GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
01 Ocak 2026, 02:11:49

internet

Başlatan [T.R]BuRaK, 21 Ocak 2019, 11:42:17

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

[T.R]BuRaK

merhaba beyler bu sunucu açacagımızda sunucu vuruyorlar ya internete zararı varmı

Hayat Buysa...

trabzon

Modem zamanla yıpranır, kasılmalar(ping) meydana gelir. Port üzerinden açacağınız sunucular da, yakın çevre haricinde ip adresinizi paylaşmayın. Güvenlik duvarınız açık olsun. Saldırı ile karşılaşırsanız, modeminizi yaklaşık 1.5 dakika boyunca kapalı tutun, tekrar açın.

iidedinkral

Alıntı yapılan: Silver - 21 Ocak 2019, 13:16:56

Modem zamanla yıpranır, kasılmalar(ping) meydana gelir. Port üzerinden açacağınız sunucular da, yakın çevre haricinde ip adresinizi paylaşmayın. Güvenlik duvarınız açık olsun. Saldırı ile karşılaşırsanız, modeminizi yaklaşık 1.5 dakika boyunca kapalı tutun, tekrar açın.

Modemin yıpranmasından kastın zamanla kullanılamaz hâle gelmesi ise onun bununla herhangi bir ilgisinin olduğunu düşünmüyorum. Evet, modemin zamanla yıprandığı kısım doğru ancak bunun nedeni, modemin saldırıya uğraması değildir. Konu hakkında yeterli bilgi birikimim yok ancak yüzde birlik bir şeyler biliyorum diyebilirim, bildiğim kadarını da kullanıcıya aktarmak isterim. Saldırı esnasında hedefe yoğun paket gönderilir, hedefin internetinde yavaşlamalar ve kesilmeler gerçekleşir. Senin de dediğin gibi Silver, saldırı esnasında modemin bir iki dakika boyunca kapalı kalması daha sağlıklı bir seçim olacaktır. İnternet sağlayıcınızdan statik ip istemenizi bu nedenden ötürü tavsiye etmiyorum. Statik ip kullananlardansanız modem ne kadar kapanıp açılırsa açılsın ip adresiniz değişmeyecektir ve dolayısıyla hedefe yoğun paket gönderilmeye devam edecektir.

Sunucunuzu evinizdeki bilgisayardan açmak yerine mâkul fiyatlı bir VDS (Virtual Dedicated Server) ya da VPS (Virtual Private Server) satın alırsanız hem kafanız rahat olur hem de oyuncularınız rahat bir oyun deneyimi yaşamış olur.
Son düzenlenme: 31 Ocak 2019, 22:33:45 iidedinkral
Я критика

WildMan

Lag mutlaka olur, veri merkezlerinden kiralanan sunucularda bile yer yer lag olabiliyor. Evden servis sağlayıcılığı yaparken çok daha fazla olur. Güvenlik duvarlarını açarak ve farklı bir takım işlemler yaparak saldırıları kısmen azaltırsınız. Ama saldırıları minimuma indirebilmek için en garanti yöntemler fiziksel süzgeçlerdir. Yani donanımsaldır, yazılım da bir yere kadar. Projeniz çok küçük çaplıysa evden servis sağlayabilirsiniz, daha ekonomik olur. Ama büyük projelerde asla tavsiye edilmez, kâr edeceğim derken zarar edersiniz. Bu sadece samp için değil genel olarak çoğu servis sağlayacılarında geçerlidir. Ayrıca evden sunucu açmaya kafayı taksıysanız benim tavsiyem makinenizi linuxa çevirin, Windowsla can çekişme riskiniz yüksek.

Yazılım & Elektronik
PawnoTürk (Kurucu, Geliştirici)

(BNB Soft)