemden bihaber çok kişi var o yüzden birine laf söylemeden onunla özelden konuşabilirsiniz.

Kusura bakma, şu forumda o kadar post kasıcı var ki art niyetli olmak insanın elinde değil.