GTAMulti - GTA Türkiye

PC ve Mobil Cihazlar => İnternet => Konuyu başlatan: sweezy - 29 Haziran 2019, 23:22:55

Başlık: Google, 4 Ekranlı ve Kitap gibi Katlanabilen Akıllı Telefon Patenti Aldı
Gönderen: sweezy - 29 Haziran 2019, 23:22:55
Dev şirketler, katlanabilir akıllı telefon tasarımlarını geliştirirken, Google olaya bambaşka bir boyut katarak, kitap sayfaları gibi çevirilebilen 4 ekranlı katlanabilir akıllı telefon patenti aldı.


(https://www.upload.ee/image/10153945/google4.jpg)


Başta Samsung ve Huawei olmak üzere hemen hemen tüm büyük akıllı telefon üreticileri, katlanabilir akılıı telefon üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Ancak Google'ın aldığı yeni bir patent ise, şirketin ne denli çılgın planları olduğunu gözler önüne seriyor.

Sıradışı tasarım
LetsGoDigital tarafından ortaya çıkarılan yeni bir Google patenti, şirketin 4 ekrana sahip bir katlanabilir akıllı telefon tasarımı üzerinde çalıştığını gösteriyor. Çizimden de görebileceğiniz gibi bu akıllı telefon adeta bir kitap formunda ve her bir ekran ise kitabın sayfaları gibi görev yapmak üzere tasarlanmış. Böylesine bir cihazın nasıl ve ne amaçla kullanılabileceği ise merak konusu.

(https://www.upload.ee/image/10153950/google44.jpg)


Bununla birlikte Google'ın almış olduğu kitap şeklindeki bu patent, katlanabilir esnek ekranların hangi tasarımlarla karşımıza çıkabileceğine de bir örnek teşkil ediyor. Bunun bir patent olduğunu göz önünde bulundurursak, şirketin bu tasarımı somut bir şekle dönüştürüp dönüştürmeyeceğini söylemek güç. Her ne kadar şirket katlanabilir akıllı telefon konusunda çalışmalar yaptığını onayladıysa bile, ilk etapta böylesine radikal tasarıma sahip bir cihazın gelmesi düşük bir ihtimal olarak görünüyor.
Başlık: Ynt: Google, 4 Ekranlı ve Kitap gibi Katlanabilen Akıllı Telefon Patenti Aldı
Gönderen: QrzR - 30 Haziran 2019, 22:57:52
Telefonlar artık yavaş yavaş böyle yapılacakmış patent alınması iyi oldu herkes yapamaz artık teşekkürler Google.